Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
Össze vissza hazudsz, legalább következetes lennél, korábbi írásodnak ellentmondó állításokat teszel. A számaid meg úgy változnak, ahogy éppen neked tetszik. Amúgy még most is túloznak, írtam, hogy a szerbek mennyi áldozatról beszélnek. Mivel ellenük követték el, én azt fogadom el.
Amúgy az is érdekes, hogy az 1-1,5 millió örmény még most is semmi a szemedben.
A szerbek a horvátok ellen is követtek el szörnyű tetteket, például a világháború után 35 000 horvátot öltek meg.
A muszlim szál pedig pont a mozgalom vezetőjétől van, nem én találtam ki. Láthatod, szó szerint vett idézet is van az angol szövegben.
"Össze vissza hazudsz, legalább következetes lennél, korábbi írásodnak ellentmondó állításokat teszel. A számaid meg úgy változnak, ahogy éppen neked tetszik. Amúgy még most is túloznak, írtam, hogy a szerbek mennyi áldozatról beszélnek. Mivel ellenük követték el, én azt fogadom el."
Különböző forrásokat néztem. A lényeg az hogy pontosan nem lehet tudni de sokan meghaltak és keresztény szerzetesek vezették a haláltábort.
"Amúgy az is érdekes, hogy az 1-1,5 millió örmény még most is semmi a szemedben."
Újabb hazugság. Nem írtam olyat hogy ez semmi. Azt írtam nem népirtás és ezek a számok hazugságok. Az örmények folyamatosan feljebb viszik. Lehet jövőre már 2 milliót mondanak.
"A muszlim szál pedig pont a mozgalom vezetőjétől van, nem én találtam ki. Láthatod, szó szerint vett idézet is van az angol szövegben."
Muszlimoknak akkor sincs semmi közük ehhez.
"Vallásilag van szabályozva a keresztények adófizetése. "Isten írja elő" Kit érdekel, hogy a muszlimoknak milyen adókat kellett fizetniük? Fizessék, mivel az ő hitük."
Mindenkinek hozzá kell járulni a közösbe te észlény. Vagy úgy kellett volna hogy a keresztények mindent megkapnak a muszlim államtól és még adót se kellejen fizetniük? :)
"De, ha a saját hitének előírásait erőlteti másokra és vallási alapon szed adót, akkor olyat tesz velük, amiben ők nem hisznek és ami nekik nem tetszik. Ez ilyen egyszerű."
Az hogy adót kell fizetned az nem hittétel te észlény :) Vagy azt akarod mondani hogy keresztények nem hisznek az adófizetésben? :) Annyira szerencsétlen vagy hogy azt sem tudod miről beszélsz.
"A tanításokról meg egy szót sem írtál, mert tudod, hogy nyilvánvalóan igazam van."
Azt tudom hogy ez a kérdés meghaladja az értelmi képességeid ezért kizártnak tartom hogy igazad legyen. Amúgy meg nem tudom miről beszélsz :)
"A Bibliai is azt írja hogy pogányok nem imádkozhattak a Jeruzsálemi templomba szóval nem tudom mit reklamálsz." Ez nem igaz. Már volt is szó róla."
De igaz. És ha állna a templom, elég valószínű hogy a zsidók, titeket keresztényeket nem engedtek volna be.
"Igen, amiket magára aggatott, de nem olyanok, amiket felőle megjövendőltek és aminek korábban nevezték, amire hivatkozhatott, hogy ő az."
Nem ő aggatta magára és olyan is van amit számonkérsz méghozzá a Bibliádban. A Biblia megjövendölte Mohamed próféta érkezését. Ezek a bibliai versek csak rá igazak:
Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni:
János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.
"És abba belegondoltál, hogy még a szó sem ezt jelenti, nem hogy a fogalom, amit takar? Azért ez elég sovány magyarázat. "áldottá tett engem Allah" Miért, Mohamed nem volt áldott és a többi próféta? Ettől lett ő a felkent?"
