Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten és ti keresztények...

Isten és ti keresztények miért gyűlölitek a melegeket ? A keresztény Isten egyértelműen homofób a Biblia írása szerint. Konkrétan Isten megfenyegette őket, hogy a tüzes Pokolba dobja őket. És a keresztényeknek is mélyen elítélőek,ennyit a szeretetről

Figyelt kérdés
Nem mondanám, hogy nagyon vallásos vagyok, nem is vagyok teljesen ateista, picit talán hiszek benne, hogy van egy felsőbb entitás, aki hatalmasabb nálunk. A bibliai tanításokkal alapvetően egyetértek, sőt mindegyikkel, de 1 dologban viszont mélységesen nem, és ez eltávolított picit Istentől. Az, hogy ha 2 ember szereti egymást, és hűségesek egymáshoz, legyenek akár azonos neműek, Isten miért veti meg és utálja, gyűlöli őket ?

2020. jún. 14. 02:06
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/179 A kérdező kommentje:
Szolgálhajta Istent, bocsánat, elírás
2020. jún. 15. 10:17
 102/179 A kérdező kommentje:

Én minden bűnösért imádkozom, nem akarok egyiknek sem a halálát. Mindent embert picit külön kell kezelni. Úgy, ahogy nem szeretném, hogy felettem ítéljen, azt se szeretném, ha más felett ítélne. Tökéletlenek vagyunk, sajnos nem vagyunk istenek.

Van különbség aközött, hogy valaki valamit nem hisz vagy nem tart bűnnek, és úgy cselekszi, meg aközött hogy tudja valamiről, hogy az bűn és ennek ellenére megteszi ?

Az ember nagyon sok információt kap életében, információ tengert, egyik tábor azt mondja, hogy a melegség bűn, ugyanakkor meg van egy másik tábor, akik főként az utóbbi időben jutottak szóhoz, hogy fogadd el önmagad, vállald fel aki vagy, ne fojtsd el stb... Nyugaton pl melegházasságot engedik és ott e tekintetben elég nagy a tolerancia.

Most akkor milliónyi információ közül honnan döntsem el, hogy kinek van igaza ? Mindenki mást mond.

2020. jún. 15. 10:22
 103/179 A kérdező kommentje:

A vallások is amennyi vallás van jószerivel annyi különböző dolgot mondanak, de nem tudom, pl e témában melyik vallás mit mond.

És aki ateista, attól még az is tud jó életet élni, nem ? Mi van, ha valaki ateista, és ilyen alapon mondjuk nem kér az egyházi tanításból ? Meg lehet ítélni egy ilyen embert ?

2020. jún. 15. 10:25
 104/179 anonim ***** válasza:
37%

"kinek van igaza ? "

Istennek van igaza. Az az ember szól helyesen, aki Istennel összhangban beszél.

Soha nem az számit, hogy Mi emberek mit gondolunk vagy mondunk.

Ez pedig nem az életed végéig szól. Olvass a sorok között.

Javaslom, olvasd el akár többször is, Jézus szavait, a Máté ev. 5. fejezetének 12. verséig.

(Máté 5:3–12) 3 „Boldogok, akik tudják, hogy szükségük van Istenre, mivel övék az egek királysága. 4 Boldogok, akik keseregnek, mivel meg fogják vigasztalni őket. 5 Boldogok a szelídek, mivel örökölni fogják a földet. 6 Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságosságra, mivel Isten megadja ezt nekik, és elégedettek lesznek. 7 Boldogok az irgalmasok, mivel velük is irgalmasan fognak bánni. 8 Boldogok a tiszta szívűek, mivel látni fogják az Istent. 9 Boldogok, akik békére törekednek, mivel Isten fiainak fogják őket hívni. 10 Boldogok, akiket üldöznek az igazságosságért, mivel övék az egek királysága. 11 Boldogok vagytok, amikor miattam gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak rólatok. 12 Örüljetek, és legyetek végtelenül boldogok, mivel nagy a ti jutalmatok az égben, hiszen így üldözték korábban a prófétákat is.

Versenként állj meg, és gondolkozz, elmélkedj. Jézus mit mondott, mihez kötött boldogságot, és mihez nem? Kutass a témában értelem után.

Csak egy pici segitség, mert szeretném ha Te jönnél rá a mély gondolatokra.

Jézus házassághoz, nemi élethez is kötött boldogságot?

Ami nem jelenti, hogy a helyes módon kötött házasság, nemi élet bűn.

2020. jún. 15. 10:34
 105/179 A kérdező kommentje:
Olyan jó lenne, ha van isten, lejönne és személyesen elmondaná nekem, hogy mi miért van. Mint a Bibliában, ha megint lejönne a Földre Isten fia. Akkor talán jobban tudnék hinni benne, ha látnám, így minden annyira ködös.....
2020. jún. 15. 10:39
 106/179 Kései Sirató ***** válasza:
52%

A Bibliában ez áll:

3 Mózes 18:22-24

Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonynyal hálnak: útálatosság az.

És semmiféle barommal se közösülj, hogy azzal magadat megfertõztessed, és asszony se álljon meg barom elõtt, hogy meghágja õt; fertelmesség az.

Egyikkel se fertõztessétek meg magatokat ezek közül; mert mindezekkel ama pogányok fertõztették meg magokat, kiket én kiûzök ti elõletek.

Szerinted mindegy, hogy ki hgyan éál szexuális életet? Az állattal való fajtalankodás is belefér neked? És a kisgyerekekkel? HA te nem is teszed, elfogadod, hogy más ezt teszi?

Mert én NEM! Ami bűn, az bűn!

Nem így lettünk tervezve. Férfi nem kompatibilis egy másik férfival, és nő sem a egy nővel.

