Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"Egyébként tudod mi a vicces az egészben? Úgy csinálsz, mintha a muszlimok órákat imádkoznának. Holott saját elmondásuk alapján a kötelező imát, ha nem toldják meg plusz önkéntes elemekkel, akkor 5 perc elmondani, 10 perc, ha nincs benne gyakorlatod, mert még kezdő vagy."
Látszik hogy fogalmad sincs a muszlim imáról. Az ima hosszát leginkább az határozza meg hogy melyik fejezeteket recitálod a Koránból. Valóban lehet 5 perc de akár egy óra is.
"Tudod mit mondok! Szerintem egy 20 mp-es gyorsan elmondott ima, amit teljes szívből mondanak, valószínűleg többet ér, mint egy 5 perces, ha lélektelenűl mondják el."
Mondjuk ezt leginkább Isten dönti el.
"Akár vezetés közben, akár a betegágyon, de csinálja meg, mert ez istenszolgálat, ami nélkül bajba kerülhetnek. Mi ez, ha nem kényszer?"
Igen az iszlám szerint a napi 5 ima kötelező. Ha nem tartod be, Isten számon fogja kérni. Ha ezt kényszernek nevezed, akkor a keresztény vallásban is nevezd kényszernek azokat a dolgokat amiket Isten számon fog kérni ha nem tartod be.
"Ha te szívből imádkozol mindig, jó neked. De, lemerem fogadni, hogy nem egy ember csak szokásból vagy kényszerből, mert fél a büntetéstől."
Lehet hogy valaki tényleg azért imádkozik mert fél a büntetéstől, de ez még mindig jobb mintha nem imádkozna egyáltalán. Sok ember meg szintén azért nem gyilkol, nem lop stb mert fél a büntetéstől. Ez még mindig jobb hogy fél a következményektől és ezért nem teszi mint hogy gyilkolna igaz? A Korán számos eszközt használ a meggyőzésre és a Korán parancsainak betartására. Például logikus magyarázatot, a szeretetből történő cselekvést, a jutalmazást és igen, fenyegetést is. Egyénenként változó kire mi hat.
"Ha szerinted a napi 5 ima kötelesség, akkor csináld, szerintem meg nem ezen múlnak a dolgok és nekem nem kötelező. Te is csak azért kardoskodsz mellette, mert az iszlám 5 pillére közül az egyik."
A Bibliai szerint is kötelező. Ezt magyarázom.
"Amit te csinálsz az nem a Bibliára hivatkozás, hanem félremagyarázás. Figyelmen kívül hagyod a Biblia üzenetét és az idézett részek szövegkörnyezetét. Az állításoddal ellentétes dolgokat pedig hamisításnak véled. Olyan mintha egy újságból szavakat ollóznál ki és mondatokat raknál össze belőle, majd közölnéd, hogy ezt írták az újságban. Ha te ebben nem látsz problémát, az szomorú, de nem lehet vele mit kezdeni. Aki kevésbé elfogult az rögtön látja, hogy ez nem bizonyíték."
Itt nem egy versről van szó. Láthattad hogy sok verset hoztam. Erőltetés nélkül ki lehet hozni ebből az amit állítok. Ehhez képest a keresztény vallás tele van olyan tanításokkal, szertartásokkal aminek nincs Bibliai alapja vagy csak nagyon erőltetve. Ilyen válaszok érkeztek hogy "népszokás" meg "belső indíttatás" ami vicc kategória válasz. Egyedül a szavak jelentésébe tudtatok belekötni de arra is adtam magyarázatot.
"Egyedül a szavak jelentésébe tudtatok belekötni de arra is adtam magyarázatot." Hogy a Biblia meglett hamisítva és megváltoztattál a szavakat. Amivel el is buktad a kérdést. Mivel, ha ez az utolsó mentsvárad, akkor az állításod bizonyíthatatlan és a keresztények számára nincs alapja.
"Egyrészt, mert máskülönben senki nem borulna arccal a földre hogy imádkozzon sötétedéskor a szabad ég alatt." Ez a leggyengébb érv, amit valaha hallottam. Mindig meglep, hogy számodra ez az érv nem sántít. Gyakorlatilag azt állítod, hogy más elképzelhető forgatókönyv nincs is, csak az, hogy kötelező imádkozni. Vagyis, ha egy olyan keresztényt is találok, aki leborulva imádkozik sötétedés után, akkor dőlt az elméleted. Mert mégis csak van akinek magától is eszébe jut.