A szó ennyit jelent. Allah megáldotta és ettől lett felkent. A többit keresztények hamisították bele a fogalmába. Nyilván a többi próféta is áldott de a többi prófétánál ez nem lett meghamisítva, de Jézusnál igen. A Biblia is megerősíti:
Lukács 4:18 Az Úrnak Szelleme van és rajtam, mivelhogy felkent engem, hogy a szegényeknek az evangéliomot hirdessem,
Felkente az Úr hogy az Evangéliumot hirdesse. Ennyit jelent a messiás. (Megjegyzem azt mondja Jézus hogy az Evangéliumot hirdeti tehát már volt egy kinyilatkoztatott könyv amit életében hirdetett ami szintin megerősíti a Koránt)
"Ja, a Koránba. Csak a régi szövegekbe nem illik bele, ami azért elég furcsa. Sem a zsidók tagadása, sem a keresztények által Jézus Messiás voltának való elfogadása nem illik a Koránba."
A keresztény messiás semmiképpen sem illik a Koránba. A keresztény messiás egy pogány mese amit belehamisítottak a keresztények. Az egyik istenség megszállja Máriát, aki így teherbe esik és megszüli emberként a másik istenséget aki így félig ember félig isten majd megöleti magát hogy meg tudjon bocsátani az embereknek mert enélkül nem meg, aztán feltámad, mennybe megy majd valamikor visszajön stb stb. Nem is értem hogy hihet ebben valaki. Nem megbántani akarlak de a vak is látja hogy ez egy pogány mese.
A zsidó messiás pedig sosem fog eljönni. A zsidóknak saját államuk lett messiás nélkül pedig neki kellett volna megalapítania. A templomot is fel tudnák építeni stb.
"Tényleg? Nem csak a vágyaikat magyarázták bele? Ő viszont az volt, akinek mondta magát? Bár pontosan nem is tudjuk kinek mondta magát. Nem a Messiás, annyi biztos. Talán a Próféta? Bár azt nem magyarázta el, hogy miért kéne elhinnie egy kereszténynek, hogy ő töltötte be a próféciát és nem Jézus, de mindegy. Kicsire nem adunk. Az ilyen jelentéktelen kérdésekre nem tér ki a Korán."
Nem vágyálom hanem valóság. A muszlimok szabadították fel a zsidókat a kelet-római birodalom elnyomása alól és muszlimok engedték vissza a zsidókat Jeruzsálembe. A harmadik templom már áll és Al-Aksza mecset a neve. A zsidók ezt lerombolnák de miért is? Ugyanazt az Isten imádják ebben az épületben. Lerombolják és építenek helyette egy másik épülete ahol ugyanazt az Isten imádnák. Nagyon logikus :)
Prófécia pedig itt van. Jézusra nem illik az biztos és másra sem csak Mohamed prófétára :
Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.
És itt:
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni:
János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.
Jézus esetében a messiás jelentése áldott, azért hogy Isten üzenetét hirdesse. Tisztázva van. Érthető? Amit te hiányolsz az a pogány mese. Na ezt a Korán természetesen elutasítja.
"Ha Khadija nagybátyára gondolsz, ő szerintem óvatosan fogalmazott és csak annyit mondott, hogy lehet, hogy próféta. Nem jelentette ki kategorikusan, hogy az. Pár évvel később meg is halt, úgyhogy nem tudjuk, hogy módosította volna-e a véleményét, ha látja a végkifejletet. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja pontosan mit vallott."
Pontosan tudjuk hogy felismerte hogy Mohamed próféta. A végkifejlett pedig az volt hogy Mohamed próféta halálakor mát százezrek voltak muszlimok.
"Neked hogyne. De, pl. egy áriánus kereszténynek, nagyon nem mindegy. Mert ő egyetérthet azzal, hogy Jézus nem Isten és nincs háromság, de azzal nem, hogy nem volt feltámadás."
Az áriánus kereszténynek Jézust nem tekintették egyenlőnek Istennel hanem hozzá hasonlónak gondolták. Ez is egy tévtanítás amit az iszlám határozottan elutasít. Onnantól pedig hogy valaki elfogadja hogy Jézus se nem Isten se nem hasonló hozzá, hanem egy próféta, egyáltalán nem fogja érdekelni hogy mi van a feltámadással mert semmi jelentősége nincs így.
"Sőt, később át is tért az iszlámra." Mint jópáran, akiknek az élete múlt rajta vagy az érdeke úgy kívánta. Lemerem fogadni a bálványimádók közül is jópáran megtértek, amikor választhattak az iszlám és a halál között."
