Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
288-as:
Azt írod:
„A Korán szerint már az emberiség teremtése lőtt is ezt várta el Isten a teremtményeitől. Megparancsolta a Sátánnak hogy boruljon le előtte miután megteremtette az embert, de a Sátán nem engedelmeskedett. Szóval valójában pont fordítva történt. Emberek vették át az ima egyes elemeit és saját céljaikra használták.”
Igen, a Korán szerint. :))
Azt írod:
„Nem tudtam hogy állatok is arccal a földre borulnak közben pedig Istenhez szólnak.”
Az állatok nem imádkoznak, de ha alárendelik magukat, ők is megkisebbítik a termetüket, ahogy az emberek is.
Azt írod:
„A zsidó vallásban minden szabályozva van és szerinted pont az ima nincs ? :)”
Már többször kértem, hogy mutasd meg nekem a Bibliából ezeket a bizonyos szabályokat.
Azt írod:
„Egyébként belinkeltem egy zsidó oldalt ami leírja az ima menetét és abból is kiderül hogy kötelező a rituális ima a zsidó vallás szerint is.”
Amit belinkeltél, az a templomi rend, a címe is az: "Az ima gyakorlata, látogatás Isten házában". Nem az derül ki belőle, amit te állítasz. Már összefoglaltam neked, miről szól, olvasd vissza.
Azt írod:
„Ha szerinted Mohamed próféta sok mindent átvett a Bibliából akkor áruld már hogy miért nem a 20 másodperces bárhogy elvégezhető lájtos keresztény imát vette át? Erre még mindig nem kaptam választ. Meg arra sem hogy a zsidók miért hamisították meg Isten szavát a kötelező imával amivel saját dolgukat nehezítették meg.”
Hogy Mohamed mit miért csinált, arra ne tőlem várj választ. Ami biztos, hogy a muszlim ima-mozdulatsor nem szerepel a Bibliában, sem a zsidók, sem a keresztények nem imádkoztak soha így. Ez Mohamed találmánya. Az pedig, hogy a zsidók meghamisították a Bibliát, csak a szokásos hazugságod.
(off topic)
Muszlimok hogyan vélekednek a satanrol/ordogrol?
"Ez azt jelenti, hogy a legnagyobb részben azonos/nagy mértékben hasonló a tartalmuk."
Ez azt jelenti hogy vannak eltérések, amiből az következik hogy a Bibliát szándékosan vagy nem szándékosan, de meghamisították.
"Ebből levonni azt a következtetést, hogy ez téged igazol, eleg erős."
Van bőven erre vonatkozó bizonyíték:
Ezt írják:
John Mill's 1707 Greek New Testament was estimated to contain some 30,000 variants in its accompanying textual apparatus[1] which was based on "nearly 100 [Greek] manuscripts."[2] Eberhard Nestle estimated this number in 1897 as 150,000–200,000 variants.[3] In 2005, Bart D. Ehrman reported estimates from 200,000 to 400,000 variants based on 5,700 Greek and 10,000 Latin manuscripts, various other ancient translations, and quotations by the Church Fathers.[4] In 2014 Eldon J. Epp raised the estimate as high as 750,000.[5] Peter J. Gurry puts the number of non-spelling variants among New Testament manuscripts around 500,000, though he acknowledges his estimate is higher than all previous ones.
Százezres nagyságrendű az eltérések száma a kéziratok között. Ez mi ha nem hamisítás? :)
"Lehetnek benne félre fordítások vagy olyan részek, amik később kerültek bele és nem oda illőek, mint a jelenések könyve."
És ha egy oda nem illő könyv szerepel a Bibliában az nem hamisítás? Ha te hozzáteszel Isten szavához úgy mintha az is Isten szava lenne, az szerintem kimeríti a hamisítás fogalmát.
"Igen, a Korán szerint. :))"
Amit a Biblia is igazol, hiszen a próféták, mint például Jézus is így imádkozott és a zsidók is.
