Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten és ti keresztények...

Isten és ti keresztények miért gyűlölitek a melegeket ? A keresztény Isten egyértelműen homofób a Biblia írása szerint. Konkrétan Isten megfenyegette őket, hogy a tüzes Pokolba dobja őket. És a keresztényeknek is mélyen elítélőek,ennyit a szeretetről

Figyelt kérdés
Nem mondanám, hogy nagyon vallásos vagyok, nem is vagyok teljesen ateista, picit talán hiszek benne, hogy van egy felsőbb entitás, aki hatalmasabb nálunk. A bibliai tanításokkal alapvetően egyetértek, sőt mindegyikkel, de 1 dologban viszont mélységesen nem, és ez eltávolított picit Istentől. Az, hogy ha 2 ember szereti egymást, és hűségesek egymáshoz, legyenek akár azonos neműek, Isten miért veti meg és utálja, gyűlöli őket ?

2020. jún. 14. 02:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/179 anonim ***** válasza:
39%

"Az szeretném, hogy Isten Bélát ne az alapján ítélje meg, hogy kivel bújik ágyba és kit szeret, hanem érdemei szerint ítéljen."

Isten állitja fel a törvényeket, és erkölcsi mértékeket. S ez alapján itéli meg az embert. Én is sok mindent szeretnék, de nem Én határozom meg, hogy Isten nekem kedvezve hozzon döntéseket, és engedje már meg.

Akkor akár mindenkinek mindent meg engedhetne.

Az ember érdemeibe sok minden belefoglaltatik.

Ne felejtsd el, Jézus szavait:

(Máté 5:19) 19 Aki tehát megszegi a benne lévő legkisebb parancsolatok egyikét is, és arra tanít másokat, hogy ők is tegyenek így, azt nem fogják méltónak tartani az egek királyságára. . . .

Isten nem eltörölte a törvényt, hanem magasabb szintre emelte.

Ő annyira tisztelte a Törvényeket, hogy még azt a magatartást is elítéli, amely közvetve a Törvény megszegéséhez vezet.

Vagy is nem csak a gyilkosságot, vagy paráznaságot itéli el, hanem azt is ami az oda vezető útat is magában foglalja.

(Máté 5:27, 28) 27 Hallottátok, hogy megmondták: »Ne kövess el házasságtörést!« 28 Én pedig azt mondom nektek, mindaz, aki kitartóan néz asszonyra, hogy szenvedélyre gyúljon iránta, már házasságtörést követett el vele a szívében.

Sokan itt meggyalázzák, és meghazudtolják Istent, nevetség tárgyává téve a komolyságát a tanitásának.

Szörnyű.

2020. jún. 14. 13:56
 22/179 A kérdező kommentje:

Ártanak valakinek ?

1: Mi van ha valaki nem kapott normális családi mintát, elváltak a szülei, vagy úgy nőtt fel, hogy állandóan veszekedések és cirkuszok vannak és sehova nem tudnak úgy elutazni hogy ne legyen előtte veszekedés? Vagy lehet nem is ismerte a szüleit

2: Ha a heteró párkapcsolat olyan jó miért van annyi családon belüli erőszak és válás?

3: Mi van ha valaki nem akar gyereket mert idegesítik, és nem tudna értük felelősséget vállalni

4: A szex nem feltétlen csak szaporodás céljából van, hanem hogy örömet okozzanak egymásnak az emberek, ki-ki döntse el

5: A monogám párkapcsolat híve vagyok, de ezen belül szerintem a homo kapcsolattal nincs semmi probléma

6: Mi van ha Béla nem kapott normális férfiképet, apaképet, az apja állandóan szidta, meg ordibált vele, és semmi szeretetet nem kapott tőle, így Béla egy másik fiútól szeretne megkapni azt a szeretetet és gondoskodást és intimitás, amit az apjától nem kapott meg?

