Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten és ti keresztények...

Isten és ti keresztények miért gyűlölitek a melegeket ? A keresztény Isten egyértelműen homofób a Biblia írása szerint. Konkrétan Isten megfenyegette őket, hogy a tüzes Pokolba dobja őket. És a keresztényeknek is mélyen elítélőek,ennyit a szeretetről

Figyelt kérdés
Nem mondanám, hogy nagyon vallásos vagyok, nem is vagyok teljesen ateista, picit talán hiszek benne, hogy van egy felsőbb entitás, aki hatalmasabb nálunk. A bibliai tanításokkal alapvetően egyetértek, sőt mindegyikkel, de 1 dologban viszont mélységesen nem, és ez eltávolított picit Istentől. Az, hogy ha 2 ember szereti egymást, és hűségesek egymáshoz, legyenek akár azonos neműek, Isten miért veti meg és utálja, gyűlöli őket ?

2020. jún. 14. 02:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/179 A kérdező kommentje:

1: Két ember saját, szabad elhatározásából, döntéséből jön létre egy meleg kapcsolat

2: Ha 2 ember szeretik egymást, boldogok együtt, másnak miért baj ez ?

3: Isten miért bünteti a szeretetet halállal ?

4: Miért nem lehet egy homo pár egyenlő egy heteróval, miért nem lehetnek azonos jogaik?

5: Kinek ártanak ? Ha ketten titokban tartják, nem hivalkodnak, nem okoznak kárt másnak, ugyan miért baj

6: A pár hűséges lenne élete végéig, nem csalnák a másikat.

7: Ha 1000 párból 1 pár meleg, nem fog társadalmi kataklizmát, összeomlást okozni, fog születni épp elég gyerek.

8: A melegek nem szaporodnak, oké. De vannak egyedülálló szinglik, akik nem akarnak gyereket, vagy meddő párok, akkor őket is rekesszük ki ?

9: A melegség nem fertőző, heteróból nem lesz meleg

10: Meleg párnál sem csak szex van, hanem lelki dolgok is, ugyanúgy mint a heteróknál.

11: Valaki nemi irányultságát nem lehet megváltoztatni, ez kódolt, úgy hogy a szemszínét sem

12: Keresztények attól boldogabbak lesztek hogy gyűlölködtök ? Ne ítélj hogy ne ítéltess

13: Miért nem foglalkozik mindenki a saját szexualitásával ?

14: Isten miért leskelődik a hálószobánkban ? A szex az sztem magánügy

15: Nem összekeverendő a pedofíliával, homoszexualitásnál szabad akarat van mindkét fél részéről.

16: Amúgyis el van nyomva ez a csoport, ne rúgjunk beléjük még egyet

17: Ha valakinek csak a melegség a bűne, de jár templomba, segít a szegényeknek, imádkozik és jó életet él, akkor is a Pokolra jut ?

18: Isten azt akarja hogy boldogok legyünk, de 2 meleg csak így lehet boldog. Isten miért ne akarná hogy boldogok legyünk ?

19: Keresztények, ti örülnétek ha a melegek a Pokolra jutnának ?

2020. jún. 14. 02:17
 2/179 A kérdező kommentje:
20: Az összes többi bűnt értem, ha gyilkolsz, elveszed valaki életét, az értem miért bűn, ha megkárosítasz valakit anyagilag, értem miért bűn, ahogy a házasságtörés is. Na de ha egy meleg pár együtt van hűségben, és nem csalják egymást ?
2020. jún. 14. 02:25
 3/179 A kérdező kommentje:
21: Ha egy meleg pár felajánlja szerelmét Isten tiszteletére, Isten miért veti meg ? Isten az egész Bibliában a szeretetet tanítja, ez is szeretet.
2020. jún. 14. 02:31
 4/179 anonim válasza:
37%

Isten (vagy lehet Őt akárhogy nevezni, nem számít) egy szeretetteljes lény, aki mindenkit szeret, mindenkire vigyáz, és a vallás alapja, hogy a földön minden ember bűnös, ezért vagyunk itt. Istent megbocsájtóként is jellemzik. Minden pozitív érzés benne van, és tökéletesen tudja, hogy ezek az emberek mit éreznek. Milyen szörnyű is lenne az egész világ, ha nem az igazság, a szeretet uralná. Isten tudja, hogy milyen érzés földi halandónak lenni, tudja, milyen veszélyeknek vagyunk kitéve, milyen úgy élni, hogy nem értjük az életet.

Isten mindenkit szeret, de akik Istent is szeretik, oly módon, hogy követik a tanításait, azoknak könnyebb bejutni a Mennybe (vagy valahova ahol jobb).

Isten a szeretetet tanítja, a szeretet a legfontosabb dolog, mert ez tükörszerűen visszaüt halálunk után.

A világon a szeretet az, ami számít semmi más!!

Én amúgy ezek alapján (sajnos) arra jutottam, hogy a földi iratok hamisak, amúgy is Vatikánban olyan sok titkot őriznek, ami megváltoztathatná az egész vallást. Vannak hamis és eltitkolt dolgok. Viszont nézd végig a történelmet, hogy a vallás miként használták ki az emberek (búcsúcédula, pénzszerzés, emberek manipulálása).

