Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯
 541/960 anonim ***** válasza:
81%

Hidd el, hogy teljesen hidegen hagy, mit kérsz. Egyáltalán nem érdekel, annyi jogom van ezen a fórumon bármelyik kérdés alá írni, mint bárki másnak. Még akkor is, ha egy fanatikus mohamedán kérdezőnek ez nem tetszik.

Ez itt Európa, itt európai törvények vannak, szabadság, nem a mohamedán világ, ahol börtönbe zárnak, ha a nagy vezírrel (pl Erdogan) nem értesz egyet.

2020. nov. 12. 20:32
 542/960 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát szerinted aki bemondja hogy ő lélekből imádja Istent és nem is imádkozik az többet ér mint egy muszlim imája aki naponta legalább ötször imádkozik?"

Lélekből imádkozni nem azt jelenti, hogy nem kell imádkozni.

"Aha persze. Majd egy keresztényt aki szerint még csak nem is kötelező imádkozni majd több órát fog imával tölteni naponta. Szerinted hány olyan keresztény van aki órákat tölt imával naponta? 1,8 milliárdból egy templomra való sem jönne össze."

Az az egy templomnyi viszont valóban őszintén szereti Istent. A többi meg majd saját maga ad számot Istennek. De az jobb lenne, ha az összes 1,8 milliárd embernek be lenne szabályozva, hogy hányszor imádkozzon? Ez az 1,8 milliárd ember ugyanaz az 1,8 milliárd ember lenne, aki nem tartozik bele abba az egy templomnyiba, akit te említettél, azaz azok, akik semmit nem imádkoznak akkor ha nem kötelező. Jobb lenne, ha műszájból imádkoznának?

Azt mondod bebizonyítottad, hogy naponta 3-szor kell imádkozni az újszövetségi részre hivatkozva, de a Biblia nem így működik. Ha a Bibliában a Mózes könyvei közül lehet valami rituális dologról olvasni (például az újszövetségben, hogy mentek a húsvét ünnepére), akkor vissza lehet lapozni a Mózes könyveihez és onnan kilesni, hogy hogyan is kell elvégezni a rituálét vagy az ünnepet vagy hogyan kell betartani egy törvényt. Ha nincs benne a Mózes könyveiben, akkor az nem kötelező. Ez azért van, mert a újszövetségi emberek, a próféták, zsidó királyok a Mózes könyvei alapján élték az életüket. Ha elolvasod a Mózes könyveit (2. fejezettől kezdve), akkor az nagyon konkrét pontos szabályokat ad, amíg a többi könyv annyira nem. A Mózes könyvei a Bibliának az a szabálykönyve, ami nektek az egész Korán és az összes hadisz. Lehet valaki más jobban le tudná írni, mint én, vagy akkor értenéd meg a legjobban, ha elolvasnád a Bibliát, de remélem így is érted.

2020. nov. 12. 20:41
 543/960 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"50 oldalon keresztül erről volt szó. Olvasd végig. nem fogom előröl kezdeni."

Kérdező! Mit kellene elölről kezdeni? Te tettél fel egy kérdést én meg írtam választ amiben tényt közöltem!

Miért kellene elolvasnom 50 oldalt amikor tudom jól a választ. Hiszen azért írtam. Te nem tudod a választ ezért írtál ki kérdést!

Te vagy a kérdező!

2020. nov. 12. 22:44
 544/960 anonim ***** válasza:
100%

542-es vagyok

Utolsó bekezdésnek a második mondatánál nem " Ha a Bibliában a Mózes könyvei közül lehet valami rituális dologról olvasni" hanem

"Ha a Bibliában bárhol lehet valami rituális dologról olvasni"

2020. nov. 12. 23:03
 545/960 A kérdező kommentje:

"A Bibliában 613 törvény van, egyik sem szabályozza az ima módját, idejét, mozdulatait, stb. Tehát nincs ilyen törvény.

Ezzel a kérdés el is dőlt."

Csak az dőlt el hogy megtagadod a Bibliát. Az ima módja egyértelműen szabályzott a Biblia alapján.

