Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"Akkor kötelező nekünk a vadonban élni, teveszőrruhát viselni és sáskát meg mézet enni? Persze ez jó cselekedet lenne, de nem kötelező."
Most így nincs meg ez a történet a Bibliából meg ugye kérdés hogy valóban így tett-e Keresztelő János de általánosságban a próféták szavai, tettei mind fontosak. Nem viccből tették amit tettek, hanem ezek tanítások amiket be kell tartani. Egy próféta azt mondta, azt tette amit Isten parancsolt.
"Ha jól emlékszek többször lepontoztam a sértegető válaszát is. Rászóltam, a 396-os válasz volt az enyém. "
A 396-os válaszodban konkrétan te is engem sértegetsz :) Ostobának nevezel mert megkérdeztem miért nem tartod be a Bibliában írtakat:
"Valóban van a kérdezőben "ostobaság", viszont ez nem azért van, mert két logikai állítást nem tud jól összerakni. Ha valaki a világon a legjobban érvel és azt hiszi ettől lesz okos, akkor ő a világ legostobább embere. A kérdező attól lesz "ostoba", hogy nem látja meg, hogy rá akar erőltetni olyan dolgot az emberekre, ami nem is kötelező, ráadásul ő nem is ismeri."
"Van egy ateista muszlimellenes videós, Apostate Prophet a neve. Az egyik muszlim kritizálta a videóit és azt mondta, hogy az olyan emberek miatt, mint ő (akik elhagyják a muszlim vallást és a beszédükkel szennyezik a földet) van halálbüntetés az"
Nem ismerem a csatornát de az biztos hogy az iszlám elhagyásáért nem jár halálbüntetés, ez egészbiztos. Ha hazudozik az iszlámról nyilvánosan az közösség elleni uszítás is lehet vagy ha sértegeti a muszlimokat szintén bűncselekmény. Halálra ítélni akkor lehet ha például súlyosan veszélyezteti a muszlim társadalmat, például valaki háború idején muszlimnak adja ki magát, hogy ezzel kárt okozzon a muszlimoknak. Az ilyet kémkedésnek nevezik és mindenhol súlyosan büntetik, de ugye semmi köze egy átlag emberhez aki úgy dönt hogy ateista lesz vagy más vallású.
"Az lehetséges, hogy a muszlimok között valóban a legtöbben olyanok, akik a kereszténységéről tértek át, de ez nem azt jelenti, hogy a vallásukat elhagyó keresztényekből muszlimok lesznek."
Nem mondtam olyat hogy a vallásukat elhagyó keresztényekből mind muszlimok lesznek. Azt mondtam az iszlámra térnek át a legtöbben.
"Ezt én is észrevettem. Gyakorlatilag elterelte a témát, hogy már ne a fő kérdésről kelljen beszélni. Amúgy a 10 Qira'atra sem írt semmit. Sem arra, hogy hogyan válogathat tetszése szerint a szövegből."
Nem én tereltem el a témát te hazug. Ti tereltétek el. Pont azt kértem hogy maradjunk a témánál. Amint látod sorban válaszolok de nem értem a végére. A Qira'at olvasási módot jelent. Különböző nyelvjárások vannak az iszlám világban, amit megengedettnek tekintenek mivel kiejtésbeli eltérések. Az írott szöveg nem változik, sem a jelentése. Még véletlenül sem jelenti azt hogy 10 eltérő Korán létezik mint ahogy azt te beképzeled. Ha a Bibliára gondolsz én válogathatok de te nem. Neked az általam mutatott verseket kötelezően be kellene tartanod de nemcsak hogy nem tartod be de még le is tagadod.
"Azt is leírtam már, hogy nincs is leírva a mozdulatok sora a Bibliában vagyis számonkérhetetlen az egész."
Annyit sem tartasz be ami le van írva. Részben le vannak írva a mozdulatsorok. Azokat betartod? Nem. Akkor miről beszélsz?
