Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
Kérdező:
Amiket kimásoltál, azok nem törvények. A törvény egyértelmű, nem keverhető össze más leírással.
Például a Biblia azt írja: „Ha valaki kárt tesz a mezőben vagy a szőlőben, azáltal, hogy jószágát a máséra ereszti legelni: mezejének és szőlőjének javával fizessen a megbecsült kár szerint.” Ez törvény.
Például a Biblia azt írja: „más istenek nevére ne esküdjetek, hallani se lehessen azt a te szádból.” Ez is törvény.
Például a Biblia azt írja: „Ne törj felebarátod vérére – én vagyok az Úr!” Ez is törvény.
Például a Biblia azt írja: Ne állj bosszút, s ne emlékezzél meg polgártársaid igazságtalanságáról: szeresd felebarátodat, mint te magadat – én vagyok az Úr!” Ez is törvény.
Amiket azonban te idéztél, nem törvények, és a zsidók sem tartották annak.
Mivel a Biblia nem írja elő, hogy pontosan hogyan kell imádkozni, a „Nagy Gyülekezet Férfiai” nevű 120 tagú testület meghatározott tizennyolc áldásformulát, amely szándékuk szerint összefoglalta minden ember kívánságát és szükségleteit. Ezt a zsidók naponta háromszor mondtak el.
A zsidó – keresztény vallásban azonban az ima nincs korlátozva, nincs kötelezően megszabva sem a tartalma, sem a szövege, sem a stílusa, sem a nyelve, sem az ideje, mert az imát Isten bármikor és bárhol meghallgatja. A muszlim hajlongáshoz pedig végképp semmi köze nincs.
Azt írod:
„Valamelyik keresztény kérdezte hogy mi értelme megtanulni a Korán verseit és ismételgetni ima alatt. Hát itt a válasz. Ezt parancsolja a Biblia is. Meg kell tanulnod a Biblia verseit és ismételgetned kell, nyilván ima alatt.
Mózes 5. könyve, 11:18-19 Vegyétek azért a szívetekre és lelketekre ezeket az igéket, kössétek jelül a kezetekre, és legyenek fejdíszként a homlokotokon. Tanítsátok meg ezeket a fiaitoknak is.”
Ez a parancs még véletlenül sem a bibliai versek matraszerű ismételgetését jelenti. A zsidók ebből a részből a tfilin, azaz az imaszíj viselését vezették le.
"Keresztelő János az iszlám szerint próféta és tanítása ugyanúgy kötelező érvényű. Egyébkét pedig ugyanazt tanította mint Jézus."
Akkor kötelező nekünk a vadonban élni, teveszőrruhát viselni és sáskát meg mézet enni? Persze ez jó cselekedet lenne, de nem kötelező.
"Nem tűnt fel hogy rászóltál volna a másik keresztény válaszolóra aki sértegetett engem."
Ha jól emlékszek többször lepontoztam a sértegető válaszát is. Rászóltam, a 396-os válasz volt az enyém.
"Az iszlám szerint ezért nem jár halálbüntetés és valóban vannak akik elhagyják de a kereszténységet tömegesen hagyják ott, illetve az iszlám vallásra térnek át a legtöbben."
Van egy ateista muszlimellenes videós, Apostate Prophet a neve. Az egyik muszlim kritizálta a videóit és azt mondta, hogy az olyan emberek miatt, mint ő (akik elhagyják a muszlim vallást és a beszédükkel szennyezik a földet) van halálbüntetés az [link] .
Legtöbb keresztényből ateista lesz. Az lehetséges, hogy a muszlimok között valóban a legtöbben olyanok, akik a kereszténységéről tértek át, de ez nem azt jelenti, hogy a vallásukat elhagyó keresztényekből muszlimok lesznek.
Vidiripi
"Szerintetek Jézus Isten. Akkor Jézustól származik az Ószövetség is vagyis azt is figyelembe kell venned keresztény logika szerint."
Én nem írtam hogy nem veszem figyelembe az Ószövetséget!
"Ha nem vagy képes felfogni, nem tehetek többet. Az iszlám szerint minden próféta ugyanazt tanította. Mózes, Ábrahám, Jézus, Mohamed stb."
Tehát a Koránban nincs benne Jézus tanítása és ez tény!