Miért imádkozott? Mert tudta, hogy hamarosan elfogják. De, amúgy szépen kerülted a választ. Honnan tudjuk, hogy ez rituális ima volt? Elárulom, sehonnan. Az égvilágon semmi nem támasztja alá az érvedet, még a szövegkörnyezet sem. Azt mondta három tanítványának, hogy virrasszanak és imádkozzanak! És? A többieknek miért nem mondta? Sőt, ha ez olyan kötelező volt és általános szokás, akkor egyáltalán miért kellett közölnie a tanítványaival? Ők nem tudtak róla? Hát nem a zsidók is így imádkoztak? Nem ezt tanította a tanítványainak egész végig? Ezer sebből vérzik ez az állítás, csak nem gondolsz bele.
"Itt nem egy versről van szó. Láthattad hogy sok verset hoztam."
Megmutatom, hogyan hoztad őket. Lássuk ollózgatva, tudok-e hasonlót kreálni?
"Ő az, Ki lebocsátotta a Könyvet az Igazzal, megerősítve azt, mi előtte volt. (Ő az,) Ki kinyilvánította a Tórát és az Evangéliumot-
Ez előtt, Útmutatásként az embereknek és megadta az Ismérveket. Akik tagadják Allah Áyáit, számukra szörnyű büntetés (vár). Allah a Nagyszerű, a Megtorló." 3:3-4
"„És (Allah) megtanítja őt (Jézust) a Könyvre, a Bölcsességre, a Tórára és az Evangéliumra.”" 3:48
"Ráállítottuk nyomdokaikra Jézust, Mária fiát, megerősítve mindazt, ami előtte volt a Tórából. Megadtuk neki az Evangéliumot, benne az Útmutatást és fényt, megerősítve azt, ami előtte volt a Tórából. Útmutatásként és intésként (adtuk azt) az őrizkedőknek. Hadd ítéljen az Evangélium Népe azzal, amit Allah abban kinyilakoztatott. Aki nem azzal ítél, amit Allah kinyilatkoztatott, ezek ők, a züllöttek." 5:46-47
"Ha megtartották volna a Tórát, Evangéliumot, és amit Uruk nekik kinyilatkoztatott, akkor ehetnének mindabból, ami felettük és lábaik alatt (kínálkozik). Köztük van egy nép, kik helyes úton járnak, de sokan közülük rosszat tesznek." 5:66
"Ó, Könyv Népe! Semmire se valók vagytok addig, míg meg nem tartjátok a Tórát, az Evangéliumot, és mit Uratok kinyilatkoztatott. Az, mi neked Uradtól kinyilatkoztatott sokakat közülük zsarnokságban és tagadásban gyarapítja. Ne búslakodj a hitetlenek népéért." 5:68
Ezek alapján én azt mondom, hogy az aki nem abban hisz, amit a Tóra és az evangéliumok írnak, züllött. Mohamed megerősítette a korábbi kinyilatkoztatásokat, tehát egyértelműen azt tanította, amit az elődei írásaiban szerepel, ezt írja a Korán is. Egyértelmű, hogy Mohamed azt tanította, hogy hinni kell az evangéliumoknak. Aki megtartja a Tórát és az evangéliumot, az jár a helyes úton. Ami ennek ellent mond, azt később hamisították bele, azért, hogy gyűlölhessék a keresztényeket és a zsidókat. És nem egy verset hoztam, hanem többet is. A Korán nyomokban tartalmaz még igazságokat, mint pl. a fenti idézeteket. De, ezek alapján ti miért vitatjátok a Tórát és az evangéliumokat? A Koránban is benne van, hogy a keresztényeknek van igazuk. És mivel a könyv nem mondhat ellent önmagának, nyilván való, hogy a többi hamis.
Te pont ezt csinálod. Így idézed a Bibliát és így magyarázod. Annyi köztünk a különbség, hogy én értem, hogy ez miért nem állja meg a helyét, te meg nem.
"Krisztus megfenyegeti a képmutató imádkozókat."
