Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"Szerinted aki arra sem képes hogy legalább naponta néhány percet imádkozzon az lélekből imádja Istent?"
Nem. Ezért mondtam, hogy aki pár percet áldoz a napjából Istenért, az nem lélekből imádja, csak szájjal. Lélekből imádni Istent nem azt jelenti, hogy nem kell semmit sem csinálni.
"Hát újra elolvastam amit írtam ,és azt írtam hogy tényt közöltem!
Ami azt jelenti hogy igen ,megválaszoltam!"
50 oldalon keresztül erről volt szó. Olvasd végig. nem fogom előröl kezdeni.
"Feladom. Nem magyarázom tovább. Téged úgysem érdekel. Még a videót sem nézted meg."
Hiába hivatkozol egy többórás viedóra. Ahogy mondtam ha nem tudod logikusan leírni néhány mondatban akkor nincs miért megnézem. Azért van halál és azért kell minden embernek meghalni mert Ádám evett egy gyümölcsöt? Ha így van, ez teljességgel elfogadhatatlan számomra.
"Meg a zsidó hívők sem. Mivel a szentélybe csak a papok léphettek be, a szentek-szentjébe meg csak a főpap évente egyszer."
Szerintem biztos nem így volt. Miért ne mehetnének be hívők a templomba? Az általam idézett vers is azt írja, bemehettek a hívők a házba.
"Na jó, ez az egész beszélgetés nem érdekel tovább. Elmondtam, amit akartam."
Keresztények mindig felkapják a vizet mikor azt mondom Jézusnak alig volt követője életében, de ez derül ki a Bibliából. A fontosabb események idején csak Jézus rokonai és néhány tanítvány volt jelen.
"Már a kérdésed is ki lett vesézve. Te mindent a Koránon keresztül látsz és a legkevésbé sem érdekel téged, hogy a keresztények, miről mit gondolnak."
50 oldalon keresztül hallgattam keresztények véleményét. Ha nem érdekelne akkor nem reagáltam volna ezekre.
"Nem. Ezért mondtam, hogy aki pár percet áldoz a napjából Istenért, az nem lélekből imádja, csak szájjal. Lélekből imádni Istent nem azt jelenti, hogy nem kell semmit sem csinálni."
De ezzel magadnak mondasz ellent. Előző oldalon még azt írtad hogy lélekből imádni azt jelenti nem "fizikailag" imádod, hanem a lelkedből. Tehát azt mondtad nem kell imádkozni Istenhez.
"De ezzel magadnak mondasz ellent. Előző oldalon még azt írtad hogy lélekből imádni azt jelenti nem "fizikailag" imádod, hanem a lelkedből. Tehát azt mondtad nem kell imádkozni Istenhez."
Úgy nem ahogy a muszlimok csinálják. Úgy is lehet, de nem kötelező úgy. De aki teljes erejéből a lelkéből imádkozik Istenhez, az akár több órát is csinálja naponta, nem törvényből meg parancsból, hanem akarattal.
"Úgy nem ahogy a muszlimok csinálják. Úgy is lehet, de nem kötelező úgy."
Tehát szerinted aki bemondja hogy ő lélekből imádja Istent és nem is imádkozik az többet ér mint egy muszlim imája aki naponta legalább ötször imádkozik?
Azt mondjátok csak a szeretet törvénye számít, ami egy üres szlogen, aztán azt mondjátok lélekből kell imádkozni ami magyarul azt jelenti nem csináltok semmit, és Jézus még át is vállalja minden bűnötöket, ti pedig besétáltok a Mennyországba. Ne haragudj de ilyen a mesékben sincs :)
"De aki teljes erejéből a lelkéből imádkozik Istenhez, az akár több órát is csinálja naponta, nem törvényből meg parancsból, hanem akarattal."
Aha persze. Majd egy keresztényt aki szerint még csak nem is kötelező imádkozni majd több órát fog imával tölteni naponta. Szerinted hány olyan keresztény van aki órákat tölt imával naponta? 1,8 milliárdból egy templomra való sem jönne össze.
A keresztények imája nem mérhető sem darabban, sem percben. Nem mondhatjuk, hogy a több darab ima jobb, mint a kevesebb darab ima. Nem mondhatjuk, hogy a hosszú ima jobb, mint a rövid ima. A keresztények az ima során kapcsolatba lépnek Istennel, aki téren és időn kívül van. Hogy ez a kapcsolat a térben és időben egy perc, vagy egy óra, teljesen lényegtelen. Mindig az Isten és az ember élő kapcsolata határozza meg az ima idejét, formáját és módját, és nem valamiféle kötelező szabály.
Persze, ha valaki számolgatni akarja az imái hosszát és számát, megteheti, Isten bizonyára elnézi neki. :)
"A keresztények az ima során kapcsolatba lépnek Istennel, aki téren és időn kívül van."
És szerinted muszlimok kivel lépnek kapcsolatba? :)
"Persze, ha valaki számolgatni akarja az imái hosszát és számát, megteheti, Isten bizonyára elnézi neki. :)"
Mivel Isten kötelezővé tette az imát és meghatározott egy nap minimumot, igen ez is számít. De ezt hogy képzeled egyébkét? Aki még annyira sem képes hogy néhány percet imával töltsön naponta, az szerinted őszintébb kapcsolatot ápol Istennel mint aki naponta imádkozik? Képzeled el hogy xy-nak van két gyereke. Az egyik naponta felhívja, gyakran meglátogatja, a másik pedig évente egyszer ünnepkor hívja fel néhány percre. Na melyik az őszintébb?
"Mivel Isten kötelezővé tette az imát és meghatározott egy nap minimumot, igen ez is számít."
Lehet, hogy a te istened meghatározta az imák számát és idejét, de a zsidók és keresztények Istene nem tett ilyet, ezért nekünk nem kell számolnunk az imáinkat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!