"Nem ő aggatta magára és olyan is van amit számonkérsz méghozzá a Bibliádban. A Biblia megjövendölte Mohamed próféta érkezését. Ezek a bibliai versek csak rá igazak:"
Az János evangéliumára való hivatkozás a legerőltetett valami, amit valaha olvastam. Szerintem szabályosan ciki, hogy egyáltalán felhozzák a muszlimok. Rendkívül komolytalan. Kb. mint ez a Jézus a kertben leborulva imádkozott, csak még ennél is, mert itt egyértelműen a Szentlélekről van szó. Konkrétan le is van írva. "én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen MINDÖRÖKKÉ: az igazság Lelkét, akit a világ nem fogadhat be, mert nem látja őt, nem is ismeri; TI AZONBAN ISMERITEK ŐT, mert nálatok lakik, sőt BENNETEK LESZ." Ján 14:16-17 Ez Mohamed? Nagyon illik rá. Én azt gondolom az általad idézett szöveg, inkább arra jó példa, hogy nagyítóval kellett keresni az Újszövetségben azokat a részeket, amik egyáltalán egy kicsit is ráhúzhatók Mohamedre. Erre megtalálták ezt, pont a Szentlélekről szóló részt. Ha szigorú akarnék lenni, ez már-már a káromlás határát súrolja. Erről nagyjából ennyi a véleményem. Kötve hiszem, hogy Mohamednek valaha is volt mersze keresztények előtt erre a részre hivatkozni.
A Mózes könyvében szereplő idézetről, már egy fokkal érdekesebb, de már a kortársai is megmondták, hogy nem szólhat róla. Nem véletlenül faggatták annyit a zsidók. Nemcsak, hogy nem zsidó és le van írva, hogy zsidó prófétáról van szó, de konkrétan nem is illik rá. Ő színről-színre beszélt Istennel, mint Mózes? Ő Gabriellel beszélgetett. Az emberek hallották Isten hangját? De, egyébként az én szememben lényegtelen, hogy Mohamedre vonatkoztatod-e, mivel a keresztények Jézusra vonatkoztatták, így lényegtelen. Mohamed meg soha nem magyarázta el, hogy miért higgyem el, hogy ez róla szól és nem Jézusról.
Egyébként pedig, ezeket a versekre te hivatkozol, nem ő. Ő ezekre nem hivatkozik, soha nem is idézett semmit, csak annyit mondott, hogy valahol írva van róla, de hogy hol az soha nem derült ki. Az Újszövetségben az apostolok, nem véletlenül írták, hogy "ahogy Ézsaiás megmondta: és idéz", "azt jövendölték, hogy: és idézi", hogy az olvasó értse miről van szó, hogy lehessen mihez kötni a mondatot. Jézus kereken kimondja, hogy ő a Messiás, ő az Emberfia is, rólam írt Ézsaiás stb. ezek konkrét ószövetségi hivatkozások. Ő mit mond? A Tóra azt írta elfogok jönni. Jézus azt hirdette, hogy megjelenek. Hol? Ilyet bárki mondhat. Legalább hivatkozna egy szövegre, valamire, amit el lehet olvasni, hogy "Jé, tényleg itt van! Hogy nem tűnt fel?". "Jézus az Evangéliumban azt mondta, hogy: és idézi" De, nem teszi.
Ami a legismertebb megnevezése "A Próféták pecsétjé", ez nem bibliai fogalom. Ilyennel én a manicheistáknál találkoztam. Mani nevezte így magát. Valahol olvastam, hogy volt is valami díszes pecsétgyűrűje, amit valahol őriznek is és azzal pecsételte le az írásait állítólag. Nem tudom, de lehet köze van az elnevezéshez is. Meg ott olvastam, a hit első pecsétjéről, meg második pecsétről... Annyira nem folytam bele a témába, de felületes ismereteim alapján is látszik, hogy ha valahonnan inkább onnan jött ez a név. Mohamed Messiásnak nem nevezte magát, annak Jézust hívta. Így pedig, mivel nem tartott igényt a Messiás megnevezésre, felesleges rávonatkoztatni a messiási próféciákat. Az már a Koránnak is ellent mondana.