"(ezek a muszlimok)"
Ja hogy szerinted a muszlimok képmutatásból imádkoznak? Fogalmad sincs az iszlám vallásról, valószínűleg muszlimokat is csak TV-ben láttál, de kijelented hogy a muszlimok képmutató imádkozók :)
Egyébként pedig keresztények a legnagyobb képmutatók. Akik otthagyják a keresztény vallást, sokszor a képmutató keresztényeket mondják indoknak a sok ellentmondásos tanítás mellett.
Ahogy már korábban mondtam, szerintem azok a farizeusok akiket Jézus ostoroz, jobbak voltak mint egy mai átlag keresztény. A farizeusok egy Istenben hittek, a keresztények többsége három istenséget imád. A farizeusok tudták hogyan kell imádkozni és imádkoztak is. Keresztények tagadják és nem is tudják hogyan kell imádkozni, és még azt a néhány mondatot is amit imának szánnak, szökőévente egyszer elhadarják. Képmutatásban is szerintem megelőzik a farizeusokat. Szóval szerintem a mai átlag keresztény még a farizeus szintjét sem üti meg.
"Ugyan is írtam hogy Jézus tanítása vagy parancsolata. Amiket te idéztél az egyik sem az.
Tény nincs Jézusnak ilyen tanítása vagy parancsolata ,ha lenne akkor már leírtad volna. És ez válasz is a kérdésedre."
Az Ószövetség nem számít? Te is kedvedre válogatsz a Bibliából ezek szerint?
"A Korán mit ír arról hogyan engedelmeskedett Jézus Istennek?"
Mivel Jézus próféta, engedelmeskedett Istennek. Ezen mit nem érteszt? Például így:
19/27 „Allah szolgája vagyok! Odaadta nékem az írást és prófétává tett. És áldottá tett engem, legyek bárhol is, és elrendelte nekem az imádkozást és az alamizsnálkodást ameddig csak élek, és hogy az anyám iránt jámbor legyek.
"Kértem tőled tájékoztatást hogy miket tanít Jézus a Koránban! Semmit nem írtál. Van magyarázat arra hogy miért nem írsz erről?"
Mond te nem értsz magyarul vagy játszod a hülyét? Az iszlám szerint minden próféta ugyanazt tanította. Olvasd el a Koránt. Amit olvasol a Koránban, azt tanította Jézus is .
"Elolvastam! Egyik sem tanítás ,hanem események leírása."
Akkor ennyi erővel szinte minden események leírás a Bibliában :) És ha események leírás akkor mi van? Rád nem vonatkozik?
"Ez nem tanítás. Ez leírás arról hogy Mózes mit csinált! Ez nem viseli magán Jézus azon kijelentéseit amikor tanít valamire!
Újszövetség János 3:2 itt olvashatod hogy Nikodémus elismeri hogy Jézus Istentől jött és tanító. Ezen van a hangsúly Jézus tanító és a tanító mit csinál? Hát tanít!"
Amit a próféták tettek az is tanítás. Vagy szerinted miért küldet Isten? Gondolkozz kicsit.
"Érted mi az hogy tanítás ,hogy tanítani valakit valamire?"
A próféták egész élete tanítás, te észlény.
"Ebből nekem az következik hogy Jézus akkor és ott abban a helyzetben így imádkozott! De az nem következik belőle hogy ez tanítás lenne. Ez egy esemény leírásának az egyik részlete! És az is egyértelmű hogy ezt nem Jézus mondja el saját magáról (hiszen akkor nem így lenne megfogalmazva) hanem egy szemtanú írja le az események részleteit!"
Ennyi erővel akkor bármire rá lehet fogni a Bibliából hogy csak egy esemény leírása. Na látod ezért mondom hogy ti keresztények kedvetekre válogattok a Bibliából.
"Ebből az következne hogy már itt az elején tanítania kellene Jézusnak a tanítványait hogy milyen testhelyzetben kell imádkozni. De mit tesz Jézus? Azt kezdi el nekik mondani hogy mit imádkozzanak!"
Hát nem. Muszlimok is előbb tanulják meg hogy mikor mit kell mondani és a Korán fejezeteit memorizálják, majd csak utána kezdik tanulni hogy milyen testhelyzetben kell imádkozni.
"Jut eszembe a muszlimok akik állításod szerint az igazi Jézus követők szoktak imádkozni azért hogy Isten neve megszentelődjön és hogy eljöjjön az Ő országa?"
Már többször leírtam. Ezért mondtam olvasd el az eddigi 60 oldalt. A "mi atyánk" tartalmát tekintve nagyjából megtalálható a Koránban.
