Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"Én azt mondom, hogy a testhelyzet nagyjából mindegy, őszintén, lélekkel kell imádni Istent. Ő ezt hallja meg."
De ez nem így van. A mindegy lenne akkor Jézus és a többi próféta nem végezett volna rituális imát. Ezt kellene végre megértened. Egy próféta nem fog rituális imát bevezetni magától, csak ha Isten parancsolta.
Meg nem is értem a logikád. Szerinted aki kötelező imát végez az nem őszintén, szívből teszi? De persze az a keresztény aki néha napján kis kedden elmond néhány mondatot ima gyanánt az biztos szívből teszi?
"Te viszont azt mondod, hogy én azt mondom, hogy mivel lélekkel kell imádkozni, ezért szerintem elég 20 másodperces ima. Ha valamit mondunk mindig a legrosszabbat feltételezed rólunk az előítéleteid miatt, aztán meg azt mondod, hogy te csak tanítani akarsz minket. Kérlek vedd ezt észre és kérd őszintén Istentől, hogy tegyen igazságot!"
Miért, nem elég a 20 másodperces ima? :) Ha azt állítod nem kötelező az ima akkor elég a 20 másodperces ima is. Sőt, ha azt mondod nem kötelező az ima akkor abban a vallásban nem is létezhet olyan kérdés hogy elég vagy sem. Ha nem kötelező akkor nem kérheted számon senkin hogy miért csak 20 másodpercig imádkozott.Meg neked mi az elég ima? Mit értesz ez alatt? Totális önellentmondásban vagy.
"Akkor mért akarod az általad hamisnak vélt Jézusról bizonyítani, hogy ő imádkozott úgy, ahogy te gondolod?"
Mert nyomokban megtalálható a Bibliában is az igazi Jézus.
"A Bibliából csak az derül ki, hogy Jézus arccal a földre borulva imádkozott, az nem, hogy rituálisan mosakodott, naponta 3-szor vagy 5-ször imádkozott, Jeruzsálem felé fordult, szöveget recitált és azokat a testhelyzeteket követte, amit a muszlimok."
A többi próféta esetében ez kiderül így nyilván Jézus is ugyanígy tett.
"Én soha nem tartoztam egy egyházhoz sem és tisztában vagyok sok egyház hazugságaival, ezeket mind megvetem. Csak a Bibliát olvastam, nem jártam gyülekezetekhez."
Amint látod én is a Bibliára hivatkozom. Nem arról van szó hogy a Biblia nem ír semmit én pedig számonkérem rajtatok.
"Nem csodálkozom, hogy ilyen veszett módon ontja magából a semmit, mert idáig semmit sem írt, értelem nélküli szavak, hisz egy pedofil gyökér a példaképe. Miért nem hagyjátok? Úgysem fogja fel, neki ez a pedofil a követendő példa, menjen csak a levesbe."
Ez a rövid hozzászólásod tele van hazugsággal, rágalmazással és ítélkezéssel. Neked biztos bérlet helyed van a Mennyországban :)
"Sőt, ha azt mondod nem kötelező az ima akkor abban a vallásban nem is létezhet olyan kérdés hogy elég vagy sem."
Itt senki nem mondta, hogy nem kötelező az ima.
"tgt, az összes válaszoló között te vagy a legnagyobb hazug. Minden kérdésnél gátlástalanul hazudozol, rágalmazod Istent, a prófétákat. Csak azt nem tudom melyik keresztény szekta tagja vagy. Jó lenne ha elárulnád mert még véletlenül sem szeretnék a közeletekbe menni."
Nézd, erre mondtam, hogy "aki az igazat bűnösnek mondja és aki a bűnöst igaznak, egyformán utálja az Úr". Rágalmazol valakit, aki őszintén akarja keresni Isten országát, azt mondod, hogy nem számonkérsz minket, csak segíteni akarsz, de valójában csak a harag beszél belőled.
Egyébként találtam mégegy érdekességet. Őszintén megmondom nekem is hibám, hogy ezt nem vettem észre hamarabb. Sokszor idézted Jézus utolsó imáját, hogy ott azért ébresztette fel a tanítványokat, hogy imádkozzanak a kötelező ima idején. viszont pár sorral előbb írja az evangélium, hogy Jézus azt mondta neki, hogy üljenek és virrasszanak, nem pedig azt mondta nekik, hogy imádkozzanak. Ráadásul az okot is leírja, az pedig az volt, hogy Jézus szomorú volt, nem pedig a kötelező ima.
