Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... ❯❯
 721/960 A kérdező kommentje:
Lényegtelen hogy benne van-e ebben a 613-ban vagy nem. A Biblia írja és ez a lényeg. Ha letagadod az általam idézett verseket akkor a Bibliát tagadod meg.
2020. nov. 24. 11:47
 722/960 anonim ***** válasza:
100%
Ha a Biblia írja ezt a parancsot, akkor idézd. Eddig nem idéztél ilyen parancsot, csak pár példát hoztál, hogy voltak, akik hasonlóan imádkoztak. Idézd a parancsot, vagy ne hazudj tovább.
2020. nov. 24. 12:08
 723/960 A kérdező kommentje:
Idéztem sokat, de te ezeket a verseket megtagadtad arra hivatkozva hogy leírások. A Biblia viszont 99%-ban ilyen leírásokból tehát akkor a Biblia 99%-át te megtagadod ezek szerint.
2020. nov. 24. 12:17
 724/960 anonim ***** válasza:
100%
Én is tudok sok dolgot idézni a Bibliából, akár elég cifra dolgokat is, amiket nem is ismersz, mert láthatóan egyáltalán nem ismered. De te parancsra hivatkoztál. Ilyet nem idéztél. Te kötöd több száz hozzászóláson keresztül az ebet a karóhoz, hogy van ilyen parancs. Mégse idézet. Gondolom kezded belátni, hogy nincs.
2020. nov. 24. 13:08
 725/960 A kérdező kommentje:
De engem nem érdekel hogy mittudom én ki 613 parancsot olvasott ki a Bibliából. Az általam mutatott versek egyértelműen benne vannak a Bibliában így kötelező rátok nézve. Továbbá a zsidók is úgy látják ahogy én.
2020. nov. 24. 13:25
 726/960 anonim ***** válasza:
100%
De akkor teveszőr ruhát kéne viselnünk, a vadonban élni és csak mézet enni?
2020. nov. 24. 13:31
 727/960 A kérdező kommentje:
Ahogy mondtam ezt a történetet nem ismerem a Bibliából meg kérdés hogy pontosan jegyezték-e fel de általánosságban a próféták élet mind tanítás ami kötelező érvényű. Valamelyik nagyokos erre azt kérdezte akkor tudunk kell vízen járni, amire nyilván a válasz nem, mert Jézus nem azért járt a vízen hogy megmutassa te is képes vagy rá :). A rituális imára viszont te is képes vagy és azért mutatta meg hogy megtanuld.
2020. nov. 24. 13:45
 728/960 anonim ***** válasza:
100%

"Ahogy mondtam ezt a történetet nem ismerem a Bibliából"

Akkor mit ismersz egyáltalán? Keresztelő Szent János élete elég ismert, még a műveltebb ateisták is ismerik.

Amúgy azt írtad, hogy a Biblia 99%-t tagadom. Honnan tudod ezt, ha te csak a Biblia 1%-t ismered?

2020. nov. 24. 14:00
 729/960 A kérdező kommentje:
Egy átlag kereszténynél többet tudok a Bibliáról, ez egész biztos. Mivel tagadod az általam idézett verseket, amik szerinted csak leírások, és a Biblia 99%-a ilyen leírásokból áll, ebből az következik hogy tagadod a Biblia 99%-át.
2020. nov. 24. 14:33
 730/960 anonim ***** válasza:
100%

Átlag keresztény vagyok, nálam biztos kevesebbet tudsz. Az egyik legismertebb bibliai prófétát se ismerted, Keresztelő Szent Jánost. Mit akarsz akkor? :D

Nem tagadtam egyik verset se. Viszont a Biblia nem 100%-ban törvénygyűjtemény. Van benne ilyen könyv is, de nyilván nem az egész Biblia az. Cet gyomrában is el kellene tölteni 3 napot akkor? Ez is egy előírt törvény?

Honnan tudod, hogy miből áll a Biblia 99%-a, amikor 1%-át se ismered?

2020. nov. 24. 14:46
❮❮ ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!