De mutatok példát. Az alábbi a Korán első fejezete. Ezt minden imában elmondjuk többször is.
"Dicsőség és hála Allahnak, a teremtmények Urának a Könyörületesnek és Irgalmasnak az Ítélet Napja Uralójának. Téged szolgálunk és Hozzád fordulunk segítségért. Vezess minket az egyenes úton, azoknak útján, akik iránt kegyesnek mutatkoztál, s ne azokén, akiket haragvásod sújt, sem a tévelygőkén."
"Még is velük foglalkozol. Szóval ez egy teljesen irreleváns információ! Ez arra lehetne érv hogy miért nem foglalkozol velük. De ha a Bibliát tagadják akkor egyáltalán miért gondolod hogy tőled bármit is elfogadnak amikor olyan szokásokat akarsz rájuk erőltetni ami az iszlám vallásban szokás és nem a kereszténységben?"
Én csak szembesítem a keresztényeket a saját Bibliájukkal. Hogy továbbra is megtagadják az igazságot vagy elkezdenek gondolkodni, ő dolguk.
"Azt mondod hogy ezt tapasztalod még is folyton felhozod hogy mit nem csinálnak jól és azt is írod hogy a Bibliát is tagadják. Folyamatosan ezt tapasztalod és még sem vagy képes felfogni vagy elfogadni hogy nem azt fogják tenni amit te tartasz megfelelőnek."
Én a Koránt tartom megfelelőnek, de még csak nem is a Koránt kérem számon a keresztényeken hanem a Bibliát. Már a Bibliából is kiderül hogy így kellene imádkozni.
"És arról sem ír hogy Jézus mit tanított amíg a Földön volt!"
Jézus ugyanazt tanította mint Mohamed, Mózes, Ábrahám vagy bármelyik próféta.
"Tehát akár Jézus élete akár a tanítása csak és kizárólag a Bibliából ismerhető meg!"
Te itt alapvető tévedésben vagy. Jézus egy próféta, a tanítás pedig ugyanaz mint amit bármelyik próféta tanított.
"A Bibliában nincsenek hamisítások. Ezt a régészeti feltárások során talál kéziratok bizonyítják. Nem vita tárgya!"
"Az meg hogy van értelme vagy nincs azt majd én eldöntöm és nem te fogod! A másik dolog hogy a gyakorlati tapasztalatod ellenére sem vagy képes tanulni!"
Te fogsz engem engem tanítani? :) Még arra sem vagy képes válaszolni hogy szerinted ki Jézus.
"Nem beszélek mellé! Azt írtam hogy vallom azt ami a Máté 17:5 olvasható. Ez nem mellé beszélés hanem hitvallás!"
Látod, mondtam. Még erre sem vagy képes válaszolni. Jézus szerinted Isten vagy nem. Erre válaszolj mellébeszélés nélkül. Ne a Bibliából idézz.
"Hogyan követheted Jézust ha alig ír róla a Korán? És nincsenek benne a Koránban a tanításai! Ha nem tudod megismerni a Koránból akkor nem is tudod őt követni! És csak a Bibliában olvashatsz Jézus életéről és tanításairól!"
Bármelyik prófétát követed, azzal az összeset követed. Ha ez egyik prófétát megtagadod azzal az összese prófétát megtagadod. Nagyarul ha Mohamed prófétát megtagadod azzal Jézust is megtagadod.
Persze, nincsenek :) Ajánlom olvasd el. Azt írja többszáz ezer eltérés van az egyes kéziratok között és ez cask az Újszövetség. Ismételem TÖBBSZÁZ EZER. És te képes vagy behazudni hogy nincs hamisítás a Bibliába?
"ÚGY LÁTOM KI KELL Idéznem. Ezt parancsolta mert EZ A LÉNYEG! A lila gőzt pedig a tiéd."
