Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten és ti keresztények...

Isten és ti keresztények miért gyűlölitek a melegeket ? A keresztény Isten egyértelműen homofób a Biblia írása szerint. Konkrétan Isten megfenyegette őket, hogy a tüzes Pokolba dobja őket. És a keresztényeknek is mélyen elítélőek,ennyit a szeretetről

Figyelt kérdés
Nem mondanám, hogy nagyon vallásos vagyok, nem is vagyok teljesen ateista, picit talán hiszek benne, hogy van egy felsőbb entitás, aki hatalmasabb nálunk. A bibliai tanításokkal alapvetően egyetértek, sőt mindegyikkel, de 1 dologban viszont mélységesen nem, és ez eltávolított picit Istentől. Az, hogy ha 2 ember szereti egymást, és hűségesek egymáshoz, legyenek akár azonos neműek, Isten miért veti meg és utálja, gyűlöli őket ?

2020. jún. 14. 02:06
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/179 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy fordítva működik a dolog. Hiába írod ezeket, amikor ott van benne az irónia, a gúny és az ítélkezés. Ezekkel pont, hogy azt hiteted el velünk, hogy te saját magadat állítod be a jónak, minket meg a rossznak, amiért elítélünk, mert mást gondolsz, de a valóságban te ítélsz el minket, mert mást gondolunk. Megint nem azért írom, hogy ítélkezzek, csak azt akarom, hogy hidd el, hogy itt mindenkit hidegen hagy, hogy te kivel fekszel le, itt mindenki azért írt, hogy segítsen neked. Ne zárjuk le ezt úgy, hogy te úgy gondolod, hogy mi úgy gondoljuk, hogy te rossznak gondolsz minket.
2020. jún. 14. 22:03
 82/179 A kérdező kommentje:
Rendben, bocsánatot kérek akiket megbántottam, vagy akinek beletiportam a véleményébe. Ha már itt vagyunk a Földön, ne öljük egymást. Én hiszek azért egy irgalmas istenben, aki megérti, hogy minden embert más mércével kell kezelni, mert más körülményei, képességei stb.. vannak. Főként az 53-astól kérek bocsánatot, nem volt szép tőlem.
2020. jún. 14. 22:03
 83/179 A kérdező kommentje:
Nem személyes, hanem általánosságban írtam a kérdést. Elvetettem a sulykot, nem akarok háborúskodást, bocsánat az erőszakosság miatt. Nem tartottam tiszteletben a másik véleményét, ez nagy hiba volt. Hiszem hogy Isten irgalmas és megbocsátó. Az ember mindig azt teszi, amire képes vagy adott pillanatban jónak gondol.
2020. jún. 14. 22:06
 84/179 anonim ***** válasza:

"Pokolba kerülök, akkor ez van," örüljetek, hogy ti jók vagytok"

Sajnos magadat marcangolod. Nincs tökéletes ember, és aki örül más bajának, az Isten előtt ugyan olyan bűnős, mint egy gyilkos. Isten látja, és nem hagyja büntetlen. Pokol tüze pedig nincs. A bűnért halál jár.

A halál pedig az élet ellentétje.

2020. jún. 14. 22:08
 85/179 A kérdező kommentje:

Csak fogadjuk el, hogy az emberek sokfélék, és nem lehet annyira leegyszerűsíteni hogy van a jó és a gonosz. Úgy értem, vannak színátmenetek szerintem a 2 között.

Tiszteletben tartom a másik véleményét, és nem erőltetek senkire semmit. A támadás nem megoldás. Felvetettem egy kérdést, ami érdekel, de hatalmas hiba volt, csak lavinát indítottam el.

Csak van amit a vallásban megkérdőjelezek, vagy elbizonytalanodok, ennyi. További szép napot mindenkinek !

2020. jún. 14. 22:10
 86/179 anonim ***** válasza:
Én meg bocsánatot kérek, ha valami ítélkezőt írtam vagy ha ítélkezés vagy lenézés volt a fejemben, amikor kiírtam valamelyik válaszomat.
2020. jún. 14. 22:10
 87/179 anonim ***** válasza:
100%

Látod, nem megmondtam? Fontosabb volt neked, hogy áldozat lehess, pedig itt szerintem senki nem mondott olyat, hogy rossz lennél, mert mást gondolsz.

Könnyű azt mondani, hogy én úgyis a pokolra jutok, akkor meg mindegy. Nem, kérdező, nem mindegy. Dönthetsz úgy, hogy nem vagy fontos, és akkor úgysem számít, hogy te vagy mások mit mondanak. Vagy dönthetsz úgy, hogy számít, amit gondolsz és mondasz, de akkor abban felelősség is van. Az egyik nincs a másik nélkül.