Szerintem ha egy meleg a pérjét szereti az jó, viszont ha nem áll bele ilyen párkapcsolatba, akkor a Teremtőt szereti, és felé irányul az illető szeretete.

De ezek felvetések, fogalmam sincs, hogy mi a teljes igazság, ez az én álláspontom.

(az is kamu, ahogy Jézust ábrázolják. a jelenlegi pápa is elismerte, hogy a teremtés nem 7 nap alatt történt, hanem az ősrobbanással. Az a lényeg, hogy nem tudom...bármi lehet)

2020. jún. 14. 02:49
 5/179 anonim válasza:
15%

Amúgy Jézus isten fia, meg Máriának van a férje (nem tudom a nevét, nem vagyok keresztény annyira). Szóval Jézusnak 2 apja van, viszont lehet hogy Isten nő, és sz is igaz, hogy a nők az érzékibbek. Szóval Istent miért idős férfiként ábrázolják.

Én nem értek semmit.

2020. jún. 14. 02:54
 6/179 anonim ***** válasza:
17%

A szent könyvűk miatt:

Mózes 3 18:22 Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak.

2020. jún. 14. 05:43
 7/179 anonim ***** válasza:
16%
Ha az istenes verziót nézzük, tudnak szaporodni? Nem! Ha az evolúciós verziót nézzük, tudnak szaporodni? Nem! Tehát a buzeránsok nem támogatottak. Ennyire ecccerű.
2020. jún. 14. 06:31
 8/179 anonim ***** válasza:
29%

Azért ezt így ebben formában nem igaz, hogy a keresztények kollektíven gyűlölik a melegeket, ahogy Isten sem gyűlöli a melegeket.

A Biblia azt mondja, Isten mindenkit szeret, azt is mondja, hogy szeressük a felebarátainkat úgy ahogy magunkat szeretjük.

Személy szerint úgy gondolom, hogy két ember magánügye mit csinálnak az ágyban addig amíg mindketten élvezik és nem ártanak vele senkinek.

Viszont a pride felvonulásokat teljes mértékben ellenzem, nem értem miért kell felvágni vele és mások arcába tolni a témát, senkit se érdekel, hogy ki mire gerjed, éppen ezért egy hetero felvonulást vagy egy BDSM felvonulást ugyan akkora ízléstelen magamutogatásnak tartanám mint az LGBTQ felvonulásokat.

Egy keresztény aki gyűlölködik nem is igazi keresztény, hanem egy képmutató pozőr, nem tartja magát a Szentíráshoz amiben állítólag hisz.

# 5 Mária férje József volt, de a keresztény tradíció szerint Mária szűzként esett teherbe Jézussal, és csak Jézus testvére Jakab apostol József fia.

Isten se nem nő, se nem férfi, nem rendelkezik szaporító szervekkel, azért Úrnak nevezzük mert az ókori héber nyelvben az egyes szám harmadik személyes névmásnál ugyan azzal a szóval jelölik az egyes szám harmadik személy férfi névmást és az egyes szám harmadik személy semleges névmást, nincs külön szavuk rá, ellenben az egyes szám harmadik személy női névmásra van.

Remélem tudtam segíteni.

2020. jún. 14. 09:52
 9/179 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jó lenne, ha minden felvetett pontomra reagálnátok.
2020. jún. 14. 10:34
 10/179 anonim ***** válasza:
22%

Én nem gyűlölöm őket, szeretem őket, ugyanolyan embernek tartom őket, mint mindenki mást. Ez viszont nem változtat azon, hogy bűnnek gondolom. Szerintem hülyeség, hogy emberek felvonulnak melegek ellen, tüntenek ellenük, gyűlölik őket, nem így kéne (persze a pride sem helyes).

Több dolog miatt is bűn a homoszexualitás, de ezt nem írja a Biblia, hogy miért:

Az 1. az, hogy valójában nem is a homoszexualiás a rossz, hanem a kapcsolatnak van egy módja: egy férfi és egy nő szeretik egymást életük végéig. Minden más már rosszank számít.

A 2. oka, hogy bűnnek számít, hogy akkoriban betegségek terjedtek a homoszexualitással, ami komoly veszélyt jelentett a lakosságra, ezért számított tisztálalannak.

A 3. oka pedig hasonló az elsőhöz. A házasság egy szimbolikus dolog, ami előre vetíti az Istennel való házasságot. A Biblia úgy írja le, hogy Isten vagy Jézus és a hívők között egy házasság jön létre, ahol Jézus a férfi, a benne hívők pedig a nő. Az Ószövetségben ezért nevezi Isten paráznának Izraelt, mert idegen isteneket imádtak. Ezért nagy bűn a házasságtörés és a homoszexualitás, mert akkor az Istennel kötött házasságot gyalázod meg.

A három közül lehet mind igaz, lehet egyik sem.

2020. jún. 14. 10:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!