Az is tény hogy Ábrahám és Mózes nem taníthatta ugyan azt mint Mohamed mivel abban az időben még sok dolog meg sem történt!
"Ha eléred egy nyolc éves gyerek értelmi szintjét akkor tudni fogod hogy rád nem az vonatkozik hogy járnod kellene a vízen hanem hogy Jézus Isten prófétája amit ezekkel a csodákkal is igazolt."
A Bibliában sehol nincs tanítva vagy parancsba adva azt hogy milyen testhelyzetben kell imádkozni! Te még is azt állítod hogy mivel meg van írva hogy voltak akik így tettek akkor a keresztényekre nézve ez kötelező. Nos az is megvan írva hogy Jézus járt a vízen! Akkor elvileg ez is kötelező a te logikád szerint! És Péter is járt a vízen!
"Amit mondtak, amit tettek stb. Ha úgy szól a szöveg hogy segíts a szegényeken akkor az neked parancs de ha leírja a szöveg hogy a próféta segített a szegényeknek akkor rád már nem vonatkozik?"
Nézzünk konkrét példát!
Máté 6:2
Felszólítás olvashatsz ebben a részben! Ez nem parancs! De még is tanítás! Világos felszólítás arra hogy mit is csinálj!
"De én elfogadom Jézus tanítását. Ha elutasítanám nem is lehetnék muszlim. Csakhogy én az igazi Jézus tanítását fogadom el, te pedig az egyház által kreált hamis Jézust követed."
Mivel Jézus tanításai nincsenek benne a Koránban így nem is követheted Jézus tanításait és nem is ismerheted meg Jézust sem a tetteit hiszen arról sem ír semmit a Korán. Ezt csak és kizárólag a Bibliában olvashatod el!
A probléma ott kezdődik hogy vannak különbségek amit az egyház mond Jézusról és amit a Biblia ír Jézusról. De én nem fogadom el amit az egyház állít Jézusról akkor te ezt miért nem vagy képes megérteni?
Ha én 8 évesek szintjén vagyok akkor te hány évesek szintén vagy? Esetleg 4-5 évesekén?
Egyébként a szunnitáknak vagy a síitáknak van igaza? Melyik irányzat követői muszlimok?
"Olyan nincs hogy te össze-vissza bűnözöl más meg átvállalja ezeket a bűnöket és ő szenved. Ha meg az eredendő bűnt vállalja át akkor meg olyasmit vállal át amit nem én követtem el. Bárhogy nézzük ez egy értelmetlen hamis tanítás."
Azt állítod hogy te követed Jézust. De Jézusnak a tanítása nem olvasható a Koránban. Még csak az sem olvasható a Koránban hogy Mohamed megerősíti Jézus tanításait. Nincs utalás nem úgy mint a Bibliában. Az Ószövetségben vannak utalások Jézusra ,Jézus pedig utal az Ószövetségben olvasható dolgokra! Tehát egyik megerősíti a másikat! És nem csak egy ilyen van hanem sok ,oda-vissza!
Nincsenek kapcsolódási pontok ,értelmetlen!
Számodra értelmet és hamis ez a tanítás. De egy keresztény ember számra nem az! Érthető tanítás ,logikus! És mivel te nem olvasod Jézus tanításait így számodra értelmetlen ezt tudom és elfogadom!
De azt nem fogadom el hogy olyan dolgot akarsz rám erőltetni amiről nincs tanítás a Bibliában. Persze mindezektől függetlenül még leírhatóm a véleményemet és a hitemet is ,mint ahogyan azt te is megteheted!
"Istennek nem kell emberként megszületnie és megöletnie magát ahhoz hogy megbocsásson. Ez egy pogány elem a vallásodban és ezzel Isten kegyességét, könyüreletességét és mindenhatóságát vonod kétségbe."
Ez egy olyan bizonyíték Isten szeretetére ami egyedülálló és abszolút nem emberi reakció. Ilyet csak és kizárólag Isten tehet. Nem bír hatalommal senki felette aki ilyesmire kényszeríthetné és még is megteszi mint egy bizonyítva szeretetét! És ezzel újabb választás elé állítja az embert. Szabad akaratodból válassz engem és életed úgy éld ahogy én kérem tőled.
- Éppen hogy nem a mindenhatóságát vonom kétségbe. Sőt ez bizonyíték a mindenhatóságára hiszen annyira mindenható hogy még a Fia is engedelmeskedik neki! Allah ezt nem mondhatja el magáról ,nincs mivel bizonyítani!
