Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
 231/960 A kérdező kommentje:

"Azt kértem, hogy a Bibliából hozz parancsolatot arra, hogy a zsidóknak és keresztényeknek milyen mozdulatokkal kell imádkozni. Ezt nem tudtad teljesíteni, hanem kimásoltál néhány esetet, amikor a Biblia valamelyik szereplője leborult Isten előtt, és ebből levontad azt a következtetést, hogy ez a kötelező imaforma."

Pontosan mert logikailag simán le lehet vonni ezt a következtetést. A "Biblia valamelyik szereplője" akik leborultak és így imádkoztak próféták, köztük Jézus és az egész zsidó nép. Ez már bőven elég bizonyíték.

"A bibliai törvények nem úgy működnek, hogy meglesem, a másik hogyan csinálja, és onnantól kezdve nekem is úgy kell csinálni."

A bibliai törvények úgy működnek hogy a próféták elmondták és megmutatták a gyakorlatban.

"A hozzászólásaidból egyértelműen kiderül, hogy fogalmad sincs, mi van leírva a Bibliában."

Ennek ellenére én is többi muszlim jobban betartjuk a Bibliát mint a keresztények. Egyébként pedig éppen eleget olvastam a Bibliából.

"Nem ismered a szerkezetét, nem tudod, milyen könyvek vannak benne, nem tudsz különbséget tenni kinyilatkoztatás és tanítás között, és így tovább. Nem érted és nem is nagyon érdekel az egész."

Őszintén szólva annyira tényleg nem érdekel.Ha van egy téma akkor utána olvasok, azokat a verseket megnézem és ennyi. Általában véve azt tudom mondani, vannak a Bibliában részek az eredeti üzenetből, ez látszik, de az is látszik hogy rengeted benne a hamisítás, átírás, betoldás. Képtelenség pontosan megállapítani hogy menyi maradt az eredeti üzenetből. A Korán kinyilatkoztatásával pedig a Biblia már nincs hatályban. Az érvényes amit a Korán ír így inkább a Koránt olvasom.

"Ha a keresztényeket akarod alázni, legközelebb érdemes jobban felkészülnöd, mert így csak magadat és a vallásodat járatod le."

Ha én azt kérdezem miért nem úgy imádkozol ahogy Jézus az szerinted a keresztények megalázása? :) Mondjuk szégyellheted emiatt magad. Még ha azt is mondod hogy nem kötelező, akkor is áll a kérdés miért nem imádkozol soha úgy ahogy Jézus.

2020. okt. 17. 20:14
 232/960 A kérdező kommentje:

"Az a baj, hogy sajnos még mindig nem tudsz elvonatkoztatni a törvényektől. Amikor azt mondom, hogy az adott szituáció adja meg, hogy mi a helyes, akkor nem a magyar törvényekre gondoltam. Ha megérted mit jelent, hogy az adott szituáció adja meg mi a helyes, akkor azt is meg fogod érteni mért mondta Jézus, hogy a belső szobádba imádkozz, de közben mért volt olyan szituáció, amikor Ő nem a belső szobában imádkozott. Vagy azt is megérted mért küldte el Jézus a gazdag ifjút, Zákeust vagy a századost pedig nem."

Sokat írtál, de olyan mintha nem írtál volna semmit :) Próbáld meg elmagyarázni ha szerinted nem értem.

"Te maghalnál Istenért? Ha igen, akkor ez nem egy életképtelen felfogás? Meg Jézus nem azt mondja, hogy "nem, nem, márpedig te nem védheted meg magad!", hanem azt, hogyha alkalmadban áll és elég erős vagy hozzá, akkor hagyd, hogy megverjenek."

Isten nem kéri hogy halj meg. Pont hogy az iszlám szerint az emberi életet tartja fontosnak, ezért adott jogot az önvédelemre. Jézus olyat sem mondana hogy ha erős vagy hagyd, hogy megverjenek. Ezek totál életképtelen, amúgy a Bibliával is ellentétes kijelentések. Szerinted ha rád támadnak, te pedig nem teszel semmit és megölnek, azt hiszed ezzel Istenért haltál meg? Szerinted ez életképes felfogás?

