Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"A Koránból és Mohamed próféta hagyományából is minden kétséget kizáróan meg lehet állapítani hogy a Tórát és az Evangéliumot meghamisították."
Tényleg? Hát nem is tudom, ahhoz értelmeznem kellene a szövegkörnyezetet és egyben nézni az iszlámot, meg a Koránt. Figyelembe kéne vennem mindent. Pedig nekem jobban tetszik a szelektálás. Miért ne szelektáljak? Hagyományok? Azok hol vannak a Koránban? És különben is, miért nem engedelmeskedsz a Koránnak, talán nem abból idéztem?
"Te mit tudsz felmutatni ami minden kétséget kizáróan megcáfolja az állításom?" Már mutattunk, nem is egyet. Már maga az a tény cáfol, hogy vannak a Bibliában, akik máshogy imádkoznak.
"A Koránból és Mohamed próféta hagyományából is minden kétséget kizáróan meg lehet állapítani hogy a Tórát és az Evangéliumot meghamisították."
A Bibliából sokkal inkább meg lehet állapítani, minden kétséget kizáróan, hogy a Korán a Szentírás egy ócska átköltése, egy ócska fércmű, Mohamed pedig a megígért hamis próféta, tévtanító, aki a sátánnal és a vadállattal fog együtt szenvedni a tüzes tóban örök időkön át.
"Miért hazudozol?" Nem hazudtam, csak tévedtem. nem vettem figyelembe az új Korán töredékeket, amiket pár éve a nyilvánosság elé tártak. Így már tényleg nem állja meg a helyét, amit írtam.
"A Korán esetében viszont a harmadik kalifa által egységesített Korán máig fennmaradt és nagyjából Mohamed próféta után csak 15-20 évvel későbbi." Két külön dologról beszélünk. Ez csak a megírásának az ideje. Nincs a kezünkben az Oszmán Korán.
"A Koránnak nincsenek szövegvariánsai." De, van. Találtak olyan lekapart szövegeket, amiben voltak kisebb-nagyobb különbségek. Nem csak elírások. Az is csoda, hogy egyáltalán megtalálták. Oszmán kanonizálta a Koránt és elakarta tűntetni az összes bármiben is különböző írást.
"Akárhova mész a világon és veszel egy Koránt, ugyanaz lesz. Minden muszlim irányzat ugyanazt a Koránt fogadja el." Ez sem teljesen igaz. Bár leírva a szöveg mindenhol azonos, az olvasat már nem. 7 olvasati variánsa van jelenleg elfogadva a Koránnak. (A történelem folyamán összesen kb. 30 verzió volt, amiket betiltottak és maradt a mai 7.) Persze a fő üzenet azonos, meg nagy különbségek nincsenek, de azért kisebb eltérések vannak. pl. "mi adunk-ő ad", "ti mondjátok-ők mondják", "akik a Kegyelmes szolgái-akik a Kegyelmessel vannak", "a végítélet napjának birtokosa-a végítélet napjának királya", "hány próféta harcolt-hány próféta megöletett", "hazudnak-hazudtak", meg ilyenek. És ez mind azért, mert a szavakat többféleképpen is kilehet olvasni.
A Bibliáról nincs kedvem veled vitázni, úgysem értenél velem egyet. De, annyit azért megjegyzek. Az általad idézet mondatban, igazából kiejtve kb. két betű a különbség. Lehet töprengeni, hogy a nesztoriánusok ejtetek-e hibát fordítás vagy másolás közben, vagy a görögök. (Szerintem a szír verzió a hibás és rosszul írta át a görögből. Én a görög szövegekben lévő "miért hagytál el engemet" preferálom. Szerintem az a valószínűbb.) De, egyébként nincs jelentősége, mivel mind a kettő értelemes és beleillik a kontextusba. Továbbá nem tudja elkerülni a figyelmemet, hogy ezek mindkét variációban Jézus szavai a kereszten. Ahhoz, hogy szándékos hamisításról beszélhessünk, ahogyan azt te állítod, több kell egy félrehallástól vagy félreolvasástól. A történetnek alapjaiban kellene másnak lennie. Ti nem "á" meg "é" betűkről beszéltek, hanem a történet teljes átírásáról.
"Aki elolvassa a Bibliát, annak egyértelmű lesz, hogy mi a tanítás és a leírás."