Ki is menekülhet meg a Korán szerint az ítélet napján? Kicsit elevenítsük már fel ezt a dolgot!
"A tanításból nem maradt ki csak a Bibliából. Pontosabban benne van csak nem teljesen de fel lehet ismerni."
És szerinted úgy lehet ezt felismerni mint kötelező dolgot! De én nem tartom annak. Nem látom bizonyítottnak! Én ezt egy külsőségnek tartom. Egyébként meg aki úgy érzi az letérdel és úgy imádkozik vagy épp arcraborúl és úgy. De nem azért mert kötelező hanem azért mert az így imádkozó ember ezt akarja így dönt!
"És szerinted hol érdekel engem Pál? Sok keresztény sem fogadja el amit Pál mond mert ellentétes Jézus tanításával."
Engem sem érdekel Mohamed és a Korán! Az érdekelt volna ha ír a Korán Jézus tanításáról de nem ír! Tudom ugyan azt tanította mint a többi. De mivel nem írja konkrétan a Korán nem hiszem el.
És ellentétben másokkal én nem vallom hogy a Biblia és a Korán istene ugyan az lenne. Két külön istenségről van szó. A Bibliában Istenről írnak a Koránban meg egy istenségről.
"Te mit is értesz az alatt hogy jöjjön el az Ő országa?"
Te vagy az igazi Jézus követő és mindegyik próféta ugyan azt tanította és még is meg kell kérdezned!
Mohamed mit tanít erről? Idézzem neked azokat a részeket amikor Jézus ezzel kapcsolatban tanít? Van értelme ennek?
Egyébként Jézus kijelenti hogy újonnan kell születni annak aki megakarja látni Isten országát!
Emlékszel hogy említettem Nikodémust? Isten országa nem csak fizikai sőt elsősorban lelki ,szellemi és csak aztán fizikai!
"Mert ha logikusan felépítem ahogy most is tettem akkor kénytelenek lesznek szembesülni az igazsággal. Szerinted miért járunk 600 fölötti hozzászólásnál?"
Hát nem azért mert az ideírók tagadják a Bibliát!
Tagadás az van ez nem vita tárgy!
- De azt tagadják amit te állítasz és nem azt amit a Biblia állít. És ha nem tűnt volna fel mindenki azt igyekszik neked elmagyarázni hogy tévedésben vagy. És nem azzal foglalkoznak hogy neked van igazad. Azért mert egy hajszálnyit sem gondolják úgy hogy igazad van! Sőt pont hogy tévedésben vagy és ezt igyekeznek különféle érvekkel a tudtodra adni. Persze sikertelenül de akkor is így van!
Nem logikusan építed fel. Tévedsz! Hiszen ha logikus lenne akkor lennie kellene konkrét utasításnak a Bibliában de csak leírások vannak. És egy hívőt nem fogsz meggyőzni Biblián kívüli forrásokkal.
Mondjuk megakarnál győzni egy olyan személyt aki jósoltatni akar de közben érdeklődik a hitbéli dolgok és a Biblia iránt is. Amennyiben elfogadja a Bibliát mint Isten szavát akkor már tudnál logikusan érvelni azzal hogy nem jó dolog jósoltatni ,Istennek nem kedves dolog! És ezt alá is tudnád támasztani a Bibliából. Ezt csak a példa kedvéért írtam!
"Ha tagadja az igazságot azzal magának árt. Talán így, ha nem is most, de átgondolják."
Jóval régebben is írtam már a kérdéseidhez válaszokat! Bizonyára azóta is azokon gondolkodsz! :)
Egyébként azt írtad hogy tagadja a Bibliát most meg az igazságot! Tehát akkor az igazságot a Bibliával azonosítod. Na még a végén elhiszem hogy tényleg gondolkodtál azon amit írtam! :)
"Jézus itt a képmutatás kerülésére hívja fel a figyelmet. Hogy jön ez ide?"
Hát ez az ,hogy jön ez ide! Úgy jön ide hogy ezt fontosabbnak tartja Jézus ezért is említi meg! Ezért is tanít róla! Ezért is hívja fel a figyelmet arra hogy ez a lényeg erre kell koncentrálni. És nem arra hogy milyen testhelyzetet veszel fel!
