Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"Máté 15:24 Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz."
Márknál meg azt olvassuk: "Jézus ezt mondta az asszonynak: Hadd lakjanak jól először a gyermekek, mert nem jó elvenni a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak." Márk 7:27 Az írja "először"! Vagyis nem zárja ki a pogányokat, csak azt írja először, elsősorban Izraelhez jött. És ez azért van, mert a próféciáknak úgy kellett beteljesednie, hogy először Izraelnek hirdettetik az Isten országa és utána a pogányoknak. Egyébként pedig meggyógyítja a gyermeket, ahogy a római százados szolgáját/fiát is és samaritánusokat is gyógyít és beszélget velük és a szamaritánusok városában marad két napig. Ha ő ezt kizárólagos igazságként jelentette volna ki, akkor nem gyógyítja meg a lányt, hogy jelezze: "Nem, én csak a zsidókhoz küldettem.". Mert ha belegondolsz ez így mi? "Én csak a zsidókhoz küldettem! Na jó, mégsem. Oké, meggyőztél." Szóval próbáld meg egyben nézni a képet, nem darabokban.
"Az általad idézett versből az következik hogy Jézus szerint szívből kell imádkozni. Én ezt értem ebből. Gondolom szerinted a "lélekben kell imádni az Atyát" azt jelenti ha néha elhadarsz egy 20 másodperces imát akkor teljesíted ?"
Nem ezt jelenti. Lélekben imádni az Atyát vagy akár más embert is azt jelenti, hogy nem "fizikailag" imádod, hanem a lelkedből. Ha szeretsz valakit, akkor mindig vele akarsz lenni és vágysz a társaságára. Ha csak 20 másodpercig akarsz vele lenni, akkor nem a lelkeddel imádod, hanem a száddal.
"Sőt, azt kéri Krisztus menjünk olyan helyre ahol senki más nem lát, mert mi ne képmutatással imádkozzunk."
És szerinted Jézus mit csinált a templomban? Sportolni járt oda?
"Hogyan kapcsolódik az imádkozáshoz a Máté 10:5-6 ,
Máté 15:24 ???"
Sehogy. Ezekből a versekből az derül ki hogy Jézus csak a zsidó néphez érkezett, ami igazolja az iszlámot.
"Én tényt közöltem és nem kérdést tettem fel! Tehát hogy értsed megválaszoltam a kérdésedet!"
Megválaszoltad? :)
"Mivel? Az volt a bűn, hogy ettek és ennek a kihatása a halál, ebben semmi értelmetlenség nincs."
Tehát azt állítod, azért van halál és azért kell minden embernek meghalni mert Ádám evett egy gyümölcsöt? Ez maga az értelmetlenség.
"Akkor nézz utána. A külső udvar volt az övék, innen űzi ki Jézus a pénzváltokat és borogatja fel az asztalokat, mondván: "Mondván nékik: Meg van írva: Az én házam imádságnak háza; ti pedig azt latroknak barlangjává tettétek." Luk 19:46"
Te nézz utána. Az udvar nem egyenlő a templommal. Bemehettek a nem hívők a templom belsejébe? Nem.
"Krónikák 2. könyve 6:32" is ezt igazolja, ugyan is az idegen, az aki nem zsidó. Az már teljesen mindegy, hogy mit hisz. Egyébként miért ne mehetne valaki a templomba, aki nem zsidó imádkozni? Ha pl. valaki politeista, akkor miért ne juthatna eszébe imádkozni a zsidók istenéhez is. Vagy lehet zsidó szimpatizáns is, aki a zsidók között él."
Akkor nem érted. Nem a más népek voltak kitiltva hanem a más vallást követők. A vers úgy szól hogy idegen népekből jöttek imádkozni a házban. Mit jelent ez? Hogy voltak nem zsidó népek akik Istenben hittek és beengedték őket a templom. Egy politeista nem ment volna a templomba imádkozni. A római politeisták például lerombolták a templomot. Egyértelmű hogy ez egy zarándoklat mint a Kába esetében.