"Az állatok nem imádkoznak, de ha alárendelik magukat, ők is megkisebbítik a termetüket, ahogy az emberek is."
Ha te az Isten által előírt imát állati viselkedéssel teszed egyenlővé az csak azt mutatja hogy bármilyen mélyre képes vagy lesüllyedni csak hogy ne kelljen elismerned hogy muszlimoknak van igazuk.
"Már többször kértem, hogy mutasd meg nekem a Bibliából ezeket a bizonyos szabályokat."
Már írtam hogy a próféták megmutatták. Szerinted a zsidók mi alapján írták le az ima menetét amit belinkeltem?
"Amit belinkeltél, az a templomi rend, a címe is az: "Az ima gyakorlata, látogatás Isten házában". Nem az derül ki belőle, amit te állítasz. Már összefoglaltam neked, miről szól, olvasd vissza."
Nem írja hogy csak templomban kell így imádkozni. A videóban sem templomban imádkoznak.
"Hogy Mohamed mit miért csinált, arra ne tőlem várj választ."
Ha nem adsz logikus választ és a többi kérdésre sem akkor marad az a logikus válasz hogy a keresztények előbb lustaságból elhagyták az imát, majd pedig azt is letagadják hogy így kellene imádkozni. Magyarul Isten szavát tagadjátok.
"Az pedig, hogy a zsidók meghamisították a Bibliát, csak a szokásos hazugságod."
Te és a többi keresztény azt állítjátok a Biblia szerint bármikor, bárhol bárhogy lehet imádkozni. A zsidó vallás szerint viszont naponta háromszor kötelező a rituális ima. A te álláspontod alapján ez azt jelenti a zsidók meghamisították Isten parancsát. Ahogy már korábban is kérdeztem, a zsidóknak miért jó hogy meghamisították Isten parancsát, amivel ráadásul saját életüket nehezítették meg.
"Most akkor a próféták belső indíttatásból vagy népszokás miatt imádkoztak így? :)" Is-is, a kettő nem üti egymást.
"Elég érdekes hogy inkább mindenféle hülyeséget behazudtok csak hogy ne kelljen igazat adnotok a muszlimoknak. Igazából ezzel csak magatoknak ártotok. Mert ha tényleg ez Isten parancsa akkor ti nemcsak hogy nem tartjátok be de még le is tagadjátok." Te komolyan azt hiszed, hogy engem érdekel, hogy mit gondolnak a muszlimok vagy hogy nem akarom, hogy a muszlimnak legyen igaza? Komolyan mondom, látszik, hogy a fejedben egy ellenség kép van és azt hiszed a keresztények is így gondolkoznak. Nem azért írom ezeket a "hülyeségeket", mert attól félek, hogy elkéne ismernem, hogy a muszlimoknak valamiben igaza van, hanem azért mert nincs igazad és remélem, hogy vagy te vagy aki ezt valaha elolvassa és ez felmerül benne, az ráébred, hogy ennek semmi alapja. Azt állítod, hogy a Biblia, A JELENLEGI Biblia alapján a keresztényeknek úgy kellene imádkozniuk, mint a muszlimoknak. Ez pedig egyértelműen nem igaz. Ez egy légből kapott vád, amit a keresztények ellen intéztél és bizonyítani nem tudod semmivel. Őszintén szólva szerintem egy muszlim értelmiségi, aki tudja is, hogy miről van szó, már rég leállított volna.