"A keresztény messiás egy pogány mese amit belehamisítottak a keresztények." Nem hamisítottak bele semmit. Objektívan nézve a dolgot, elmondom mi történt. Élt egy Jézus nevű ember, aki azt mondta magáról ő a Messiás, majd meghalt. Ez viszont nem illik a Messiás azon képébe, hogy ő a győzelmes király, aki igazságra vezet minden népet. Szóval a zsidók egyik része azt mondta, nem is ő volt a Messiás, hiszen meghalt. A tanítványai, meg azt mondták, de ennek így kellett lennie és nem halt meg örökre, hanem feltámadt és befogja teljesíteni a messiási próféciákat és az egész világban békét fog teremteni. Ennyi. Minden ebből jön. Nem a háromság a lényeg, az már egy későbbi problémára keresi a választ. Az alap probléma ez. Elhiszem-e hogy Jézus a Messiás vagy sem. Az, hogy muszlimok az egészet elbagatelizálják, csak azt mutatja, hogy még a problémát sem értik vagy egyszerűen nem akarnak vele foglalkozni. Mohamed próbált kitalálni valami harmadik megoldást. "Ja, ő volt a Messiás, ahogy a keresztények mondják, de a zsidók tévednek és megsem halt, szóval most már remélem mindenki boldog. Egyébként se foglalkozzatok ezzel, az a lényeg, amit én mondok." Még azt is elhiszem, hogy ez eredetileg valami áthidaló megoldás akart lenni, csak az a baj vele, hogy lyukas. Ezt a témát nem lehet két mondatban ennyivel elintézni. Konkrétan egy teljesen új vallás alakult a kérdés miatt. "Amit te hiányolsz az a pogány mese." Amit én hiányolok, az a Messiás fogalmának a felismerése.
"Megjegyzem azt mondja Jézus hogy az Evangéliumot hirdeti tehát már volt egy kinyilatkoztatott könyv amit életében hirdetett ami szintin megerősíti a Koránt" Ez megint egy olyan koncepció, ami félreértésen alapszik. Az Evangélium "jó hírt/öröm hírt" jelent, az eredeti "Ingil" szó a görög Evangelion szóból származik. (Megjegyzem, ami elég fura. Ha eredetileg nem görögül íródtak az evangéliumok, akkor miért a görögből származó szóval hivatkozik rájuk? Miért ez az elnevezésük?) Magát az üzenetet jelenti, ráadásul utalás Ézsaiás könyvére, annak egyik szavának a görög fordítása. (Márk nevezi egyedül evangéliumnak a könyvét, de ő meg a korabeli császár kultusszal helyezkedik ezzel szembe. Vagyis nem az a jó hír, hogy egy új császár lépett a trónra, hanem, hogy Jézus feltűnt. "Jézus Krisztus, az Isten Fia evangéliumának kezdete." Márk 1:1 Az evangéliumok, amúgy csak később kapták az evangélium elnevezést. Ez nem egy könyv cím.) Amikor arról beszél, hogy az evangéliumot hirdeti, akkor nem arról van szó, hogy egy könyvet olvas fel. Ez egy elég naiv elgondolás, ami eleve gyengíti az én szemeben a Koránt. Ő Isten országának az evangéliumáról, örömhíréről beszélt. Miért evangélium? Mert megérkezett a szabadító, az igaz király, a Messiás, aki legyőzte még a halált is.
"Erre megtalálták ezt, pont a Szentlélekről szóló részt. Ha szigorú akarnék lenni, ez már-már a káromlás határát súrolja."
Nem súrolja, ez már a Szentlélek káromlása, ami a legsúlyosabb bűn a világon.