A leírás is tanítás. Vagy szerinted a próféták történetei miért szerepelnek a Bibliába? Jézus esetében is sok minden leírás. Akkor azokat is figyelmen kívül hagyod? Ez nevetséges.Amit a próféták mondtak és tettek az mind tanítás. És nem népszokásból tették hanem mert Isten parancsait követték.
"A másik ilyen, amit valaki említett a Keresztelő János élete volt. Az is egy leírás én nem kötelező senkinek."
Keresztelő János az iszlám szerint próféta és tanítása ugyanúgy kötelező érvényű. Egyébkét pedig ugyanazt tanította mint Jézus. Ez is azt bizonyítja hogy kedvetek szerint válogattok a Bibliából, de mikor ezt szóváteszem, szerintetek én vagyok a rosszindulatú.
"Ez egy agymosás, hogy a keresztények és a muszlimok között élet-halál harcnak kell lennie."
Ezt keresztények terjesztik nem a muszlimok. Javaslom olvasd el Mohamed próféta keresztényeknek címzett levelét:
"Jelen Mohammed ibn Abdullah által írt levél szerződésként szolgál azokkal, akik felvették a Kereszténységet, legyenek közel s távol, mi mögöttük állunk.
Kijelentem, hogy saját magam védelmezem őket, a szolgákat, segítőket és követőimet, mert a Keresztények az én népemhez tartoznak; és Allahra! Elutasítok minden olyat, ami nekik nem tetszik. Nem kényszeríthetőek semmire. Bíráikat tilos állásukból elbocsájtani ahogyan szerzeteseiket is tilos kiűzni kolostoraikból. Továbbá tilos imahelyeikben kárt tenni vagy lerombolni azokat, valamint tilos bármit is eltulajdonítani onnan. Amennyiben bárki is szabályt szeg, ezen Isten által megkötött szerződést szegi meg és engedetlenséget mutat Prófétájával szemben. Kijelentem, hogy a Keresztények a szövetségeseim és mindentől megvédelmezem őket, ami utálatot kelt bennük. Tilos utazásra vagy harcra kényszeríteni őket. A Muszlimok harcolnak értük. Muszlim férfi nem vehet feleségül egyetlen Keresztény nőt sem annak beleegyezése nélkül. Tilos visszatartani őket attól, hogy templomaikban imádkozhassanak. A templomaikat tisztelnie kell mindenkinek. Senki nem akadályozhatja meg őket abban, hogy felújítsák templomaikat és visszaállítsák imahelyeik szentségét. Ezen szerződést senki nem szegheti meg, mindenkinek kötelező betartani egészen az Ítélet Napjáig és a világ végezetéig.„
Ez a valóság. Sok keresztény viszont azt hazudja 1400 éve és most is hogy Mohamed próféta gyilkolta és üldözte a keresztényeket.
"Én is ugyanúgy megvédem a muszlimokat ha kell."
Nem tűnt fel hogy rászóltál volna a másik keresztény válaszolóra aki sértegetett engem.
"Valóban a legtöbbnek lehet ezt jelenti, de az emberek véleménye miatt az igazság nem változik meg."
És mi az igazság? Mert a keresztény tanítás szerint nagyjából ennyi.
"Valamit valóban csak órák alatt lehet elmagyarázni pontosan."
Másfél hónapja beszélgetünk de még nem tudtak az általam idézett versekre értelmes magyarázatot adni.
"Az iszlámot is elhagyják sokan, kivéve ott, ahol halál jár ezért."
Az iszlám szerint ezért nem jár halálbüntetés és valóban vannak akik elhagyják de a kereszténységet tömegesen hagyják ott, illetve az iszlám vallásra térnek át a legtöbben.
"Légy szíves, idézd azt a törvényt a Bibliából, amely előírja:"
"1. A naponta kötelezően végzendő rituális imákat.
2. A naponta kötelezően végzendő rituális imák számát."
Például:
Dániel próféta könyve 6:10 (6:11) Amikor Dániel megtudta, hogy alá van írva ez az irat, hazament. Emeleti szobájának ablakai nyitva voltak Jeruzsálem felé, és ő napjában háromszor térden állva imádkozott, és magasztalta Istenét, ahogyan azelőtt is szokta.
