Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten és ti keresztények...

Isten és ti keresztények miért gyűlölitek a melegeket ? A keresztény Isten egyértelműen homofób a Biblia írása szerint. Konkrétan Isten megfenyegette őket, hogy a tüzes Pokolba dobja őket. És a keresztényeknek is mélyen elítélőek,ennyit a szeretetről

Figyelt kérdés
Nem mondanám, hogy nagyon vallásos vagyok, nem is vagyok teljesen ateista, picit talán hiszek benne, hogy van egy felsőbb entitás, aki hatalmasabb nálunk. A bibliai tanításokkal alapvetően egyetértek, sőt mindegyikkel, de 1 dologban viszont mélységesen nem, és ez eltávolított picit Istentől. Az, hogy ha 2 ember szereti egymást, és hűségesek egymáshoz, legyenek akár azonos neműek, Isten miért veti meg és utálja, gyűlöli őket ?

2020. jún. 14. 02:06
 171/179 A kérdező kommentje:
Elsősorban nem azok miatt vagyok mérges, akik szépen leírták a véleményüket, hanem akik prosztó és ignoráns módon tették meg a véleménynyilvánítást és akik átcsaptak személyeskedésbe.Csak felesleges vitát és cirkuszt generáltam pusztán a kérdéssel és még törölni sem lehet.
2020. jún. 16. 16:46
 172/179 A kérdező kommentje:
A kérdés kiírása puszta hiba volt azt látom.
2020. jún. 16. 16:52
 173/179 Tevenyereggyarto ***** válasza:
51%
Ez esetben üdvözöllek a Földön az emberiség tagjaként. Tudod, mi emberek általában marhára szeretjük a drámát, az egymásra mutogatást, az általánosítást s a valahova való tartozást (aminek sokszor mellékhatása a nem oda valók kirekesztése). S még a legáltalánosabb dolgokon is képesek vagyunk veszekedni meg egymásnak ugrani bármilyen mondvacsinált okokkal, ahogy azt te is láthattad (bár itt most Te voltál a leghangosabb, messze nem kaptál annyi és olyan sértést). Így megy ez már sokezer éve s amilyen dinamikusan/ rugalmasan változó a hozzáállásunk a dolgokhoz ez így is marad még sok-sok évig. A kérdésednek tényleg nem volt értelme: aki homofób környezetben nevelkedett az nagy valószínüséggel lesz homofób akár ateista akár vallásos, ugyan ez igaz ennek az ellenkezőjére is. Ezért nyilván vagy így vagy úgy állnak hozzá az emberek ehez a témához. Tehát akkor mi volt a kérdés ?
2020. jún. 16. 16:56
 174/179 anonim ***** válasza:
36%

De senki nincs felhergelve és nem osztottad meg az embereket. Az emberek megosztottságára mos jó példa az USA tüntetései. Ezek egyszerű vélemények. Ameddig találsz 2 embert a földön, addig lesz 2 különböző vélemény. A 161-es is lehetne gyűlölködő, mert nem a mi "oldalunkra" áll ezáltal megosztottságot teremt. Csak akkor lehetne elérni, hogy mindenki egyetértsen, ha mindenki egy oldalra állna és akkor bűnösnek mondhatnánk azt, aki nem a nagyobb oldalra áll, mert akkor az egységgel szemben áll.

Szerintem a világon sokkal több olyan ember van, aki nem tartja bűnnek a homoszexualitást, mint aki annak tartja, sőt üldözik azt, aki bűnnek gondolja. Így akár azt is kérdezhetnénk, hogy a "túlliberális" emberek mér gyűlölködnek a keresztények felett.

Engem is vetnek meg olyasmiért, amit nem tudok befolyásolni még annyira se mint valaki a homoszexualitást. Például én körülmetélt vagyok és sokszor hallom, hogy zsidó meg ilyesmi. De én f*sok az egészre. Meg még van több dolog, amiért elítélnek.

A legtöbb (itteni) keresztény nem is a homoszexuálisokat itéli el, hanem a pride propaganda utálatából mond véleményt az összes homoszexuálisra, mert ugye az ember nem tudja megállni, hogy ne válasszon oldalt és legyen független.

Ettől függetlenül még a pride, a melegség az okatatásba és hasonlók tényleg károsak és azt én is elítélem.

2020. jún. 16. 16:58
 175/179 anonim ***** válasza:
0%
A buzeránsozón kívül senki se személyeskedett.
2020. jún. 16. 16:59
 176/179 A kérdező kommentje:

Nem mértem fel jól a helyzetet, akinek van egy határozott álláspontja úgyis azt mondja, legyen szó bármilyen témáról.

Ilyen témák csak indulatokat szülnek, jobb lett volna nem bolygatni, hozzányúlni ehhez. Még ha nem is provokációnak szántam, sokan annak vették.

Önkorrekció lenne részemről törölni a kérdést, de valamiért nem engedik.

2020. jún. 16. 17:10
 177/179 anonim ***** válasza:
41%
De én itt azt akarom mondani ,hogy nem tetted rosszul ,hogy feltetted a kérdésed. Nem voltak indulatosak az emberek és senki nem vette provokációnak.
2020. jún. 16. 17:13
 178/179 A kérdező kommentje:
Nem tudom de már bánom, törölhetnék ezt a kérdést....
2020. jún. 16. 17:36
 179/179 anonim ***** válasza:
47%

Ezt csak te tolod túl, kérdező!

Ezek vélemények. Te vagy ilyen pehelylelkű. Meg mi ez az önsajnálat, hogy "minek írtam ki a kérdést...töröltetni akarom"? :D

Vannak melegek,vannak heterók. Van aki elfogadja, van, aki nem. Pont.

Mit vártál mégis? Valaki feltalálja a spanyolviaszt? Alapvetően olyan kérdést tettél fel, amiről nem tapasztalatot lehet megosztani, hanem csak véleményt. Hagyd abba a picsogást. Jó a kérdés. Kaptál rá választ. Te vagy az egyetlen, aki egymás után írogat hozzá. Remélem nem vagy még 15 éves, mert akkor igencsak elgondolkodnék azon, hogy milyen is a magánéletemben az emberi kapcsolataim minősége. Felnőttként is így viselkedsz? Ha valami nem tetszik, akkor "jajj, kár volt megszólalnom"? :D

2020. jún. 16. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!