Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯
 681/960 anonim ***** válasza:
100%

"Mindenkinek hozzá kell járulni a közösbe te észlény. Vagy úgy kellett volna hogy a keresztények mindent megkapnak a muszlim államtól és még adót se kellejen fizetniük? :)"

Nem érted. Én nem a mindenkire vonatkozó adókról beszélek, ami ahhoz kell hogy fenntartsák az államot. Hanem arról az adóról, amit csak azért fizetnek, mert keresztények. Mintha te csak azért fizetnél plusz adót, mert muszlim vagy.

2020. nov. 20. 03:08
 682/960 anonim ***** válasza:
100%

"Az hogy adót kell fizetned az nem hittétel te észlény"

A dzsizja nem hittétel? Nincs benne a Koránban? Szinte már észre sem veszem a Korán ezen sorait: "Harcoljatok azokkal, kik nem hisznek Allahban, a Végítélet Napjában, s nem tiltják be azt, amit Allah és az Ó Prófétája megtiltott. (Harcoljatok azokkal), kik nem térnek meg az Igaz hitvallásra azok közül, kiknek már eljött a Könyv, kivéve ha Dzsiziyát fizetnek alázatos kézzel." 9:29

"Azt tudom hogy ez a kérdés meghaladja az értelmi képességeid ezért kizártnak tartom hogy igazad legyen. Amúgy meg nem tudom miről beszélsz :)" Kedves válasz. Téged minősít.

2020. nov. 20. 03:20
 683/960 anonim ***** válasza:
100%
"De igaz. És ha állna a templom, elég valószínű hogy a zsidók, titeket keresztényeket nem engedtek volna be." Akkor bizonyítsd. Én már leírtam a véleményem ezzel kapcsolatosan. Indokold te is az állításodat valamivel, ne csak a levegőbe beszélj.
2020. nov. 20. 03:22
 684/960 A kérdező kommentje:

"Ez ugyan az, mint most a muszlim világban. Egyesek kivégzik a keresztényeket, meg a hitehagyottakat, mások meg védik őket és szót emelnek ez ellen a barbárság ellen. A világ emberekből áll. Egyik vallás sem klónokat nevel, hanem mindenhol van mindenféle ember."

A kettő között ég és föld a különbség. Muszlimok esetében az ISIS egy terrorszervezet, akiket amúgy a nyugat hozott létre és a muszlimok elítélik őket, sőt muszlimok számolták fel. Keresztényeknél viszont a pápáról van szó aki a legfőbb vallási vezető és az egyházi szervezetről akik együttműködtek a nácikkal. Az nem kifogás hogy nem szólalt fel a pápa mert félt hogy még több áldozat lesz? Milyen áldozat? Nem a keresztényeket zárták gázkamrákba.

2020. nov. 20. 15:00
 685/960 A kérdező kommentje:

"Nem érted. Én nem a mindenkire vonatkozó adókról beszélek, ami ahhoz kell hogy fenntartsák az államot. Hanem arról az adóról, amit csak azért fizetnek, mert keresztények. Mintha te csak azért fizetnél plusz adót, mert muszlim vagy."

Azért fizették hogy fenntartsák az államot. Ezen mit nem értsz? Ha egy keresztény áttért az iszlámra akkor nem kellett fizetnie a keresztények adóját, de így meg a muszlimok által fizetett adót kellett fizetnie. Egyébként pedig csak dolgozó férfiak után szedték be. Nők gyerekek, szegények nem fizették a férfiak pedig menetsültek a katonai szolgálat alól. Szóval még jobban is jártak mint a muszlimok.

"A dzsizja nem hittétel? Nincs benne a Koránban? Szinte már észre sem veszem a Korán ezen sorait:"

Ha te adót fizetsz az hogyan befolyásolja a hitvilágodat? :) Vagy talán a keresztény vallás tiltja az adósfizetést? :))))

2020. nov. 20. 15:10
 686/960 A kérdező kommentje:

"Akkor bizonyítsd. Én már leírtam a véleményem ezzel kapcsolatosan. Indokold te is az állításodat valamivel, ne csak a levegőbe beszélj."