Azt írja Dániel naponta háromszor imádkozott. Ezért imádkoznak a zsidók naponta háromszor kötelezően. Tehát az ima a Biblia szerint is kötelező.
Zsoltárok 55:16-17 Én az Istenhez kiáltok, és az Úr megszabadít engem. Estve, reggel és délben panaszkodom és sóhajtozom, és ő meghallja az én szómat.
Szintén bizonyíték a kötelező három imára, és itt már az is kiderül napon belül sem mindegy mikor végezzük.
"3. A naponta kötelezően végzendő rituális imák idejét."
Apcsel 10:9 Másnap, amíg ők úton voltak, és a városhoz közeledtek, Péter déltájban felment a ház tetejére imádkozni.
A pontos időt is megadja ez a vers hogy mikor kell imádkozni.Nyilván ez volt a déli ima ideje, és az már az Újszövetség és Jézus tanítványa.
Apcsel 10:30 Ekkor Kornéliusz így szólt: "Négy nappal ezelőtt körülbelül ebben az órában, délután három órakor imádkoztam,
Apcsel 3:1 Péter és János felment a templomba, a délutáni imádkozás idejére, délután három órára.
Ebből a két versből is kiderül hogy meghatározott időpontban van az ima ideje. A délutáni ima 3 órakor volt, ez egyértelmű. Megtudjuk azt is hogy az ima elvégezhető otthon vagy a templomban.
4. A naponta kötelezően végzendő rituális imák szövegét.
Mózes 5. könyve, 6:6-7 Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt,
Valamelyik keresztény kérdezte hogy mi értelme megtanulni a Korán verseit és ismételgetni ima alatt. Hát itt a válasz. Ezt parancsolja a Biblia is. Meg kell tanulnod a Biblia verseit és ismételgetned kell, nyilván ima alatt.
Mózes 5. könyve, 11:18-19 Vegyétek azért a szívetekre és lelketekre ezeket az igéket, kössétek jelül a kezetekre, és legyenek fejdíszként a homlokotokon. Tanítsátok meg ezeket a fiaitoknak is.
Szintén azt írja meg kell tanulni a Bibliai verseit és a gyerekeknek is meg kell tanítani.
"5. A naponta kötelezően végzendő rituális imák módját, például testtartás, mosakodás, stb."
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Mózes 2. könyve, 40:31 Ebben mosták meg Mózes, Áron és fiai a kezüket és a lábukat.
Mózes 2. könyve, 40:32 Valahányszor bementek a kijelentés sátrába, és az oltár elé léptek, megmosakodtak, ahogyan megparancsolta az ÚR Mózesnek.
Sámuel 2. könyve 12:20 Ekkor fölkelt Dávid a földről, megfürdött, megkente magát, ruhát váltott, majd bement az ÚR házába, és leborult. Azután hazament, és kérte, hogy tegyenek eléje ételt, és evett.
Van még kérdésed?
"Én nem írtam olyat hogy az Ószövetség nem számít! Azt kértem tőled hogy Jézus tanítás vagy parancsolata. De Jézusnak nincs parancsolata vagy tanítása az Ószövetségben!"
Szerintetek Jézus Isten. Akkor Jézustól származik az Ószövetség is vagyis azt is figyelembe kell venned keresztény logika szerint.
"Egyébként meg én nem azt kérdeztem hogy mit tanít az iszlám vagy mit tanítanak a próféták. Egyedül arra vagyok kíváncsi hogy mit tanított Jézus!"
Ha nem vagy képes felfogni, nem tehetek többet. Az iszlám szerint minden próféta ugyanazt tanította. Mózes, Ábrahám, Jézus, Mohamed stb.
"Lehet hogy rám is vonatkozik hogy tudnom kellene járni a vízen de még sem járok a vízen! "
Ha eléred egy nyolc éves gyerek értelmi szintjét akkor tudni fogod hogy rád nem az vonatkozik hogy járnod kellene a vízen hanem hogy Jézus Isten prófétája amit ezekkel a csodákkal is igazolt.
"A próféták csodákat is tettek Isten által. Vagy próféciákat mondtak Isten által! Gondolkozz!"
A próféták életének egésze tanítás. Amit mondtak, amit tettek stb. Ha úgy szól a szöveg hogy segíts a szegényeken akkor az neked parancs de ha leírja a szöveg hogy a próféta segített a szegényeknek akkor rád már nem vonatkozik? :)))
"Jézus egész élete valóban az. Te még sem követed Jézust! Nem fogadod el az Ő tanítását!"
