Miért kellene higgyek Istenben?
Tavaly nyáron egy balszerencse miatt a kutyám el kapott egy virust aggodtam nagyon érte.
Imádkoztam,sirtam,gondját viseltem de mind hiába egyre jobban romlott az állapota végül az utolsó esélyem csak az állatorvos volt hála neki él a kutyám a mai napig.
Szóval őszintén szólva ha csak a csodára várok és nem az orvosra akkor a kutyám már nem élne.
Akkor mégis mi értelme van az imádságnak? ha semmit se ér.
Tehát az életben történnek jó és rossz dolgok, ez bizonyosság.
Ha hiszel, ha nem...
Mi a helyzet, ha nem hiszel felsőbb gondviselésben?
Ha jól sikerülnek a dolgok, örülsz, mert a munkád meghozta a remélt eredményt, vagy egyszerűen a szerencse rád mosolygott. Ha rossz dolgok jönnek, tudod, a problémát neked kell megoldanod és ha nem sikerül, akkor bizony be kell ismerned, a feladat meghaladta az erődet, vagy csak nem volt szerencséd...
Mi a helyzet, ha hiszel felsőbb gondviselésben?
Ha jól mennek a dolgok, hálát adsz Istennek, és érzed a gondviselő vigyáz rád.
Ha rosszra fordulnak a dolgok, akkor imádkozol Istenhez a segítségért. Ám előfordul, hogy az ima ellenére nem lesz jobb a helyzet.
Akkor jönnek az olyan magyarázkodások, hogy mindez a Sátán műve, Isten csak próbára akar tenni, ez biztosan valami csak Isten által ismert ok miatt történt, esetleg te vétettél és ez a büntetés...
Automatikusan figyelmen kívül hagyod azt, hogyha Istennek adsz hálát a jóért (mert az tőle jön) akkor bizony a rossz is tőle származik.
"a hit arra jó, hogy tudd, van még remény. Nem kell az életnek a halállal véget érni."
Miután erre semmilyen bizonyíték sincs, ez jószerivel csupán önámítás, ami persze hasznos a gyengéknek, akiknek kell a lelki támasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!