Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"Ha olyan egyértelmű lenne, akkor tudnál hozni legalább egy olyan verset, ami szabályozza az imát, vagy ír az ima módjáról. Továbbá nem kellene figyelmen kívül hagynod olyan helyeket, amik neked ellent mondanak."
Nem egyet hoztam hanem sokat. Ezekben szó van az ima módjáról, idejéről, számáról. Ha megtagadod a Bibliát te dolgod, de az nem igaz hogy nem írja.
"A Korán szemüvegén át látod a Bibliát. pl. a Templom kapcsán: "szerintem nem úgy volt", történelmi tény, hogy úgy volt és a Bibliával összecseng. Egy későbbi könyvnek az elképzeléseit akarod ráerőltetni egy korábbira és el sem tudod képzelni, hogy te értesz félre valamit."
Majd ha értelmes válaszokkal megcáfolod az állításaimat akkor majd el tudom képzelni hogy esetleg én tévedek. Amíg viszont olyan nevetsége válaszokat adtok hogy "népszokás" csak megerősíti amit eddig is gondoltam miszerint bármit képesek vagytok behazudni és letagadni a Bibliából is csak hogy ne kelljen beismernetek hogy a muszlimoknak van igazuk.
"pl. a Templom kapcsán: "szerintem nem úgy volt", történelmi tény, hogy úgy volt és a Bibliával összecseng"
Mert mi is volt úgy?
"Én vagyok a Messiás, akit vártatok, de egyébként meglettek hamisítva a könyvek, amikben utalások voltak rá, hogy engem várjatok." Itt bukik el Mohamed. Abból a könyvből akarja igazolni magát, amit tagad. Gyakorlatilag meghasonlott önmagával, a saját gyökereit vágja ki, csak azért, hogy a nézeteit ráerőltethesse másokra. Logikátlan az egész."
Tessék. Ez a vers csak Mohamed prófétára igaz az alábbi Bibliai vers:
Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.
Azon meg mit nem értsz hogy a Bibliában vannak igazságok és sok hamisítás is?
"Egyszerű példa: A Messiás. A Korán Messiásnak nevezi Jézust, miközben figyelmen kívül hagyja, hogy ez mit jelent. Ha ő volt a Messiás, ahogy a keresztények gondolják, akkor eleve nem lehet az, hogy csak a zsidókhoz küldetett stb. Vagy nem volt Messiás és a zsidóknak volt igazuk, vagy ő volt és akkor a keresztényeknek volt igazuk. A kettőt együtt hogyan képzelik a muszlimok?"
Nézd már meg a messiás szó jelentését:
A messiás (héberül: מָשִׁיחַ, Mossíaḥ, Māšsîªḥ) héber szó, amely „felkentet” vagy „segítőt” jelent.
Felkent vagy segítő. Ennyi. Az összes többit a keresztények képzelik bele. Innentől a kérdésed értelmetlen. Egyébként Mohamed próféta a zsidókat is felszabadította. Visszaengedte őket Jeruzsálembe ahonnan a keresztények kitiltották őket.
"Egyszer azt írtad, ez nem igaz, mert keresztények is megtértek. Persze, mivel nem értették miről van szó, mivel 20 éven keresztül igazgatta Mohamed a kijelentéseit."
Nem értették mit mond ezért áttértek? :) Legalább próbálj meg logikusan érvelni. A Korán valóban több mint 20 éven át lett kinyilatkoztatva a fokozatosság elve szerint. Egy politeista környezetben nyilván nem lehet bevezetni ilyen törvényeket egyik napról a másikra.
"A keresztények viszont nem így gondolkoznak, hanem egy lehetőségnek tartják, hogy kapcsolatba lépjenek Istennel, beszélgessenek vele, hálát adjanak neki, segítséget kérjenek, bocsánatot kérjenek stb."
Igen, ez az ima fogalma. És szerinted Isten miért nem határozta meg hogy naponta kell imádkoznod?