De én elfogadom Jézus tanítását. Ha elutasítanám nem is lehetnék muszlim. Csakhogy én az igazi Jézus tanítását fogadom el, te pedig az egyház által kreált hamis Jézust követed.
"Nem fogadod el azt hogy a vére érted is kifolyt és ezáltal van Isten előtt bűnbocsánat! Sajnos nem fogadod el a Jézus általi jó hírt az evangéliumot!"
Olyan nincs hogy te össze-vissza bűnözöl más meg átvállalja ezeket a bűnöket és ő szenved. Ha meg az eredendő bűnt vállalja át akkor meg olyasmit vállal át amit nem én követtem el. Bárhogy nézzük ez egy értelmetlen hamis tanítás.
"Mohamed volt az aki válogatott és aztán elterjesztette azt a hazugságot hogy Jézus csak egy próféta és nem kell az Ő vére a bűnbocsánathoz és a kegyelemhez!"
Istennek nem kell emberként megszületnie és megöletnie magát ahhoz hogy megbocsásson. Ez egy pogány elem a vallásodban és ezzel Isten kegyességét, könyüreletességét és mindenhatóságát vonod kétségbe.
"Legyen úgy! De Jézus később sem tanítja senkinek hogy milyen testhelyzetben kell imádkozni! Ez valahogy csak kimaradt a tanításból."
A tanításból nem maradt ki csak a Bibliából. Pontosabban benne van csak nem teljesen de fel lehet ismerni.
"Pál apostol nem volt közvetlenül Jézus tanítványa de Pált a damaszkuszi úton megszólította Jézus. De nem adott ilyen parancsot Pálnak az imádkozással kapcsolatban! És Pál egyik levelében sem ír róla. Pedig 14 levelet tulajdonítanak Pálnak az Újszövetség leveleiből."
És szerinted hol érdekel engem Pál? Sok keresztény sem fogadja el amit Pál mond mert ellentétes Jézus tanításával.
"És hol van az a rész amikor azért imádkoznak hogy jöjjön el az Ő országa. Ezt Jézus határozottan tanítja. És hol van a többi próféta tanításából ez a rész? Ha minden próféta ugyan azt tanítja akkor hol van ez a rész Mohamed tanításából?"
Te mit is értesz az alatt hogy jöjjön el az Ő országa?
"De ha tagadják a Bibliát akkor abszurd hogy szembesíteni akarod őket a Bibliájukkal. Hiszen ha tagadják akkor minek is fogadnák el amit te állítasz a Bibliáról. Hiszen nem fogadják el a Bibliát akkor minek járnának utána amit te állítasz a Bibliáról."
Mert ha logikusan felépítem ahogy most is tettem akkor kénytelenek lesznek szembesülni az igazsággal. Szerinted miért járunk 600 fölötti hozzászólásnál?
"Ha valamit tagad az ember akkor nem fog azzal foglalkozni hogy bizonyítékot találjon az ellenkezőjére. Valamit vagy tagad vagy nem tagad!"
Ha tagadja az igazságot azzal magának árt. Talán így, ha nem is most, de átgondolják.
"A Koránt hogyan kérhetnéd számon a keresztényektől ha nem tartják a Koránt a szent könyvüknek? Ekkora hülyeséget még is hogyan tudsz összehozni! Komolyan kérdezem hogy ezt az iszlámban tanítják vagy magadtól jössz ekkora hülyeségekkel?"
A Koránt Isten fogja számonkérni a mai keresztényeken, nem én. Én azt kérdeztem a keresztényektől, miért nem tartják be a Bibliát ha azt tekintik szent könyvüknek.
"Egyébként ha tényleg ez volt a bevett szokás vagy tényleg ennyire fontos a testhelyzet akkor Jézus miért hívja fel a figyelmet külön erre a dologra?
Máté 6:5 És amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik a zsinagógákban és az utcák szegletein állva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom nektek: elnyerték jutalmukat.
Jézus itt a képmutatás kerülésére hívja fel a figyelmet. Hogy jön ez ide?
"Nem tanít az életéről ,nem tanít a csodatetteiről ,nem tanít a szerepéről. Nem tanít arról hogy Jézus az út a mennyei Atyához a bűnbocsánathoz."
