Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... ❯❯
 731/960 A kérdező kommentje:

"Nem tagadtam egyik verset se. Viszont a Biblia nem 100%-ban törvénygyűjtemény. Van benne ilyen könyv is, de nyilván nem az egész Biblia az. Cet gyomrában is el kellene tölteni 3 napot akkor? Ez is egy előírt törvény?"

Ha neked annyi eszed van hogy Jónás történetéből azt a következtetést vonod le hogy 3 napot kellene töltened egy cet gyomrában, akkor ez a téma messze meghaladja az értelmi képességeidet.

"Honnan tudod, hogy miből áll a Biblia 99%-a, amikor 1%-át se ismered?"

Ezek szerint jobban ismerem mint te. Azt mondtátok 613 Bibliai törvény van. Akkor minden más csak leírás, ami a Biblia 99%-a.

2020. nov. 24. 14:51
 732/960 tgt ***** válasza:
100%

Kérdező:

Azt írod:

„Az iszlám szerint Jézus nem készült a halálra és nem is halt meg a kereszten.”

Ha ez így van, az egyértelmű bizonyíték arra, hogy Mohamed meghamisította a Bibliát. Ezek után a Koránt nem lehet komolyan venni, mert az egy olyan ember műve, aki szemérmetlenül átírta a bibliai történeteket a neki tetsző módon. Nyugodtan tekinthetjük Mohamedet hamis prófétának, a muszlimokat pedig egy hazug ember követőinek.

2020. nov. 24. 14:54
 733/960 anonim ***** válasza:
100%

"Jónás történetéből azt a következtetést vonod le hogy 3 napot kellene töltened egy cet gyomrában"

Ha ezt vonnám le belőle, akkor nyilván így tennék. De te akarod, hogy a keresztények mindent és mindenkit másoljanak a Bibliában.

"Ezek szerint jobban ismerem mint te. Azt mondtátok 613 Bibliai törvény van. Akkor minden más csak leírás, ami a Biblia 99%-a."

Pontosabban azt írtam, hogy az Ószövetségben van ennyi. Nem, nem ismered jobban nálam. Sőt még a leírt gondolatok se a tieid, valószínűleg olvastad valahol. Hiszen ha valaki ennyire nem ismeri a Bibliát mint te, akkor nem tudna olyan bibliai verseket kiszopni az ujjából, amivel megpróbálná sikertelenül alátámasztani képzelgéseit.

Ezért nem is lehet veled értelmesen beszélni a témáról. Mert a témáról olyan értelemben sincs semmi közöd, hogy nem is érted amiről írsz.

Amúgy lesz idézve törvény vagy a világ végéig kell rá várni? Esetleg elismered, hogy a Biblia egyetlen egy törvénye se határozza meg az ima testtartását, vagy napi számát?

2020. nov. 24. 14:59
 734/960 A kérdező kommentje:

"Ha ez így van, az egyértelmű bizonyíték arra, hogy Mohamed meghamisította a Bibliát. Ezek után a Koránt nem lehet komolyan venni, mert az egy olyan ember műve, aki szemérmetlenül átírta a bibliai történeteket a neki tetsző módon. Nyugodtan tekinthetjük Mohamedet hamis prófétának, a muszlimokat pedig egy hazug ember követőinek."

Van arra bizonyítékod a Biblián kívül persze, hogy Jézus halt meg a kereszten? Be tudod ezt bizonyítani? Ha nem tudod, nem állíthatod hogy a Korán szerinti állítás hamisítás. Az iszlám szerint Jézus nem halt meg a kereszten. A Korán pontosan nem írja mi történt csak hogy nem halt meg Jézus hanem Allah felemelte. Egyes muszlim források szerint az áruló Judást feszítették keresztre mert azt hitték ő Jézus. Biblia szerint Jézus utolsó szavai ezek voltak " Istenem miért hagytál el engem". Ez totál értelmetlen a keresztény változat szerint mert azt mondjátok Jézus Isten, tehát magától kéri számon? :) Meg miért panaszkodik ha erre készült és ezért jött? Judástól viszont már van értlme ezeknek a szavaknak mert egy kétségbeesett ember szavai ezek.