"5Amikor imádkoztok, ne tegyetek úgy, mint a képmutatók, akik az emberek szeme láttára szeretnek imádkozni"
Áruld már el akkor hogy Jézus mit csinált a Jeruzsálemi templomban ha nem imádkozni járt oda? És a tanítványok miért templomba jártak imádkozni? Vagy egyáltalán keresztények miért járnak templomba közösen imádkozni ha zárt szobában kell imádkozni a Biblia szerint? :)
"Persze, nincsenek :) Ajánlom olvasd el. Azt írja többszáz ezer eltérés van az egyes kéziratok között és ez csak az Újszövetség. Ismétlem TÖBBSZÁZ EZER." Ezt nem nekem írtad, de azért válaszolok. A többsége csak elírás vagy helyesírási hiba. Egy kisebb részük megjegyzések betoldása, amik visszakövethetők, vagy félrehallások, amik szintén kiszűrhetők. Vagy olyan jelentéktelen különbségek, hogy pl. "a Jordánban, a Jordán folyóban." A jeruzsálemiek, Jeruzsálem népe" Valamint, ha jól látom, azt is eltérésnek számítják, ha egy apostoli atya pl. Irenaeus máshogy idézett egy részt. pl. Jézus helyett Krisztust írt egyik művében. Egyik eltérésnek sincs teológiai jelentősége. Igazából nem lehet velük szándékos hamisításra hivatkozni. És azt nem veszed számításba, ahol pedig teljesen megegyezik a összes szöveg.
Persze a te szemszögedből már ez is elég, hogy hamisnak tekintsd a Bibliát, csak az a helyzet, hogy te úgy tekintesz a Bibliára, mint a Koránra. De miközben a Korán egy elvileg 100%-os isteni kinyilatkoztatás, ami mentes mindenféle emberi behatástól, addig a Biblia egyszerre isteni kinyilatkoztatás és emberi kéz alkotása. 100%-ben isteni és 100%-ban emberi. Ez a két felfogás közötti különbség, és engem pl. ezért nem érdekelnek ezek a jelentéktelen eltérések. Mivel az üzenetet nem befolyásolják. Én nem vagyok elvakult, szerintem jobban mérlegre tettem már a Bibliát, mint azt te valaha. Épp ezért tudom, hogy a többszázezer eltérésből egy sincs, ami tagadná pl. a feltámadást vagy a keresztrefeszítést. Ezért értelmetlen az iszlám hamisításra való hivatkozása. Átírták? Mikor? Jézus korához időben közelebbi töredékek állnak rendelkezésre az evangéliumokból, mint amilyen közel van a legkorábbi Korán Mohamed korához.
A Koránnak is találtak már szövegvariánsait. Most akkor mi van? Mégsem szent könyv, mégsem maradt meg változatlanul? Az a baj, hogy beállíthatod hiteltelennek a Bibliát, csak az téged egyáltalán nem igazol. És egyáltalán nem bizonyítottad vele, hogy a Korán egy szóval is hitelesebb.
"Nem veszed számításba azokat, akik fél-egy órákat imádkoznak. Naponta többször imádkoznak stb. Egyszerűen átnézel rajtuk, mintha nem is léteznének, mert nem illeszkednek az általad kreált képbe."
Biztosan vannak ilyen keresztények is, de mindketten tudjuk hogy az átlag keresztény nem ilyen. Meg úgy érdekelne hogy néz ki egy többórás keresztény ima.
"Neked nem számít az igazság, mert csak a saját világképedet akarod védeni. Ez az egész kérdés is erről szól. Mit érdekel téged az, aki órákat imádkozik, vagy az aki leborulva imádkozik, vagy az aki őszintén jár a gyülekezetbe! A te szemedben nem is léteznek. Pont úgy állsz hozzájuk, mint azokhoz a versekhez amik cáfolnak téged. Lényegtelenek."
Kicsit előítéletes vagy velem. És csak szembesítelek téged és a többi keresztényt a Bibliával csak más szemszögből. Te csak azt látod amit az egyház a fejetekbe vert ezer éven át így meg talán gondolkodásra ösztönöz. Ha más nem, legalább megtudod mások hogy értelmezik a Bibliát.
"Zavar, ha túlmegy egy határon és zavar, ha nem igaz."
Az egyik keresztény folyamatosan sérteget hazudozik, rágalmazza Mohamed prófétát és tényként közölte velem hogy megyek a levesbe. Ezek szerint nálad ezek beleférnek, mert egyszer sem szóltál rá. Persze ha rólam van szó az más mert mindenbe megpróbálsz belekötni.
"Ahol kell ott védem a muszlimokat is."
