Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten és ti keresztények...

Isten és ti keresztények miért gyűlölitek a melegeket ? A keresztény Isten egyértelműen homofób a Biblia írása szerint. Konkrétan Isten megfenyegette őket, hogy a tüzes Pokolba dobja őket. És a keresztényeknek is mélyen elítélőek,ennyit a szeretetről

Figyelt kérdés
Nem mondanám, hogy nagyon vallásos vagyok, nem is vagyok teljesen ateista, picit talán hiszek benne, hogy van egy felsőbb entitás, aki hatalmasabb nálunk. A bibliai tanításokkal alapvetően egyetértek, sőt mindegyikkel, de 1 dologban viszont mélységesen nem, és ez eltávolított picit Istentől. Az, hogy ha 2 ember szereti egymást, és hűségesek egymáshoz, legyenek akár azonos neműek, Isten miért veti meg és utálja, gyűlöli őket ?

2020. jún. 14. 02:06
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/179 anonim ***** válasza:
100%

Ó, miattunk ne aggódj, mi itt ennél sokkal jobban tépjük ám egymást néha (sokszor) :D

A támadó hangnem kicsit erős volt, és mi megszoktuk, hogy erre visszatámadunk :) aztán ez gyorsan eszkalálódott.

Örültem a beszélgetésnek, remélem még találkozunk itt a gyakorin!

Béke

2020. jún. 14. 22:23
 92/179 A kérdező kommentje:

És észrevettem, hogy van egy paradoxon az írásomban. Elfogadást követelek, holott én is letorkolltam a másikat és én sem fogadtam el más véleményt. Egyébként őszintén szólva nem tartom magamat sokra (konkrétan egy marék molylepke becsesebb tőlem és többet ér tőlem szerintem xD), önbizalmam meg a béka segge alatt van.

Igazából nem vagyok fontos, csak egy porszem vagyok. Istentől függ úgyis minden, ha bűnösnek tart, és halállal fizetek, én azt is megértem, és elfogadom azt a döntését is, ki vagyok hogy felülbíráljam ?

Ha meg kell halni, akkor meg kell, ebben úgyis Isten lesz a döntőbíró.

Csak a saját komplexusaim szóltak belőlem, és másokon vezettem le fölös indulataimat.

2020. jún. 14. 22:42
 93/179 A kérdező kommentje:
Egy marék szárított molylepke akart lenni, azt is többre tartom magamnál . :)
2020. jún. 14. 22:43
 94/179 A kérdező kommentje:
Őszintén pedig, nyilván jó lenne a Biblia által írt Mennyben, meg örök élet de nem tartom annyira fontosnak a saját életemet, hogy akár a halál gondolata megrémisszen. Ha elítél engem, annak is oka van, onnan már nincs visszaút. És ha meghalok ,akkor mi van ? Amúgy se vagyok sok embernek fontos, nincs nagy vesztenivalóm, és ezért nincs is nagy tétje.
2020. jún. 14. 23:06
 95/179 A kérdező kommentje:
Az ember akkor hal meg először, amikor elveszíti a számára fontos embereket. Ezt már megéltem... Egy ilyen ember számára a második halál nem okoz nagy fájdalmat, hiszen lélekben már eleve halott volt....
2020. jún. 14. 23:10
 96/179 anonim ***** válasza:
100%

A melegség csak a mai modern világban ilyen problémás. Régebben egyszerűbben kezelték.

Azt se küröli világnak senki, ha hetero kapcsolatban szeretik megöklözni egymást a felek. Hálószobatitok. Ennyi.

2020. jún. 15. 00:47
 97/179 anonim ***** válasza:

KEdves Kérdező.

akár mekkor hibát is vétettél, soha nem szabad leirni magad. S ha senkinek nem is érsz semmit, a Teremtő mindenkiben lát lehetőséget, és hivja az embereket.

Jézus azt mondta, hogy nem az egészségesekért jött, hanem a betegekért, az elveszettnek látszókért, akik a világban semmirekellőknek számitanak.

HA elismerjük, hogy egy porszemecskék vagyunk azzal kimutatjuk, hogy tudjuk a helyünket a világegyetemben. S ez bizony segit, hogy a továbbiakban se gondoljunk többet magunkról.

