Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"Lehet, hogy a te istened meghatározta az imák számát és idejét, de a zsidók és keresztények Istene nem tett ilyet, ezért nekünk nem kell számolnunk az imáinkat."
Mondtam már hogy nincs olyan hogy te Istened vagy én Istenem. Egy Isten van. Ahogy látom keresztényeknél még ez sem tiszta. Meg ha már megkülönbözteted, mi alapján veszed a zsidók Istenét egybe a keresztények Istenével? A zsidók szerint kötelező az ima naponta háromszor és rituális imát végeznek. Továbbá a zsidók elutasítják a szenhtháromságot. Szóval ha mát így megkülönbözteted akkor van a zsidók és muszlimok Egyetlen Igaz Istene és van a keresztények három istensége. De ez csak a te logikád alapján osztottam fel, mert egyébkét természetesen egy Isten van.
A Bibliából is kiderül hogy Isten kötelezővé tette az imát, annak számát és idejét. Sok verset hoztam a Bibliából ami bizonyítja. Ha tagadod akkor a saját Bibliádat tagadod meg.
"Hát én nem akarnék magamnak olyan gyereket, aki naponta ötször kötelességből szól hozzám mindig ugyanazzal a szöveggel. Akkor már inkább legyen az, aki magától keres ünnepnapokon."
El tudsz képzelni olyan gyereket aki minden nap keresi a szüleit és közben nem szereti őket? Nyilván nem. És aki évente egyszer keresi ünnepkor pár percre szerinted mennyire szereti? Persze behazudhatod hogy aki évente egyszer keresi jobban szereti mint aki naponta, de mindketten tudjuk hogy az nem életszerű és nyilván nem igaz.
Azt írod:
„Mondtam már hogy nincs olyan hogy te Istened vagy én Istenem. Egy Isten van. „
Ez igaz, csak nem mindenki azt az egy Istent imádja.
Azt írod:
„Meg ha már megkülönbözteted, mi alapján veszed a zsidók Istenét egybe a keresztények Istenével?”
A zsidók és a keresztények Istene ugyanaz, ez egyértelmű a Bibliából.
Azt írod:
„A zsidók szerint kötelező az ima naponta háromszor és rituális imát végeznek.„
A zsidók számára nincs kötelező ima. Szokások vannak, de azok nem kötelezők. A Talmud azt írja: „Ne tedd imádat szokássá, ne legyen az számodra megszabott.”
Azt írod:
„Továbbá a zsidók elutasítják a szenhtháromságot. „
Sok keresztény is elutasítja a Szentháromságot.
Azt írod:
„A Bibliából is kiderül hogy Isten kötelezővé tette az imát, annak számát és idejét. Sok verset hoztam a Bibliából ami bizonyítja. Ha tagadod akkor a saját Bibliádat tagadod meg.”
Nem derül ki a Bibliából ez. Egy verset sem hoztál, ami ezt bizonyítaná.
"Nem öreg, itt mindenki csak téged tagad, nem veszed észre? Ha nem, akkor mentálisan súlyosan korlátolt vagy... Senkit se érdekel ez a fanatikus mohamedán duma, csodálom, hogy vannak akik még kitartóan próbálnak erre a szennyes beszédre normálisan válaszolni."
Nem azt kértem hogy maradj távol? Biztos van a te szintednek megfelelő kérdés.
"Ez igaz, csak nem mindenki azt az egy Istent imádja."
Muszlimok és zsidók azt az egy Istent imádják. Keresztények valóban nem mert többségük három istenséget imád.
"A zsidók és a keresztények Istene ugyanaz, ez egyértelmű a Bibliából."
De a zsidók és keresztény istenképe nem ugyanaz. A muszlim és zsidó istenkép ugyanaz.
"A zsidók számára nincs kötelező ima. Szokások vannak, de azok nem kötelezők. A Talmud azt írja: „Ne tedd imádat szokássá, ne legyen az számodra megszabott.”
De van kötelező ima zsidó vallásban méghozzá napi háromszor. Ez a szokás dolog meg az agyatokra ment. A Talmud pedig nem a Tóra.
"Sok keresztény is elutasítja a Szentháromságot."
Biztos hogy nem sok. Melyik keresztény irányzatok utasítják el a Szentháromságot? Tudtommal a Jehova tanúi és az unitáriusok, de őket a többi keresztény irányzat nem is tekinti kereszténynek.
Kérdező:
Azt írod:
„De van kötelező ima zsidó vallásban méghozzá napi háromszor. Ez a szokás dolog meg az agyatokra ment. A Talmud pedig nem a Tóra.”
Leírhatod ezt ezerszer is, akkor sem lesz igaz. Nincs a Tóra törvényei között egy sem, ami meghatározná az ima formáját, idejét, módját, stb. Mózes ezt a kérdést egyáltalán nem szabályozta.
A Bibliában 613 törvény van, egyik sem szabályozza az ima módját, idejét, mozdulatait, stb. Tehát nincs ilyen törvény.
Ezzel a kérdés el is dőlt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!