"Megint olyasmiről írsz amiről fogalmad sincs." Persze, értem én, ha a te vallásodról van szó, akkor fogalmam sincs semmiről, bezzeg te teljesen képben vagy és bármit mond is a másik, az hülyeség. Eddig 100 oldalnyi szöveget olvastam el muszlim kiadványokból csak az imádkozásról, hogy hogyan, milyen pózokban és szöveget kell mondani és miért, ha valamit félreértettem, akkor azokat okold. És még van egy 250 oldalas kiadvány, amit tervezek végig olvasni, hogy jobban megértsem ezt az egészet. Lehet, hogy nem ismerem olyan jól, mint te, de azért valamicske fogalmam van róla. Lehet, hogy túl egyszerűen fogalmaztam, de próbáltam összefoglalni a dolgokat. De, ha azt állítod téves következtésre jutottam, akkor én nyitott vagyok, mond el röviden miről van szó, miért imádkoztok és mi a lényege, de ne a te saját véleményedet mond, hanem kérlek támaszd is alá valamivel, egy linkkel.
"Simán beleillik a Bibliába a kötelező rituális ima és fohász felosztás"
Simán bele illik, mert te bele akarod látni. De, egyértelműen le lehet vezetni? Ha nem, akkor nincs mit számon kérni a keresztényeken. Az Újszövetség a legkevésbé sem utal ilyesmire, szóval a fő kérdésed, már értelmetlen. A kérdés, hogy az Ószövetségben mi van, és ahogy eddig utána olvastam, az sem téged igazol, de még nem írom le részletesen, csak majd ha befejeztem az olvasást és átnéztem mindent. Már az, hogy héber és görög szövegeket kell nézegetni miattad, nevetséges. Ugyan is a keresztények többsége fordításokat használ, így hogyan kérsz rajtuk számon valamit, ami a Bibliájukból nem látszik? Miért imádkoznak nem leborulva? Mert máshol meg kitárt karokkal, térdelve, állva, ülve imádkoznak a Bibliában, így a keresztények is többféle pózt használnak. Csak neked ez nem elég, mert te mindenáron a saját elképzelésedet erőlteted és vádolni akarod a keresztényeket.
"Mert a Korán Isten szava." Azt értem. Én azt nem értem, hogy miért kell arabul imádkozni. Attól, hogy Isten Szava, még nem arabul beszél Isten, hiszen más próféták más nyelveken kaptak kijelentéseket. Tehát a Korán is egy fordítás, a mennyei nyelv, vagy információ, egy sima emberi nyelvre való átültetése. Ha Isten Szava minden embernek szól, akkor miért nem lehet lefordítani, az anyanyelvemen imádkozni? Azt írod, semmi nem tart vissza, hogy megtanuljak arabul. Ez igaz. De, nekem a korom és a körülményeim ezt lehetővé tennék. Viszont a 80 éves idős néni, aki a Himalája lábánál egy kis faluban él és mikor arra jár egy muszlim, az megtéríti, majd ő is megfog tanulni arabul? Szegény, alig bírja majd kimondani, vagy ki sem fogja tudni helyesen mondani az arab szavakat és érteni sem nagyon fogja, legjobb esetben is csak nagyjából, hogy mit imádkozik. Így ő hogy fog elmélyülten imádkozni? Az egész egy kötelező hajlongásba és versmondásba fog torkolni. Bevallom, én először azt hittem mindenki imádkozhat az anyanyelvén, de amikor erre rájöttem, nagyon megdöbbentem, mert ez szerintem nagy akadály, amit az iszlám maga elé görgetett. Mert minden szép és jó, amíg arab közegben mozog a vallás, de amint kilép ebből, kapásból vannak olyanok, akiknek ez nehézséget okoz.
"Tehát akkor ti keresztények tértetek el a helyes útról, de nagyon." Csak azt felejted ki a képletből, hogy a keresztények nem zsidók. Sőt a legtöbb keresztény nem zsidó származású. Te abból indulsz ki, hogy Jézus egy zsidó próféta volt, aki csak a zsidókhoz küldetett. Csakhogy keresztények ezt nem így gondolják és szövegeikből sem ez látszik. Még ha igazad is volna a zsidókkal kapcsolatban, a keresztényeknek miért kellene Jeruzsálem felé fordulva imádkozniuk? Ezt nem kérheted számon rajtuk a szövegeik alapján. Mér többször mondtam neked. Azok a "meghamísított szövegek", már jóval Mohamed előtt léteztek ebben a formájukban. Valamint, ha jól tudom a zsidók a templom lerombolása emlékére és vágyódásból fordulnak Jeruzsálem felé. Én még abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán Jézus idejében ez egy kötelező előírás volt-e. Jézus mindenféle helyen imádkozott. Csónakban, házban, dombtetőn, kertben, egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy tájolgatta az irányokat.
