Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
 281/960 tgt ***** válasza:
100%

Kérdező:

Azt írod:

„Az iszlám szerint Isten minden néphez küldött prófétákat. Nem meglepő ha a világ más vallásaiban is megtalálhatóak az iszlám szerinti ima egyes elemei.”

A leborulás nem az „iszlám szerinti ima egyes eleme”, hanem ősi és egyetemes emberi gesztus, vagy testbeszéd. Amikor az őseink a dominanciájukat akarták kifejezni, vagy valamilyen veszélyes helyzetben félelmetesnek akartak tűnni, akkor igyekeztek nagyobbnak látszani, mint amekkorák. Amikor pedig megadták magukat és alárendelődtek másnak, akkor megkisebbítették a termetüket. Például a legyőzött harcosok a leborulással fejezték ki, hogy nincs szándékukban tovább harcolni. Ez a mozdulat épült be a vallásokba.

De az állatvilágban is megtaláljuk ezt a testbeszédet. Lehet, hogy nekik az állat-próféták tanították? :)

Azt írod:

„De itt nem egyszerű meghajlásról van szó hanem rituális imáról”

Légy szíves idézd be a Bibliából a rituális ima részletes leírását. Én sehol nem találom.

Azt írod:

„Látom továbbra is tagadod az egyértelmű bizonyítékokat. Ez amúgy miért jó neked?”

Várom az egyértelmű bizonyítékokat.

Azt írod:

„Oké hogy nincs benne a Bibliába a teljes ima leírása de ki lehet következtetni és semmi nem zárja ki.”

Nem lehet következtetni. Mózes nem szabályozta sem az imát, sem az imarendet.

Azt írod:

„Már megbeszéltük. A képmutatás kerülendő, de ennek semmi köze a rituális imához.”

Nincs semmiféle rituális ima.

Azt írod:

„Ezt is megbeszéltük már. Miről van szó a Miatyánk keresztény imában? Isten dicsőítése, aztán Istenhez való könyörgés, menedékkérés Istennél, bocsánatkérés Istentől. Ezek mind megtalálhatóak a Korán verseiben.”

Ez remek hír. Nem csodálom, hogy a Korán verseiben ez megtalálható, hiszen a bibliai imák így vannak felépítve, Mohamed pedig sok mindent átvett a Bibliából.

2020. okt. 24. 15:45
 282/960 A kérdező kommentje:

"Az a vicc kategória, hogy még mindig nem érted, hogy a próféták belső indíttatásból és igen, kialakult szokások miatt, imádkoztak úgy ahogy és az imának különböző formái vannak a Bibliában."

Most akkor a próféták belső indíttatásból vagy népszokás miatt imádkoztak így? :) Elég érdekes hogy inkább mindenféle hülyeséget behazudtok csak hogy ne kelljen igazat adnotok a muszlimoknak. Igazából ezzel csak magatoknak ártotok. Mert ha tényleg ez Isten parancsa akkor ti nemcsak hogy nem tartjátok be de még le is tagadjátok. A népszokás és a belső indíttatás is kizárható egymástól időben és térben távol élő embereknél.

"Jézus megtanította a tanítványait imádkozni, de nem arra, amit te mondasz."

Mit tanítót meg Jézus ha szerintetek bárhol bárhogyan lehet imádkozni? :) Ha tanított valamit akkor ez már ellentmond nektek.

"És az is vicc, hogy arra a szövegre ami neked ellent mond, azt mondod, hogy meg van hamisítva, vagy azt, hogy ott nem is imádkoznak, csak azért, hogy a saját elképzeléseidet bele tudd erőltetni a szövegbe."

Nincs semmi erőltetés részemről. Simán beleillik a Bibliába a kötelező rituális ima és fohász felosztás.

"A te imád gyakorlatilag abból, áll hogy a Korán sorait ismételgeted és a hitvallásod."

Megint olyasmiről írsz amiről fogalmad sincs. Nem csak ebből áll az ima. Igen, a Korán verseit is recitáljuk de sok mást is mondunk ima alatt.

