Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... ❯❯
 661/960 anonim ***** válasza:
100%

"Mikor és hol? Ez így semmi."

Te jó ég! Hát nem tudsz róla? És nem csak a katolikusok. Ez annyira szomorú. Ennyire tájékozatlan vagy és elvakult, hogy el sem tudod képzelni, hogy valódi jólelkű emberek és valódi hívők is vannak a keresztények között. Minden keresztényről csak a legrosszabbat feltételezed.

A második világháború alatt, nem egy ember adta az életét vagy kockáztatta, hogy életeket mentsen. Keresgess a Világ Igaza listában. Néhény pl. Hugh O'Flaherty és segítői. Apor Vilmos bíboros, Angelo Rotta,

Andrea Cassulo vagy, és hogy ne csak katolikusok legyenek, az első magyar Világ Igaza Michnay László adventista lelkész, de egy csomó más, református, görög katolikus, stb. lelkész, plébános, pap, hittantanár van közöttük.

2020. nov. 19. 18:41
 662/960 A kérdező kommentje:

"Nem igaz, mivel nem igaz. Maga a Korán is ír olyanokat, ami a Keresztényeknek nem tetszik, akkor hogyan utasíthatna el mindent, ami nekik nem tetszik? Ha adót, dzsizját kényszerítenek rájuk csak azért, mert keresztények és ez az ára, ha megakarják tartani a hitüket, akkor nincsenek kényszerítve semmire? Ez ellentmondásos."

Ez is tipikus keresztény hazugság. Adót a muszlimoknak is kellet fizetni. Volt olyan amit csak muszlimoknak, és ezért volt olyan amit csak keresztényeknek. Vagy szerinted keresztényeknek adómentességet kellett volna kapniuk.

"Ráadásul Mohamed ezt pontosan mikor írta és kinek? Hova lehet elhelyezni az életrajzába? Még az előtt vagy után írta, hogy a Korán kinyilatkoztatta, hogy a Könyv népei közül ne legyenek közeli barátaid vagy hogy az ellenszegülőket, még a Kába szentélyben is meglehet ölni?"

Újabb keresztény hazugság. Mindegy hogy Mohamed próféta mikor mondta mert mindig is ez volt érvényben és illeszkedik a Koránhoz. A Korán nem ír olyat hogy az ellenszegülőket meglehet ölni. Azokat lehet megölni akik megtámadnak. Magyarul önvédelemre ad jogot. A ne legyenek barátaid azt jelenti ne bízd az életed keresztényekre vagy zsidókra mert elárulhatnak. A zsidók például a legnehezebb pillanatban árulták el a muszlimokat és álltak át a politeisták oldalára a csatában. Amúgy a hétköznapi életben lehet velük barátkozni és azt is írja a Korán hogy kedvesen és igazságosan kell kezelni a más vallásúakat.

"És akkor mi van? Nem látom, hogy Mohamed tett volna kitételeket, hogy kivéve, ha marad elég templomuk. Engem nem érdekel a Hagia Sofia, csak egy tipikus példa arra, mennyire tesznek arra ezek szerint, amit Mohamed mondott."

Lehet nem mindig tartották be de általánosságban jó dolguk volt a keresztényeknek és zsidóknak muszlim államokban.

"És szerinted én nem tartom be a hitem? Szerinted békében kell élni a keresztényekkel, Allah népe ők is. Mégis itt vitázol. Szerinted a templomokat nem szabad bántani, mégsem érdekel. Csak a sérelmeidet sorolod, mintha az bárkit is feljogosítana a jogtalanságokra."

Ha én megkérdezem tőled hogy a keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus, az szerinted részemről ellenséges támadás? :))) Kifogásolod hogy a Hagia Sofia miért mecset miközben Magyarországon egyetlen mecset sincs amit muszlimok használhatnak.

2020. nov. 19. 19:30
 663/960 A kérdező kommentje:

"Tehát még a közel-keleti keresztény hittestvéreid is titeket tesznek felelőssé." Megint két dolgot keversz. A politikát és a vallást. Egyszerűen képtelen vagy szétválasztani a fejedben."

Én? :) Az európai merényletek elkövetői úgy kerülnek a hírekbe hogy muszlim terroristák és én keverem a politikát és a vallást?

2020. nov. 19. 19:32
 664/960 A kérdező kommentje:

"Keresztények nem imádkozhatnak a Mekkai nagymecsetben!"

A Bibliai is azt írja hogy pogányok nem imádkozhattak a Jeruzsálemi templomba szóval nem tudom mit reklamálsz.