"Ezt már írtad és mondtam hogy nem igaz. Miért hazudozol? Jézus itt nem szó szerint biológiai értelmében mondja hogy "Mi Atyánk" így nem ellentétes a Koránnal." Nem ellentétes a Koránnal? Persze...
"A Zsidók és a Keresztények mondták: „Mi vagyunk Allah gyermekei és szerettei.” Mondd: „Akkor miért büntet titeket vétkeitek által? Mi több! Ti éppolyan emberek vagytok, mint mások, akiket Ő teremtett! Annak bocsájt meg, kinek Ő akar, és azt bünteti, kit Ő akar. Allahé a Teljhatalmúság az Egek, s a Föld felett, és ami e kettő közt van. Őhozzá visz a sors.”" Kor 5:18 Azt ne mond, hogy itt biológiai gyermekekről beszél a Korán, mert akkor még érdekesebb a szöveg. És itt nem pusztán arról van szó, hogy ők nem a gyermekei, hogy nem kiváltságosak, mert akkor áruld el, hol nevezi a muszlimokat Allah a gyermekeinek, mert azt a részt én még nem találtam meg. Az egész Korán azt bizonygatja, hogy Istennek nincsenek gyermekei, se fia, se lánya és itt nem csak a társításról van szó, nem csak az istenekről, meg a háromságról, hanem úgy általában. Ez a szöveg is kifejezetten azt emeli ki, hogy a zsidók és a keresztények a gyermekeinek tartják magukat. És mit mond? Hogy ugyan olyan emberek, mint bárki más, vagyis az emberek nem a gyermekei. Az igaz emberek azok, akik engedelmeskednek. Még a muszlim szónak is ez a lényege. "Aki aláveti magát Isten akaratának, aki abban megbékél" Lényegében választhatsz: a Korán vagy a gyermekséget tagadja, mint elgondolást vagy nem érti, hogy a zsidók és a keresztények mit értettek ez alatt.
"Téged szolgálunk és hozzád fordulunk segítségért. Vezess minket az egyenes úton, azoknak az útjára, akik iránt kegyesnek mutatkoztál" Valahogy nem fejezted be a szöveget.
"Vezérelj minket az egyenes ösvényre, Azoknak ösvényére, kiket Te kegyedben részesítesz, mely nem azoké, kik kiérdemlik haragod és nem az eltévelygőké." És szerinted ez tartalmilag ugyan az, mint a "Miatyánt".
"Szóval keresztények azok akik látnak? :)" Komolyan mondom, neked problémád van a szöveg értéssel. Fárasztó, hogy a saját szavaimat kell magyaráznom, mert egyszerűen nem megy át az üzenet. Mikor írtam én ilyet? Arról beszéltem, hogy a leborulást erőlteted, miközben figyelmen kívül hagyod, hogy milyen egyéb eltérések vannak a két imában.
"Szerinted mit tanítottak?" Hát nem azt, hogy ha csukott szemmel imádkozol, akkor az az ima érvénytelen. Ha ehhez hasonlót olvasol ki a Bibliából, akkor szólj, mert ezek szerint elkerülte a figyelmem. A próféták Isten üzenetét közvetítették, figyelmeztették a népet és olyan dolgokat láttak meg, amit az átlag ember nem volt képes meglátni. Istenről és az Isten és ember kapcsolatáról tanítottak és Jézusról jövendöltek.
"Muszlimok hogyan vélekednek a satanrol/ordogrol?"