"Ha nem tudsz arabul, akkor lényegében egy olyan betanult szöveget ismételsz, amit vagy nem is értesz, vagy csak kb. érted a jelentését. Őszinte leszek, az én szememben ez inkább hitvallás, mint ima."

Senki nem akadályoz meg abban hogy megtanulj arabul. Vagy ha nem is tanulsz meg, simán utánanézhetsz azoknak a versek jelentésének amiket ima alatt mondasz. Mivel a Korán Isten szava, minden muszlim örömmel tanulja meg a Korán verseit.

"Ez nem kommunikáció Istennel, hanem a saját hited ismételgetése, ami naponta ötször emlékeztet arra, hogy miben hiszel. Ha nem megfelelően végzed még csak nem is érvényes."

Hogyne lenne kommunikáció? Egyébként is amiről te beszélsz az az iszlám szerinti fohász. Már leírtam hogy ez történhet saját nyelveden de az ima arabul. Szóval amit te ima gyanánt teszel az valójában fohász.

"Miért imádkozol arabul, egy olyan nyelven, mait talán nem is beszélsz, mert a Korán arabul íródott?"

Mert a Korán Isten szava. A Korán versei egy az egyben Isten szavai. Lehet nektek furcsa mert a jelenlegi Evangélium emberi iromány. Legjobb esetben is számtanuk leírásai de még ez sem biztos. A Korán viszont Isten szava.

"És? A többi próféta, meg más nyelven írt könyvet, nem? Tehát az arab csak egy közvetítő nyelv."

A többi próféta sem írt könyvet. Isten küldött nekik is könyvet. Jézusnak az Evangéliumot. Persze nem a jelenlegit, mert ez meg lett változtatva emberek által, hanem az eredetit.

"A keresztényeknek meg görögül kellene imádkozniuk ugye? Mintha nem létezne a fordítás fogalma. (Nem arámi nyelven...nincs is fennmaradt szöveg ezen a nyelven és vélhetőleg 1 db evangélium íródott ezen a nyelven)"

Az eredeti Evangélium arámi nyelvű volt, nem görög. Jézus még csak nem is beszélt görögül és a tanítványok sem. Görög fordítás maradt meg, de ez nem az eredeti szöveg. Jézus sem görögül imádkozott tehát hanem arámi nyelven.

"Egyébként is, erre, hol van bármiféle parancs, példa, hogy valaki nem a saját nyelvén imádkozott? Meg a keresztényeknek Jeruzsálem felé kéne fordulniuk? Minek? Na, azt bizonyítsd be a Bibliából, hogy a keresztényeknek bármi okuk is lenne Jeruzsálem felé fordulva imádkozni, vagy valaha ezt csinálták!"

A zsidók a templom felé imádkoznak. Szerinted miért? Az hogy az egyházad mindent meghamisított amit Jézus tanított, e rajtam kérd számon. Zsidó vallásban kötelező az ima? Igen, kötelező. Rituális imát végeznek? Igen. Templom felé fordulva imádkoznak? Itt is igen a válasz. Ez mind igaz a muszlimokra is. Tehát akkor ti keresztények tértetek el a helyes útról, de nagyon.

"Maga az ima, amit megtanít Jézus ellentétes a Korán egészével. A megszólítás "Mi Atyánk". A Korán szerint már ez istenkáromlás"

Ezt már írtad és mondtam hogy nem igaz. Miért hazudozol? Jézus itt nem szó szerint biológiai értelmében mondja hogy "Mi Atyánk" így nem ellentétes a Koránnal.

"Direkt a keresztények ellen írja a Korán, hogy ez nem jó. És, a többi? "Jöjjön el a te országod?", meg a "bocsátsd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek"? Ez hol van a Koránban?"

Már azt is mondtam hogy a Mi Atyánk keresztény szöveg tartalmilag megtalálható a Koránban. Például itt:

1/5-7 Téged szolgálunk és hozzád fordulunk segítségért. Vezess minket az egyenes úton, azoknak az útjára, akik iránt kegyesnek mutatkoztál

7/199 Gyakorold a megbocsátást,

11/61 Szolgáljátok Allahot! Nincs más istenetek rajta kívül! Ő hívott életre benneteket a földből és Ő adott nektek lakhelyet rajta. Kérjetek hát bocsánatot tőle, aztán forduljatok hozzá megbánással! Bizony, az én Uram közel van és meghallgat.

