Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kellene higgyek Istenben?

Miért kellene higgyek Istenben?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron egy balszerencse miatt a kutyám el kapott egy virust aggodtam nagyon érte.

Imádkoztam,sirtam,gondját viseltem de mind hiába egyre jobban romlott az állapota végül az utolsó esélyem csak az állatorvos volt hála neki él a kutyám a mai napig.

Szóval őszintén szólva ha csak a csodára várok és nem az orvosra akkor a kutyám már nem élne.

Akkor mégis mi értelme van az imádságnak? ha semmit se ér.

tegnap 23:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Rossz hírem van, az ima nem így működik. Történni fognak rosszabb dolgok is az életedben. Nem az, hogy a kutyád haldoklik, vagy anyukád, hanem például te magad. Itt, ahol az orvosság már nem működik, marad a hit. Ha van hited abban amit csinálsz az erőt fog adni, nem lehet mindig várni a bizonyos állatorvosra, mert sokszor nem fogja megmenteni a kutyát. Se téged. Előbb-utóbb eljön a vég, és a hit arra jó, hogy tudd, van még remény. Nem kell az életnek a halállal véget érni.
ma 00:29
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
ma 00:31
 3/3 Darkmoon80 ***** válasza:

Tehát az életben történnek jó és rossz dolgok, ez bizonyosság.

Ha hiszel, ha nem...

Mi a helyzet, ha nem hiszel felsőbb gondviselésben?

Ha jól sikerülnek a dolgok, örülsz, mert a munkád meghozta a remélt eredményt, vagy egyszerűen a szerencse rád mosolygott. Ha rossz dolgok jönnek, tudod, a problémát neked kell megoldanod és ha nem sikerül, akkor bizony be kell ismerned, a feladat meghaladta az erődet, vagy csak nem volt szerencséd...

Mi a helyzet, ha hiszel felsőbb gondviselésben?

Ha jól mennek a dolgok, hálát adsz Istennek, és érzed a gondviselő vigyáz rád.

Ha rosszra fordulnak a dolgok, akkor imádkozol Istenhez a segítségért. Ám előfordul, hogy az ima ellenére nem lesz jobb a helyzet.

Akkor jönnek az olyan magyarázkodások, hogy mindez a Sátán műve, Isten csak próbára akar tenni, ez biztosan valami csak Isten által ismert ok miatt történt, esetleg te vétettél és ez a büntetés...

Automatikusan figyelmen kívül hagyod azt, hogyha Istennek adsz hálát a jóért (mert az tőle jön) akkor bizony a rossz is tőle származik.

"a hit arra jó, hogy tudd, van még remény. Nem kell az életnek a halállal véget érni."

Miután erre semmilyen bizonyíték sincs, ez jószerivel csupán önámítás, ami persze hasznos a gyengéknek, akiknek kell a lelki támasz.

ma 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!