Kérdező:
Azt írod:
„De a Biblia 99,99%-a ilyen leírásokból áll. Gondolod az ezekben leírtak nem vonatkoznak rád? Vagy szerinted szabadon választható? :) Ha testszik betartod, ha nem akkor megszeged? :) A leírásokat nem tartjátok be, a törvényekre meg azt mondjátok rátok nem vonatkozik csak a zsidókra. Akkor mit tartotok be a Bibliából? :) Eddig azt gondoltam a keresztények kedvükre válogatnak a Bibliából, de most már úgy tűnik kb semmit nem vesztek kötelezőnek. Akkor a kereszténység egy ilyen csináld magad vallás? Te rakod össze ahogy neked tetszik? :)”
A Bibliában vannak törvények, parancsolatok, és rendeletek, de nem mindegyik szól mindenkihez. Vannak, amelyek a férfiakhoz, vannak, amelyek a nőkhöz, vannak, amelyek a betegekhez, vannak, amelyek a vándorokhoz, vannak, amelyek a házasokhoz, vannak, amelyek a papokhoz, vannak, amelyek a zsidókhoz, vannak, amelyek a keresztényekhez, és vannak, amelyek minden emberhez szólnak. Ezen kívül van benne költészet, elbeszélés, bölcsességirodalom, filozófiai elmélkedés, teológiai értekezés, apokaliptikus látomás, példázat, ima. A Bibliát ésszel és szívvel kell olvasni, ezt javaslom neked is.
Azt írod:
„Hajlongásnak nevezni az Isten által elvárt imát Isten sértegetése.”
A muszlim hajlongást nem Isten rendelte el, hanem egy Mohamed nevű férfi, aki 570-632-ig élt, a követői prófétának tartják, de a zsidók és keresztények szerint álpróféta.
Azt írod:
„Azt írja tanuld meg a verseket, ismételgesd és tanítsd meg a gyerekeidnek. Te hány verset tanultál meg a Bibliából? Gondolom egyet sem mert letagadod ezeket verseket. Azt írja ismételgesd erre behazudod hogy nem kell ismételgetni.”
Amiket részletekben beidéztél, azt beidézem egészben:
„Ezek azok a parancsok, szertartások és rendeletek, amelyek felől az Úr, a ti Istenetek megparancsolta, hogy megtanítsalak titeket rájuk, s ti megtartsátok azokat azon a földön, amelyet majd birtokba vesztek. Teljes életedben féld az Urat, a te Istenedet, s tartsd meg minden parancsát, amelyet én neked, fiaidnak és unokáidnak meghagyok, hogy hosszú életed legyen. Halld tehát Izrael, s vigyázz, tedd meg, amit az Úr megparancsolt neked, hogy jó dolgod legyen és felette megsokasodj azon a tejjel s mézzel folyó földön, amint az Úr, atyáid Istene megígérte neked.
Halld Izrael: az Úr, a mi Istenünk az egyetlen Úr! Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és minden erődből. Legyenek a szívedben ezek az igék, amelyeket ma megparancsolok neked! Beszéld el ezeket fiaidnak! Elmélkedj róluk, ha a házadban ülsz, ha úton jársz, ha lefekszel és ha felkelsz! Kösd őket jelként a kezedre, függeszd azokat a szemeid közé, írd rá őket házad ajtófélfáira és kapuira!”
Ez a rész arról szól, hogy Isten odaadja a törvényeket a zsidóknak és azt várja el tőlük, hogy azokat megőrizzék, azok szerint éljenek, egész életükben tanulmányozzák, gondolkodjanak róla, és adják tovább fiaiknak. Megjegyzem, azok között a parancsok, szertartások és rendeletek között, amelyeket a szöveg említ, egy sem írja elő, hogy ima közben hajlongani kéne.
"Én nem írtam hogy nem veszem figyelembe az Ószövetséget!"
Akkor vedd figyelembe az általam idézett Ószövetségi verseket is.
"Az is tény hogy Ábrahám és Mózes nem taníthatta ugyan azt mint Mohamed mivel abban az időben még sok dolog meg sem történt!"
Az alaptanítás, mint az egyistenhit mindig ugyanaz volt. Az alaptörvények is mint például a tízparancsolat ugyanazok voltak.
"A Bibliában sehol nincs tanítva vagy parancsba adva azt hogy milyen testhelyzetben kell imádkozni! Te még is azt állítod hogy mivel meg van írva hogy voltak akik így tettek akkor a keresztényekre nézve ez kötelező. Nos az is megvan írva hogy Jézus járt a vízen! Akkor elvileg ez is kötelező a te logikád szerint! És Péter is járt a vízen!"