Komoly? :)
"Engem az zavar, hogy értetlen vagy és figyelmen kívül hagysz dolgokat, de még mindig beszélgetek veled, mert abban reménykedem, egyszer talán elgondolkodsz legalább egy dolgon, amit írtam neked. Nem magam miatt, mivel egyáltalán nem szórakoztat a neked való írogatás, hanem magad miatt, mert az embertársamnak tekintelek és ezért te is számítasz."
Fura, mert én meg ugyanezt gondolom veled kapcsolatban.
"Bárki eshet tévedésbe, és megvagyok győződve róla, hogy te tévedsz ebben a kérdésben."
Nem tudom hogy lehetsz meggyőződve mikor semmivel nem tudtad megcáfolni amit állítok. Ha ezt komolyan mondod akkor nagy gondok vannak nálad. Azt jelenti nem vagy képes objektíven hozzáállni, mint általában a legtöbb keresztény. Ezért mondom hogy ti keresztények, ha Jézus visszajönne és személyesen mondaná el hogy tévedtek, akkor sem ismernétek el. Megpróbálnátok behazudni hogy ő nem is Jézus hanem a Sátán Jézus képében vagy ilyesmi. Biztos vagyok benne hogy ha Jézus visszatérne a földre, maguk a keresztények akarnák megölni.
"És ha ez így marad, akkor semmi más csak a gyűlölet fog tovább növekedni."
Miért növekedne a gyűlölet? Én nem fogadom el amit te állítasz, te pedig nem fogadod el amit én állítok. Ezért miért kellene gyűlölni a másikat? Majd az ítélet napján kiderül kinek mennyire volt igaza.
"A kereszténység összetett, ha alapvető dolgokat nem értesz benne, akkor nem látod a teljes képet. Egyesével kellene mindenen egyes dolgon végig menni, hogy megértsd."
Ha néhány mondatban nem tudod logikusan elmagyarázni az egyes tanításokat akkor több óra alatt sem fogod. A keresztény vallás pedig ilyen. Ezért hagyják el olyan sokan.
"De, téged jelenleg nem érdekel a kereszténység, csak a Koránon keresztül vagy hajlandó szemlélni."
Mert egyedül a Koránon keresztül értelmes a keresztény vallás. Egyedül így van értelme. A Korán kiszűri az összes hamisítást, pogány tanítást, ellentmondást a keresztény vallásból. Ha megnézed az iszlám azokat a tanításokat nem fogadja el a kereszténységből amik a leginkább ellentmondásosak, problémásak és ezek miatt támadják a keresztény vallást például az ateisták.
"Pedig alapvetően, amiket írtam nem ellened irányultak, csak szerintem az iszlám téves és az érveid is tévesek."
Mi alapján állapítottad meg hogy az iszlám téves? Kifogásoltad hogy nem olvastam végig a Bibliát? Te végigolvastad a Koránt? Vagy mondj egy példát ami szerinted téves, mert ez így kb semmi.
"de azt szeretném, ha legalább a fő kérdésed kapcsán egyetértésre jutnánk."
Nincs semmi akadálya ha logikus érveket hozol, de ilyen még nem volt. A "népszokás" nem ez a kategória.
"Nézd, nem azt mondják a muszlimok, hogy "a vallásban nincs kényszer"? "Neked a te vallásod, nekem az én vallásom?" Akkor miért mondod, hogy a keresztények nem tartják be a saját hitüket? Miért ítéled el őket? Muszlimok? Nem, hanem más valláshoz tartozók, akik máshogy gondolkoznak."
De pontosan ezt írja a Korán, de ez nem azt jelenti hogy nem kérdezhetem meg hogy miért nem úgy imádkozol ahogy Jézus. Ebben a kérdésben hol látsz kényszert? Hol ítéltem el bárkit? Írtam hogy te ezért a pokolban fogsz kárhozni? Akkor meg honnan veszed?
"A kérdésre már rég megkaptad a választ. Amit már jó ideje teszel, az nem egy kérdés feletétele, hanem a te véleményed a keresztényekre való erőltetése. Vagyis nem kérdezel, hanem támadsz."
A kérdésre nem kaptam választ. Pontosabban értelmes választ nem kaptam. A népszokás és belső indíttatás vicc kategória válaszok. És továbbra sem támadok senkit.
"A Korán azt írja, hogy...", meg ehhez hasonlók. Ez már rég nem egy kérdés. "
Mert egy másik válaszoló ezt kérdezte.