"Ezek üres szlogenek? "Ha valaki hozzám jön, de nem gyűlöli meg apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit, sőt még a saját lelkét is, nem lehet az én tanítványom." Lukács 14:26 "

Ez konkrétan értelmetlen, Miért kellene meggyűlölnöd a legközelebbi rokonaid? Ilyet Jézus soha nem mondana.

"Aki meg akarja tartani az életét, elveszti, aki pedig elveszti, megtartja azt." Lukács 17:33 "Jézus így válaszolt neki: "Hadd temessék el a halottak a halottaikat, te pedig menj el, és hirdesd az Isten országát!" Lukács 9:60"

Ezt Jézus valóban mondhatta de önmagában csak üres szlogen. Nincs mögötte tartalom. Akkor tartod meg az életet ha úgy élsz ahogy Isten parancsolta. A keresztény vallásból ezek hiányoznak. Nem tudod hogy élj mert nincsenek meg ez a törvények. A Korán mögött ott van Mohamed próféta tanítása ami tovább bontja a Korán tanítását és az élet minden területére kiterjed.

"Ha a Tefilin nem nehezíti meg a zsidók életét, akkor pár mozdulattal járó rituális imádkozás mért nehezítené meg? Meg ha a Tefilin nem viselése szabad volt, akkor mért nehezítették meg a saját dolgukat azzal, hogy kötelezővé tették?"

A zsidóknál napi három ima kötelező. És nem pár mozdulat. Ha megnézed a videót elég hosszú és az ima alatt az Ószövetségből recitál. Tehát meg kell tanulni a mozdulatokat és fejből kell tudni verseket és tudni kell hogy melyik mozdulatnál mit mondjon. Szóval igen, ezzel eléggé megnehezítették a saját életüket a "bármikor bárhogy" keresztény imához képest. Egy ruhadarab viszont nem nehezít meg semmit.

"Ha a Tefili leehetett a zsidóknál népviselet, akkor honnan tudod, hogy a muszlimhoz hasonló ima nem néphagyomány volt? Mert a Bibliában csak leborulás van, nincs rituális bemosakodás, sem a muszlim imádkozáshoz hasonló mozdulatok."

Mert a próféták nem néphagyomány szerint imádkoztak hanem Isten parancsa szerint. Tehát a muszlimhoz hasonló ima nem néphagyomány. Ez kizárt. Az a ruhadarab viszont lehet néphagyomány. Egy időben viselték aztán a vallás része lett.

"Csak annyi van, hogy shachah vagy annyi, hogy qadad shachah, mindkettő leborulást jelent, nem többet."

Ebből is kiderül. Jézusnál is csak annyit ír hogy arccal a földre borult és elmondott egy mondatot de nyilván nem ennyiből állt.

"Őszintén szólva én nem értek egyet az előzővel, hogy azért aludtak el a tanítványok, mert szorongtak, de az sem igaz, hogy Jézus a kötelező ima miatt ébresztette fel őket. Azért aludtak el, mert inkább szunyókálni akartak, minthogy Jézussal legyenek utolsó óráiban, Jézus pedig emiatt ébresztette fel őket."

Nézd, ha tudták volna hogy ezek Jézus utolsó órái és meg fog halni, nem alszanak nyugodtan téli álmot, mert itt az történt. Jézus szólt nekik hogy keljenek fel, de utána is elaludtak. Ebből az következik hogy totál nyugodtak voltak, csak lusták és nem akartak imádkozni, de kötelező ezért ébresztette fel őket Jézus. Egyébként az iszlám szerint Jézus nem halt meg a kereszten hanem Isten felemelte. A tanítványok nyugalma lehet ezért volt mert tudták hogy Jézust Isten felemeli, vagy fogalmuk sem volt arról hogy mi lesz. Mindenesetre az kiderül hogy teljesen nyugodtak voltak.