Akkor ezek szerint nem éred el egy nyolc éves gyerek értelmi szintjét. Egyértelműen kiderül a Bibliából is hogy az ima kötelező és a zsidó nép is rituális imát végzett nem csak a próféták.
"És Péter is járt a vízen!"
Péter nem próféta, így nem járhatott a vízen.
"Felszólítás olvashatsz ebben a részben! Ez nem parancs! De még is tanítás! Világos felszólítás arra hogy mit is csinálj!"
Mózes 5. könyve, a törvény summája 6:6 Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked.
Mózes 5. könyve, a törvény summája 6:7 Ismételgesd azokat fiaid előtt,
Ez egy konkrét parancs. Betartottad? Hány verset tudsz a Bibliából?
Máté 36: 29 után Jézus felszólítja a tanítványokat hogy imádkozzanak.
"Mivel Jézus tanításai nincsenek benne a Koránban így nem is követheted Jézus tanításait és nem is ismerheted meg Jézust sem a tetteit hiszen arról sem ír semmit a Korán. Ezt csak és kizárólag a Bibliában olvashatod el!"
Jézus ugyanazt tanította mint Mohamed próféta, így a Korán az alapüzenetet tekintve ugyanaz mint az eredeti Evangélium. A Bibliában csak részben van benne az eredeti üzenet. Tele van pogány hamisításokkal. Ha Jézus tanítását akarod követni akkor a Korán szerint kell élned.
"A probléma ott kezdődik hogy vannak különbségek amit az egyház mond Jézusról és amit a Biblia ír Jézusról. De én nem fogadom el amit az egyház állít Jézusról akkor te ezt miért nem vagy képes megérteni?"
Honnan tudjam mit fogadsz el Jézusról ha arra sem válaszolsz hogy szerinted ki Jézus.
"Egyébként a szunnitáknak vagy a síitáknak van igaza? Melyik irányzat követői muszlimok?"
Mohamed próféta idején nem voltak sem szunniták sem síiták. Muszlimok voltak így nem tartom helyesnek az ilyen irányzatokba történő besorolást. És a Koránt és Mohamed próféta hagyományát tekintem követendőnek.
"Az Ószövetségben vannak utalások Jézusra ,Jézus pedig utal az Ószövetségben olvasható dolgokra! Tehát egyik megerősíti a másikat! És nem csak egy ilyen van hanem sok ,oda-vissza"
Az Ószövetségben és az Újszövetségben is megjövendölik Mohamed prófétát.
"Számodra értelmet és hamis ez a tanítás. De egy keresztény ember számra nem az! Érthető tanítás ,logikus! És mivel te nem olvasod Jézus tanításait így számodra értelmetlen ezt tudom és elfogadom!"
Érthető logikus tanítás? :) Te össze-vissza bűnözöl más meg átvállalja ezeket a bűnöket és ő szenved. Meg átvállalja az eredendő bűnt amit el sem követtem :) Ez neked logikus? Teljesen abszurd értelmetlen, igazságtalan hamisítás.
"Ez egy olyan bizonyíték Isten szeretetére ami egyedülálló és abszolút nem emberi reakció. Ilyet csak és kizárólag Isten tehet. Nem bír hatalommal senki felette aki ilyesmire kényszeríthetné és még is megteszi mint egy bizonyítva szeretetét! És ezzel újabb választás elé állítja az embert. Szabad akaratodból válassz engem és életed úgy éld ahogy én kérem tőled."
Isten megbocsát ha akar. Ez leginkább rajtad múlik hogy teszel-e ezért. Ehhez Istennek nem kell emberi alakban megöletnie magát.
"Éppen hogy nem a mindenhatóságát vonom kétségbe. Sőt ez bizonyíték a mindenhatóságára hiszen annyira mindenható hogy még a Fia is engedelmeskedik neki! Allah ezt nem mondhatja el magáról ,nincs mivel bizonyítani!"
Istennek nincs fia te szerencsétlen. A pogány vallások hamis istenségeiknek vannak fiai meg lányai. Ha meg azt mondod hogy csak úgy tud megbocsátani hogy emberként megöleti magát, azzal Isten kegyességét, könyüreletességét és mindenhatóságát vonod kétségbe.
