Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... ❯❯
 651/960 A kérdező kommentje:

"Több százezer zsidót pedig a katolikusok mentettek meg, látod, keresztények. Sőt rengeteg pap és szerzetes is együtt halt a zsidókkal, mert életük árán mentették őket."

Mikor és hol? Ez így semmi.

"Tehát ha megölnek közel 1 millió (vagy több) örményt, az nem népírtás, csak baleset? Annyira nevetséges vagy."

A népirtásnál azt kell bizonyítanod hogy a cél az adott népcsoport megsemmisítése volt. A törökök esetében ez egyáltalán nem bizonyítható. Sokan meghaltak út közben mert nem tudták megoldani az ellátásukat háborús körülmények között de ettől még nem lesz népirtás. Persze megint előjön a szokásos keresztény kettős mérce mert szó nem esik az örmények által legyilkolt muszlim lakosságról.

2020. nov. 19. 12:02
 652/960 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért lett hír, mert ritka eset és nagyon szomorú, teljesen elítélem, amikor bármelyik részről van ilyen incidens. De lássuk be, ha muszlim öl keresztényt közel-keleten vagy Afrikában, annak már nincs hírértéke, mert sajnos teljesen megszokottá vált. Néha bekerül egy-egy eset a hírekbe, amikor muszlimok több szintén civil keresztényt lefejeztek egyszerre, de a többségről szó se esik. Valahogy azt a hírt nem hoztad ide. Pedig megtörtént eset.

"Tehát az hogy nyugati keresztény katonák muszlim civileket gyilkolnak teljesen természetes egy átlag kereszténynek."

Te amúgy egy végtelenül sátáni figura vagy.

2020. nov. 19. 12:04
 653/960 anonim ***** válasza:
100%

"Sokan meghaltak út közben mert nem tudták megoldani az ellátásukat háborús körülmények között de ettől még nem lesz népirtás."

Értem, ez csak erre vonatkozik? Tehát azon zsidók, akik vagonokban haltak meg, vagy még a krematóriumon kívül, az se népirtás? Én nem így látom, mint te.

2020. nov. 19. 12:06
 654/960 A kérdező kommentje:

"Ez azért lett hír, mert ritka eset és nagyon szomorú, teljesen elítélem, amikor bármelyik részről van ilyen incidens"

Na így hazudik egy keresztény. Egyáltalán nem ritka eset. Folyamatosan lehet olyan estekről hallani hogy nyugati katonák muszlimokat gyilkolnak. Persze nem főcikkben, hanem néhány rövid mondatban.

"De lássuk be, ha muszlim öl keresztényt közel-keleten vagy Afrikában, annak már nincs hírértéke, mert sajnos teljesen megszokottá vált."

Újabb hazugság. Ezeket a híreket mindig leadják.

"Néha bekerül egy-egy eset a hírekbe, amikor muszlimok több szintén civil keresztényt lefejeztek egyszerre, de a többségről szó se esik. Valahogy azt a hírt nem hoztad ide. Pedig megtörtént eset."

És kik követik el ezeket a támadásokat? Az ISIS vagy ehhez hasonló terrorszervezetek akiket a nyugat hozott létre.

"Te amúgy egy végtelenül sátáni figura vagy."

Néz tükörbe, akkor meglátod ki sátáni. Én csak az igazságot írom. Nyugaton mikor volt tüntetés a közel-keleten megölt muszlimokért? Soha. Hányan haltak meg az európai merényletekben? Néhány százan, de ebből is sok muszlim és az ISIS-t a nyugat hozta létre. És hányan haltak meg a közel-keleten a keresztény országok támadásának következményeként? Csak becsülni lehet de eddig 2-3 millióan. Na akkor ki a sátáni?

2020. nov. 19. 12:14
 655/960 A kérdező kommentje:

"Értem, ez csak erre vonatkozik? Tehát azon zsidók, akik vagonokban haltak meg, vagy még a krematóriumon kívül, az se népirtás? Én nem így látom, mint te."

A zsidókat elve azért terelték vagonokba hogy megöljék a koncentrációs táborokban. Az örményeket viszont nem azért indították útnak hogy megöljék őket. Ilyen áttelepítés Európában és a Szovjetunióban is volt kis túlzással évente de érdekes ha keresztények csinálják az szerintük nem népirtás. A törökök a háború után a görögöket is áttelepítették lakosságcsere miatt de azt már jól megszervezték és nem is haltak meg útközben.