Elmélkedj azokon az embereken, akik a Bibliai beszámolókban, halált érdemlő dolgokat tettek, de Isten még sem vetette el, vagy ölte meg Őket.

Vegyük Dávid királyt. Több olyan dolgot is tett, amiért többszörös halált érdemelt volna.

Házasságtörést követett el, majd mikor nem sikerült eltusolni a dolgot megölette az asszony férjét. S ha még ez sem volt elég, engedély nélkül megszámláltatta a népet, aminek az lett a következménye, hogy 70.ezer ember halt meg.

Isten még is azt nyilatkozta Róla, hogy "szive szerinti férfi".

Ez azt jelenti, hogy nem számit mit tett? NEM. Dávid alaposan megkapta a büntetést, ami az egész életére kihatással volt, a halál talán még megváltás is lett volna számára. De Isten az egész embert látta, és azt, hogyan áll ahhoz a bünhöz, amit elkövetett.

Dávid mélységesen és a legőszintébb módon szégyellte, és bántotta az amit tett. Ami pedig ezt bizonyitotta, hogy változtatott a dolgain, gondolkodás módján, Őszite szivvel kért bocsánatot, és soha többé nem tett halált érdemlő dolgokat.

Bár a büntetést nem kerülte el, de életben maradt, és kiigazitotta a gondolkodás módját, és rendezte az életét Istennel összhangban.

Javaslom, hogy kellő alázattal, és imával kisérve, beszélj erről Istennel, kérj segitséget, hogy felismerd a dolgaidat, és változtatni is tudj ezeken. Jézus tanácsai sokat mondóak. Ahhoz, hogy elkerüljünk egy rossz itéletet, áldozatot kell hozni, Isten országáért.

Jézus jelképesen azt mondta, hogy "lekell vgnunk a jobb kezünket", vagy kikell vennünk a jobb szemünket", ha az okoz gondot, hogy haladjunk Isten utján. Persze nem szószerint értette.

Fontos, hogy kerüljünk mindent, ami nem összeegyeztethető a helyes keresztény élettel, még akkor is, ha úgy érezzük, hogy nélküle nem lehet élni. Az élet több ezeknél.

Talán tudtam segiteni.

2020. jún. 15. 08:47
 98/179 anonim ***** válasza:

Isten és mi keresztények nem az embereket nem szeretjük, hanem a bűnt.

De ez nem csak a homoszexualitásnál jön elő. Rengeteg bűn van a világon, de Isten egyiket sem szereti. Harcolunk kell ellenük. De nem az emberek ellen, hanem a bűn ellen.

2020. jún. 15. 09:21
 99/179 anonim ***** válasza:
46%

Nem gyűlöljük őket, legalább is az Egyház nem. Isten sem veti meg őket. Isten a bűnt veti meg, nem az embert. Ez az, amire mi emberek sajnos sokszor képtelenek vagyunk: szétválasztani az embert és a bűnt.

A kleptománia is tekinthető bűnnek, mert lopni bűn, de attól még a kleptomániást nem gyűlölni kell, hanem segítségre szorul.

Eléggé ki lett itt tárgyalva ez a téma, de egy rövid részt még idemásolok a Katolikus Katekizmusból:

"Nem elhanyagolható azon férfiak és nők száma, kiknek homoszexuális hajlama nagyon mélyen gyökerezik. E hajlam, mely objektíve rendetlen, többségük számára próbatétet jelent. Tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell fogadni őket. Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés minden jelét. Az ilyen személyek arra hivatottak, hogy valósítsák meg életükben Isten akaratát, és amennyiben keresztények, egyesítsék az Úr keresztáldozatával az állapotukból adódó esetleges nehézségeket."

Ki beszél itt gyűlöletről? :))

2020. jún. 15. 10:08
 100/179 A kérdező kommentje:

És mit mondanátok egy meleg embernek, aki ilyen problémákkal küszködik ? Nem lehet úgy beszélni, mintha nem létezne, tudjuk, hogy sokszázezer, ha nem millió ilyen ember van.

Szóval mit mondanátok neki ? Fojtsa el magában élete végéig az érzést, vagy összejöhet egy másik meleg emberrel, ha így ő boldog és jól érzi magát, attól szolgálhatja Isten és nem -e szerint fog ítélni ?

2020. jún. 15. 10:15
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!