Keresztények szerint a Sátán egy bukott angyal. Az iszlám szerint nem angyal, hanem egy eltérő teremtmény amit dzsinnek nevezünk. A Korán azt írja egyfajta tűzből lettek teremtve tehát nincs fizikai testük. Az emberekhez hasonlóan van szabad akaratuk így vannak köztük hívők és hitetlenek. Kizárt hogy a Sátán angyal legyen mert ez azt jelentené hogy bármikor bármelyik angyal fellázadhat Isten ellen és ők is hajlamosak bűn elkövetésére. Az iszlám szerint az angyalok mindig teljesítik Isten parancsát, nincs bennük bűnre való hajlam.
"Pontosan ezt gondolom rólatok. A számból vetted ki a szót. Még kiegészíteném azzal hogy azért sem akarjátok elfogadni, mert azzal beismernétek hogy a muszlimoknak van igazuk. Most is mindenféle nevetséges dolgot behazudtok, csak hogy ne kelljen elfogadni. Népszokás volt, persze :)"
A szöveg második fele (azaz, hogy minden nevetséges dolgot hazudunk, hogy véletlenül se kelljen beismerni, hogy igazad van) tökéletesen igaz rád. Imádkoztam már párszor azért, hogy megtudja a teljes igazságot, hogy valóban igazad van-e, egy csomószor gondolkodtam már azon, hogy mi van, ha neked van igazad. Tényleg eltörtem magamban azt a szellemi falat, ami az emberekben van, amikor vitatkoznak valakivel. Az égőjük és a kényelmük miatt az emberek hozzák létre az emberek azt a falt, én ezt valóban megpróbáltam áttörni, Istent is kértem, hogy törje el, ha nekem nem sikerülne. Kész voltam arra, hogy megalázzam magam és ha kell kimondjam, hogy "bocsánat, tényleg igazad volt". Ezek után jutottam arra, hogy abban tényleg igazad van, hogy földre kéne borulni, amikor imádkozunk, de abban egyáltalán nincs, hogy rituálisan kéne imádkoznunk úgy, mint a muszlimok. Hányszor kértük már, hogy mutass egy olyan rész, ahol a Bibliában le van írva a muszlim rituális ima, erre mindig csak az volt a válasz, hogy "én már leírtam", ezzel referáltál a magyarázatban idézett részekhez, amit már ezerszer mondtunk, hogy ott nem rituális ima van, szimplán csak leborulás. Jézus sem imádkozott úgy, nála is csak annyi van írva, hogy leborult. Erre azt mondod, hogy azért nincs benne a teljes folyamat, mert meghamisították, de a keresztényeknek mért kéne azzal foglalkozniuk, hogy a muszlimok szerint vagy a Korán szerint mit hamisítottak meg, amikor a keresztények a Biblia szerint élnek? Aztán se történészek, se teológusok, se ókori kultúrák kutatói nem vagyunk, hogy megmondjuk, hogy mi az abszolút megcáfolhatatlan válasz arra, hogy a zsidók mért kezdtek el így imádkozni, de az biztos, hogy nem a Biblia miatt. erre azt mondod, hogy "hát a mai zsidók is így imádkoznak, biztos a Bibliából vették", de én (de valószínűleg itt a többiek is) többször olvastam a Bibliát és nincs benne sehol. Ahhoz, hogy ezt valóban értsd neked is el kellene olvasnod, viszont te nem vagy képes arra, amit pont tőlünk kérsz, hogy megadd csak egy nagyon kicsi esélyét is annak, hogy akár bármiben is igazunk legyen. Az ilyen kötelezővé vált rituális dolgok egy részére pedig nagyon egyszerűen vissza lehet következtetni, hogy honnan indult ki. "Ha vétkeznek ellened, mert nincs ember, aki ne vétkeznék, és megharagszol rájuk, kiszolgáltatod őket ellenségeiknek, és foglyul ejtve fogságba