Ezek tipikus keresztény hazugságok. Az abesszin király élete nem múlt ezen, sőt ő fogadta be a mekkai politeisták elől menekülő muszlimokat. Az pedig az egyik legaljasabb keresztény hazugság hogy a más vallásúak választhattak az iszlám és a halál között. Ha ez így lenne te nem élnél vagy muszlim lennél és egész kelet-európa mivel a törökök itt voltak elég sokáig. Ezt az áttérsz vagy meghalsz opciót pont keresztények alkalmazták, így különösen undorító hogy muszlimokat rágalmazod ezzel. Annyi igazságtartama van a hazugságodnak hogy voltak olyanok akik különböző okokból muszlimnak vallották magukat de valójában nem voltak azok, de egyik ok sem a halálfélelem volt.
"Engem zavar, hogy semmibe veszi az előző írásokat és ezért nincs meg a folytonosság."
Pont hogy nem veszi semmibe hanem Isteni kinyilatkoztatásnak veszi amiket meghamisítottak, és ez amúgy tény.
"A Messiás is egyike a felvetődő kérdéseknek. Egyszerűen értelmetlennek látom, hogy a Korán annak nevezi Jézust. És ez nem kötekedés, hanem a teljesen, őszinte meglátásom."
Miért is értelmetlen? Annyit jelent a messiás fogalma hogy Isten megáldotta. Jézus egy próféta volt akit Isten megáldott hogy terjessze az Evangéliumot. Teljesen érthető.
"Az írod hasonlítsam össze a kereszténységet az iszlámmal. Minek? Az iszlámnak önmagában is meg kellene állnia. Minek kell bármihez is viszonyulnia?"
Önmagában is megállja a helyét, de ugye keresztények ezt nem akarják elfogadni, ezért javaslom hogy hasonlítsátok össze.
"Én nem azért hiszek a kereszténységben, mert értelmesebbnek, logikusabbnak, szebbnek gondolom, mint a zsidó vallást, hanem mert úgy gondolom igaza van."
De mi alapján gondolod hogy igaza van a kereszténységnek? Attól lesz valami igaz ha logikus, értelmes, hiteles stb. Miből gondolod hogy nem a muszlimoknak van igazuk? Vegyük Jézus személyét. Keresztény vallás szerint Jézus Isten aki emberként megszületik és megöleti magát hogy meg tudjon bocsátani mert másképp nem megy egy olyan bűnért amit én el sem követtem. Az iszlám szerint viszont Jézus Isten prófétája aki az Evangéliumot hirdette a zsidó népnek. Hogy döntöd el hogy a kettő közül melyik igaz?
"Az áldozatok száma 300. 000 és 600. 000 közé tehető egy viszonylag kisebb országban. A gyilkosok többsége ferences szerzetes volt."
Őszintén szólva, én ezt nehezen hiszem el és nem azért mert, bárkinek is a védelmébe akarok kelni, hanem mert más forrásoknak meg ellent mond. (Amúgy sem vagyok katolikus)
Nézd, ha rákeresek, hogy usztasa kb. ugyan ez a szöveg jön be:
"Alojzije Stepinac, Horvátország prímása áldását adta Ante Pavelić kormányára és tevékenységére. A szörnyűségekben tevékenyen is részt vettek a, főként hercegovinai horvát ferences rendi barátok is, akik szent kötelességüknek érezték az ortodox keresztények katolikus hitre térítését, akár erőszakosan is kényszerítve őket."
De, ha rákeresek Alojzije Stepinac-ra, akkor viszont már egy árnyaltabb kép tárul elő: [link]
1941-ben áldását adta rá, mint az ország vezetőjére.
"A későbbiekben ugyanakkor szembehelyezkedett Pavelić rezsimjével, elsősorban annak fajüldözése és vallási türelmetlensége miatt. Jugoszlávia náci megszállásának elején szót emelt a Dávid-csillag viselése ellen. 1941. május 22-én levelet írt a belügyminiszternek, Andrija Artukovićnak, melyben kihangsúlyozza, hogy más népek és fajok életbenmaradási lehetőségeinek elvétele és megbélyegzése súlyos erkölcsi kérdés, és még a paráznák sincsenek látható jellel megbélyegezve."