"Komolyan mondom, vaknak kell lenni, hogy ne tűnjön fel a felfogás beli különbség. Ez nem lehet a koráni Jézus által tanított ima, vagyis egyáltalán miről beszélünk? Ráadásul a bűnök bocsánatáért való ima, számodra, már nem a fohász kategória?"

Nálad van gond a felfogással mert halvány lila gőzöd sincs mit ír a Korán és mégis így próbálsz következtetéseket levonni de arra sem figyelsz amit írok mert ezeket már elmondtam. Amint látod a Korán is ír a bűnök megbocsátásáról.

"A rituális mosakodásról már nem is beszélve. Azt olvastam, az az iszlámban a megtisztulást szimbolizálja, a víz lemossa a bűnöket. Ezzel ellentétes a kereszténység felfogásával."

Hát akkor rosszul olvastad mert a rituális mosakodás nem mossa le a bűneid. Az igaz hogy van egy spirituális jelentése is, ami arra vonatkozik hogy megtisztítod a gondolataid mielőtt Istenhez imádkozol illetve nyilván fizikai megtisztulást is jelent. Komolyan, a leghalványabb fogalmad nincs az iszlámról, csak féligazságok vagy városi legendák alapján próbálsz következtetéseket levonni.

"Szavakon lovagolsz, miközben nem látod a fától az erdőt."

Szóval keresztények azok akik látnak? :) Na akkor mesélj, mi látsz? Azt hogy te bármikor bárhogy bármit tehetsz ima címszó alatt? Hogy néhány másodperc alatt elintézheted az imát ahogy neked tetszik? Szerinted a próféták viccből jöttek és maradtak évekig az emberekkel? Szerinted mit tanítottak? Hogy imádkozz ahogy kedved tartja? :)

2020. okt. 24. 16:43
 283/960 A kérdező kommentje:

"Merem mondani, hogy a muzulmánok jó része, pl a kérdező, keresztény szemszögből nem is imádkozik, csak valami bálványimádást végez egy böhöm nagy szikla felé. Nem az előző hozzászóló voltam."

Egy kereszténytől ez elég nevetségesen hangzik. Jelenleg a keresztények 99%-a három istenséget imád, tehát nem nevezhetőek egyistenhívőnek. Jézust istenként imádják. Máriához, különböző szentnek nevezett halott emberekhez imádkoznak és tárgyakhoz, ami bálványimádás. Muszlimok viszont csak is Istenhez Imádkoznak. Keresztények terjesztik ezt a hazugságot hogy sziklához imádkoznak a muszlimok. Mondjuk általában nem sziklát hazudnak hanem követ.

2020. okt. 24. 16:47
 284/960 A kérdező kommentje:

"Semmi nem zárja ki, hogy úgy imádkoztak volna, de ettől még nem biztos, sőt kevés is az esélye. Nem szabad olyan terhet rakni az emberekre, ami felesleges. A farizeusok pont ezt csinálták."

Pont hogy nagy az esélye. Jézus így imádkozott, és a többi próféta is. A zsidó nép is így imádkozott és a muszlimok is így imádkoznak. Még egyes keresztények is így imádkoznak ma is, lásd a videóban. Szerinted ők mind tévednek és neked van igazad?

" A te elmédben az van, hogy mi azért nem akarunk rituálisan imádkozni meg a többi parancsolatot betartani, mert lusták vagyunk és nem vagyunk képesek Isten akaratát követni, ezért kifogásokat keresünk."

Pontosan ezt gondolom rólatok. A számból vetted ki a szót. Még kiegészíteném azzal hogy azért sem akarjátok elfogadni, mert azzal beismernétek hogy a muszlimoknak van igazuk. Most is mindenféle nevetséges dolgot behazudtok, csak hogy ne kelljen elfogadni. Népszokás volt, persze :)

"De ez nem így van! Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok keresztény van, akik így vélekednek törvényekről és valójában csak maguknak akarnak jót, nem pedig Istennel, de nem mindenkivel így van ez. Tényleg vagyunk olyanok, akik Isten akaratát akarjuk végezni."