Részben szerepel Jézus a Koránban és hadiszokbban, de miért kellene részletesen Jézussal foglalkoznia a Koránnak? Mohamed próféta is név szerint csak néhányszor szerepel. Nem a személyek számítanak hanem a tanítás. Keresztények ezt nem képesek megérteni és ezért istenítik Jézust. Természetesen minden muszlim szereti és tiszteli Jézust Mohamedet és a többi prófétát, de nem istenítjük őket. Ez szigorúan tilos.
"Mit tanított Jézus az ellenségről és mit tanítottak a próféták az ellenségről?
Mit tanítanak a próféták azokról ami a Hegyi beszédben van?
Mit tanítanak a próféták a mustármagról és Jézus?
Mit tanítanak a próféták a magvetőről és Jézus mit tanít?
Mit tanítanak a próféták az irgalmas szamaritánus és mit Jézus?
Mit tanítanak a próféták a terméketlen fügefáról és Jézus?
Mit tanítanak a próféták a ....
- Miket állított magáról Jézus és mit állítottak magukról a próféták?
És lehetne még sorolni! "
Ja hogy szerinted Jézus mást tanított mint a többi próféta? Akkor itt kezdődnek a gondok. Meg eleve totál értelmetlen amit állítasz. Szerinted Jézus Isten , akkor pedig ebből az következik hogy Jézus küldte a prófétákat így nem is lehet ellentétes a tanításuk.
"De igen már válaszoltam Jézus Isten Fia ahogyan azt a mennyei Atya ki is jelenti a Bibliában. Írtam már neked nem is egyszer hogy én is ezt vallom. És most megint leírtam. Jézus Isten Fia a Messiá Ő a Megváltó és király uraknak ura és királyok királya!"
Szerinted Jézus Isten vagy nem? Erre válaszolj.
"Idézd ,mit tanít Jézus a Koránban!"
Az egész Koránt. Jézus ugyanazt tanította. És linkeltem egy oldalt amiben találsz néhány verset amikben Jézus beszél.
"Jézus nem azt tanította hogy a prófétákat kell követni az apostolok sem azt tanították hogy a prófétákat kell követni!"
Akkor minek ír a Biblia annyi prófétáról? :)
"Tagadom hogy Mohamed kell követni ,mert Mohamed egy hamis próféta."
Akkor ezzel megtagadod Jézust is. Megtagadod Isten szavat, amit Isten számon fog kérni az Itélet napján. Csak szólók hogy ne érjen meglepetésként.
"Te magad is írod hogy eltérés! Korábban még hamisítást írtál. A hamisítás egy szándékos cselekedet azt illetően hogy az eredeti célt teljesen megváltoztassuk."
A hamisítás lehet szándékos vagy véletlen.
"Egyébként érdekes hogy a Koránnal is voltak változatai. De azokat megsemmisítették. Vajon mi nem tetszett a kalifának azokban az írásokban amiket megsemmisített?"
A Koránnak nem voltak változatai. Kiejtésbeli eltérések voltak mert távoli vidékeken más arab nyelvjárásokat beszéltek, ezért a harmadik kalifa egységesítette a kiejtést Mohamed próféta által beszélt nyelvjárásnak megfelelően.
"A keresztények által használt iratokat is megakarták semmisíteni csak az egyáltalán nem jött össze!"
Á nem :) Ki tudja hány millió iratot semmisített meg a keresztény egyház vagy nem hoz nyilvánosságra.
"Christoph Luxenberg[11] állítása szerint a Korán sokkal érthetőbbé válik nyelvileg, ha annak szír arámi eredetet tulajdonítunk, hiszen az arab szöveg vizsgálatakor gyakran találkozunk azzal a problémával, hogy bizonyos kifejezések vagy mondatok – mint Mekka város nevének esetén -, arabból eredeztetve etimológiailag azonosíthatatlanok. Luxenberg arra következtet, hogy a Korán eredeti szövegei szír arámiból kerültek átültetésre az arabra olyan írásokból, melyeket korábbi tanítók jegyeztek fel."
Mi van? :) Mekka egy arab város, nem arámi. Meg milyen tanításokból? Szíria ekkor keresztény volt. Akkor a Korán keresztény tanítás? :) Egyébként annyiban lehet igaza hogy mivel minden néphez érkeztek próféták, előfordulhat hogy más népekhez érkezett kinyilatkoztatás hasonló a Koránhoz, így nem beszélt az illető teljesen hülyeséget, csak gondolom ő nem ezt akarta kihozni belőle.