2020. nov. 13. 12:05
 546/960 A kérdező kommentje:

"Hidd el, hogy teljesen hidegen hagy, mit kérsz. Egyáltalán nem érdekel, annyi jogom van ezen a fórumon bármelyik kérdés alá írni, mint bárki másnak. Még akkor is, ha egy fanatikus mohamedán kérdezőnek ez nem tetszik.

Ez itt Európa, itt európai törvények vannak, szabadság, nem a mohamedán világ, ahol börtönbe zárnak, ha a nagy vezírrel (pl Erdogan) nem értesz egyet."

Ez a reakció eléggé tipikus gyengébb képességű keresztényektől. Már többször tapasztaltam. Mikor szembesítem a hozzád hasonló keresztényeket az igazsággal, agresszív sértegetés a válasz, és az iszlámmal kapcsolatos hazudozás. Én megértem, nehéz megemészteni azt hogy amiben hiszel, nem igaz, de ezzel a reakcióval csak magadnak ártasz és a többi kereszténynek. Ha nem tudsz értelmesen hozzászólni inkább maradj távol.

2020. nov. 13. 12:16
 547/960 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

De nem ennek ellenére még sem tanított Jézus Krisztus arról hogy milyen testhelyzetben kell imádkozni. Sőt a közvetlen tanítványai a későbbi apostolok sem tanítottak erről.

És egy muszlim ezt soha nem fogja megérteni. Hiszen egy muszlim nem Jézus tanításait követi és nem is a Bibliát tartja a kizárólagos isteni kinyilatkoztatás írásának!

De azért vicces hogy egy muszlim akarja megmondani hogy mit csináljon egy keresztény. De egy keresztény Jézus tanításaira kell hogy alapozzon és nem muszlim elképzelésekre azt illetően hogy hogyan imádkozzon egy keresztény!

50 oldal helyett írhatsz 100 oldalt is. Akkor sem tudsz semmi olyat mutatni ami azt bizonyítja hogy Jézus Krisztus bármit tanított volna arról hogy kötelező bármilyen testhelyzetet felvenni imádkozás közben és nem is adta parancsba!

És ez tény!

Persze vitába szállhatsz a tényekkel de a helyzet az hogy nincs írva. Így ez csak egy vélemény a te részedről de azt meg egyáltalán nem kell figyelembe venni egy kereszténynek. A hívő embernek Jézus Krisztus az Ura és nem más! Rá kell hogy figyeljen. Ahogyan a mennyei Atya is ezt mondta!

Máté 17:5

Jézus tanít arról hogyan imádkozzon egy hívő amelyet olvashatsz a Bibliában található Máté evangéliuma 6. fejezetében. Javaslom olvasd el szóról-szóra. Nem tanít arról semmit és nem is ad parancsba semmit arról hogy milyen testhelyzetben kell imádkozni!

Tény ami egyértelmű. Nincs ilyen tanítás a Bibliában! A Korán pedig nem a Biblia része! Ez is tény!

2020. nov. 13. 12:22
 548/960 anonim ***** válasza:

Vidiripi hozzászólásából nekem is eszembe jutott mégvalami.

A tanítványok tényleg nem tanították az embereket hogyan kell imádkozni, ez Pálnak az egyik leveléből derül ki. Ott ezt írja az egyik közösség vezetőjének, hogy tanítsa meg a pogányokat, hogy ne egyenek bálványáldozati húst és ne egyenek vért. (Talán valami mást is említ, de nem emlékszek.) Tehát ezek voltak a fontos szokások, amiket az embereknek tanítani kellett, az imádkozást nem tanították. Tudom ,hogy szerinted Pál nem találkozott Jézussal, de a jelenlegi Biblia alapján ezt lehet megtanulni. Persze valóban nem Pált kell követni Jézus helyett, de érdekességként attól még kiderül, hogy a tanítványok nem taníották az imádkozást.

2020. nov. 13. 12:32
 549/960 A kérdező kommentje:

"Lélekből imádkozni nem azt jelenti, hogy nem kell imádkozni."