Hát ezt én nem nagyon látom. Még ha azt is mondod nem kötelező így imádkozni, de akkor is Jézus így imádkozott. Hány keresztény imádkozik így szorgalomból? Szinte senki.

"Te kiben hiszel valójában? A muszlimokban vagy Istenben. Nagyon sok keresztény elköveti ugyanezt a hibát, hogy Isten helyett a vallásban hisznek. Például ott van a 7 szentség és a cölibátus, amik máshogy vannak a Bibliában. Neked is elmondták, hogy az 5 pillért kell betartani vagy hogy kell imádkozni és te az embereket követed. Ezért mondtam, hogy veszélyes egyházakat közösségeket követni. Ezt értettem az alatt, hogy lehet félreértelmezitek, bár jobban kéne ismernem a muszlim könyveket, hogy ezt tudjam."

Én a Koránt követem és Mohamed próféta tanítását, nem embereket. Az 5 pillér egyértelműen benne van a Koránban.

"A Biblia nem Isten szava. Jézus Isten szava. Nem Noéban kell hinnem és neked sem, hanem Istenben. A Koránban is vannak tudományellenes versek."

Ha a Biblia nem Isten szava, akkor mi? A próféták Isten üzenetét közvetítették, tehát ha hallgatsz a prófétára akkor Isten szavára hallgatsz. A Koránban pedig nincsenek tudományellenes versek.

2020. okt. 24. 16:59
 285/960 A kérdező kommentje:

"Az iszlám imát sok minden hitelteleníti, pl. ha nem arabul mondják el. Tehát nem csak az a kérdés, hogy milyen mozdulat sorban imádkoztak a keresztények, hanem hogy pl. milyen nyelven, mert egyébként bukik az egész elmélet és felesleges ráerőltetni a szövegekre olyat, ami nincs is benne."

Az eredeti Evangélium arámi nyelven lett kinyilatkoztatva, nem görögül. Jézus is arámi nyelven imádkozott, szóval ennyit erről. Ha Jézus idején élek akkor arámi nyelven imádkoztam volna, de most mivel a Korán van érvényben, arab az ima nyelve. A fohász viszont történhet mindenki anyanyelvén.

"Az evangéliumokat görög nyelven írták, de arra még a fáradságot sem vették, hogy leírják az imát, az eredeti arámi nyelven és mellé a fordítást, pedig Máténál és Márknál Jézus szavai a kereszten (a 22. zsoltárt idézte) lelettek jegyezve és le is lettek fordítva?"

Ugye nem gondolod komolyan hogy az Evangélium eredetileg görögül íródott? Sem Jézus sem a tanítványok nem beszéltek görögül. Ez nem zavar? :)

"Gondoljunk csak bele, azt hogy "Éli, éli, lámá sabaktáni" azt lejegyezték és lefordították"

Akkor gondolj bele abba hogy ha ez megvan arámi nyelven akkor nyilván az Evangélium egész megvolt. Meg egyébként is el vagy tévedve. Az arámi nem fordítás hanem ez az Evangélium eredeti nyelve.

2020. okt. 24. 17:22
 286/960 A kérdező kommentje:

"Szóval akkor beismered, hogy a keresztények azért nem úgy imádkoznak, mint a muszlimok, mert meg lett hamisítva a Biblia? Ha igen, akkor megvan a válasz a kérdésre, a keresztények azért nem úgy imádkoznak, mert szerintük nem lett meghamisítva a Biblia, ami szerint nem úgy kell imádkozni, mint a muszlimok, hiszen még azok sem úgy imádkoznak, akik a Biblia minden szavát szó szerint veszik."

Egy szóval sem mondtam hogy a Bibliában minden meg lett hamisítva. Sok hamisítás van benne, sok pogány hamisítás, de sok helyen fellelhető az eredeti üzenet szóval ez is zsákutca még mielőtt tovább erőltetnéd.