"Őt is a szavai alapján ítéld meg! Honnan tudod, hogy nem órákat tölt el azzal naponta, hogy imádkozik? (vagy általad értelmezve fohászkodik)"

Én nem az ő imával töltött idejét kérdeztem hanem hogy egy átlag keresztény átlag hány percet tölt naponta imával. Te is válaszolhatsz.

"Másrészt te mondtad, hogy aki öreg annak nem kötelező úgy imádkozni."

Ha le tud feküdni akkor le is tud borulni. Egyébként szerintem azért csinálja így és nem leborul ahogy a muszlimok, mert akkor megkérdeznék, miért imádkozik úgy ahogy a muszlimok, és akkor sokan eljutnának arra a pontra ahol most mi vagyunk. A pápa nem akarja hogy az emberek úgy imádkozzanak ahogy Jézus mert akkor kiderülne hogy a muszlimoknak van igaz. A neten rengeteg olyan videó van amiben zsidók imádkoznak, de olyan amiben rituális imát végeznek ami a muszlim imához hasonló, nagyon kevés. Kicsit olvasgattam a hozzászólásokat a videó alatt és azt írták a zsidók nem engedik hogy videóra vegyék mert akkor egyből jönne a kérdés hogy miért imádkoznak úgy ahogy a muszlimok és kiderülne hogy a muszlimoknak van igazuk.

"Nem attól lesz egy ország jobb, ha több szigorú törvény van. Ha megnézed egy csomó külföldi európai országba sokkal kevesebb óra van az iskolákba és sokkal kevesebb a követelmény mégis felméréseken sokkal jobb eredményeket érnek el. Ha már túl sok a törvény, akkor a színvonal elkezd visszafele esni. De ez nem feltétlen a témához tartozik."

Hol írtam olyat hogy szigorú törvényekkel? Azt írtam részletes törvényekkel amik az élet közel minden területére kiterjednek. Egyébként a legtöbb legrészletesebb törvények fejlett országokban vannak.

"Remélem érezhető a különbség a 3 között. Olyat idézz, ami nem a harmadik kategóriába tartozik és az is kiderül belőle, hogy úgy kell rituálisan imádkozni, ahogy te mondod."

De ezek teljesen más témák. Az hogy mit ehetsz, nyilván felsorolja, meg leírja hogy fizess váltságdíjat, de az ima elvégzése más. Azt látni kell, és nyilván a próféták megmutatták. Muszlim gyerekek sem könyvből tanulják hanem megfigyelik, megmutatják nekik. Ahogy többször is mondtam a Korán sem írja le hogyan kell imádkozni. Ez Mohamed próféta tanításából derül ki.

2020. okt. 17. 21:07
 233/960 A kérdező kommentje:

"Ha valaki életében olyat tett (például fiatalon), ami a muszlimoknak nem tetsző, akkor utána az egész életére elítélitek?"

Nem elítélésről van szó, csak arról hogy amit tett, az az egyik legnagyobb bűn de keresztények szerint ez helyes és helyénvaló. És valószínű egész életében ezt tetet. Szóval nem értem miért kellene egy olyan ember könyvét elolvasnom aki egész életében bálványokat imádott Isten helyett és ezt leírta egy könyvbe.

"Nekem is az az érzésem, hogy nem megbeszélni jöttél ide, hogy a két fél hogyan látja az adott dolgot, hanem felróni a kereszténységnek, azt ami neked nem tetszik"

Engem tényleg érdekel keresztények hogyan látják, de igazából mindig ugyanez ez a válasz: "nem kötelező", "már nem érvényes", "csak abban az időben volt érvényes", "csak a zsidókra érvényes". Már több hasonló kérdésem volt és mindig ezek a válaszok keresztényektől.

2020. okt. 17. 21:18
 234/960 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval nem értem miért kellene egy olyan ember könyvét elolvasnom aki egész életében bálványokat imádott Isten helyett és ezt leírta egy könyvbe."

Te kérdeztél az imarol. Hol találnál jobb belátásra a keresztény imaban, mint annal, amit úgy tartanak ebben a közösségben, mint aki nagyon messze jutott ("az ima mesterének" keresztény körökben).