"Ki is menekülhet meg a Korán szerint az ítélet napján? Kicsit elevenítsük már fel ezt a dolgot!"
Hit és jócselekedet. Ez kell ahhoz megmenekülj.
"És szerinted úgy lehet ezt felismerni mint kötelező dolgot! De én nem tartom annak. Nem látom bizonyítottnak! Én ezt egy külsőségnek tartom. Egyébként meg aki úgy érzi az letérdel és úgy imádkozik vagy épp arcraborúl és úgy. De nem azért mert kötelező hanem azért mert az így imádkozó ember ezt akarja így dönt!"
Azt kellene felfognod hogy a próféták mint Jézus nem azért imádkoztak így mert ezt akarták hanem mert ez Isten parancsa. Ha az volt Isten parancsa hogy bárhogy imádkozhatsz akkor a próféták nem fognak kitalálni rituális kötelező imát.
"Engem sem érdekel Mohamed és a Korán! Az érdekelt volna ha ír a Korán Jézus tanításáról de nem ír! Tudom ugyan azt tanította mint a többi. De mivel nem írja konkrétan a Korán nem hiszem el."
Te Jézust bálványozod, ezért nem tudsz elszakadni a személyétől. Azt kellene megértened végre hogy nem a személy számít hanem az üzenet. Ha Jézus korában éltem volna akkor Jézust követem. Ha Mózes korában, akkor Mózest. De mivel olyan korban élek amikor Mohamed próféta által közvetített üzenet érvényes, ezt követem. Szakadj el személyek bálványozásától.
"És ellentétben másokkal én nem vallom hogy a Biblia és a Korán istene ugyan az lenne. Két külön istenségről van szó. A Bibliában Istenről írnak a Koránban meg egy istenségről."
Te magadnál vagy? A Korán egy igaz Istenről ír. A Bibliába belehamisítottak mindenfélét, amiből aztán három istenség lett.
"Te vagy az igazi Jézus követő és mindegyik próféta ugyan azt tanította és még is meg kell kérdezned!"
Honnan tudjam te mit értesz alatta?
"De azt tagadják amit te állítasz és nem azt amit a Biblia állít. És ha nem tűnt volna fel mindenki azt igyekszik neked elmagyarázni hogy tévedésben vagy. És nem azzal foglalkoznak hogy neked van igazad. Azért mert egy hajszálnyit sem gondolják úgy hogy igazad van! Sőt pont hogy tévedésben vagy és ezt igyekeznek különféle érvekkel a tudtodra adni. Persze sikertelenül de akkor is így van!"
Szerintem pedig tudjátok hogy igazam van, csak nem akarjátok beismerni. Ha elfogadnátok az azt jelentené hogy muszlimoknak van igaza és amiben eddig hitettek az hamis. Ha azt gondolnátok hogy hülyeséget írok nem járnánk 700 hozzászólásnál. Naponta tesznek fel olyan kérdéseket keresztényeknek ami tényleg hülyeség. Ezek a kérdések soha nem jutnak el 700 hozzászólásig. A jelenlévő keresztények legbelül tudják hogy igazam van de nem akarnak szembenézni az igazsággal.
"Nem logikusan építed fel. Tévedsz! Hiszen ha logikus lenne akkor lennie kellene konkrét utasításnak a Bibliában de csak leírások vannak. És egy hívőt nem fogsz meggyőzni Biblián kívüli forrásokkal."
A leírás is betartandó. Vagy szerinted minek van leírva? A Biblia 99%-a leírás. Akkor ez nem érdekes?
"Egyébként azt írtad hogy tagadja a Bibliát most meg az igazságot! Tehát akkor az igazságot a Bibliával azonosítod. Na még a végén elhiszem hogy tényleg gondolkodtál azon amit írtam! :)"
Én sosem tagadtam hogy a Biblia tartalmaz igazságot. De sajnos sok hazugságot is tartalmaz.
"Mert Istentől küldetett! És hogyan is írtad? "A próféták életének egésze tanítás."
De te nem Jézus korában élsz. Rád Mohamed próféta által közvetített üzent vonatkozik. Ezt kell betartanod, Mohamed próféta élete pedig részletesen ismert.
