Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... ❯❯
 711/960 A kérdező kommentje:

"Nem súrolja, ez már a Szentlélek káromlása, ami a legsúlyosabb bűn a világon."

Keresztényektől hallottam, de mi is ez pontosan? És miért nincs olyan hogy Fiú káromlás vagy Atya káromlás?

2020. nov. 22. 14:35
 712/960 anonim ***** válasza:
Van bocsánatos és van olyan bűn ami nem megbocsájtható. Aki a lelket pusztítja el, annak nincs bocsánat.
2020. nov. 24. 08:33
 713/960 A kérdező kommentje:

Szerintem ez már zárható. Megcáfolni nem tudtátok és már rég nem erről folyt a vita.

Kicsit kibővítettem a kérdést. Akit érdekel megnézheti:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2020. nov. 24. 09:36
 714/960 anonim ***** válasza:
Te se tudtad igazolni, mert egyetlen ilyen parancsot vagy törvényt nem idéztél. Néhány példába próbáltad gyerekes módon belemagyarázni.
2020. nov. 24. 10:09
 715/960 A kérdező kommentje:
Bőven volt lehetőséged cáfolni, de nem sikerült. Ha pedig tagadod a tényeket akkor azzal csak magadnak ártasz.
2020. nov. 24. 10:22
 716/960 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nincs tény, ezért nincs mit tagadni. A tény az lett volna, ha idézel a 613 törvényből és parancsból egyet, ami ezt meghatározza. Ilyet nem tettél.
2020. nov. 24. 10:57
 717/960 A kérdező kommentje:
Sok verset idéztem a bibliából amire azt mondtátok ezek leírások, de a Biblia 99%-ban ilyen leírásokból áll. Ez pedig azt jelenti ti nem veszitek figyelembe a Biblia 99%-át. Ez van.
2020. nov. 24. 11:12
 718/960 anonim ***** válasza:
100%
A Bibliában, sőt kifejezetten az Ószövetségben pontosan 613 törvény, tiltás, parancs van. Az Újszövetség ehhez néhányat még hozzá tesz, bár ezek lényege már az Ószövetségben benne van. Ezekből egyetlen egyet nem idéztél. Mivel nem idéztél ilyen parancsot, egyszerűen nem létezik az, amire hivatkozni akarsz. Sőt még Jézustól se sikerült olyat idézned, ahol ezt előírja vagy megköveteli, pedig erre is hivatkozol.
2020. nov. 24. 11:30
 719/960 A kérdező kommentje:
Ha ezzel érvelsz, akkor te megtagadod a Biblia 99%-át.
2020. nov. 24. 11:40
 720/960 anonim ***** válasza:
100%

"Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni"

Idézz egyetlen egy ilyen parancsot. Azt állítottad, hogy van ilyen, továbbra se idézed. Lehet van, nem ismerem mind a 613-t, te bizonyára ismered és tudsz ebből a sokból legalább egy erre vonatkozót idézni.

2020. nov. 24. 11:43
❮❮ ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!