2020. nov. 19. 19:36
 665/960 A kérdező kommentje:

"Nyugati "keresztény katonák". Ezért vagy ennyire elvakult. Mert nem érted, hogy nincs olyan, hogy "keresztény katona" sem olyan, hogy "keresztény ország"."

Ja értem. Olyan nincs hogy "keresztény katona" de olyan van hogy muszlim terrorista :)) És én vagyok elvakul? :)))

"Honnan veszed, hogy azok a katonák egyáltalán keresztények voltak? A Biblia nevében gyilkolásztak vagy mi? Vallási okból öltek? Nem kötelező kereszténynek lenni, hogy fel"

Ha szerintetek a ISIS tagjai muszlimok akkor szerintem meg ezek a katonák keresztények. Hogy milyen okból öltek honnan tudjam. De valószínű keresztények.

"Az már gondolom meg sem fordul a fejedben, hogy például rengeteg az ateista is. Vagy olyat tett, amit a vallása nem helyesel."

Ezt azoktól is megkérdezed akik az ISIS terroristáit kifejezetten muszlim terroristának nevezik?

"Mert 1-2 ember már nem is számít? Ráadásul ne bagatelizáljuk el a dolgokat. Volt, hogy több százan haltak meg egy-egy merényletben. Undorító a kettősmércéd, valamint, ahogy írsz az emberekről. "Egy-két ember meghalt és ezen vannak felháborodva." Te miért nem vagy? "

Hol volt Európában olyan merénylet amiben több százan haltak meg? Persze hogy számít. Egy áldozat is sok, de itt most erről van szó, hanem arról hogy egy keresztény ha elolvas egy olyan hírt mint amit linkeltem arról hogy nyugati katonák tömegesen gyilkolnak muszlimokat, nem érdekli. Teljesen hidegen hagyja. Ha szóba kerül akkor persze azt mondja elítéli, de amúgy egy keresztény számára a muszlimok élete nem számít. Amerikai katonák nyíltan beszélnek arról hogyan gyilkolják a muszlim civileket. Az egyiktől megkérdezték hogy miért öl civileket, erre azt felelte hogy őket nem tekinti embereknek és az általános keresztények körében, hiába tiltakozol. Ezért van az hogy az ilyen hírek nem érdeklik a keresztényeket. Ezért van az hogy a közel-keleten meggyilkolt 2-3 millió muszlim ellenére, egy keresztény azt fogja mondani hogy muszlimok a gyilkosok. Ezért van az hogy annak ellenére hogy keresztény országok támadtak muszlim országokra, egy keresztény azt fogja mondani muszlimok az agresszorok és erőszakosak.

"A közel 1 000 000 örmény halála is csak bagatell veszteség számára, az áttelepítés semmit se számító vesztesége, egyszerű negatív statisztika. Akkor néhány meggyilkolt keresztény miatt nem nagyon fog falnak menni."

Ez is hazugság. Nem írtam ilyet. Ezért mondom hogy keresztények gátlástalanul hazudoznak. Azt írtam az örmények esete nem népirtás de ettől még nagy tragédia.

2020. nov. 19. 19:57
 666/960 A kérdező kommentje:

"Te jó ég! Hát nem tudsz róla? És nem csak a katolikusok. Ez annyira szomorú. Ennyire tájékozatlan vagy és elvakult, hogy el sem tudod képzelni, hogy valódi jólelkű emberek és valódi hívők is vannak a keresztények között. Minden keresztényről csak a legrosszabbat feltételezed."

Egy egy keresztény lehet hogy segített zsidóknak, de rendszer szinten nem. Sőt, maguk a nácik is keresztények voltak, vagy akik együttműködtek velük keresztények voltak. Szerinted Magyarországon akik elfogták a zsidókat, akik részt vettek a deportálásukban, és akik kiadták a parancsot nem keresztények? Volt hogy egy keresztény szerzetes rend vezette a megsemmisítő táborokat, például Horvátországban:

[link]

Idézem:

"Az áldozatok száma 300. 000 és 600. 000 közé tehető egy viszonylag kisebb országban. A gyilkosok többsége ferences szerzetes volt."

2020. nov. 19. 20:07
 667/960 anonim ***** válasza:
100%

"Egy egy keresztény lehet hogy segített zsidóknak, de rendszer szinten nem."

Egy egy keresztény nem lett volna képes segíteni, vagy csak nagyon keveset. Ezzel szemben a valóság az, hogy rendszer szinten történt a segítség. Például a Vatikán sok ezer számra adta a menleveleket nunciusok által.

