Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
 251/960 A kérdező kommentje:

"Jó, akkor megváltoztatom a kérdést. Mi van akkor, ha valaki pisztolyt tart a fejedhez és azt mondja, ha nem káromlod Istent megöl. Viszont ha káromlod, akkor életben hagy, de megöl valaki mást, akiről tudja, hogy teljesen hithű muszlim."

Egy ilyen estben nem sok mindent lehet tenni. Én személy szerint ha ezzel megmentem más életét akkor nem káromlom Istent és így csak engem öl meg. Egyébként ahogy mondtam az erőszak hatására tett kijelentések az iszlám szerint érvénytelenek. Ugyanezt mondja a magyar jogrendszer is. Kényszer hatására tett jogi nyilatkozat érvénytelen.

"A Korán azt írja, hogy (nem tudom pontosan hogy van, de ez a lényege) aki harcban hal meg az szent."

Nem harcban hanem Allah útján és nem szent lesz hanem sehid, magyarul mártír.

"viszont ha nem káromlod Istent, akkor meg azt a törvényt szeged meg, hogy az élet fontos."

Nem szeged mert ezzel más életét mented meg. Engem megöl de ezzel a másik életben marad a példád szerint.

"Ezt jelenti, hogy az adott szituációtól függ, hogy mi a helyes, nem előre megszabott törvényektől."

Pontosan hogy az előre megszabott törvény határozza meg mi helyes.

"Én meg annak a híve vagyok, hogy Istenhez őszinte, szelíd gyermeki szívvel forduljunk."

Egy gyereket könnyű megtéveszteni. Ha viszont az szedre hallgatsz sokkal nehezebben tudnak átverni vagy egyáltalán nem tudnak. Ha megnézed a különböző csalók és eszközeik mind az érzelmeidet veszik célba mert tudják hogy így könnyen átverhetnek.

"Jézus nem megparancsolta, hogy leboruljanak előtte. Jánosra meg rá is szólt az angyal, hogy ne tegye. De ezekből a részekből az derül ki, hogy a meghajlást egy hierarchiában feljebb lévő személy előtt végezték, nem pedig az, hogy ez egy rituálé."

A leborulás csak is Isten felé végezhető el. Egy igazi hívő ezt tudja ezért nem fog egy angyal előtt leborulni vagy Jézus előtt. Az illető aki ezt tette vagy tudatlan volt vagy meg sem történt.

"Direkt megnéztem egy Korán verset, ahol azt írja, hogy a tolvajnak kell levágni a kezét. Nem volt benne az, hogy kivétel ha valaki éhező vagy gyerek. Lehet, hogy tényleg van valami törvény, ami felmenti a gyerekeket, de ez lényegtelen."

Mi az hogy lényegtelen? Elmondtam hogy a részleteket a próféták magyarázták el és hadiszok formájában maradt ránk, innen tudjuk. Tehát a Korán leírja hogy a tolvaj kezét le kell vágni, Mohamed próféta pedig elmagyarázta milyen feltételek mellett, hogyan milyen estekbe. Ezek nélkül nem is lehetne alkalmazni. Ha pedig elolvasod a Koránban a következő verset ami az után jön, leírja hogy ha megbánja a tolvaj és helyrehozza, felmenthető. Tehát a Korán leír egy törvényt de ennek részleteit a próféta magyarázta el.

"Akkor legyen mondjuk nem gyerek, csak éhező. Te magad szoktad mondani, hogy az őfelelőssége, nem menti fel semmi. Mégis tudod, hogy egy éhező tolvajnak nem helyes levágni a kezét, és ezt nem törvények magyarázzák."

Mondtam azt is hogy az iszlám szerint a szegények anyagi támogatása kötelező. Ha ez nem történik meg, nem alkalmazható ez a törvény. Azt is írtam hogy nagyértékű lopásoknál van ez a büntetés, nem kenyérlopásnál. És azt is írtam hogy még sok feltétele van.

1,

"Jézus és a zsidó nép nem így imádkoztak. Ők leborultak, de nem így imádkoztak. Ha azt gondolod igen, akkor idézz a Bibliából egy rész, ami csak kicsit is hasonlít a muszlim imára."