2020. okt. 24. 17:26
 287/960 anonim ***** válasza:

Arami nyelvről fordított biblia:

[link]

2020. okt. 24. 17:48
 288/960 A kérdező kommentje:

"A leborulás nem az „iszlám szerinti ima egyes eleme”, hanem ősi és egyetemes emberi gesztus, vagy testbeszéd. Amikor az őseink a dominanciájukat akarták kifejezni, vagy valamilyen veszélyes helyzetben félelmetesnek akartak tűnni, akkor igyekeztek nagyobbnak látszani, mint amekkorák. Amikor pedig megadták magukat és alárendelődtek másnak, akkor megkisebbítették a termetüket. Például a legyőzött harcosok a leborulással fejezték ki, hogy nincs szándékukban tovább harcolni. Ez a mozdulat épült be a vallásokba."

A Korán szerint már az emberiség teremtése lőtt is ezt várta el Isten a teremtményeitől. Megparancsolta a Sátánnak hogy boruljon le előtte miután megteremtette az embert, de a Sátán nem engedelmeskedett. Szóval valójában pont fordítva történt. Emberek vették át az ima egyes elemeit és saját céljaikra használták.

"De az állatvilágban is megtaláljuk ezt a testbeszédet. Lehet, hogy nekik az állat-próféták tanították? :)"

Nem tudtam hogy állatok is arccal a földre borulnak közben pedig Istenhez szólnak.

"Légy szíves idézd be a Bibliából a rituális ima részletes leírását. Én sehol nem találom."

Már megtörtént. Olvasd el újra.

"Nem lehet következtetni. Mózes nem szabályozta sem az imát, sem az imarendet."

A zsidó vallásban minden szabályozva van és szerinted pont az ima nincs ? :) Egyébként belinkeltem egy zsidó oldalt ami leírja az ima menetét és abból is kiderül hogy kötelező a rituális ima a zsidó vallás szerint is.

"Ez remek hír. Nem csodálom, hogy a Korán verseiben ez megtalálható, hiszen a bibliai imák így vannak felépítve, Mohamed pedig sok mindent átvett a Bibliából."

Ha szerinted Mohamed próféta sok mindent átvett a Bibliából akkor áruld már hogy miért nem a 20 másodperces bárhogy elvégezhető lájtos keresztény imát vette át? Erre még mindig nem kaptam választ. Meg arra sem hogy a zsidók miért hamisították meg Isten szavát a kötelező imával amivel saját dolgukat nehezítették meg.

2020. okt. 24. 18:03
 289/960 A kérdező kommentje:

"Arami nyelvről fordított biblia:"

És elolvastad amit linkeltél?

"Some places in Lamsa's translation differ from the Greek texts used as the basis of other English-language Bibles."

Azt írja az arámi szöveg eltér a görög szövegtől.

An example is found in Matthew Matthew 27:46, where Lamsa has "My God, my God, for this I was spared!" where the Greek text has "My God, my God why have you forsaken me."

Ezt mit jelent? Hogy a Bibliát meghamisították. Még Jézus utolsó szavai sem biztosak. Ez is megint engem igazol és muszlim álláspontot.

2020. okt. 24. 18:07
 290/960 anonim ***** válasza:
100%

"Some places"

Ez azt jelenti, hogy a legnagyobb részben azonos/nagy mértékben hasonló a tartalmuk.

Az a részlet, amit példaként hoztál, nagy mértékben hasonlít a görögre, habár a jelentése lelkileg eltér és én inkább az arami szöveget tartom jobban oda illőnek. Azt írják, hogy "the priority of the Aramaic New Testament such as the Nestorian Church claim this verse is a mistranslation into Greek”. Az az félre fordítás, ami nem hamisítást jelent.

Ebből levonni azt a következtetést, hogy ez téged igazol, eleg erős.

Személyesen nem tartom az újszövetséget szándékos meghamisításnak. Lehetnek benne félre fordítások vagy olyan részek, amik később kerültek bele és nem oda illőek, mint a jelenések könyve.

2020. okt. 24. 18:53
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!