Engem tényleg erdekelne, hogy amikor olvasod mik azok a részek, amik Istennel ellentétesek. Ha szeretnéd keresek neked online elérhető változatot, vagy van az egyik könyvéből egy peldany, amit odadhatok.

2020. okt. 17. 21:40
 235/960 anonim ***** válasza:
100%

Tudnál ajánlani olyan muszlim emberek írásait, akiket úgy tartasz, hogy előre voltak az Isten szolgálatában? Akikben látszódik, hogy lelkukben megélik, azt hogy "legyen meg a Te Akaratod"?

Szívesen olvasnek tőletek.

Arról mit gondolsz, hogy az emberek között van valamiféle különbség, hogy mennyire előre halad Isten szolgálatában?

2020. okt. 17. 21:50
 236/960 anonim ***** válasza:
100%

Remélem most már mindenkinek egyértelmű, hogy teljesen igaz, amit korábban írtam. A kérdezőt hidegen hagyja, hogy mit hisznek vagy gondolnak a keresztények. Az egész kérdés arról szól, hogy magát győzködje a saját igazáról.

Ráadásul ez nem egy érdeklődő kérdésnek vagy egy félreértésből jövő kérdés, hanem álcázott propaganda. A valódi kérdése nem az, hogy miért nem úgy imádkoznak a keresztények, ahogy azt Jézus tanította, hanem, hogy miért nem úgy imádkoznak, ahogy azt Mohamed tanította?

Nem érdekli a keresztények hite, nem érdekli a Biblia, kiragad részeket és a kénye kedve szerint értelmezi azokat, az ellenvéleményeket pedig figyelmen kívül hagyja, mintha le se lettek volna írna.

2020. okt. 18. 00:57
 237/960 A kérdező kommentje:

"Engem tényleg erdekelne, hogy amikor olvasod mik azok a részek, amik Istennel ellentétesek. Ha szeretnéd keresek neked online elérhető változatot, vagy van az egyik könyvéből egy peldany, amit odadhatok."

Ha online elérhető akkor megnézem.

"Tudnál ajánlani olyan muszlim emberek írásait, akiket úgy tartasz, hogy előre voltak az Isten szolgálatában? Akikben látszódik, hogy lelkukben megélik, azt hogy "legyen meg a Te Akaratod"?

Szívesen olvasnek tőletek."

Például Said Nursi muszlim vallástudós, filozófus. Legnagyobb műve a Risale-i nur. (A fény üzenete)

[link]

Viszont előtte legalább az iszlám alapjait értened kellene hogy képben legyél.

"Arról mit gondolsz, hogy az emberek között van valamiféle különbség, hogy mennyire előre halad Isten szolgálatában?"

Természetesen van. De ugye Isten szolgálatában úgy tudsz előre haladni ha Isten parancsait követed. Nem úgy hogy válogatsz Isten parancsai között és azokat is saját kedved szerint teljesíted.

2020. okt. 18. 12:05
 238/960 A kérdező kommentje:

"Remélem most már mindenkinek egyértelmű, hogy teljesen igaz, amit korábban írtam. A kérdezőt hidegen hagyja, hogy mit hisznek vagy gondolnak a keresztények. Az egész kérdés arról szól, hogy magát győzködje a saját igazáról."

Én elfogadom keresztények véleményét is amennyiben a válasz logikus. De ilyet egyelőre keresztényektől nem hallottam. Az nem válasz hogy nem kötelező az ima csak mert.

"Ráadásul ez nem egy érdeklődő kérdésnek vagy egy félreértésből jövő kérdés, hanem álcázott propaganda. A valódi kérdése nem az, hogy miért nem úgy imádkoznak a keresztények, ahogy azt Jézus tanította, hanem, hogy miért nem úgy imádkoznak, ahogy azt Mohamed tanította?"

Jézus és Mohamed próféta ugyanúgy imádkoztak. Arccal a földre borulva rituálé szerint imádkoztak, ahogy minden próféta. Ez a Bibliából is kiderül.

"Nem érdekli a keresztények hite, nem érdekli a Biblia, kiragad részeket és a kénye kedve szerint értelmezi azokat, az ellenvéleményeket pedig figyelmen kívül hagyja, mintha le se lettek volna írna."