Azt írtad nem kell imádkozni:

"Lélekben imádni az Atyát vagy akár más embert is azt jelenti, hogy nem "fizikailag" imádod, hanem a lelkedből."

Akkor mégis kell?

"Az az egy templomnyi viszont valóban őszintén szereti Istent. A többi meg majd saját maga ad számot Istennek. De az jobb lenne, ha az összes 1,8 milliárd embernek be lenne szabályozva, hogy hányszor imádkozzon? Ez az 1,8 milliárd ember ugyanaz az 1,8 milliárd ember lenne, aki nem tartozik bele abba az egy templomnyiba, akit te említettél, azaz azok, akik semmit nem imádkoznak akkor ha nem kötelező. Jobb lenne, ha műszájból imádkoznának?"

Látom továbbra sem érted. Az iszlám nem szabályozza hogy hányszor imádkozz egy nap. Meghatározz egy minimumot, ezt mindenképpen el kell végezned. Ezen felül imádkozhatsz amennyit akarsz. Muszlimok tudják hogy ez Isten parancsa. Ugyanolyan mint hogy ne ölj ne lopj. A muszlimok tudják hogy ezek az emberek érdekében vannak. Az embereknek van szüksége az ima elvégzésére nem pedig Istennek az emberek imájára. És igen, jobb lenne ha maszájból imádkoznának mint hogy egyáltalán nem imádkoznak. Aki nem igazi hívő nem fog imádkozni akkor sem ha kötelezően előírná a vallás. Aki viszont hívő de mondjuk lusta az így például imádkozna és állandó kapcsolata lenne Istennel.

"Azt mondod bebizonyítottad, hogy naponta 3-szor kell imádkozni az újszövetségi részre hivatkozva, de a Biblia nem így működik. Ha a Bibliában a Mózes könyvei közül lehet valami rituális dologról olvasni (például az újszövetségben, hogy mentek a húsvét ünnepére), akkor vissza lehet lapozni a Mózes könyveihez és onnan kilesni, hogy hogyan is kell elvégezni a rituálét vagy az ünnepet vagy hogyan kell betartani egy törvényt. Ha nincs benne a Mózes könyveiben, akkor az nem kötelező. Ez azért van, mert a újszövetségi emberek, a próféták, zsidó királyok a Mózes könyvei alapján élték az életüket."

Hát márpedig a zsidók azt olvassák ki a Bibliából amit én mondok nem azt amit ti. Zsidóknál kötelező a rituális ima naponta háromszor.

"A Mózes könyvei a Bibliának az a szabálykönyve, ami nektek az egész Korán és az összes hadisz. Lehet valaki más jobban le tudná írni, mint én, vagy akkor értenéd meg a legjobban, ha elolvasnád a Bibliát, de remélem így is érted."

Én értem. Te vagy az aki nem érti. Szerintem még azt sem látod hogy ti keresztények lógtok ki a sorból. Muszlimok és zsidók is kötelező rituális imát végeznek, és ugyanaz az istenképük. Keresztények nem imádkoznak és nagy többségük három istenséget imád.

2020. nov. 13. 13:36
 550/960 anonim ***** válasza:

"Akkor mégis kell?"

Persze, hogy kell. Én lélekben imádkozás alatt valóban őszinte imát értek, viszont te a képmutató imádatot érted alatta.

"Én értem. Te vagy az aki nem érti."

Te nem érted, mert nem ismered A Bibliát. Ha például Ézsaiás könyvében megtalálod, hogy Ézsisás vitatkozik a zsidókkal, mert disznót esznek, akkor előjön a kérdés, hogy mért mondja ezt. Ha visszalapozol a Mózes könyveibe, akkor ott megtalálod a disznóevésre vonatozó szabályt. Ha például egy olyat találsz az egyik próféta könyvében, hogy a próféta minden nap elment kétszer a folyóhoz, végiglapozod Mózes könyvét és nem találsz olyan szabályt, hogy minden nap kétszer ki kell menni a folyóhoz, akkor az nem szabály, nem kell minden nap kétszer kimenned a folyóhoz.

2020. nov. 13. 14:08
❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!