Amiket idéztem a Bibliából mind egyértelműen hasonlítanak a muszlim imára.

"ahol így imádkoznak és az is le van írva, hogy kötelező,"

Ha minden próféta így imádkozott és a zsidó nép is akkor biztos hogy kötelező.

"A népszokás alatt meg ne azt értsd, hogy például minden évben elmenntek augusztus 20-án ünnepelni, hanem például mint manapság a kézfogás."

Ez a "népszokás" a legjobb amit fel tudtok mutatni? A próféták nem népszokásokat követtek hanem Isten parancsát. Ráadásul időben és térben nagyon távoli prófétákról van szó tehát kizárt hogy népszokás.

2,

"Egy ilyen szokás nem egyik napról a másikra alakul ki. Lehet csak évtizedenként tettek kötelezővé egy-egy szokást és a végére kialakult ez. Lehet először csak a leborulást tették kötelezővé, ami csak annyira nehezítette meg az életüket, mint a Tefilim, pár tíz év múlva szokássá vált, hogy naponta háromszor imádkoznak, megint pár tíz év múlva meg az, hogy kötelező is naponta háromszor és így tovább."

Ha részletekben csinálták akkor is Isten vallásának meghamisítása és akkor is saját életüket nehezítik meg tehát ez nem válasz.

"20 másodperc alatt meg azért nem lehet elvégezni (a keresztényeknek sem), mert ahogy te is mondtad, azért nem szabad Istent káromolni ima közben, mert az imát teljes szívvel kell végezni. Aki meg teljes szívvel imádkozik, az nem tudja elvégezni 20 másodperc alatt."

Miért ne lehetne? Ti mondtátok hogy bárhol bármikor bárhogy lehet imádkozni. Ebbe a 20 másodperces ima is benne van. És szerinted mennyi idő alatt lehet szívből elvégezni az imát? 30 másodperc? :)

3,

"Ha valóban próféta volt, akkor erről nem tudok sokat mondani, mert nem ismerem annyira az iszlám könyveket, de lehet ezt is meglehet magyarázni."

Ha valóban próféta volt akkor az az egyetlen magyarázat hogy azért imádkoznak a muszlimok így mert ez Isten parancsa.

"Ha Nem próféta volt, de tényleg hitt abban, amit mondott, akkor egyszerű a magyarázat. Kemény ember volt, mint ma egy parancsnok és nyilván egy ilyen ember szigorú és részletes törvényekkel szabályozza be a követőit."

Ha nem próféta volt de hitt Istenben akkor csatlakozott volna vagy a zsidó valláshoz vagy valamelyik keresztény irányzathoz. Egyébként Mohamed próféta nem volt kemény ember. Szemtanúk leírása szerint mindenkivel kedves volt és igazságos. Részletes törvényekkel pedig nem a katonák szabályoznak hanem a jogállamok.

"Ha csak egy szélhámos volt, akkor lehet így tudta birkának tartani a követőit vagy még ezer más magyarázat van. A mai nagy vállalatoknál is valaki boltot üzemeltet, valaki videojátékot gyárt. Nincs egy meghatározott módja hogyan lehet a legtöbb pénzt keresni, ezért többminennel próbálkoznak. Ha Mohamed szélhámos volt, lehet a zsidó ima átvételét látta a legjobb döntésnek valami okból kifolyólag"

Ha szélhámos lett volna olyan tanokat hirdet amik könnyűek és nagy jutalmat ígér ezért, amire ráharapnak. Ez esetben pont hogy a 20 másodperces bármikor bárhogy elvégezhető nagyon lájtos keresztény imát másolta volna le. Ha csak az iszlám öt pillérét nézed ebből egy az egyistenhitre vonatkozik és a próféták elfogadására a másik négy viszont egyáltalán nem könnyű. Napi minimum öt kötelező rituális ima. Hajnalhasadástól napnyugtáig tartó kötelező böjt egy hónapon át. Szegények kötelező anyagi támogatása. Zarándoklat a Kábához.

2020. okt. 20. 21:06
 252/960 A kérdező kommentje:

"Kérdező, a reakcióid olyan hosszasak és unalmasak, hogy hiába is fáradozol, nem nagyon olvassa végig őket senki."