"Persze a tanítás. De kinek a tanítása? Honnét tudod hogy ami a Koránban van az kinek a tanítása? Nem-e onnét hogy írva van?"
Például onnan hogy a Korán egyistenhitre tanít, erkölcsös becsületes életre, logikus, hihető, stb stb.
"A többi prófétát miért nem istenítik? Miért csak Jézust? Gondolkoztál már ezen? A többi prófétáról miért nem írja azt a Biblia hogy messiás vagy épp a Korán miért nem írja? És még más dolgokat is lehetne sorolni!"
Mivel Jézus hozta nekik az Evangéliumot, a keresztények őt istenítik.
"Nem válaszoltad meg a kérdéseimet! Egyiket sem!"
Nagyon fárasztó vagy. Nem a témánk amiket kérdezel. Meg ezeket már korábban beszéltük.
"Te rengeteg kérdésemre nem válaszolsz! Te miért nem válaszolsz?"
Ez egy alap kérdés. Én bármikor válaszolok arra hogy ki Jézus de te erre sem vagy képes.
"De nem tanít! Pedig az lett volna a lényeg! Tehát nincs a Koránban benne Jézus egyetlen tanítása sem!"
Dehogynem:
5:116-118 Akkor Allah azt mondta: „Jézus, Mária fia! Mondtad-e vajon te az embereknek azt, hogy: ‘Vegyetek engem és anyámat Allah mellé két istennek?’” [Jézus pedig] azt mondta: „Magasztaltassál! Hogy jönnék én ahhoz, hogy olyasmit mondjak, amihez nincsen jogom. Ha én [valóban] ezt mondtam volna, akkor Te tudnád azt. Te tudod azt, amit én [elrejtek] magamban, de én nem tudom, mit [tartasz] Te magadban. Bizony, [egyedül] Te vagy az, aki tudván tudod a rejtett dolgokat. Csak azt mondtam nékik, amit Te parancsoltál nekem, hogy: ‘Szolgáljátok Allahot, az én Uramat és a ti Uratokat!’ És tanú voltam velük szemben, ameddig közöttük tartózkodtam. Miután pedig magadhoz szólítottál engem, Te lettél aki figyeli őket. Te vagy minden dolog tanúja. Ha megbünteted őket [megteheted], hiszen a Te szolgáid ők. Ha pedig megbocsátasz nékik [megteheted], hiszen Te vagy a hatalmas és a bölcs.”
61:6 És [emlékezz arra], amikor Jézus, Mária fia azt mondta: „Izrael fiai! Allah küldött engem hozzátok, bizonyságául annak, ami a Tórából előttem volt, és hogy örömhírt hozzak egy küldöttről, aki énutánam jön el, s akinek Ahmed a neve.” Miután nyilvánvaló bizonyítékokkal jött hozzájuk (a Próféta (béke legyen vele)), azt mondták: „Ez nyilvánvaló varázslat.”
19: 29 Én bizony Allah szolgája vagyok! Átadta nekem az Írást és prófétává tett, és áldottá tett engem bárhol legyek is, és meghagyta nekem az imádkozást, az adakozást, amíg csak élek, és hogy édesanyámmal szemben jóságos legyek,
Ez mind tanítás amiket Jézus maga mond a Koránban.
"Majd megkérdezem hogy a Koránban miért nem íratta le Jézus néhány tanítását? És miért nem íratta le Jézus életének de főleg szolgálatának eseményeit!"
Az iszlám szerint több mint 100 ezer próféta volt. Mindegyik történetét le kellett volna írnia a Koránnak? Egyébként pedig kicsit feljebb bemásoltam Jézus szavait a Koránból.
"Véletlen hamisítás? Hát persze! Ha te írod! :D"
Igen, véletlenül is lehet hamisítani.
"És szent iratokat égettetett el! Tehát a kalifa a saját szájaíze szerint alakította ki a Koránt. így nem lehet azt mondani hogy az tisztán Mohamedtől származna!"