Ne azzal foglalkozz, hogy mi mit mondunk. Nem nekünk kell megfelelned, és nem is mi fogunk megítélni téged. Mi adtunk egy szempontot. Tévedhetünk benne? Naná! Ilyen az élet. Viszont ez rád is igaz, és te is tévedhetsz. Mikor volt utoljára, hogy elgondolkodtál azon, vajon te nem tévedsz-e afelől, mások mit gondolnak rólad? Neked talán természetfeletti képességed van arra, hogy az emberek fejébe látsz?

Ha nem, akkor számolnod kell azzal a rettenetes gondolattal, hogy fontosabb vagy annál, mint hiszed, és sokkal kevesebben akarnak neked rosszat, mint gondolod.

https://www.youtube.com/watch?v=STHrhH9U5H0

A szőnyeg száz kicsi színes szál,

No de egy sem látja át,

Mint szövet válnak eggyé

Csak te láthatod a ritmusát!

És a kő mely fenn van a hegy ormán,

Lehet fontosabb talán,

Mint az ezer másik társa,

Kire ő büszkén feláll?

Nem tudhatod azt, hogy te mennyit érsz,

Mi munkák várnak rád?

Nem a sokaság, kihez mérd magad!

Hanem ahogy az Úr,

Ahogy az Úr a Mennyből lát!

Tenger kincs, hol a víz kéne,

Tán cseppnyi esőt sem ér!

És ha bárány látja juhászát,

Az több lehet egy hercegnél!

És ha elvész, oda minden pénz,

Ugye nem jön még a vég?

Hiszen csuda szép az élet,

Tehát újra kezdenéd!

Ó hogy örül az, ki mint sokat ér

Más, hogy hasznos, vagy hogy árt

Hogy odaadón, vagy hogy önzőn él?

A felelet jő

De felelet annak jő, ki lát

Úgy, ahogy az Úr a Mennyből lát!

Hát mindenen szépen elosztozunk,

Pedig kevés már, mi van.

S ha nincsen semmid, fiam

Veled osztjuk annyian!

Ó, nem tudod, mit hoz a holnap majd,

Vajon trón jön-é, vagy lánc?

És bár nem tudod, hogy lépni kell,

Téged vár a tánc!

Látod téged vár a tánc!

Nem tudhatod azt, hogy ki mennyit ér,

Legyen szakács, vagy ács!

A szemnek nem elég csak a földi lét,

Fönn a menyben lát,

Ahogy az Úr,

Ahogy az Úr,

Ahogy az Úr a Mennyből lát!

2020. jún. 14. 22:14
 88/179 A kérdező kommentje:

Nem kellett volna támadó hangnemet felvennem, és kizárólagosan hangoztatnom azt, amit igaznak gondolok. Elnézést ezért. Valószínűleg én gondolom rosszul a dolgokat. Durva hangnemet vettem fel, és belegázoltam mások lelkébe.

Én elfogadom amit írtok. És meg kell adnom a tiszteletet másnak is. Szóval, bocsánat a kérdésért is, mert csak heves indulatokat váltottam ki sokakból.

2020. jún. 14. 22:14
 89/179 A kérdező kommentje:

Úgyhogy mondom, elnézést, csak indulatokat okoztam és provokációnak tűnhetett maga a kérdés is. Csak néha elgondolkozom a valláson, ennyi. Én nem mondom azt, hogy nekem igazam van. Igazából semmit sem tudok.... Csak vélni vélek valamit, az pedig semmit sem jelent.

És bocsánat a támadó hangnemért és hogy megsértettem mások hitét.

2020. jún. 14. 22:18
 90/179 anonim ***** válasza:

53-as vagyok.

Egyáltalán sem nem haragszom, sem nem veszem sértésnek. Azt szeretném, az itt kommentelőkkel együtt, ha az életed békés, és boldog legyen, egészséges keretek között. Nekünk kell Istenhez igazodnunk, nem forditva. Mivel Ő hozta létre az életet, mindenkinél jobban tudja, mi az, ami helyes, és mi nem. Olyat soha nem tiltott, és nem is fog tiltani, ami hasznos, és az örömünket, boldogságunkat szolgálná.

Isten pedig irgalmas, de a türelmével, irgalmával, nem lehet visszaélni, sem nem erre hivatkozni, csak hogy tegyük a rosszat.

HA úgy tekintené a helytelenséget, ahogy TE felvázolod, akkor soha nem kaptak volna büntetést, és nem került volna bele a bibliába, az emberek tetteinek a Következménye. A saját népét is megbüntette, nem kimélte.

Mondhatta volna, hogy "az Én népem". De akkor hogyan különböztek volna másoktól, ha ugyan olyan életet éltek volna.

Isten azt mondta, hogy a különbséget látni lehet, hogy ki az aki szolgálja Istent és ki az aki nem.

Erre gondolj, és ne arra, hogy itt bántani, sértegetni, vagy megbélyegezni akarnak, hanem ellenkezőleg, azt szeretnénk, ha örökké élnél Isten megigért új rendszerében.

2020. jún. 14. 22:19
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!