Az általam idézet részek és az általam levont következtetés teljesen megállja a helyét. Nincs benne semmi erőltetés.

2020. okt. 18. 12:08
 239/960 anonim ***** válasza:
100%

"Sokat írtál, de olyan mintha nem írtál volna semmit :) Próbáld meg elmagyarázni ha szerinted nem értem."

Sokmindent csak saját maga érthet meg az ember, ha személyesen kéri Istentől. De azért megpróbálom elmagyarázni.

Ugyebár az Iszlám szerint azoknak az embereknek, akik lopnak le kell vági a kezüket. De tegyük fel, hogy van egy 10 év körüli gyerek, aki nemrég lett árva, senki sem vigyáz rá és 10 napja nem evett, ezért ellop valakitől egy húszezrest, hogy legyen neki pénze ételre. Ebben az esetben mi a helyes? Levágni a kezét?

Vagy mi van akkor, amikor mondjuk hirtelen kell meghoznod egy döntést, viszont akármit csinálsz megszegsz egy írott koráni törvényt. Akkor mit választasz?

Vagy jó példa arra, hogy a szituáció adja meg mi a helyes a római százados. A római százados nem volt körülmetélve(, hiszen a szidók nem engedték volna meg neki, mert pogány volt), Jézus mégis elfogadta a hitét.

Vagy az is jó példa erre, ha valaki imában áldja Istent és minden törvényt betart, de a gondolataiban átkozza. Olyan törvény nincs, ami Istennek a gondolatban való átkozását tiltaná. Akkor mégis ki a jobb? Valaki aki nem imádkozik rituálisan, vagy valaki, aki igen, de a gondolataiban szidja Istent?

"Isten nem kéri hogy halj meg. Pont hogy az iszlám szerint az emberi életet tartja fontosnak, ezért adott jogot az önvédelemre."

Akkor te mit tennél, hogy valaki megkötözne és pisztolyt tartana a fejedhez és megkérdezné, hogy hiszel-e Istenben vagy hiszed-e, hogy Mohamed próféta volt és ha azt mondod igen megölne? Megtagadnád Istent, hogy életben maradj vagy meghalnál érte? Jézus sem arra gondol, amikor azt mondja halj meg Istenért, hogy keresd a módját, hogy minél előbb halj meg, hanem hogy ha a szituáció úgy adja, áldozd fel magad Istenért.

"Jézus olyat sem mondana hogy ha erős vagy hagyd, hogy megverjenek."

Nem fizikai erősségre gondolok, hanem hitben erősségre. Ha valaki hitben olyan erős, hogy akár azt is elviseli, hogy megverik, akkor hagyja, hogy megverjék. Szerinted Isten a megver ember halála után azt mondaná neki, hogy a pokolba megy, mert rosszul cselekedett vagy azt, hogy a mennybe, mert szeretni tudta az ellenségét?

Persze nyilván itt is az adott szituáció adja meg mi a helyes. Ha nem tudod kisgyermekként olvasni a Bibliát, akkor nem fogod megérteni.

Ezt a részt kinek az érdeke lett volna belehamisítani a Bibliába?

"Ez konkrétan értelmetlen, Miért kellene meggyűlölnöd a legközelebbi rokonaid? Ilyet Jézus soha nem mondana."

Jézus ezzel azt akarja mondani, hogy Őt és a beszédét jobban kell szeretned, mint a családtagjaidat. Jézus tanítványa csak akkor lehet valaki, ha akár a családtagjait is gyűlölni tudja Jézuért.