Egyébként jól látszik hazug jellemed. Szerb, tehát lassan írom, hogy te is megértsd s z e r b források kb 200 000 szerb és 28 000 cigány áldozatról írnak. ("Half-a-million is a slanderous accusation, the number is not higher than 200,000") Csak hozzávetőlegesen, az örmény források 1-1,5 millió örmény áldozatról írnak a törökök által elkövetett népírtás, geodícium alatt.

Persze egy áldozat is rettentően sok, nemhogy ennyi. Na meg azt is érdemes hozzátenni, hogy a szerbek is követtek el atrocitásokat a horvátok ellen.

Egyébként érdekes, hogy az usztasa mozgalomnak iszlám kötődése is van. Valamiért a katolikus mellett egyedül az iszlám számított elfogadott vallásnak. Az ortodoxokat üldözték és ölték. "while Islam, which had a large following in Bosnia and Herzegovina, was praised by the Ustaše as the religion that "keeps true the blood of Croats"

2020. nov. 19. 20:26
 668/960 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"A Bibliai is azt írja hogy pogányok nem imádkozhattak a Jeruzsálemi templomba szóval nem tudom mit reklamálsz."

Tehát akkor még is csak imádkozhatnak muszlimok mecsetben! És te hazudtál!

Több ezer mecset van Európában! És nincs megtiltva egyetlen muszlimnak sem hogy mecsetben imádkozzon ,az meg pláne nincs megtiltva hogy szabadon gyakorolja a vallását egy muszlim.

[link]

2020. nov. 19. 20:28
 669/960 A kérdező kommentje:

"Egy egy keresztény nem lett volna képes segíteni, vagy csak nagyon keveset. Ezzel szemben a valóság az, hogy rendszer szinten történt a segítség. Például a Vatikán sok ezer számra adta a menleveleket nunciusok által."

A Vatikán együttműködött a nácikkal. Már a legelején tudtak a zsidók és mások elleni tömeges népirtásokról:

"Csak néhány példa: már 1941-ben hírek érkeztek a Vatikánba a Független Horvát Államban hatalomra került Ante Pavelić szélsőséges nacionalista usztasavezér által elrendelt zsidó- és cigánygyilkosságokról, koncentrációs táborokról, a szerbek erőszakos térítéséről és megöléséről. Nem sokkal az 1942. januári wannsee-i, végső megoldásról határozó konferencia után a Vatikán pozsonyi képviselője tájékoztatta Rómát 80 ezer zsidó deportálásáról; decemberben a berlini nunciatúráról gettók és koncentrációs táborok felállításáról küldtek dokumentumokat a Vatikánba."

"Egyébként jól látszik hazug jellemed. Szerb, tehát lassan írom, hogy te is megértsd s z e r b források kb 200 000 szerb és 28 000 cigány áldozatról írnak. ("Half-a-million is a slanderous accusation, the number is not higher than 200,000")"

Megnéztem másik forrást is:

"Becslések szerint Pavelić uralma alatt 350 ezer szerbet, 30 ezer zsidót és 29 ezer cigányt gyilkoltak meg, sok helyütt katolikus papok és ferences szerzetesek közreműködésével."

Erről is tudott a pápa.

"Csak hozzávetőlegesen, az örmény források 1-1,5 millió örmény áldozatról írnak a törökök által elkövetett népírtás, geodícium alatt."

Ahogy korábban is írtam ez nem volt népirtás és ez a szám hazugság.

"Persze egy áldozat is rettentően sok, nemhogy ennyi. Na meg azt is érdemes hozzátenni, hogy a szerbek is követtek el atrocitásokat a horvátok ellen."

A szerbek muszlimok ellen követtek el népirtást 1995-ben.

"Egyébként érdekes, hogy az usztasa mozgalomnak iszlám kötődése is van. Valamiért a katolikus mellett egyedül az iszlám számított elfogadott vallásnak. Az ortodoxokat üldözték és ölték. "while Islam, which had a large following in Bosnia and Herzegovina, was praised by the Ustaše as the religion that "keeps true the blood of Croats"

Elég szánalmas hogy megpróbálod a muszlimokat is belerángatni ebbe pedig semmi közük hozzá.

2020. nov. 19. 21:43
 670/960 A kérdező kommentje:

"Tehát akkor még is csak imádkozhatnak muszlimok mecsetben! És te hazudtál!

Több ezer mecset van Európában! És nincs megtiltva egyetlen muszlimnak sem hogy mecsetben imádkozzon ,az meg pláne nincs megtiltva hogy szabadon gyakorolja a vallását egy muszlim."

Olvasd már el hogy mit írtam. Magyarországon nem épülhet mecset és Magyarországon nem imádkozhatnak muszlimok mecsetben. Meg azért van még néhány ilyen Európai ország.

2020. nov. 19. 21:45
❮❮ ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!