Isten és ti keresztények miért gyűlölitek a melegeket ? A keresztény Isten egyértelműen homofób a Biblia írása szerint. Konkrétan Isten megfenyegette őket, hogy a tüzes Pokolba dobja őket. És a keresztényeknek is mélyen elítélőek,ennyit a szeretetről
Én ateista meleg vagyok. És szerintem durva általánosítás, hogy a keresztények utálnák a melegeket. Kapásból beugrik 4 hithű keresztény ismerősöm, aki tudja rólam, hogy meleg vagyok és soha egyetlen rosszalló tekintetet vagy mondatot nem kaptam tőlük ezért. Rendszeresen beszélünk, néha össze is járunk dumálni, az égvilágon semmi bántást nem kaptam tőlük.
Sőt, maga Ferenc pápa vonta kétségbe saját magán keresztül minden katolikus jogosultságát, hogy pálcát törjön pl. a melegek felett. Én nem szeretem a tekintélyelvűséget, de azért a pápa személyének a véleménye szerintem elég nagy súlyú egy kereszténységről szóló vitában.
Én azt látom, hogy a keresztények, a valódi keresztény emberek tényleg a szeretet erkölcsi parancsa szerint élnek, és velük szemben sportszerűtlen, hogy pár bigott vallásos gyűlölködése miatt megbélyegezzük az egész keresztény közösséget.
Én nagyon keményen ateista vagyok, de azt gondolom, a Biblia erkölcse nagyon sok helyen kiválóan alkalmazható. Szent Pál szeretethimnuszára hívnám fel szigorúan vallásra való tekintet nélkül minden ember figyelmét:
"Lehet prófétálótehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat; hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek."
Én szeretem a keresztény embertársaimat, még a gyűlölködő bigott vallásos embereket is, a meleg sorstársaimat is, a hetero embertársaimat is, minden férfit és nőt egyaránt.
A keresztény közösségnek pontosan ugyanolyan joga van pár f**z miatti megbélyegzés nélkül élni, mint ahogy nekem melegként jogom van ahhoz, hogy ne pár hülye f**z miatt ítéljenek el.
Ez persze csak az én gondolatom, lehet vele vitatkozni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!