"A keresztények mást értenek ima alatt, mint te, nem különböztetnek, meg imát és fohászt. Vannak szövegek a Bibliában, amik nem támasztják alá az érveidet, így még általános szokásként sem lehet tekinteni a leborulásra. Előírás pedig nem található a Bibliában erről."
Akkor ha jól értem maradsz annál hogy népszokásból imádkozott így Jézus és a többi próféta? A Biblia pedig népszokások gyűjteménye?
"A biblia azon részeit hamisításnak tekinted, ami neked ellent mond csak ezzel az a baj, hogy, akkor referenciaként sem használható a Biblia arra vonatkozóan, hogy megköveteld a keresztényektől a kötelező imát, mert az általad idézet részek ugyan úgy lehetnek hamisak, mint azok amiket elvetsz."
Én tekinthetem hamisításnak a Biblia egyes verseit te viszont nem. Neked kötelező lenne elfogadnod és betartanod azokat a verseket amiket mutattam de ugye te ezeket a verseket megtagadod.
"Azt teszik, amit az írásaikból ki lehet olvasni. Ha te ezzel nem értesz egyet, akkor neked már nem a bibliai értelmezésükkel van problémád, hanem azzal, hogy a Bibliát tekintik a mértékadó írásnak, nem a Koránt."
Te azt akarod bemagyarázni nekem hogy a keresztények a Biblia szerint élnek? Egy átlag keresztény életmódját tekintve semmiben nem különbözik egy ateistától.
"Milyen szertartásokkal? Alapvetően protestáns vagyok. A protestánsoknál szertartás a keresztelés meg az Úrvacsora, mindkettő bibliai. Kb. ennyi."
Kapásból ott van Jézus Istensége és a szentháromság. Mutass egy olyan verset a Bibliában amiben Jézus maga mondja hogy "Isten vagyok imádjatok". Nincs ilyen. Akik személyesen látták Jézust, nem nézték Istennek. Még követője is alig volt. Szentháromság hol van a Bibliában? Egyik sincs sehol. Mégis ez a keresztény vallás alapja. Én mutattam agy rakás verset a Bibliából amiket megtagadsz de olyan tanításokat vallasz aminek nincs alapja a Bibliában Jézus szájából. A mise mint szertartás hol szerepel a Bibliában? Szentek imádata? Mária istenítése? stb stb
"Tévedés. A zsidók nem úgy imádkoznak, mint a muszlimok."
Nem azt mondtam hogy zsidók pont úgy imádkoznak, mint a muszlimok hanem azt hogy az ima kapcsán a zsidók is azt olvassák ki a Bibliából mint a muszlimok. Kötelező rituális imát napi szinten ami nagyon hasonló a muszlim imához.
"A zsidók talán az A-Fatiha szúrát mondják kezdéskor?"
Tartalmilag biztosan benne van a zsidó imában.
"Egyébként pedig, a zsidók nem keresztények. Kétezer éve ketté vált a két vallás, mégpedig éppen Jézus személye miatt. Azon kérdés miatt, hogy Jézus volt-e a megigért Messiás vagy sem. A keresztények Messiásnak tartották Jézust, ebből a szóból származik az elnevezésük is (Messiás=Krisztus, keresztény=Krisztus követő), míg a zsidók tagadták Jézus messiási voltát. Ez a két vallás közötti konfliktus alapja. Ezért váltak szét."
Tévedés. Jézus nem akart új vallást kreálni. Zsidókhoz érkezett Isten üzenetével és a követői is zsidók voltak. Később meghamisították Jézus tanítását, belekevertek mindenféle pogány tanítás, így jött létre a keresztény vallás.
"A keresztények nem azt állítják, hogy nincsenek szabályok, amiket be kell tartani. Akkor ilyen alapon, mindenki azt csinálhatna amit akarna. Egyszerűen, az ima nem olyan értelemben vett előírás, mint ahogy azt te gondolod."
De hát keresztények azt csinálnak amit akarnak. Kedvükre válogatnak a Bibliából. A Bibliából sok mindent kivettek és még ebből is válogatnak a keresztények. Szeretet vallása, lélekből kell imádni Istent, Jézus megvált minden bűnt.Ennyi. Nem kell tenni semmit és nem baj ha bűnt követsz el, megnyílnak a Mennyország kapui. Legtöbb kereszténynek ennyi a keresztény vallás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!