2020. jún. 15. 11:00
 107/179 A kérdező kommentje:

Az állattal való közösülést én is elítélem, a kisgyerekkel való közösülés pedig pedofília, amit a törvény börtönnel büntet.

Az állattal való fajtalankodást undorítónak, gusztustalannak tartom, akinek egyáltalán a fejében megfordul. A pedofíliát pedig ne mossuk össze a homoszexualitással, ha mindkét fél betöltötte a 18-at, és szabad elhatározásból, mindkét fél beleegyezésével történik.

Az pedig, hogy ki melyik nemhez vonzódik...Nekem picit olyan, mintha egy ember, aki a csokifagyit szereti, csak azért utálná a másikat, mert az a vaníliát szereti, és előírnák, hogy csak csokifagyit ehet.

Egyébként nem tudhatok, mi játszódik le egy meleg ember lelkében. Honnan tudod, hogy pl egy meleg fiú nem kapott elég intimitást, szeretet, gondolkodást az apjától, hanem legtöbbször elutasítást, szidást, kiabálást. Emiatt nem alakult ki a fejében normális apa és férfikép, és a szerető férfiképet, gondoskodást, intimitást egy másik fiútól akarja megkapni.

Esetleg az apának többet kellett volna szeretni, gondoskodni a fiáról. Ebben az esetben nem az apa a hibás ?

2020. jún. 15. 11:09
 108/179 A kérdező kommentje:
Könnyű úgy megítélni egy embert, hogy nem ismeritek személyesen, nem tudjátok, mi játszódik le a lelkében. Minden embert külön kell nézni, nincs 2 egyforma ember, ha más a hajszínünk, szemszín, más vallásúak vagyunk, miért pont a szexuális orientációnak kéne lenni ugyanolyannak ?
2020. jún. 15. 11:26
 109/179 anonim ***** válasza:
24%
Azért nem tiszta ez a kérdés, mert akkorban teljesen máshogy működtek a dolgok. Mint ahogy valaki nagyon szépen leírta, akkor nem volt olyan, hogy homoszexuális. A bibliai homoszexuális ellenes dolgok nem a mostani melegekhez szólnak. Nem azért mert mi más időben és térben élünk, hanem akkor tényleg nem voltak homoszexuálisok, mint ma. Ezért is nem írja a Biblia, hogy mért helytelen, csak azt, hogy az. Én azt tanácsolom és úgy vagyok vele, hogy elkerülöm a homoszexualitást és már nagyon régóta úgy gondolkozok, hogyha megjelenne egy ilyen gondolat a fejembe, akkor ellent fogok állni neki. Úgy vagyok vele, hogy Isten egy békés, nyugodt, egyszerű életet adott az mbernek, amiben van néhány szabály, amit ÉN betartok. Azért nem is tanácsolok neked semmit, mert nyilván mondani könnyebb, mint megtenni, nekem sima ügy ezt betartani, de én én vagyok.
2020. jún. 15. 11:28
 110/179 anonim ***** válasza:

Nagyon tetszett a 107, 109 kommentelő szavai.

Bár az nem igaz, hogy nem voltak homoszexuálisak, legfeljebb Isten választottai körében nem volt elfogadható.Tudjuki, hogy sajnos más népeknél, voltak Férfi, és Női prostituáltak is. Még az ott levő vallásos templomokban is szolgáltak ilyen személyek. De azok nem voltak Isten választottai, és Ők meg is kapták a büntetésüket.

Ezért jó hogy idézve lett a Mózes könyvéből ez az idézet.

Ezt Pedig Pál is irta, Isten vezetése alatt.

(Róma 1:27) 27 Hasonlóképpen a férfiak is felhagytak azzal, hogy természetes módon asszonnyal létesítsenek nemi kapcsolatot, és egymást kívánták meg szenvedélyesen, férfiak férfiakat, szemérmetlenül viselkedve. . . .(Róma 1:27) . . .Meg is kapják a bűnükért a teljes büntetést.

(Júdás 6, 7) . . .. 7 Ugyanígy Szodoma és Gomorra, meg a körülöttük levő városok is belemerültek a szexuális erkölcstelenségbe, és természetellenes testi vágyaikat követték. Ezek intő példaként vannak elénk állítva, mivel örökre szóló bírói büntetést szenvedtek el tűz által.

Jól látható, hogy ha elfogadható módon Istennek tetsző életet szeretnénk, akkor tanulnunk kell a Múltban történetek eseményéből.

Ahogy Isten mondja, ezt azért iratta le, hogy okuljunk, tanuljunk belőle, és nem azért, mert másként gondolkodik ezekről, mint akkor.

Persze könnyebb beszélni, ezt senki nem vitatja, és könnyebb "észt osztogatni". Azonban kérlek kedves kérdező, gondolj bele, hogy mindenkinek vannak ilyen olyan tökéletlenségei, rosszra hajló hajlamai, amivel magának kell megküzdenie, hogy ott legyen sten vezetése alatt álló rendszerben.

Nem másért, hanem Istenért, és Krisztusért mondunk le ezekről.

(2Korintusz 5:15) 15 És azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki meghalt értük, és feltámadt.

Jézus lemondott az életéről Érted is. S csak annyit kér cserébe, hogy élj tisztán. Nem úgy hogy mindentől megfosztod magad. Hanem csak azt kerüld, ami nem tiszta, és erkölcstelen. Az életben vannak sok sok apró dolgok, amitől az ember boldog lehet. Ha ezekkel foglalod el magad, észresem veszed, és egyszer csak változott a szemlélet módod, és ott lehetsz egészségesen, boldogan Isten királyságában. Eszedbe sem fog jutni, hogy milyen nehézségeken kellett megbirkóznod, mert mindenért bőségesen kárpótol.

2020. jún. 15. 11:50
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!