Nekem úgy tűnik elolvassák mert válaszolnak. Téged viszont senki nem kényszerít arra hogy elolvasd vagy hogy egyáltalán bármit is írj.

2020. okt. 20. 21:08
 253/960 anonim ***** válasza:
76%
Én már jó ideje nem olvasom el, csak ez utóbbit, mert igen rövid volt. Max felpontozom azokat, akik itt válaszolnak neked. Bár bevallom, az ő válaszaikat se olvasom el, legfeljebb néhány mondatot belőlük.
2020. okt. 20. 21:10
 254/960 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te tényleg muszlim vagy, vagy csak egy agitátor aki itt írogat és úgy tesz, mintha muszlim lenne, hogy hergelje a népet?

Ha az vagy, akkor ezt hogy voltál képes leírni?

"Igen, a próféták és azok népe szerintem is a saját anyanyelvükön imádkoztak úgy ahogy ma a muszlimok."

2020. okt. 21. 08:01
 255/960 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem muszlim.
2020. okt. 21. 08:03
 256/960 anonim ***** válasza:
100%

"Egy ilyen estben nem sok mindent lehet tenni. Én személy szerint ha ezzel megmentem más életét akkor nem káromlom Istent és így csak engem öl meg. Egyébként ahogy mondtam az erőszak hatására tett kijelentések az iszlám szerint érvénytelenek. Ugyanezt mondja a magyar jogrendszer is. Kényszer hatására tett jogi nyilatkozat érvénytelen."

Pont ezt jelenti, hogy mindig az adott helyzet adja meg mi a helyes.

"Egy gyereket könnyű megtéveszteni. Ha viszont az szedre hallgatsz sokkal nehezebben tudnak átverni vagy egyáltalán nem tudnak. Ha megnézed a különböző csalók és eszközeik mind az érzelmeidet veszik célba mert tudják hogy így könnyen átverhetnek."

Jézus azt mondta, hogy "legyetek szelídek, mint a galambok, de okosak, mint a kígyók". Nem lehet engem annyira könnyen átrverni.

1

"Amiket idéztem a Bibliából mind egyértelműen hasonlítanak a muszlim imára."

Akkor idézd még egyszer, mert én nem emlékszek ilyen részre.

2

"Ez a "népszokás" a legjobb amit fel tudtok mutatni? A próféták nem népszokásokat követtek hanem Isten parancsát. Ráadásul időben és térben nagyon távoli prófétákról van szó tehát kizárt hogy népszokás."

Mire érted, hogy ez a legjobb, amit fel tudunk mutatni?

Egy szokás követése és Isten parancsai szerint élés nem zárja ki egymást. Gondolom te is kezet fogsz a barátaiddal, de még ha nem is, akkor sem ítél el érte Isten. Meg Jézus is ment a zsinagógába szombatonként, amikor a szombaton zsinagógába járás is csak egy szokás volt, mégsem vétkezett.

2

"Ha részletekben csinálták akkor is Isten vallásának meghamisítása és akkor is saját életüket nehezítik meg tehát ez nem válasz."

Egy nagyon kicsi részlet kötelezővé tétele kb. pont annyira nehezíti meg az életüket, mint a Tefilim, úgyhogy teljesen logikus. Meg az is lehetőség, hogy meghamisították. Ami biztos, hogy a Biblia szerint nem kötelező, hiszen többször olvatam.

"Miért ne lehetne? Ti mondtátok hogy bárhol bármikor bárhogy lehet imádkozni. Ebbe a 20 másodperces ima is benne van. És szerinted mennyi idő alatt lehet szívből elvégezni az imát? 30 másodperc? :)"

Mivel én nem csak törvényekbe gondolkodok, ezért nem érted miről beszélek. Ha valakinek van egy csomó ideje, aztán letérdel 20 másodpercre és azt mondja, hogy ő mennyire követi Istent, akkor az nem igazi szívből jövő cselekedet. Viszont ha valakinek mondjuk menekülnie kell és így kéri csak 2 másodpercig Isten segítségét, akkor az igazi ima.