És még egy kis logika is mivel nem érted illetve nem vagy képes összekötni a pontokat!
Ha csak úgy lehet/kell imádkozni ahogyan azt te állítod akkor a képmutatók miért állva imádkoztak? Hiszen ha képmutató valaki akkor az számít hogy az emberek mit gondolnak róla. De ha eltér a szokásoktól akkor szerinted mit gondolnának róla az emberek ha nekik akar megfelelni?
"Részben szerepel Jézus a Koránban és hadiszokbban, de miért kellene részletesen Jézussal foglalkoznia a Koránnak?"
Mert Istentől küldetett! És hogyan is írtad? "A próféták életének egésze tanítás."
"Mohamed próféta is név szerint csak néhányszor szerepel. Nem a személyek számítanak hanem a tanítás."
Persze a tanítás. De kinek a tanítása? Honnét tudod hogy ami a Koránban van az kinek a tanítása? Nem-e onnét hogy írva van?
"Keresztények ezt nem képesek megérteni és ezért istenítik Jézust. Természetesen minden muszlim szereti és tiszteli Jézust Mohamedet és a többi prófétát, de nem istenítjük őket. Ez szigorúan tilos."
A többi prófétát miért nem istenítik? Miért csak Jézust? Gondolkoztál már ezen? A többi prófétáról miért nem írja azt a Biblia hogy messiás vagy épp a Korán miért nem írja? És még más dolgokat is lehetne sorolni!
"Ja hogy szerinted Jézus mást tanított mint a többi próféta? Akkor itt kezdődnek a gondok. Meg eleve totál értelmetlen amit állítasz. Szerinted Jézus Isten , akkor pedig ebből az következik hogy Jézus küldte a prófétákat így nem is lehet ellentétes a tanításuk."
- Nem válaszoltad meg a kérdéseimet! Egyiket sem!
"Mit tanított Jézus az ellenségről és mit tanítottak a próféták az ellenségről?
Mit tanítanak a próféták azokról ami a Hegyi beszédben van?
Mit tanítanak a próféták a mustármagról és Jézus?
Mit tanítanak a próféták a magvetőről és Jézus mit tanít?
Mit tanítanak a próféták az irgalmas szamaritánus és mit Jézus?
Mit tanítanak a próféták a terméketlen fügefáról és Jézus?
Mit tanítanak a próféták a ....
- Miket állított magáról Jézus és mit állítottak magukról a próféták?"
"vadonban élni, teveszőrruhát viselni és sáskát meg mézet enni"
Legalább már tudjuk, hogy mi okozza a fanatikus kérdező képzelgéseit, a nyers mézes sáska.
Vidiripi
"Szerinted Jézus Isten vagy nem? Erre válaszolj."
Te rengeteg kérdésemre nem válaszolsz! Te miért nem válaszolsz?
"Az egész Koránt. Jézus ugyanazt tanította. És linkeltem egy oldalt amiben találsz néhány verset amikben Jézus beszél."
De nem tanít! Pedig az lett volna a lényeg! Tehát nincs a Koránban benne Jézus egyetlen tanítása sem!
"Akkor minek ír a Biblia annyi prófétáról?"
Miért hívják a hívőket kereszténynek?
"Akkor ezzel megtagadod Jézust is. Megtagadod Isten szavat, amit Isten számon fog kérni az Itélet napján. Csak szólók hogy ne érjen meglepetésként."
Majd megkérdezem hogy a Koránban miért nem íratta le Jézus néhány tanítását? És miért nem íratta le Jézus életének de főleg szolgálatának eseményeit!
Isten szava pedig a Biblia! Jézus Isten Fia a Megváltó aki által van bűnbocsánat!
"A hamisítás lehet szándékos vagy véletlen."
Véletlen hamisítás? Hát persze! Ha te írod! :D
"A Koránnak nem voltak változatai. Kiejtésbeli eltérések voltak mert távoli vidékeken más arab nyelvjárásokat beszéltek, ezért a harmadik kalifa egységesítette a kiejtést Mohamed próféta által beszélt nyelvjárásnak megfelelően."
És szent iratokat égettetett el! Tehát a kalifa a saját szájaíze szerint alakította ki a Koránt. így nem lehet azt mondani hogy az tisztán Mohamedtől származna!