"Kiejtésbeli eltérések voltak mert távoli vidékeken más arab nyelvjárásokat beszéltek, ezért a harmadik kalifa egységesítette a kiejtést Mohamed próféta által beszélt nyelvjárásnak megfelelően."
Honnan tudod, ha ezekből egy példány se maradt fenn? Ha pedig csak kiejtésben volt eltérés, miért kellett mindet megsemmisíteni?
"Az nem probléma, hogy a Messiás koncepciója sokkal régebbi, mint a kereszténység és a zsidóktól ered és az Ószövetség több évszázaddal korábbi szövegein alapszik?"
Nem probléma. A zsidók is mást értenek alatta és a keresztények is. Beleképzelik saját vágyaikat. A zsidók feltételeinek nem felel meg Jézus. Felkent vagy segítő a szó jelentése.
"Ha a messiási címnek nincs jelentősége, akkor a Korán miért nevezné így Jézust? Miért nem nevezi így a többi prófétát is? Miért nem Messiás Mohamed is vagy Keresztelő János stb.?"
Mohamed prófétának is vannak ehhez hasonló nevei, de talán azért írja a Korán hogy tisztázza mit is jelent a messiás név. Jézusról nagyon sok dolgot nem ír a Korán. Azokat említi meg amit a keresztények a leginkább meghamisítottak Jézussal kapcsolatban. Például a Koránban maga Jézus mondja hogy ő nem Isten, meg leírja a Korán hogy a szentháromság hamis tanítás, és hogy Jézus nem halt meg a kereszten.
"Kinek tartják a zsidók, kinek a keresztények és gondolkozzon el azon, hogy bármely verzió is az igaz, szerinte illeszkedik a Korán képébe? Van ennek értelme?"
Teljesen illik Jézus a Koránba:
19/29 Azt mondta (az újszülött Jézus): Én bizony Allah szolgája vagyok! Átadta nekem az Írást és prófétává tett, és áldottá tett engem bárhol legyek is, és meghagyta nekem az imádkozást, az adakozást, amíg csak élek, és hogy édesanyámmal szemben jóságos legyek,
Azt mondja "áldottá tett engem Allah". Ennyit jelent a messiás.
A keresztény messiás mint istenség egy pogány tanítás. A zsidók által várt messiás pedig sosem fog eljönni mert azt képzelik csak zsidó lehet. A próféciák amiket a zsidó messiás fog tenni szerintük már bekövetkeztek de messiás nélkül. Szóval a muszlim messiás Jézus a valódi.
"És ezt hogy gondolod? Ő volt a Messiás? Annak ellenére, hogy a Korán mást ír?"
Akit a zsidók vártak Mohamed próféta volt. Egyes zsidók felismerték és muszlimok lettek. A többi zsidó pedig azóta is várja pedig már rég teljesültek azok a próféciák amiket a messiásnak kell szerintük teljesíteni.
"A példámban szereplő Abesszin király tudhatott arról, hogy Mohamed követői nem vallják a feltámadást? Ha nem, akkor átlátta Mohamed tanítását? Értette, hogy a kereszténység alapját tagadja? Azt írod nem logikus, amit írok. Akkor indokold meg. Egy érvet sem hallottam tőled. Az nem cáfolja amit írok, hogy azt mondod lassan kellett bevezetni a dolgokat. És? Épp ez az, szép lassan tudtál, meg az új infókat. pl. 20 év után, hogy minden muszlimnak kötelező elzarándokolnia a Kábához, 15 év után, hogy Jézus nem támadt fel stb."
A helyzet az hogy pont egy keresztény volt az első aki felismerte hogy Mohamed próféta.
A 19. szúra aminek a címe Mária, már az Abesszin királyhoz történő látogatás előtt ki lett nyilatkoztatva. Ebben a fejezetben Jézus maga mondja hogy nem Isten, hanem próféta és sok mindent másképp ír le mint a keresztény változat. Hogy nem ír a feltámadásról lényegtelen, mert a főbb kérdéseket tisztázza, tehát egy keresztény már az elején megtudhatta. Az Abesszin király is megértette hogy az iszlám a kereszténység alapját tagadja. Sőt, később át is tért az iszlámra. A zarándoklat feltételei pedig nyilván az elején nem voltak adottak mert a mekkai politeisták ellenőrzése alatt volt a Kába, és nem engedték oda a muszlimokat. Szóval teljesen logikus, éppen időben lettek kinyilatkoztatva a Korán versei a fokozatosság elve szerint.