viszik őket, távoli vagy közeli országba, de szívből megtérnek azon a földön, ahova fogságba vitték őket, ha megtérnek, és így könyörögnek hozzád fogságuk földjén: Vétkeztünk, bűnt követtünk el, gonoszul cselekedtünk! Ha teljes szívükből és teljes lelkükből megtérnek hozzád fogságuk földjén, ahol őket fogva tartják, és imádkoznak hozzád országuk felé fordulva, amelyet őseiknek adtál, a város felé, amelyet kiválasztottál, és a ház felé, amelyet neved tiszteletére építettem, hallgasd meg lakóhelyedről, a mennyből imádságukat és könyörgésüket, és pártold ügyüket! Bocsásd meg népednek, hogy vétkezett ellened!" 2 Krónikák 6: 36-39 Itt Salamon azt mondja, hogy ha fogságba kerülnek Izrael fiai, akkor Jeruzsálem fel fordulva a bűneikről vallást téve imádkozzanak, de itt nyilván nem arról van szó, hogyha fogságba kerüljenek csak így imádkozhatnak. Ha valaki nem Jeruzsálem felé néz, hanem másik irányba, de közbe arra gondol, hogy mennyit vétkezett a népük és ő maga is, akkor vajon Isten nem hallgatja meg? Aztán mi történt? Ha fogságba estek a zsidók elkezdtek Jeruzsálem felé fordulgatni, meg Dániel mintájára háromszor imádkozgatni naponta, aztán bambán néztek, hogy mért nem jön a segítség, amikor a legalapabb dolgokat nem értették meg. Azt is elmondtuk, hogy a "bárhol, bármikor imádkozhatsz" nem azt jelenti, hogy naponta 20 másodpercben elmotyogsz valamit érzéssel, és akkor készen vagy, ezt akinek tiszta a szíve felfogja.
Te képes vagy áttörni ezt a szellemi falat?
"Pontosan ezt gondolom rólatok. A számból vetted ki a szót."
Azokról a keresztényekről is ezt gondolod, akik olyan országokban vállalják fel a hitüket, ahol meg is hallhatnak érte, de nem a muszlim rituális ima szerint imádkoznak? Vajon ők is csak azért nem akarnak a muszlim ima szerint imádkozni, mert lusták és csak kifogásokat keresnek?
"Ha a Biblia nem Isten szava, akkor mi? A próféták Isten üzenetét közvetítették, tehát ha hallgatsz a prófétára akkor Isten szavára hallgatsz."
Akkor nem ismered a Bibliát. Nyilván az Isten szava, amikor olyan rész van, hogy egy próféta mondja, hogy "ezt mondja az Úr...", de nagyon sok olyan rész van benne, ami nem Isten szava, sőt a többség ilyen. Például, ha egy olyan rész van, hogy xy elment ebből a városból a másikba, akkor az nem Isten szava.
"A Koránban pedig nincsenek tudományellenes versek."
Akkor például az, hogy a hullócsillagok arra vannak, hogy az ördögöket megbüntessék vagy az, hogy dzsinnek léteznek nem tudományellenes. Persze lehet ezeknek is van valami magasabb értelmük, de akkor A Noé történetének mért ne lehetne?
A másik meg, hogy nem minden próféta szavát muszáj szóról szóra szó szerint értelmezni, sokszor direkt költőien fogalmaztak, túlzásokat is használtak.
"Egy szóval sem mondtam hogy a Bibliában minden meg lett hamisítva. Sok hamisítás van benne, sok pogány hamisítás, de sok helyen fellelhető az eredeti üzenet szóval ez is zsákutca még mielőtt tovább erőltetnéd."
Akkor még mindig maradt az a kérdés, hogy azok a keresztények (ők nem így hívják magukat), akik mindent szó szerint vesznek, rengetegszer elolvasták a Bibliát (és mindig nézik az eredeti nyelvű szöveget is), és mindent betartanak mért nem imádkoznak rituálisan?