"És mivel egy keresztény elsőszámú feladata Isten szeretete, és ez motiválja tetteit, ha minden jól megy és ebben az állapotban van, akkor magától is keresni fogja a kapcsolatot Istennel, nem pedig kerülni."
És te le tudtad ezt írni? :) Az átlag keresztény olyan távol áll Istentől hogy már szinte mindent letagad a Bibliából. Már csak ilyen üres szlogenekből áll hogy "a szeretet vallása" meg "lélekből imádjátok Istent" ami annyit jelent hogy semmit nem kell csinálni.
"Kell imádkoznia az embereknek, de nem azért, hogy letudja a kötelezőt, vagy ettől többnek érezze a másiknak magát, hanem hogy keresse a kapcsolatot Istennel."
Ezt csak te képzeled be és a többi keresztény hogy a muszlimok csak azért imádkoznak hogy letudják a kötelezőt. Aki nem hisz Istenben és nem Isten megelégedettségéért imádkozik az nem fog naponta ötször imádkozni de még csak egyszer sem. Eleve vicc kategória már a feltételezésed is. Te azt állítod hogy egy muszlim aki legalább naponta ötször imádkozik az nem őszinte szívvel teszi, de bezzeg egy keresztény aki szökőévente egyszer elmond egy imát 20 másodpercben az persze biztos szívből mondja :)
Vidiripi
"Csak éppen Jézus ebben a testhelyzetben imádkozott, a többi próféta szintén ebben a testhelyzetben imádkozott, a zsidó nép is, és mindenez a Bibliai szerint. Ebből szerinted az következik hogy neked nem így kell imádkoznod?"
Még is mit kellene tennem? Írjam át a Bibliát mert a Koránban ez elő van írva? Máté evangéliuma 6. fejezetében arról olvashatsz hogy Jézus közvetlen tanítványai akikből később az apostolok lettek tanítást kapnak arról hogy miként imádkozzanak!
És lehet hogy figyelmetlen voltam de akkor javíts ki és írd le hogy mit nem vettem észre az imádkozással kapcsolatban Máté evangéliuma 6. fejezetében!!!!!!!!!!!!
Ebből az következik hogy amíg nem olvastam valamit a Bibliában a saját szemeimmel addig nem fogom azt állítani hogy az Jézus tanítása vagy parancsolata. Így van ez az imádkozás közbeni testhelyzettel is!
"Muszlimok az igazi Jézust követik. Az a Jézus akit te elképzelsz sosem létezett. A egyházad kreálta úgy hogy behamisított mindenféle pogány tanítást. A jelenlegi Bibliát még maguk a keresztények sem tartják Isteni kinyilatkoztatásnak csak részben."
A muszlim ember az iszlámot követi! Az iszlám azt jelenti hogy - teljes engedelmesség isten felé - a kérdés az hogy ebben hol van Jézus?
Ha valóban az iszlámot követed akkor nem Jézust követed. Ha muszlim vagy akkor teljes engedelmességgel tartozol isten felé!
Hol van leírva a Koránban az hogy Jézus azt tanítja hogy teljes engedelmességet kell isten felé mutatni? Hol olvasható a Koránban ez a jézusi tanítás?
Egyáltalán hány tanítása olvasható a Koránban Jézusnak? Szám szerint!
"A vicces az hogy te és a többi keresztény a saját Bibliátokat is megtagadjátok csak hogy ne kelljen elismerni hogy a muszlimoknak van igaza."
Én nem tagadtam meg a Bibliát! Egyszerűen csak nem olvastam ezt a tanítását Jézusnak és eddig senki nem hívta rá fel a figyelmemet. És te sem. Csak azt írtad hogy Jézus ezt tanítja de azt nem írtad hogy ezt hol olvashatom. És amíg nem olvastam addig mi mást állíthatnék? Hazudnék ha azt mondanám hogy igazad van amikor nem tudom bebizonyítani másoknak az állítást!