Azokat amik más nyelvjárásban írtak le. Az pedig hazugság hogy a saját szájaíze szerint alakította ki a Koránt. Nem is ő végezte a munkát hanem egy bizottság. Persze hazudozhatsz, de ezzel megintcask magadnak ártasz.
"A Léviták könyvébe vagyis Mózes harmadi könyvében lenne meghatározva. Ha az szerepel benne, hogy bőrbetegség esetén mi a teendő, meg hogyan kell lehártyázni az áldozati állat máját, akkor fura, hogy pont egy ilyen fontos dolog kimaradt. Annak a könyvnek pont az a lényege, hogy meghatározza mi kell ahhoz, hogy az, emberek úgy tudjanak Istenhez közeledni, hogy ne haljanak bele. Hogy beléphessenek a papok és a próféta Mózes, beléphessen a sátorba Isten jelenlétébe és hogy a nép egyáltalán Isten jelenlétének a közelében élhessen. Ezeket töltötte be Jézus és ezért ránk már érvénytelenek, mert mi már az új szövetség szerint élünk"
Le van írva hogy imádkoztak a próféták, Jézus stb. Az meg nem igaz hogy rád nem vonatkozik. Ezt a keresztények találták ki. Jézus azt mondta a legkisebb törvényt is be kell tartani. Betölteni nem azt jelenti hogy el vannak törölve.
"Mégsem lehetne belőle kiolvasni a muszlim imát. Legfeljebb csak annyit, hogy egyesek leborultak. De, maga az ima menete nincs leírva sehova, vagyis ez az információ a számunkra lényegtelen. Csak példákat találunk benne, hogy az egyik ember leborulva imádkozott, egy másik ember meg feltett kézzel, egy harmadik állva, egy negyedik meg ülve, az ötödik meg térdelve, hangosan, halkan stb. Te arra hoztál példákat, akik leborulva imádkoztak, de le van írva még vagy öt-tíz másféle mód is."
Azok nem másféle módok hanem az ima egyes részei. Az egyes testhelyzeteket írja le. Szerinted a próféták miért imádkoztak így? A muszlim ima, erőltetés nélkül kiolvasható a Bibliából. Ehhez képest ti olyan tanításokat is vallotok ami sehol nem szerepel a Bibliában.
"És még annyit, hogy lehet, hogy neked magyarázat ezekre az, hogy azok nem imák, hanem fohászok voltak, de nekem nem az nem magyarázat. A Bibliában semmi nem indokolja hogy különbséget tegyünk ima és fohász között."
De semmi sem cáfolja. Az egyértelműen kiderül a Bibliából hogy különböző testhelyzetekben imádkoztak. Ezekre mondhatjuk hogy rituális ima. De nyilván bármikor szólhatsz Istenhez, ami pedig fohász. Tehát logikailag teljesen rendben van az ima fohász felosztás a Biblia alapján is.
"Tehát, hogy kérhetsz számon a keresztényeken valamit, ami nem is része a hitüknek?"
Úgy hogy a Biblia ezt írja és a próféták, köztük Jézus és a zsidó nép is így imádkozott. Sőt ma a zsidók is így imádkoznak és egyes keresztények is. Ezek alapján szerintem teljesen jogosan kérem számon.
"Ezt a "az nem ima volt, hanem fohász" dolgot életemben tőled hallottam először."
Akkor én vagyok az első aki szembesített az igazsággal ezzel kapcsolatban.
"Gyakorlatilag egy másik vallásból átvett, számomra teljesen új rendszert akarsz velem elfogadtatni, azért hogy igazolhasd, hogy én nem úgy imádkozom, ahogy azt a hitem előírja. Ez abszurd."
Az nem tűnt fel hogy a Bibliából idéztem jó sok verset?
"Sőt ma a zsidók is így imádkoznak és egyes keresztények is. Ezek alapján szerintem teljesen jogosan kérem számon."
Még ha így is lenne (nincs így, általánosan biztos nem), akkor se kérhetnéd számon? Kinek képzeled te magad, hogy megpróbálsz bármit bárkin számon kérni? Nekünk van Istenünk, s az nem te vagy. Legfeljebb egy aktikrisztus, egy hamis próféta itteni ostoba szószólója.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!