"Márknál meg azt olvassuk: "Jézus ezt mondta az asszonynak: Hadd lakjanak jól először a gyermekek, mert nem jó elvenni a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak." Márk 7:27"
Kizárt hogy ezt Jézus mondta. Isten prófétája nem hasonlítaná a más népeket kutyákhoz. Ebből az következik Jézus szerint a zsidók emberek a más népek pedig állatok. Ez a vers egy primitív hamisítás.
"És ez azért van, mert a próféciáknak úgy kellett beteljesednie, hogy először Izraelnek hirdettetik az Isten országa és utána a pogányoknak."
Hát ez érdekes prófécia lehet mert Izraelben kb senkit nem érdekelt Jézus tanítása.
"Mert ha belegondolsz ez így mi? "Én csak a zsidókhoz küldettem! Na jó, mégsem. Oké, meggyőztél." Szóval próbáld meg egyben nézni a képet, nem darabokban."
Ez így egy ellentmondás, ha egyben nézem a képet.
"Egyébként pedig meggyógyítja a gyermeket, ahogy a római százados szolgáját/fiát is és samaritánusokat is gyógyít és beszélget velük és a szamaritánusok városában marad két napig."
Mivel Jézus próféta nyilván segített ahol tudott és ha nem zsidókat is érdekelt a tanítása nem küldte el őket, ez egész biztos, de célzottan a zsidó embereket szólította meg.
"Nem ezt jelenti. Lélekben imádni az Atyát vagy akár más embert is azt jelenti, hogy nem "fizikailag" imádod, hanem a lelkedből. Ha szeretsz valakit, akkor mindig vele akarsz lenni és vágysz a társaságára. Ha csak 20 másodpercig akarsz vele lenni, akkor nem a lelkeddel imádod, hanem a száddal."
Tehát szerinted egy kereszténynek még 20 másodpercig sem kell imádkoznia? :) Elintézheti annyival hogy azt mondja ő lélekből imádja Istent. Ez ugyanolyan üres szlogen mint a szeretet törvénye. Szerinted aki arra sem képes hogy legalább naponta néhány percet imádkozzon az lélekből imádja Istent?
Vidiripi
"Sehogy. Ezekből a versekből az derül ki hogy Jézus csak a zsidó néphez érkezett, ami igazolja az iszlámot."
Ezért volt érthetetlen hogy miért írtad nekem.
"Megválaszoltad?"
Hát újra elolvastam amit írtam ,és azt írtam hogy tényt közöltem!
Ami azt jelenti hogy igen ,megválaszoltam!
De oké akkor legyen szájbarágós!
- Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
A keresztények azért nem imádkoznak úgy ahogyan a muszlimok mert Jézus nem tanította neki és nem is adta nekik parancsba azt hogy milyen testhelyzetet kell felvenni imádkozáskor!
Máté evangéliuma 6. fejezetében tanít Jézus az imádkozásról de Jézus semmit nem tanít arról hogy ezt milyen testhelyzetben kell megtenni!
És mivel Jézus nem tanít erről így a keresztények nem erre helyezik a hangsúlyt ,mert ha ez lényeges lenne akkor tanítana róla Jézus!
"Tehát azt állítod, azért van halál és azért kell minden embernek meghalni mert Ádám evett egy gyümölcsöt? Ez maga az értelmetlenség." Feladom. Nem magyarázom tovább. Téged úgysem érdekel. Még a videót sem nézted meg.
"Bemehettek a nem hívők a templom belsejébe? Nem."
Meg a zsidó hívők sem. Mivel a szentélybe csak a papok léphettek be, a szentek-szentjébe meg csak a főpap évente egyszer.
"Hát ez érdekes prófécia lehet mert Izraelben kb. senkit nem érdekelt Jézus tanítása."
Na jó, ez az egész beszélgetés nem érdekel tovább. Elmondtam, amit akartam.
Már a kérdésed is ki lett vesézve. Te mindent a Koránon keresztül látsz és a legkevésbé sem érdekel téged, hogy a keresztények, miről mit gondolnak.
További jó beszélgetést!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!