De ha megtudom mutatni a kételkedőknek vagy a hitetleneknek hogy bizony ezt itt ezen a részen olvashatod a Bibliában hogy Jézus Krisztus ezt tanítja akkor más a helyzet! Hiszen akkor elmondhatom és állíthatom hogy bizony ez írva van a Bibliában. De mivel senki nem mutatta meg nekem így nem tehetem és nem is teszem! Amikor aláírsz egy szerződést előtte olvasd el hogy mit is írsz alá. Ez tény!
"Ha ne tűnt volna fel a Bibliából idéztem nem kevés verset. Szerinted ezzel kinek ártasz, hmm? Nekem? Csak magadnak és a többi kereszténynek."
Nekem olyat idézz ahol Jézus tanít! Hiszen a fő kérdésedben ez van benne. Idézem: "ahogy Jézus tanította"
Hol az a rész a Bibliában ahol Jézus tanítja! Addig viszont marad a Máté evangéliuma 6. fejezet viszont ott nem tanít Jézus ilyesmiről!
Egy iszlám vallásút meglehet győzni a Korán alapján. Egy keresztényt a Bibliával tudsz meggyőzni!
Neked ártanék? Mivel? Azzal hogy választ írok a kérdésedhez?
Miért ártanék magamnak? Hiszen csak arról írtam amit olvastam és a többi kereszténynek meg főleg nem ártok. Sőt inkább gondolat ébresztően hat rájuk az amit írok. "nekem is eszembe jutott mégvalami." - olvasható az 548. kommentben!
"Te és a többi keresztény akkor sem hinnétek Jézusnak ha személyes jönne el és mondaná nektek hogy tévedtek. Titeket totál nem érdekel Jézus tanítása."
A Korán melyik részében van leírva Jézus tanítása? Szeretném elolvasni és szívesen beszélgetnék veled az olvasottakról!
"Azt ismételgetitek amit az egyház ezer éve hazudik a keresztényeknek és ehhez hazugsághoz ragaszkodtok."
Itt van némi tévedés. Pl. van egyház amely megköveteli papjaitól a nőtlenséget! De ezzel szemben a Bibliában mást lehet olvasni!
Szerintem egy kicsit tájékozódj mert hiányosak az ismereteid. És válaszd külön a Bibliát az egyháztól mivel sajnos gyakran nincsenek egy hullámhosszon!
"Inkább te olvasd el a előző 50 oldalt. Nem fogom előröl kezdeni a vitát, főleg nem veled. Emlékszem te vagy az aki egy másik kérdésnél arra sem voltál képes válaszolni hogy szerinted ki Jézus."
Akkor nem kezded előröl és akkor mi van?
A másik kérdésnél is leírtam hogy ki Jézus. Jézus az akinek a mennyei Atya kijelenti én is ezt vallom! Egyébként ha rákerestél az általam jelölt igei részekre akkor azok között is olvashattad hogy kicsoda Jézus. Máté 17:5
"Felkent vagy segítő. Ennyi. Az összes többit a keresztények képzelik bele. Innentől a kérdésed értelmetlen." A keresztények képzelik bele? És akkor ezzel le is tudtad, igaz? Az nem probléma, hogy a Messiás koncepciója sokkal régebbi, mint a kereszténység és a zsidóktól ered és az Ószövetség több évszázaddal korábbi szövegein alapszik? Ha a messiási címnek nincs jelentősége, akkor a Korán miért nevezné így Jézust? Miért nem nevezi így a többi prófétát is? Miért nem Messiás Mohamed is vagy Keresztelő János stb.? A zsidók várták a Messiást, Dávid fiát stb. különböző szövegek alapján, ahogy várták a Prófétát is, erre a várakozásra épít Mohamed, ezt idézgeted te is. Még a problémát sem érted. Akit valóban érdekel az igazság, az nézzen utána, hogy ki a Messiás. Kinek tartják a zsidók, kinek a keresztények és gondolkozzon el azon, hogy bármely verzió is az igaz, szerinte illeszkedik a Korán képébe? Van ennek értelme?