"Én a Koránt követem és Mohamed próféta tanítását, nem embereket. Az 5 pillér egyértelműen benne van a Koránban."
A 7 főbűn és a 7 szentség is benne van itt-ott a Bibliában, pedig nem is bibliai fogalmak, mégis annak tartják, mert sokan a katolikus egyházhoz tartoznak és azt akarják maguktól mondani, hogy keresztények, pedig a 7 szentség nincs is benne a Bibliában. Lehet, hogy nagyjából igaz a 7 szentség, de a fogalom akkor is katolikus.
Kérdező:
Azt írod:
„Amit a Biblia is igazol, hiszen a próféták, mint például Jézus is így imádkozott és a zsidók is.”
A Biblia igazolja a Koránt? :)))) A Korán Jézus után 600 körül keletkezett, mégpedig úgy, hogy Mohamed átvett bizonyos részeket a Bibliából, átírta azokat és belerakta a saját könyvébe. A Biblia biztosan nem igazolja ezt a hamisítást.
Azt írod:
„Ha te az Isten által előírt imát állati viselkedéssel teszed egyenlővé az csak azt mutatja hogy bármilyen mélyre képes vagy lesüllyedni csak hogy ne kelljen elismerned hogy muszlimoknak van igazuk.”
Lehet, hogy a muszlimok Istene előírta azt a hajlongást, ahogyan ti imádkoztok, de a zsidók és keresztények Istene semmi ilyet nem írt elő.
Azt írod:
„Már írtam hogy a próféták megmutatták. Szerinted a zsidók mi alapján írták le az ima menetét amit belinkeltem?”
A zsidó oldal, amit belinkeltél a templomi liturgiát írta le. Idézek belőle: „A hajlongás talán a legelterjedtebb és leginkább a zsidó imarendhez társított mozdulatok egyike, annak ellenére, hogy a zsidó törvények ezt nem írják elő, s még csak nem is általában javasolt szokás. Vannak, akik csak kissé hajlonganak imáik elmondása közben, míg mások testük gyors és szinte túlzott mozgásával teszik ugyanezt. S megint mások, köztük nagy és jámbor zsidók, szinte mozdulatlanul imádkoznak.”
Azt írod:
„Nem írja hogy csak templomban kell így imádkozni. A videóban sem templomban imádkoznak.”
Az egész cikk a templomi imáról szól. A videó pedig teljesen lényegtelen, ismeretlen emberek, ismeretlen vallásközösségek tagjai láthatók rajta.
Azt írod:
„Ha nem adsz logikus választ és a többi kérdésre sem akkor marad az a logikus válasz hogy a keresztények előbb lustaságból elhagyták az imát, majd pedig azt is letagadják hogy így kellene imádkozni. Magyarul Isten szavát tagadjátok.”
Ennek semmi értelme. A keresztények nem hagyták el az imát, hanem Jézus tanításai szerint gyakorolják. Bemásoltam már neked Jézus tanítását az imáról, olvasd el újra.
Azt írod:
„Te és a többi keresztény azt állítjátok a Biblia szerint bármikor, bárhol bárhogy lehet imádkozni. A zsidó vallás szerint viszont naponta háromszor kötelező a rituális ima. A te álláspontod alapján ez azt jelenti a zsidók meghamisították Isten parancsát. Ahogy már korábban is kérdeztem, a zsidóknak miért jó hogy meghamisították Isten parancsát, amivel ráadásul saját életüket nehezítették meg.”
Tévedés. Nincs a zsidóknál kötelező rituális ima. A napi háromszori ima csak szokás. A zsidó vallásban az ima nincs korlátozva, nincs kötelezően megszabva sem a tartalma, sem a szövege, sem a stílusa, sem a nyelve, sem az ideje, mivel lényege, hogy szívvel végzett szolgálat, individuális megnyilatkozás, melyet bármikor és bárhogyan meghallgathat Isten.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!