"Stepinac több ezer elüldözött zsidót, szerbet és szlovént segített. Pásztorlevelet adott ki a horvát papsághoz a következő utasítással: „Azokat a zsidó és szláv-ortodox embereket, akik életveszélyben vannak és át akarnak térni a katolikus hitre, fogadjátok be és kereszteljétek át katolikusakká, hogy ezáltal megmentsétek az életüket. Ne kérjetek tőlük különleges vallási ismereteket, hiszen az ortodoxok egyébként is keresztények, miként mi, a zsidó vallás pedig éppen az a vallás, amelyből a kereszténység eredetét veszi. Amikor az őrület és barbárság ideje elmúlik, egyházunkban azok maradnak majd meg, akik meggyőződésből tértek katolikus hitre, míg a többiek, a veszély elmúltával, visszatérnek majd saját vallásukhoz.” 1943. május 18-án levelet írt XII. Piusz pápának, melyben az állt, hogy az NDH-ban 250 000 szerbet kereszteltek át katolikusnak."
Szerintem ez a történet valószínűleg nem olyan fekete-fehér, mint amilyennek elsőre tűnik. Nem tudni mennyi volt belőle a kényszer és mennyi a valódi meggyőződés. Elítélték háborús bűnökért, 16 évvel később szabadult, de csak Isten a megmondhatója, mennyi az amennyiért valóban felelőségre vonható. Lehet, hogy először nem látta át a dolgokat, később meg már nem volt hatalma tenni ellene, és annyit tett, amennyit tudott.
A Végítélet napján mindenki maga ad számot a bűneiért. Még ha szóról szóra is igaz, amit leírtál, az nem kisebbíti más emberek tetteit.
"Sőt, maguk a nácik is keresztények voltak," Ez nem igaz. A náciknak saját ideológiájuk volt.
"Egy egy keresztény lehet hogy segített zsidóknak" Ezt nem érted. Nem a vallások, nem is az országok számítanak, hanem az emberek. Ahogy a muszlimok sem egyformák, úgy a keresztények sem. Azt hiszed minden muszlim a mennybe kerül vagy minden keresztény? Jézus maga mondta, hogy nem.
Egyébként. "már 1941-ben hírek érkeztek a Vatikánba" 1941-ben. A világháború 1939-ben kezdődött. Vagyis már két éve folyt a háború mire a hírek megérkeztek.
Egy időben én is elég rossz szemmel néztem az akkori pápára is, a II. vh miatt. Hogy nem emelt nyíltan szót a nácik ellen, de most már úgy gondolom, ez nem ilyen egyszerű. A pápa az életmentő tevékenységekről is tudott, de azokat sem ellenezte, szerintem próbált segíteni, ahol tudott. Alapvetően nem mert nyíltan és egyenesen szembe helyezkedni a nácikkal, mert attól tartott, hogy az még több életbe kerülne. Hiába szólalt fel a háború ellen már beiktatásakor, az nem érdekelt senkit. De, még a Vatikánban is bújtattak menekültek és pl. Angelo Rotta a magyarországi apostoli nuncius, Magyarországon jelentős életmentő tevékenységet hajtott végre (ezért is kapta meg a Világ Igaza címet) és ez nem csak az ő magán akciója volt, (amivel egyébként tízezrek életét mentette meg), a pápa is kézzel írt levélben szólította fel a lehető legtöbb zsidó megmentésére.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy nehéz megmondani, hogy ki mit tehetett volna még. Kinek mekkora a felelősége. De, mindenesetre a kép nem olyan fekete-fehér, mint amilyennek látszik.
Ha Horvátországban egyes papok valóban kegyetlenkedtek, az nem jelenti azt, hogy máshol, más papok nem tettek meg mindent amit csak tudtak, hogy enyhítsék a kegyetlenségeket.
Ez ugyan az, mint most a muszlim világban. Egyesek kivégzik a keresztényeket, meg a hitehagyottakat, mások meg védik őket és szót emelnek ez ellen a barbárság ellen. A világ emberekből áll. Egyik vallás sem klónokat nevel, hanem mindenhol van mindenféle ember.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!