2020. nov. 24. 15:04
 735/960 tgt ***** válasza:
100%
Értem, szóval Mohamednek nem tetszett az eredeti bibliai történet, ezért átírta azt. Ezt hamisításnak hívják. Mohamed egy hazug ember volt. Hogy vagy képes hinni egy hazug embernek?
2020. nov. 24. 15:09
 736/960 A kérdező kommentje:
Vagy úgy van ahogy az iszlám vallás állítja miszerint a Bibliát a keresztények meghasították, a Korán pedig helyreállította az igazságot. Szóval mi a bizonyítékod arra hogy Jézus halt meg a kereszten?
2020. nov. 24. 15:23
 737/960 tgt ***** válasza:
100%
Mohamed miből gondolta Jézus után 600 évvel úgy, hogy a Bibliát meghamisították, és miből gondolta, hogy nem Jézust feszítették keresztre? Milyen bizonyítékai voltak erre? Ezt kéne megválaszolnod.
2020. nov. 24. 15:26
 738/960 A kérdező kommentje:

"Ha ezt vonnám le belőle, akkor nyilván így tennék. De te akarod, hogy a keresztények mindent és mindenkit másoljanak a Bibliában."

Mindent ami az adott vers tanításából következik. Az általam idézett versekből egyértelműen kiderül hogy így kell imádkozni. Minden próféta így imádkozott és a zsidó nép is.

"Pontosabban azt írtam, hogy az Ószövetségben van ennyi. Nem, nem ismered jobban nálam. Sőt még a leírt gondolatok se a tieid, valószínűleg olvastad valahol. Hiszen ha valaki ennyire nem ismeri a Bibliát mint te, akkor nem tudna olyan bibliai verseket kiszopni az ujjából, amivel megpróbálná sikertelenül alátámasztani képzelgéseit."

Rákerestem keresztény oldalak mit írnak az imáról. Ott találtam sok bibliai verset. Ezek közül idéztem. Lehet neked nincs ennyi eszed, de így is lehet. Nem kell ehhez elolvasni az egész Bibliát.

"Ezért nem is lehet veled értelmesen beszélni a témáról. Mert a témáról olyan értelemben sincs semmi közöd, hogy nem is érted amiről írsz."

Tipikus keresztény reakció :) Ha alulmaradsz a vitában inkább nézz utána és gondolt át miben is hiszel. A másik sértegetése nem visz téged előre.

"Amúgy lesz idézve törvény vagy a világ végéig kell rá várni? Esetleg elismered, hogy a Biblia egyetlen egy törvénye se határozza meg az ima testtartását, vagy napi számát?"

Már idéztem, de te akkor sem fogadnád el ha maga Jézus mondaná el neked személyesen.

2020. nov. 24. 15:29
 739/960 anonim ***** válasza:
100%

"Mindent ami az adott vers tanításából következik. Az általam idézett versekből egyértelműen kiderül hogy így kell imádkozni. Minden próféta így imádkozott és a zsidó nép is."

Nem, ez újfent hazugság tőled, de már megszokta mindenki. Számos idézet volt, ahol nem így imádkoztak. Te azt annyival elintézted hazug módon, hogy nem imát végeztek, hanem fohászt. Pedig nem csak a magyar fordításban, hanem eredetiben is ima szerepel.

"Rákerestem keresztény oldalak mit írnak az imáról. Ott találtam sok bibliai verset. Ezek közül idéztem. Lehet neked nincs ennyi eszed, de így is lehet. Nem kell ehhez elolvasni az egész Bibliát."

Nem kell elolvasni, csak akkor ne hazudd azt, hogy ismered. Valószínűleg a keresztény oldalak tekintetében is hazudsz. Vagy linkeld azokat a keresztény oldalakat, melyek alátámasztják nézeted. Mert bár szerinted nekem nincs annyi eszem, ettől függetlenül, én is utána olvastam és nem találtam ilyen imára vonatkozó kizárólagosságot.

"A másik sértegetése nem visz téged előre."

Azt már te elkezdted a kérdésben.

"Már idéztem, de te akkor sem fogadnád el ha maga Jézus mondaná el neked személyesen."

Egyetlen egy ilyen törvényt se idéztél, ne hazudj folyamatosan. Azok zöme, amit Jézus mondott, benne van az Újszövetségben. Jézus se írta elő ezeket. Sőt a Koránt se recitálta.

2020. nov. 24. 16:33
 740/960 anonim ***** válasza:
100%

"A másik sértegetése nem visz téged előre

"

Én végigolvastam az egész beszélgetést és pofátlan és sértő stílusban írsz a másik embernek és még te kéred ki magadnak???

Add már az igéket, ahol le van írva, hogy leborulva kell imádkozni, mert több száz komment után sem voltál erre képes! Vagy lehet, hogy ugyanolyan hazug ember vagy, mint az imádott pedofil és Biblia hamisító hazug mohameded?

2020. nov. 24. 16:46
❮❮ ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!