"A zsidóknál napi három ima kötelező. És nem pár mozdulat. Ha megnézed a videót elég hosszú és az ima alatt az Ószövetségből recitál. Tehát meg kell tanulni a mozdulatokat és fejből kell tudni verseket és tudni kell hogy melyik mozdulatnál mit mondjon"

Ez körülbelül egy hét után viszont könnyűvé válik. Én a Himnusz első verszakát már akkor is tudtam fejből, amikor még nem tanultam az iskolában, hát akkor ha valaki naponta háromszor csinál valamit? A Tefilim meg lehet például azért nehéz, mert be kell szerezni, nem szabad elfelejteni stb. Itt viszont nem is a nehézség mértékéről van szó, hanem szerinted ha valami csak egy kicsit is megnehezíti az életet, akkor annak biztos oka van, hogy kötelezővé tették, hiszen ha nem lenne oka, akkor nem lenne kötelező. A Tefilim szerinted meg hamis dolog, tehát akkor vagy könnyítenie kelllett volna a zsidók dolgát vagy okkal lett kötelező.

"..Mindenesetre az kiderül hogy teljesen nyugodtak voltak."

Én pont ezt mondom, hogy szerintem is azért aludtak el, mert lusták voltak, de Jézus nem a kötelező rituális muszlim ima miatt ébresztette fel őket. A tanítványok nem tudták, hogy Jézust megölik, csak Jézus tudta.

"Pontosan mert logikailag simán le lehet vonni ezt a következtetést. A "Biblia valamelyik szereplője" akik leborultak és így imádkoztak próféták, köztük Jézus és az egész zsidó nép. Ez már bőven elég bizonyíték."

A Bibliából azt lehet kikövetkeztetni, hogy a leborulás, az egy "ösztönös" (ösztönös alatt hagyományt vagy akkori társadalmi szokást értek, például, mint nálunk a kézfogás vagy a meghajlás) dolog volt, nem egy rituálé, hiszen már sokszor idéztünk olyan helyeket, ahol valaki király előtt borul le, valaki egyszer Jézus előtt is leborult, János az angyal előtt borult le a Jelenések könyvében. Egyik esetben sem imádkoztak hozzá, hanem ez egy alá-fölé rendeltségi viszonyt jelentett.

"Őszintén szólva annyira tényleg nem érdekel.Ha van egy téma akkor utána olvasok, azokat a verseket megnézem és ennyi."

Azt mondani, hogy ismered a Bibliát, mert utána néztél dolgoknak olyan, mintha azt mondanád, hogy ismered a Star Warst, mert láttál belőle jeleneteket és olvastál véleményeket, összefoglalókat róla.

"Én nem az ő imával töltött idejét kérdeztem hanem hogy egy átlag keresztény átlag hány percet tölt naponta imával. Te is válaszolhatsz."

Attól függ kiket veszünk keresztényeknek. Ha egy tipikus amerikai állampolgár, aki néha elmegy vasárnap templomba, akkor napi 20 másodperc lehet az átlag, ha olyan embereket, akik egy kicsit is komolyan gondolják, akkor olyan 1 perc 20 másodperc lehet az átlag, ha olyan embereket, akik nagyon komolyan gondolják, akkor nehéz megmondani, olyan 5 és 40 perc között, de inkább 5-20.

"Engem tényleg érdekel keresztények hogyan látják, de igazából mindig ugyanez ez a válasz: "nem kötelező", "már nem érvényes", "csak abban az időben volt érvényes", "csak a zsidókra érvényes". "

A "csak a zsidókra érvényes" és a "már nem érvényes" tényleg rossz válaszok lehetnek egyes kérdéseknél, itt viszont volt egy csomó más válasz, amit azt igazolta, hogy nem kell rituálisan imádkozni.

2020. okt. 18. 21:40
 240/960 anonim ***** válasza:
100%

"Ha online elérhető akkor megnézem."

Itt elérhető, ha a böngészőben van megnyitva, akkor lehet nem látszódnak helyesen a betűk a karatker kódolás miatt. Ezért szükséges lehet letölteni úgy megnyitni valami szövegszerkesztőben.

[link]

A keresztény egyházfő Aviali Teréziát az ima mesterének nevezte, ezért szerintem keresztényi szempontból mérvadónak tekinthető az irásai a keresztény ima megfogalmazására. Ez a könyv erről szól.

"Viszont előtte legalább az iszlám alapjait értened kellene hogy képben legyél."

Mit ajánlsz, amivel az alapokkal megismerkedhetek?

2020. okt. 19. 19:50
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!