"Egyébként Mohamed próféta a zsidókat is felszabadította. Visszaengedte őket Jeruzsálembe ahonnan a keresztények kitiltották őket." És ezt hogy gondolod? Ő volt a Messiás? Annak ellenére, hogy a Korán mást ír?
"Nem értették mit mond ezért áttértek? :) Legalább próbálj meg logikusan érvelni." Tehát szerinted mindenki tisztában volt mindennel? A példámban szereplő Abesszin király tudhatott arról, hogy Mohamed követői nem vallják a feltámadást? Ha nem, akkor átlátta Mohamed tanítását? Értette, hogy a kereszténység alapját tagadja? Azt írod nem logikus, amit írok. Akkor indokold meg. Egy érvet sem hallottam tőled. Az nem cáfolja amit írok, hogy azt mondod lassan kellett bevezetni a dolgokat. És? Épp ez az, szép lassan tudtál, meg az új infókat. pl. 20 év után, hogy minden muszlimnak kötelező elzarándokolnia a Kábához, 15 év után, hogy Jézus nem támadt fel stb.
"Te azt állítod hogy egy muszlim aki legalább naponta ötször imádkozik az nem őszinte szívvel teszi, de bezzeg egy keresztény aki szökőévente egyszer elmond egy imát 20 másodpercben az persze biztos szívből mondja :)" Szerinted ezt állítom? Akkor egyszerűen nem érted, amit írok.
Muszlim barátunknak olyan kényszerképzete van, hogy a Biblia összes tanítását meg kellene cselekedjük.
Nem látja át, hogy mi nem teljesen Bibliakövetők, hanem csak Krisztus követők vagyunk. De azt nagyon kellene.
Nem vagyunk Mózes követök. Egyébként nem Mózes maga írta le könyveit, a következő generációk papjai. Ezek gyártottak rengeteg szabályt így lett 600 körül.
Krisztus erről letiltott minket, fölöslegessé tehetnek mondta, ezért nem metélkedünk, nem pajeszolunk.
Ezért kedves muszlim barátunk A mi evangéliumunkból idézz ha még akarsz győzni minket, az Újszövetségból, mert mi az Újszövetség emberei vagyunk nem az Ószövetségé.
A Máté 6 világosan megmutatta neked már régóta, nem fogunk úgy imádkozni, mint a muszlimok hanem elmélyülten egyedül ennek van hatása Isten előtt, a többit képmutatásnak nevezte Krisztus a Máté 6.ban.
Kívülről nézve egy tornamutatványnak tűnik a muszlim ima. Az imádkozók arra figyelnek hogy egyszerre hajoljanak le és arra figyelnek egyszerre keljen fel.
Ez nem Istennel kapcsolatot teremtő ima csak alázatot kifejező póz.másra nincs idő. Ettől jóval több az Isten.
"Ezt nem nekem írtad, de azért válaszolok. Direkt forgatod ki mások szavait? Nem hiszem el, hogy nem érted! Ki állítja itt, hogy nem kell imádkozni? Jézus is, a tanítványok is azt írják, hogy buzgolkodjunk az imában, ne hanyagoljuk el. De persze honnan is tudnád, ha életedben, nem olvastad?"
Ha Jézus azt mondta buzgolkodjunk az imában akkor ez engem igazol. Ha nem lenne kötelező az ima, akkor nem mondaná. A buzgolkodj az imában és a nem kötelező ima ellentmond egymásnak.
"Csak arra tudok gondolni, hogy magadból indulsz ki, amikor arra gondolsz, hogyha neked nem lenne megszabva, hogy napi ötször imádkozz, akkor soha nem imádkoznál, vagy csak napi 20 másodpercet. Ez a te lelki helyzetedet mutatja. El sem tudod képzelni, hogy valaki magától imádkozzon, akár hosszan is, akár minden nap, ha nem kötelező. A szavaid a valódi, saját belső világodat, hozzáállásodat tükrözik."