2020. nov. 19. 12:18
 656/960 anonim ***** válasza:
100%

"Leírtam neked Mohamed próféta szavait, amire annyi a reakciód mint hithű kereszténynek hogy nem igaz :)" Nem igaz, mivel nem igaz. Maga a Korán is ír olyanokat, ami a Keresztényeknek nem tetszik, akkor hogyan utasíthatna el mindent, ami nekik nem tetszik? Ha adót, dzsizját kényszerítenek rájuk csak azért, mert keresztények és ez az ára, ha megakarják tartani a hitüket, akkor nincsenek kényszerítve semmire? Ez ellentmondásos.

Ráadásul Mohamed ezt pontosan mikor írta és kinek? Hova lehet elhelyezni az életrajzába? Még az előtt vagy után írta, hogy a Korán kinyilatkoztatta, hogy a Könyv népei közül ne legyenek közeli barátaid vagy hogy az ellenszegülőket, még a Kába szentélyben is meglehet ölni?

"Törökországban így is többszáz történelmi keresztény templom van, amiket többségében keresztények használhatnak." És akkor mi van? Nem látom, hogy Mohamed tett volna kitételeket, hogy kivéve, ha marad elég templomuk. Engem nem érdekel a Hagia Sofia, csak egy tipikus példa arra, mennyire tesznek arra ezek szerint, amit Mohamed mondott. Szóval ha te muszlim vagy, aki Mohamedet követed, akkor téged ez miért nem háborít fel? És szerinted én nem tartom be a hitem? Szerinted békében kell élni a keresztényekkel, Allah népe ők is. Mégis itt vitázol. Szerinted a templomokat nem szabad bántani, mégsem érdekel. Csak a sérelmeidet sorolod, mintha az bárkit is feljogosítana a jogtalanságokra.

2020. nov. 19. 17:43
 657/960 anonim ***** válasza:
100%
"Tehát még a közel-keleti keresztény hittestvéreid is titeket tesznek felelőssé." Megint két dolgot keversz. A politikát és a vallást. Egyszerűen képtelen vagy szétválasztani a fejedben.
2020. nov. 19. 17:46
 658/960 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"...muszlimok nem imádkozhatnak mecsetben."

Keresztények nem imádkozhatnak a Mekkai nagymecsetben!

2020. nov. 19. 18:00
 659/960 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát az hogy nyugati keresztény katonák muszlim civileket gyilkolnak teljesen természetes egy átlag kereszténynek."

Nyugati "keresztény katonák". Ezért vagy ennyire elvakult. Mert nem érted, hogy nincs olyan, hogy "keresztény katona" sem olyan, hogy "keresztény ország". Honnan veszed, hogy azok a katonák egyáltalán keresztények voltak? A Biblia nevében gyilkolásztak vagy mi? Vallási okból öltek? Nem kötelező kereszténynek lenni, hogy felvegyenek a hadseregbe. Gyakorló kereszténynek meg pláne nem. Az már gondolom meg sem fordul a fejedben, hogy például rengeteg az ateista is. Vagy olyat tett, amit a vallása nem helyesel.

"Persze ha egy állítólagos muszlim gyilkol 1-2 embert akkor habzó szájjal veritek az asztalt hogy az összes muszlim terrorista." 1-2 embert. Mert 1-2 ember már nem is számít? Ráadásul ne bagatelizáljuk el a dolgokat. Volt, hogy több százan haltak meg egy-egy merényletben. Undorító a kettősmércéd, valamint, ahogy írsz az emberekről. "Egy-két ember meghalt és ezen vannak felháborodva." Te miért nem vagy?

2020. nov. 19. 18:15
 660/960 anonim ***** válasza:
100%

#659 (te jó ég milyen sok hozzászólás)

A közel 1 000 000 örmény halála is csak bagatell veszteség számára, az áttelepítés semmit se számító vesztesége, egyszerű negatív statisztika. Akkor néhány meggyilkolt keresztény miatt nem nagyon fog falnak menni.

2020. nov. 19. 18:19
❮❮ ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!