"Ki tudja hány millió iratot semmisített meg a keresztény egyház vagy nem hoz nyilvánosságra."
A Holt-tengeri tekercsek! És azóta is vannak újabb szövegek amiket felfedeznek! És régészeti leletek stb. Nem az egyház a Mindenható!
"Mi van? :) Mekka egy arab város, nem arámi."
Szövegértelmezés! Barátom!
"...ha annak szír arámi eredetet tulajdonítunk..."
Ez feltételes mód és nem kijelentés! Általános iskolában tanítják!
"Szíria ekkor keresztény volt. Akkor a Korán keresztény tanítás?"
Nem az! Nincs benne Jézus tanítása és élete!
"Egyébként annyiban lehet igaza hogy mivel minden néphez érkeztek próféták, előfordulhat hogy más népekhez érkezett kinyilatkoztatás hasonló a Koránhoz, így nem beszélt az illető teljesen hülyeséget, csak gondolom ő nem ezt akarta kihozni belőle."
És az akkori Szíriában csak keresztények éltek senki más?
"Beleképzelik saját vágyaikat. A zsidók feltételeinek nem felel meg Jézus."
Igen ez így van! De a zsidók is változnak. Nő azon zsidók száma akik elfogadják Jézust a Messiásnak. Messiás hívő zsidók!
"Nekem kötelező a TELJES Bibliát figyelembe vennem amikor valamiről véleményt alkotok, annak minden mondanivalójával és összefüggéseivel együtt. A teljes képet kell néznem, ami viszont nem téged igazol."
Ha a teljes képet nézed mi mond ellent a kötelező rituális imának?
"Te szelektálsz és figyelmen kívül hagysz részeket, ezt te is bevallod. Az én feladatom, hogy megértsem a leírtakat, nem az, hogy gondolkodás nélkül utánozzak belőle kiragadott részleteket."
Ti jobban szelektáltok mint én. Az általam mutatott versekből semmit nem tartotok be. Ismétlem, semmit. Nem csak hogy nem tartjátok be de le is tagadjátok. Nálam ez nem gond mert nem vagyok keresztény, de nektek kötelező lenne betartani az általam idézett verseket is. Persze ha arról van szó, anélkül hisztek tanításokban hogy Jézus mondta volna. Nincs olyan vers a Bibliában amiben Jézus kijelenti hogy ő Isten, de mégis ez a vallásotok alapja.
"Nehezen értem, hogy ez a teljesen evidens dolog, neked miért nem egyértelmű. Komolyan mondom, egyszer ha rájössz mekkora logikai hibát vétettél, neked lesz kínos ez az egész kérdés."
Egy keresztény esetében szerintem elég vicces ha logikát emleget. A keresztény alaptanításokban nagyrészt egy csepp logika sincs. Amit pedig én állítok teljesen logikus. Oké hogy nem lehet 100%-osan bizonyítani, de mondjuk 80-90%-ban simán. Jézus istensége 0%-ban bizonyítható a Biblia alapján, mégis elhiszed.
"Annyira a saját igazadat akarod erőltetni, annyira csak azt látod, hogy nem tűnik föl, hogy részigazságokat akarsz ráerőltetni a keresztényekre, miközben nekik kötelességük egyben nézni a Bibliát. Ők nem mellőzhetik a neked ellentmondó részeket!"
A nekem ellentmondó részeket nem, csak az engem igazoló részeket mellőzitek, amivel megtagadjátok a saját Bibliátokat.
"1. A tanítványok elálmosodtak, nem pedig megvetették az ágyukat és elmentek nyugodtan aludni. 2. A tanítványok nem voltak tisztában vele, hogy pontosan mi fog történni. Hiába közölte velük Jézus, nem értették."
Tehát szerinted a tanítványok totál hülyék voltak és nem vették észre, hogy Jézus a halálra készül és retteg. Hihető magyarázat :) Ha Jézus ideges, nyugtalan lett volna, biztos észreveszik a tanítványok. Évek óta követték. Mivel nyugodtak voltak és aludtak, Jézusnak is nyugodtnak kellett lennie. Te konkrétan hülyének nézed a tanítványokat akiknek szerinted Jézus még el is mondta és úgy sem fogták fel. Ez esetben viszont felmerül a kérdés, ennyi ésszel hogy terjesztették a keresztény vallást?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!