"Javaslom olvasd el Mohamed próféta keresztényeknek címzett levelét:"
Ez a szövege? Még nem is olvastam. És szerinted ez egy kedves levél és ezt betartják a muszlimok?
"védelmezem őket, a szolgákat, segítőket és követőimet," Vagyis akik behódolnak és együtt működnek vele.
"Elutasítok minden olyat, ami nekik nem tetszik. Nem kényszeríthetőek semmire." Ez meg egy ellentmondás. Egyszerűen nem igaz.
"Tilos visszatartani őket attól, hogy templomaikban imádkozhassanak." Akkor ezt jól megszegték, pl. az Hagia Sofiával.
"Mohamed prófétának is vannak ehhez hasonló nevei," Igen, amiket magára aggatott, de nem olyanok, amiket felőle megjövendőltek és aminek korábban nevezték, amire hivatkozhatott, hogy ő az.
"de talán azért írja a Korán hogy tisztázza mit is jelent a messiás név."
Kár, hogy nem tisztázza. Egyszerűen csak így nevezi.
"Azt mondja "áldottá tett engem Allah". Ennyit jelent a messiás." És abba belegondoltál, hogy még a szó sem ezt jelenti, nem hogy a fogalom, amit takar? Azért ez elég sovány magyarázat. "áldottá tett engem Allah" Miért, Mohamed nem volt áldott és a többi próféta? Ettől lett ő a felkent? A Dávid házából való szabadító király, aki a föld végső határáig fog uralkodni? És amit most írtam, az nem keresztény belemagyarázás, hanem az, amit a keresztények és a zsidók is vallanak a Messiásról.
"Teljesen illik Jézus a Koránba:" Ja, a Koránba. Csak a régi szövegekbe nem illik bele, ami azért elég furcsa. Sem a zsidók tagadása, sem a keresztények által Jézus Messiás voltának való elfogadása nem illik a Koránba. De cserébe a Korán ignorálja az egész kérdést. Meg se kísérli tisztázni a dolgot, hanem teljesen más dolgokról beszél Jézussal kapcsolatban. És ez a minden fontos kérdésre választ adó, mindent kijavító vallás, ami felülír mindent.
"Szóval a muszlim messiás Jézus a valódi." Ha vakon akarsz élni az innentől a te problémád. Nem akadályozlak benne tovább.
"Akit a zsidók vártak Mohamed próféta volt." Tényleg? Nem csak a vágyaikat magyarázták bele? Ő viszont az volt, akinek mondta magát? Bár pontosan nem is tudjuk kinek mondta magát. Nem a Messiás, annyi biztos. Talán a Próféta? Bár azt nem magyarázta el, hogy miért kéne elhinnie egy kereszténynek, hogy ő töltötte be a próféciát és nem Jézus, de mindegy. Kicsire nem adunk. Az ilyen jelentéktelen kérdésekre nem tér ki a Korán.
"A helyzet az hogy pont egy keresztény volt az első aki felismerte hogy Mohamed próféta." Ha Khadija nagybátyára gondolsz, ő szerintem óvatosan fogalmazott és csak annyit mondott, hogy lehet, hogy próféta. Nem jelentette ki kategorikusan, hogy az. Pár évvel később meg is halt, úgyhogy nem tudjuk, hogy módosította volna-e a véleményét, ha látja a végkifejletet. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja pontosan mit vallott.
"Hogy nem ír a feltámadásról lényegtelen," Neked hogyne. De, pl. egy áriánus kereszténynek, nagyon nem mindegy. Mert ő egyetérthet azzal, hogy Jézus nem Isten és nincs háromság, de azzal nem, hogy nem volt feltámadás.
"Sőt, később át is tért az iszlámra." Mint jópáran, akiknek az élete múlt rajta vagy az érdeke úgy kívánta. Lemerem fogadni a bálványimádók közül is jópáran megtértek, amikor választhattak az iszlám és a halál között.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!