Nem, én belőletek keresztényekből indulok ki. Egy átlag keresztény mennyi időt fordít imára? Jobb esetben elmegy néha egy misére ahol énekelget kicsit aztán a többit végigaludja. Szóval ez a ti belső világotok. Még arra sem vagytok képesek hogy napi néhány percet imával töltsetek, de ki akarod oktatni a muszlimokat imából? Miközben egy muszlim lehet egyetlen nap több időt fordít imára mint te egész évben. Erre biztos azzal fogsz jönni hogy csak azért imádkozunk mert kötelező meg hogy te lélekből imádkozol, és a többi nevetséges magyarázkodás.
"Kérdésem a következő: Ezek szerint, te 20 mpben elintéznéd az imát vagy soha nem imádkoznál, ha nem volna kötelező? Ha magadban a válaszod igen, akkor azt javaslom, inkább ezen gondolkozz el."
Nálatok nem kötelező és nem is imádkoznak a keresztények. Hány keresztény veszi komolyan az imát? Hány keresztény imádkozik napi szinten. És nem a rituális imát értem alatta hanem amit ti imának neveztek, ami annyiból áll hogy elmotyogtok néhány szót. A legtöbb keresztény még ennyire sem képes. Ha kötelező lenne és keresztények elkezdenének imádkozni napi szinten az szerinted rosszabb lenne mint hogy egyáltalán nem imádkoznak? Ha így gondolod akkor nálad komoly gondok vannak.
És arra is választ várnék ha ennyire ellenzed a kötelező imát, akkor a Biblia miért írja elő hogy szeresd Istent? Miért írja elő hogy szered és tiszteld a szüleid? Ezek kötelezőek. Az kötelező imára azt mondod hülyeség. Akkor ezeket kötelezővé tenni nem hülyeség?
"Egyébként ki küldi az iszlámban a prófétákat, Jézus vagy Allah? Ezek szerint Jézusnak van hatalma prófétákat küldeni. Viszont ha Jézus küldte, akkor Jézus hatalmasabb sokkal, mint a kislányokkal kufircoló Mohamed."
Jézus nem küld senkit. Nyilván ez a rész rosszul lett leírva vagy megváltoztatták. A lényeg az hogy Jézus után nem jött senki akire ez a vers igaz lenne.
Keresztények szerint ez a Pártfogó akiről a versben szó van, a Szentlélek, vagyis szerintük Isten. A vers viszont úgy szól hogy addig nem jön el amíg Jézus el nem megy, de a Bibliából tudjuk hogy a Szentlélek Jézus előtt és Jézus alatt is jelen volt tehát nem lehet a Szentélek. Továbbá Isten esetében nincs olyan jön vagy megy, nincs olyan hogy itt van vagy ott van. Ez fizikai korlátot jelentene. Aztán úgy szól a vers hogy ez a Pártfogó azt mondja amit hall. Milyen istenség az aki azt mondja amit hall. Ez azt jelenti hogy valami csökkentett képességű istenségben hisztek akkor. Egy prófétára viszont tökéletesen illik hogy azt mondja amit hallott. Jézus után pedig csak Mohamed próféta jöhet szóba.
"Nem, ez nem igaz, és ezt mindenki pontosan tudja, aki csak egy kicsit is ismeri a Bibliát. Nagyon szomorú, hogy hívő muszlim létedre folyamatosan hazudsz. Nagy szégyene vagy te a muszlim közösségnek."
tgt, az összes válaszoló között te vagy a legnagyobb hazug. Minden kérdésnél gátlástalanul hazudozol, rágalmazod Istent, a prófétákat. Csak azt nem tudom melyik keresztény szekta tagja vagy. Jó lenne ha elárulnád mert még véletlenül sem szeretnék a közeletekbe menni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!