"Nem, én belőletek keresztényekből indulok ki."
Vagyis előítéletekből. Gratulálok.
"Egy átlag keresztény mennyi időt fordít imára?"
Kit érdekel, hogy egy átlag keresztény mit csinál? Semmi köze a témához. Ezt már próbáltam neked egyszer magyarázni, egy másik kérdés kapcsán. Nem az emberek számítanak, hanem a tanítás. Ha senki nem követi az igazságot, az attól még igazság marad, és ha milliók hisznek egy hazugságban, az attól még hazugság marad.
"Még arra sem vagytok képesek hogy napi néhány percet imával töltsetek, de ki akarod oktatni a muszlimokat imából?" Nem is ismersz, de megítész, ez a te belső világod. Lenézel másokat és a megértés, együttérzés teljes hiánya sugárzik a szavaidból, de úgy látom neked ez nem probléma. Inkább térj meg ebből, a te érdekedben mondom, mert ha te a békés iszlámban hiszel, akkor ez még az iszlám értékeivel sem fér össze. A saját hitedet is megszeged.
Senki nem oktat ki. Te vetettél fel egy kérdést, amire megpróbált mindenki a saját tudása szerint válaszolni, az hogy neked nem teszik a keresztények imáról alkotott képe, arról senki nem tehet. Támadásnak vélsz mindent, ami a te nézeteiddel nem egyezik.
"Az kötelező imára azt mondod hülyeség. Akkor ezeket kötelezővé tenni nem hülyeség?" Nem hülyeség, csak egyszerűen nincs alapja a Bibliában. Lehet kötelezővé tenni, de az emberi szabály lesz. Nem mondom, hogy értelmetlen, csak maga a hajlongás nem üdvözít senkit. Ha nincs mögötte hit, akkor az egész gyümölcstelen. A célja, ahogy a muszlimok is mondják, hogy napi szinten emlékeztesse őket a hitükre. Gyakorlatilag egy mankó, ami segít jobb ember maradniuk. Egy önként vállalt feladat, amivel a hitük szerint Istennek engedelmeskednek (szerintem viszont csak a prófétájuknak). Bárki vállalhat a kötelezőkön túl magára plusz dolgokat. pl. Nem eszik húst, elvonulva él, ilyen-olyan ruhába jár, cölibátus, akármi. Ha ez őt segíti közelebb kerülni Istenhez, hajrá. Csakhogy kötelezővé azt nem lehet tenni. Keresztelő János teveszőr ruhába élt a pusztában és sáskákkal, meg erdei mézzel táplálkozott. Most akkor mindenkinek ezt kell csinálnia, hiszen próféta volt? Nyilván nem. Jézus sem tett így, de nem kritizálta érte Jánost. Nem mondta, hogy "Ej, János, dehát nem látod, hogy én eszem-iszom, akkor te mit keresel a pusztában éhezve?". Az a túlkapás, amit te csinálsz, hogy ráakarod erőltetni a keresztényekre a saját nézeteidet és azt kéred rajtuk számon, hogy miért nem úgy imádkoznak, ahogy te, holott a hitükben erre semmi nem kötelezi őket. Szerinted ez isteni parancs, szerintem meg nem, hanem Mohamed találmánya és ha nem lenne a Korán, meg a Szunna, akkor ez nem is lenne most téma, mert eszébe sem jutna senkinek sem úgy imádkozni, mint a muszlimok, mivel a Bibliából egyáltalán nem lehet kiolvasni. A leborulás az egy dolog. Egyes keresztények szoktak is leborulni. De a többi? Ezek mind muszlim sajátosságok.
"És arra is választ várnék ha ennyire ellenzed a kötelező imát, akkor a Biblia miért írja elő hogy szeresd Istent? Miért írja elő hogy szered és tiszteld a szüleid? Ezek kötelezőek." Két különböző dologról beszélünk. Az amit te mondasz az egy emberi találmány, egy előírás, szabály. Isten szeretete viszont egy alapvető dolog, amin minden szabály, törvény áll. Ez mindennek a magja, mindennek az alapja. Isten szeretete és az embertársak szeretete. Épp ez az, hogy ezek már lelki dolgok, ezekből következik minden egyéb, ez minden szabály összefoglalása.
"Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne." 1Ján 4:16 "Ha valaki azt mondja: „Szeretem Istent”, a testvérét viszont gyűlöli, az hazug, mert aki nem szereti a testvérét, akit lát, nem szeretheti Istent, akit nem lát." 1Ján 4:20
"Meg neked mi az elég ima? Mit értesz ez alatt? Totális önellentmondásban vagy." Egyébként tudod mi a vicces az egészben? Úgy csinálsz, mintha a muszlimok órákat imádkoznának. Holott saját elmondásuk alapján a kötelező imát, ha nem toldják meg plusz önkéntes elemekkel, akkor 5 perc elmondani, 10 perc, ha nincs benne gyakorlatod, mert még kezdő vagy.
Tudod mit mondok! Szerintem egy 20 mp-es gyorsan elmondott ima, amit teljes szívből mondanak, valószínűleg többet ér, mint egy 5 perces, ha lélektelenűl mondják el. Ugyanis, a muszlim oldalon, hiába mondod, pont arra buzdítják a tagokat, hogy bármi van, az imát nem lehet elhagyni. Akár vezetés közben, akár a betegágyon, de csinálja meg, mert ez istenszolgálat, ami nélkül bajba kerülhetnek. Mi ez, ha nem kényszer? https://www.youtube.com/watch?v=ovZze6dW3jU (18:20-tól)
Ha te szívből imádkozol mindig, jó neked. De, lemerem fogadni, hogy nem egy ember csak szokásból vagy kényszerből, mert fél a büntetéstől.
Ha szerinted a napi 5 ima kötelesség, akkor csináld, szerintem meg nem ezen múlnak a dolgok és nekem nem kötelező. Te is csak azért kardoskodsz mellette, mert az iszlám 5 pillére közül az egyik.
"Amint látod én is a Bibliára hivatkozom."
Amit te csinálsz az nem a Bibliára hivatkozás, hanem félremagyarázás. Figyelmen kívül hagyod a Biblia üzenetét és az idézett részek szövegkörnyezetét. Az állításoddal ellentétes dolgokat pedig hamisításnak véled. Olyan mintha egy újságból szavakat ollóznál ki és mondatokat raknál össze belőle, majd közölnéd, hogy ezt írták az újságban. Ha te ebben nem látsz problémát, az szomorú, de nem lehet vele mit kezdeni. Aki kevésbé elfogult az rögtön látja, hogy ez nem bizonyíték.
"És lehet hogy figyelmetlen voltam de akkor javíts ki és írd le hogy mit nem vettem észre az imádkozással kapcsolatban Máté evangéliuma 6. fejezetében!!!!!!!!!!!!"
Nem csak Máté evangéliumának 6. fejezetét kell figyelembe venned hanem azokat a verseket is amiket idéztem.
"A muszlim ember az iszlámot követi! Az iszlám azt jelenti hogy - teljes engedelmesség isten felé - a kérdés az hogy ebben hol van Jézus?"
Szerinted Jézus nem volt engedelmes Isten felé? De, az volt. Akkor mi a kérdés?
"Ha valóban az iszlámot követed akkor nem Jézust követed. Ha muszlim vagy akkor teljes engedelmességgel tartozol isten felé!"
Miért, keresztények nem tartoznak teljes engedelmességgel Isten felé? :)
"Hol van leírva a Koránban az hogy Jézus azt tanítja hogy teljes engedelmességet kell isten felé mutatni? Hol olvasható a Koránban ez a jézusi tanítás?"
Ez a kérdésed is jól mutatja egyes keresztények hogyan viszonyulnak Istenhez. Tudom ti keresztények hozzászoktatok ahhoz hogy válogattok Isten törvényei között, de ezt nem teheted meg. Ha Isten parancsol valamit akkor az kötelező. Nem válogathatsz kedvedre.
Ezek a valódi Jézus szavai amiket csecsemőként mondott:
19:27 azt mondta: „Allah szolgája vagyok! Odaadta nékem az írást és prófétává tett. És áldottá tett engem, legyek bárhol is, és elrendelte nekem az imádkozást és az alamizsnálkodást ameddig csak élek, és hogy az anyám iránt jámbor legyek.
"Egyáltalán hány tanítása olvasható a Koránban Jézusnak? Szám szerint!"