Mit bizonyítsak? Hogy a zsidók keresztényeket nem engedtek volna be a templomba? A Biblia szerint pogányok nem mehettek be. Mivel a keresztények többsége szentháromsághívő, ami a zsidók szerint bálványimádás, én azt tartom valószínűnek hogy nem engedtek volna be ha most állna.

2020. nov. 20. 15:13
 687/960 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Olvasd már el hogy mit írtam. Magyarországon nem épülhet mecset és Magyarországon nem imádkozhatnak muszlimok mecsetben."

- Nem ,nem ezt írtad! Semmi olyasmit nem írtál hogy Magyarországon nem épülhet mecset! De igen imádkozhatnának mecsetben muszlimok Magyarországon is. Ha lenne mecset de nincs.

Szóval inkább neked kellene visszaolvasni hogy mit is írtál. Mert már nem is emlékszel a saját írásodra. Csak hogy az írás itt visszakereshető!

642. komment

"...Magyarországon államszinten megy az iszlámellenes gyűlöletkeltés és muszlimok nem imádkozhatnak mecsetben."

- A többi kommentelőnek szeretném jelezni hogy jól elkanyarodtunk a témától.

A népirtásos témaköröket én már jóval korábban megvitattam muszlim barátunkkal. Teljesen feleslegesen!

A keresztény ölt muszlimot és a muszlim ölt keresztényt is átbeszéltük szintén feleslegesen!

A terroristák azok nem muszlimok. Hiába kiabálják hogy: - Allah hatalmas! De muszlim barátunknál még az ateista is kereszténynek számít. Sőt majd ha kihozza a szó akkor jönnek a keresztény terror szervezetek. Stb.

Viszont számtalan kérdésre nem adott választ.

Amiket felvetettem a 624 és a 626-os kommentekben!

2020. nov. 20. 15:28
 688/960 anonim ***** válasza:
100%

"A kettő között ég és föld a különbség. Muszlimok esetében az ISIS egy terrorszervezet, akiket amúgy a nyugat hozott létre és a muszlimok elítélik őket, sőt muszlimok számolták fel. " Csakhogy én nem a terror szervezetekről beszéltem. Hanem az olyan helyekről, ahol pl. bíróság elé citáltak embereket a hitük terjesztéséért vagy áttérésért stb. Ha tagadásban akarsz élni, engem nem érdekel. Leírtam, amit akartam. Neked mindig csak az lényeg, hogy azt hozd, ki ti jobbak vagytok a keresztényeknél.

"A Biblia szerint pogányok nem mehettek be. "

Ezt hol írja? Ezt keresd meg nekem.

A külső rész volt a pogányok udvara, eggyel beljebb a zsidóké (nők majd férfiak udvara), azt követte a papok udvara, középen a szentéllyel, ahova csak a papok léphettek be, a szentélyen belül a szentek-szentjébe meg csak a főpap egy évben egyszer. Ez volt Jézus idejében a Jeruzsálemi templom felépítése. Jézus a pogányok udvaráról űzi ki a pénzváltókat és közli, hogy a templom imádság háza, vagyis ezt a részt is a templom részének számítja. Vagy talán a szent sátorba, ami a templom előképe volt, bárki bemehetett? Nem. Még Mózes és a papok is csak az előírt szabályok betartása után léphettek be. Ha a zsidók újjáépítenék a templomot. Valószínűleg hasonló rendszerben működne.

A Biblia itt egyértelműen a nem zsidókról beszél: "Sőt még az idegent is, a ki nem a te néped, az Izráel közül való, ha eljövend messze földről a te nagy nevedért és a te hatalmas kezedért és a te kiterjesztett karodért, mikor ide jutván, könyörögnek e házban: Te hallgasd meg a mennyből, a te lakóhelyedből, és add meg az idegennek mindazt, a miért könyörög hozzád, hogy megismerjék a földnek minden népei a te nevedet, és tiszteljenek téged úgy, mint a te néped, az Izráel, és ismerjék meg, hogy a te nevedről neveztetik e ház, a melyet én építettem." 2 Krón 6:32-33

"Sőt még az idegen is, a ki nem a te néped, az Izráel közül való, ha eljövénd messze földről a te nevedért; (Mert meghallják a te nagyságos nevedet és a te hatalmas kezedet és kinyújtott karodat), és eljövén imádkozánd e házban: Te hallgasd meg a mennyekből, a te lakhelyedből, és add meg az idegennek mindazt, a miért könyörög néked, hogy mind az egész földön való népek megismerjék a te nevedet, és féljenek úgy téged, miképen a te néped az Izráel; és ismerjék meg, hogy a te nevedről neveztetik ez a ház, a melyet én építettem." 1 Királyok 8:41-43

2020. nov. 20. 17:30
 689/960 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont számtalan kérdésre nem adott választ."

