Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten és ti keresztények...

Isten és ti keresztények miért gyűlölitek a melegeket ? A keresztény Isten egyértelműen homofób a Biblia írása szerint. Konkrétan Isten megfenyegette őket, hogy a tüzes Pokolba dobja őket. És a keresztényeknek is mélyen elítélőek,ennyit a szeretetről

Figyelt kérdés
Nem mondanám, hogy nagyon vallásos vagyok, nem is vagyok teljesen ateista, picit talán hiszek benne, hogy van egy felsőbb entitás, aki hatalmasabb nálunk. A bibliai tanításokkal alapvetően egyetértek, sőt mindegyikkel, de 1 dologban viszont mélységesen nem, és ez eltávolított picit Istentől. Az, hogy ha 2 ember szereti egymást, és hűségesek egymáshoz, legyenek akár azonos neműek, Isten miért veti meg és utálja, gyűlöli őket ?

2020. jún. 14. 02:06
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/179 anonim ***** válasza:
100%
Azért olyan sok különbség nincs a meleg szex és az állattal való'szex' között. Vagy van aki a japán szexbábukra izgul, vagy a zoknikra. Ez mind agyi dolog. A szexuális vonzalmat nem lehet átírni. Itt inkább az a fontos, hogy a különböző kultúrák mit fogadnak el és mit nem, de nincs objektív jó és rossz dolog.
2020. jún. 15. 11:54
 112/179 anonim ***** válasza:
41%

"nincs objektív jó és rossz dolog."

Emberi mértékkel, vagy gondolkodással mérve.

Isten objektiven mindenkire vonatkoztatja az elvárásait, az emberi kultura pedig nemzetségekre osztódik. Istennél pedig a felállitott erkölcsi elveket, nem szelektálja nemzettségekre. Ha valaki az Ő vezetése mellett szeretne élni örörkké, akkor az mellékes, hogy emberileg, hova született, és milyen nyelvet beszél.

Az tény, hogy vannak lelkiismereti kérdések, amik nem ütköznek Isten felállitott elveibe. Ezeket tartjuk tiszteletben. Nem is lenne szines, ha mindenben egyformák lennénk.

Egy valamiben kell viszont egyetértésben élni, és gondolkodni.

Ezek pedig azok az erkölcsi törvények, szabályok vagy elvektől való tartózkodás, ami ellent mond a természet törvényeinek, vagy az erkölcsi tisztaságnak.

Sokan ezt nem értik vagy nehezen akarják felfogni.

2020. jún. 15. 12:08
 113/179 anonim ***** válasza:
53%
Pedig akkor még ilyen értelemben nem létezett homoszexualitás. Akkor senki se gondolta azt, hogy ő most egy férfival fog megházasodni, hanem ha valaki nagyon perverz volt, akkor kipróbálta ezt is. Akkoriban ez olyan téma volt, mintha a testvéreddel szeretnél lefeküdni, nem volt több a sima perverziónál, ezért is bünteti a Biblia és emiatt nagyon nehéz most megtalálni mi is az igazság. A Biblia más korban íródott. Vanank oylanok, akik ma is próbálnak teljesen visszamenni ahhoz, ami ott van megírva úgy mintha a Biblia egy mai embernek készült útmutató lenne a múltba visszajutáshoz, például betartatják minden esetben, hogy tiszteld a szüleidet, pedig akkor teljesen más volt az apa és fia kapcsolat. Persze nem azt mondom, hogy ne tiszteld minden esetben a szüleidet vagy hogy a homoszexualitás helyes Isten szemében, de akkor is bele kell képzelnünk magunkat az akkori ember helyébe, hogy teljesen megértsük a Bibliát.
2020. jún. 15. 13:44
 114/179 anonim ***** válasza:
51%

"És mit mondanátok egy meleg embernek, aki ilyen problémákkal küszködik ? Nem lehet úgy beszélni, mintha nem létezne, tudjuk, hogy sokszázezer, ha nem millió ilyen ember van.

Szóval mit mondanátok neki ? Fojtsa el magában élete végéig az érzést, vagy összejöhet egy másik meleg emberrel, ha így ő boldog és jól érzi magát, attól szolgálhatja Isten és nem -e szerint fog ítélni ?"

Túl van lihegve a dolog a keresztényeknél is. Ha szigorúan bennénk minden szabályt ugyanúgy, akkor például a válás sem lenne lehetséges, sem az alkoholizmus, sem a szingliség az egyház keretein kívül. Semmivel nem erkölcstelenebb a homoszexuális magatartás mondjuk annál, hogy valaki elvált, vagy adót csal (lop), vagy hogy szombaton is dolgozik nem létfontosságú feladatkörben.

De valójában minden keresztény felekezet megköti a maga kompromisszumait a bűnnel, és aztán a maradékban meg megy az erényfitogtatás. A homoszexualitás mindig jó bűnbak, mert aki nem homoszexuális, annak semmit nem kell tennie, hogy ebből a szempontból önmagát erényesnek vélje. Vagyis olcsón kapható felsőbbrendűségtudat. Érdekes módon a válással meg a gyerekek abúzusával kapcsolatban sokkal kevésbé harsognak a ketesztények, mert azért mégiscsak a saját portájukon kéne söprögetni.

2020. jún. 15. 13:58
 115/179 A kérdező kommentje:

Engem az nagyon felháborít hogy sokan a pedofíliát összemossák a homoszexualitással, ahogy egyik kommentelő írta fentebb.

Homoszexualitás két 18+ os érett felnőtt ember között jön létre közös beleegyezés alapján.

Ha rokonok között történik az vérfertőzés, nem vitatom. Szerencsétlen állattal meg gusztustalan mert védtelen állatnak nincs beleszolása abba, meg 2 más fáj stb.. Szóval ezeket én is elítélem.

2020. jún. 15. 14:18
 116/179 A kérdező kommentje:
És igen lehet Istenre hivatkozni meg a vallásra, de ha Béla meleg, akkor nem Sárit fogja megnézni az utcán hanem Ferit.
2020. jún. 15. 14:22
 117/179 A kérdező kommentje:
Az érzések meg előtörnek, meg a vágyak. Ha valaki ezt elfojtja, azt ahhoz az érzéshez tudnám hasonlítani, mint amikor valakinek húzzák a fogát a fogorvosnál.
2020. jún. 15. 14:24
 118/179 anonim ***** válasza:

Én speciel úgy vagyok vele,hogy kezdenek k***a mód idegesíteni,hogy lépten-nyomon az arcomba tolják. ÉN nem támadtam őket,békénhagytam őket,most hagyjanak engem is békén. A szexualitás magánügy,szóval köszönöm,továbbra se vagyok kíváncsi rá,hogy ki kivel hempereg.

De kezdem azt látni,hogy ez hatalmas elvárás....

2020. jún. 15. 14:28
 119/179 A kérdező kommentje:
Amúgy igazából senkit nem szabad nekem elítélnem. Ki vagyok én, hogy ítélkezzek más felett ? Meghagyom azt Istennek
2020. jún. 15. 14:28
 120/179 A kérdező kommentje:
118-as, akinek nem inge, ne vegye magára !
2020. jún. 15. 14:30
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!