Látszik hogy fogalmad sincs az iszlámról. Mindegy hogy melyik próféta mondja. Mindet figyelembe kell venned. Egyébként pedig mindegyik próféta ugyanazzal az alapüzenettel érkezett.
"De ha megtudom mutatni a kételkedőknek vagy a hitetleneknek hogy bizony ezt itt ezen a részen olvashatod a Bibliában hogy Jézus Krisztus ezt tanítja akkor más a helyzet! Hiszen akkor elmondhatom és állíthatom hogy bizony ez írva van a Bibliában. De mivel senki nem mutatta meg nekem így nem tehetem és nem is teszem! Amikor aláírsz egy szerződést előtte olvasd el hogy mit is írsz alá. Ez tény!"
Jó akkor olvasd el a kérdés alatti verseket és olvasd végig az 57 oldalt. Ott lesz a válasz.
"Nekem olyat idézz ahol Jézus tanít! Hiszen a fő kérdésedben ez van benne. Idézem: "ahogy Jézus tanította"
Jézus arccal a földre borulva imádkozott. Ebből neked mi következik? Talán hogy neked is így kellene, nem?
"Egy iszlám vallásút meglehet győzni a Korán alapján. Egy keresztényt a Bibliával tudsz meggyőzni!"
A keresztények a Bibliát is megtagadják ha érdekük úgy kívánja. Folyamatosan ezt tapasztalom.
"A Korán melyik részében van leírva Jézus tanítása? Szeretném elolvasni és szívesen beszélgetnék veled az olvasottakról!"
Például:
"Szerintem egy kicsit tájékozódj mert hiányosak az ismereteid. És válaszd külön a Bibliát az egyháztól mivel sajnos gyakran nincsenek egy hullámhosszon!"
A Bibliában vannak hamisítások pluszban a keresztény egyházak is hazudoznak mindenfélét.
"Akkor nem kezded előröl és akkor mi van?"
Akkor az van hogy nincs értelme becsatlakozod a vitához. A többi válaszoló az elejétől kezdve jelen van.
"A másik kérdésnél is leírtam hogy ki Jézus. Jézus az akinek a mennyei Atya kijelenti én is ezt vallom! Egyébként ha rákerestél az általam jelölt igei részekre akkor azok között is olvashattad hogy kicsoda Jézus. Máté 17:5"
Megint mellébeszélsz. Jézus szerinted Isten vagy nem. Erre válaszolj mellébeszélés nélkül.
"Muszlim barátunknak olyan kényszerképzete van, hogy a Biblia összes tanítását meg kellene cselekedjük."
Szerintem te vagy eltéved de nagyon ha azt képzeled kedvedre válogathatsz Isten törvényei között. Nyilván azért lett kinyilatkoztatva hogy te megcselekedd. Sokat elmond rólatok hogy még ezzel sem vagytok tisztában. Te magad akarod összeválogatni a Bibliából azokat a tanításokat amiket betartasz? :)
"Nem látja át, hogy mi nem teljesen Bibliakövetők, hanem csak Krisztus követők vagyunk. De azt nagyon kellene."
Te nem Jézust követed, erre mérget vehetsz. Te valamelyik keresztény egyházat követed.
"Nem vagyunk Mózes követök. Egyébként nem Mózes maga írta le könyveit, a következő generációk papjai. Ezek gyártottak rengeteg szabályt így lett 600 körül."
Valójában az eredeti Tóra Isten szava. Nem emberek írták. Ha meg azt mondod papok írták és gyártottak törvényeket akkor ez azt jelenti a bibliát meghamisították.
"Krisztus erről letiltott minket, fölöslegessé tehetnek mondta, ezért nem metélkedünk, nem pajeszolunk."
Idéznéd azt a verset amiben Jézus azt mondja az Ószövetség törvényei nem érvényesek?
"A Máté 6 világosan megmutatta neked már régóta, nem fogunk úgy imádkozni, mint a muszlimok hanem elmélyülten egyedül ennek van hatása Isten előtt, a többit képmutatásnak nevezte Krisztus a Máté 6.ban. "
Egyedül? Akkor Jézus mit csinált a templomban?
Apcsel 3:1 Péter és János felment a templomba, a délutáni imádkozás idejére, délután három órára.
Az apostolok miért templomban imádkoztak?
Kicsit ellentmondanak neked ezek a versek és amint látod az Újszövetségből vannak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!