Ezt én is észrevettem. Gyakorlatilag elterelte a témát, hogy már ne a fő kérdésről kelljen beszélni. Amúgy a 10 Qira'atra sem írt semmit. Sem arra, hogy hogyan válogathat tetszése szerint a szövegből.

A magyarázat egyszerű, nem tudja mivel indokolni már ennek a kérdésnek a létjogosultságát, úgyhogy teljesen másról kezdet el beszélni. Az egész fő kérdése értelmetlen. Nincs olyan, hogy fohász-ima felosztás a Bibliában, akkor meg miről beszélünk? Egy teljesen új rendszert kell bevezetnie ahhoz, hogy igazolni tudja az elméletét, ami viszont a Bibliában nem létezik. Akkor viszont a keresztényeket nem lehet kérdőre vonni azért, mert nem úgy imádkoznak, mint a muszlimok. Azt is leírtam már, hogy nincs is leírva a mozdulatok sora a Bibliában vagyis számonkérhetetlen az egész.

Erre sem kaptam választ. Ez után jött a II. vh, meg hasonlók. Mintha bármi köze is lenne a témához.

2020. nov. 20. 17:44
 690/960 A kérdező kommentje:

"Amiket kimásoltál, azok nem törvények. A törvény egyértelmű, nem keverhető össze más leírással."

"Amiket azonban te idéztél, nem törvények, és a zsidók sem tartották annak."

De a Biblia 99,99%-a ilyen leírásokból áll. Gondolod az ezekben leírtak nem vonatkoznak rád? Vagy szerinted szabadon választható? :) Ha testszik betartod, ha nem akkor megszeged? :) A leírásokat nem tartjátok be, a törvényekre meg azt mondjátok rátok nem vonatkozik csak a zsidókra. Akkor mit tartotok be a Bibliából? :) Eddig azt gondoltam a keresztények kedvükre válogatnak a Bibliából, de most már úgy tűnik kb semmit nem vesztek kötelezőnek. Akkor a kereszténység egy ilyen csináld magad vallás? Te rakod össze ahogy neked tetszik? :)

"A zsidó – keresztény vallásban azonban az ima nincs korlátozva, nincs kötelezően megszabva sem a tartalma, sem a szövege, sem a stílusa, sem a nyelve, sem az ideje, mert az imát Isten bármikor és bárhol meghallgatja."

De kötelező és zsidók is tisztában vannak ezzel.

"A muszlim hajlongáshoz pedig végképp semmi köze nincs."

Hajlongásnak nevezni az Isten által elvárt imát Isten sértegetése.

"Ez a parancs még véletlenül sem a bibliai versek matraszerű ismételgetését jelenti. A zsidók ebből a részből a tfilin, azaz az imaszíj viselését vezették le."

Mózes 5. könyve, a törvény summája 6:6 Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked.

Mózes 5. könyve, a törvény summája 6:7 Ismételgesd azokat fiaid előtt,

Mózes 5. könyve, a törvény summája 11:18 Vegyétek azért a szívetekre és lelketekre ezeket az igéket, kössétek jelül a kezetekre, és legyenek fejdíszként a homlokotokon.

Mózes 5. könyve, a törvény summája 11:19 Tanítsátok meg ezeket a fiaitoknak is,

Azt írja tanuld meg a verseket, ismételgesd és tanítsd meg a gyerekeidnek. Te hány verset tanultál meg a Bibliából? Gondolom egyet sem mert letagadod ezeket verseket. Azt írja ismételgesd erre behazudod hogy nem kell ismételgetni.

2020. nov. 20. 17:50
❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!