2020. jún. 14. 14:22
 23/179 A kérdező kommentje:
21-es, elítéled a melegséget, de az nem érdekel, hogy mi vezetett oda, hogy valaki a saját nemét szereti. Mi van, ha valaki a tömjénezett heteró családban nevelkedett fel, de mégse kapott normális család képet,mert állandó veszekedés és cirkusz volt ?
2020. jún. 14. 14:25
 24/179 A kérdező kommentje:

21-es válaszoló, elítéled a melegséget, de az oda vezető út, hogy valaki miért lesz meleg, nem érdekel téged.

Igen, a legtöbben heteró családban vannak, de sokan mégsem érzik jól magukat, mert gyakoriak a válások, Házasságtörés, vagy csak simán cirkusz megy állandóan, meg veszekedések . Ugye, hogy egy párkapcsolat milyenségét nem az határozza meg, hogy valaki heteró vagy homo?

Normál esetben az ember ha egy családban nevelkedik, kap egészséges apa, meg anya, férfi és női képet.

De ha Béla nem kap egészséges férfiképet, mert az apja állandóan szidalmazza, meg dühöng, meg megalázza folyton, akkor az kinek a hibája.

Béla ha felnő, deficites lesz, mert nem kapott normális férfi képet, mert az apja állandóan bántotta meg ordibált vele gyermekkorában.

Ilyen módon érthető, ha a saját neméről fantáziál, hiszen családjában nem kapta meg a szeretetet, intimitást azonos nemű szülőjétől, így felnőtt korában azt fogja keresni, és ne csodálkozunk, ha meg tetszik neki Feri és mondjuk tőle szeretné megkapni a szeretetet, testi és lelki formában.

Akkor most itt véletlenül nem az apa a hibás ???? Talán a fiának gyermekkorában több intimitást és szeretetet kellett volna még adni, gondoskodni róla, nem állandóan a vasszigor, megtanitani hogy lesz belőle férfi.

Talan több program kellett volna a fiával, nem állandóan szidni és mindenért lebaszni őt. Akkor talán Béla nem egy férfitól, Feritől akarná megkapni a boldogságot.

2020. jún. 14. 15:36
 25/179 A kérdező kommentje:
Ha Isten elítél egy meleg fiút, akkor az apját is ítélje el, aki gyerekkorában nem adott neki szeretet és intimitást, bántotta és szidalmazta állandóan és emiatt a deficites férfiképe miatt a saját neméhez vonzódik és tőle akarja megkapni az intimitást, amit az apja nem adott meg.
2020. jún. 14. 15:46
 26/179 anonim ***** válasza:
53%

13-ra reagálva: Isten nem ezzel foglalkozik. Azok a keresztények foglalkoznak ezzel, akik ezt állítják be a legnagyobb problémának, pedig Isten is tudja, hogy sokkal nagyobb problémák vannak. Ettől függetlenül megítéli a melegeket.

Hidd el, ha a meleg fiú az apja miatt lett meleg, akkor Isten az apát sokkal jobban megítéli.

2020. jún. 14. 15:53
 27/179 A kérdező kommentje:
Én nem tudom amúgy, miért kell olyan nagy ügy ebből.... Inkább legyen 1000 meleg, mint 1 gyilkos
2020. jún. 14. 15:59
 28/179 A kérdező kommentje:

Ítélkeztek a melegek felett, de FOGALMATOK SINCS, mi játszódik le a lelkükben és hogy a deficites apa-és férfiképük miatt szeretnének maguk mellé egy másik fiút, aki életük értelme.

Nagyon kegyetlenek, szívtelenek, és könyörtelenek vagytok, főleg az utolsó hozzászólók. Egy csepp empátia nincs bennetek.

2020. jún. 14. 16:03
 29/179 A kérdező kommentje:
Ha Isten képes a Pokolba küldeni a melegeket, akkor csak az ítélkező, könyörtelen, szívtelen, 0 empátiával rendelkező homofóbok után !!
2020. jún. 14. 16:04
 30/179 A kérdező kommentje:
Egy fiúnak kell egy egészséges, szerető férfi kép, és ez nem mindenkinek adatik meg. Ez az apa felelőssége, ha nem kapja meg !! Miért olyan baj, ha ezt felnőttkorában szeretné egy másik férfitól megkapni, bepótolni ??
2020. jún. 14. 16:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!