3

"Ha valóban próféta volt akkor az az egyetlen magyarázat hogy azért imádkoznak a muszlimok így mert ez Isten parancsa."

Az is egy magyarázat, hogy ti értelmezitek félre Mohamed szavait, de ezért mondom, hogy ebbe nem lehetek biztos, mert annyira nem ismerem a muszlim könyveket.

"Ha nem próféta volt de hitt Istenben akkor csatlakozott volna vagy a zsidó valláshoz vagy valamelyik keresztény irányzathoz. Egyébként Mohamed próféta nem volt kemény ember. Szemtanúk leírása szerint mindenkivel kedves volt és igazságos. Részletes törvényekkel pedig nem a katonák szabályoznak hanem a jogállamok."

Nagyon sok olyan ember van és volt, akik nem próféták, mégsem azt csinálják, amit mindenki. Az ateisták is hisznek abban, amit gondolnak és sokan pont keresztényekből lesznek ateisták. Lehet egyszerűen csak más volt a véleménye, de nem volt próféta.

"Ha szélhámos lett volna olyan tanokat hirdet amik könnyűek és nagy jutalmat ígér ezért, amire ráharapnak. Ez esetben pont hogy a 20 másodperces bármikor bárhogy elvégezhető nagyon lájtos keresztény imát másolta volna le. Ha csak az iszlám öt pillérét nézed ebből egy az egyistenhitre vonatkozik és a próféták elfogadására a másik négy viszont egyáltalán nem könnyű. Napi minimum öt kötelező rituális ima. Hajnalhasadástól napnyugtáig tartó kötelező böjt egy hónapon át. Szegények kötelező anyagi támogatása. Zarándoklat a Kábához."

Ezért mondtam, hogy nem minden vállalat ugyanazt a stratégiát követi, ezért vannak, akik megbuknak és vannak, akik sokkal több profitot termelnek, mint a többiek. Lehet, hogy szélhámos és buta volt, vagy okos volt, csak éppen ez volt a számára kedvező.

2020. okt. 21. 08:49
 257/960 anonim ***** válasza:
69%

"Ez esetben pont hogy a 20 másodperces bármikor bárhogy elvégezhető nagyon lájtos keresztény imát másolta volna le."

Ez nem igaz, hogy ennyi lenne a keresztényi ima. Az, hogy az átlag keresztény így imádkozik, még nem jelenti azt, hogy a kereszténységben ez az ima. Az ima központi szerepet tölt el. Ezt leginkább azon szerzetes rendek alapján látható, akik Isten iránt kötelezettek el, többek között a Jezsuita rend vagy a Sarutlan Karmeliták.

Abban egyezek, hogy a kereszténység ima alatt mást is ért, nem pusztán a rituális imát, ami nálatok van.

Itt olvashatod, hogy mik és milyen fokozatait tart egy jezsuita ima alatt:

[link]

Én elszoktam olvasni majdnem mindent, kivéve ha azt látom, hogy valami lényegtelenen megy a vita.

2020. okt. 21. 10:53
 258/960 A kérdező kommentje:

"Kérdező, te tényleg muszlim vagy, vagy csak egy agitátor aki itt írogat és úgy tesz, mintha muszlim lenne, hogy hergelje a népet?"

Ha megkérdezem hogy keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította, az mitől hergelés? :)

"Ha az vagy, akkor ezt hogy voltál képes leírni?

"Igen, a próféták és azok népe szerintem is a saját anyanyelvükön imádkoztak úgy ahogy ma a muszlimok."

Úgy hogy ez az iszlám vallás tanítása :) Az iszlám szerint Mohamed előtti próféták saját népükhöz érkeztek és úgy imádkoztak ahogy ma a muszlimok.

2020. okt. 21. 22:01
 259/960 A kérdező kommentje:

"Nem, nem muszlim."

Te akarod megmondani ki muszlim és ki nem?

2020. okt. 21. 22:02
 260/960 anonim ***** válasza:

Kicsit off topic

Kinek tartjatok Jézust?

Szerinted kinek tartják a zsidók Jézust?

Szerinted kinek tartják a keresztények Jézust?

2020. okt. 21. 22:15
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!