Isten és ti keresztények miért gyűlölitek a melegeket ? A keresztény Isten egyértelműen homofób a Biblia írása szerint. Konkrétan Isten megfenyegette őket, hogy a tüzes Pokolba dobja őket. És a keresztényeknek is mélyen elítélőek,ennyit a szeretetről
A miséről meg a templomról nem tudok sokat mondani, mert én amúgy sem azt hisze, hogy Istent így lehet csak szolgálni.
Ahogy mondtam, nekem nem baj, nem ítélem el őket.
Amikor a Biblia szeretetről beszél, akkor nem a szerelemről beszél, hanem az összes ember iránti szereteről és segítőkézségről. A Biblia azt is írja, hogy nem szabad vért inni és bálványt imádni, pedig azzal sem ért senkinek az ember, hiába nem akarnak ártani Istennek.
"1: Két ember saját, szabad elhatározásából, döntéséből jön létre egy meleg kapcsolat
2: Ha 2 ember szeretik egymást, boldogok együtt, másnak miért baj ez ?"
Nekem aztán nem tudom, honnan tudhatnám másnak miért baj?
"3: Isten miért bünteti a szeretetet halállal ?"
Nem világos mire gondolsz.
"4: Miért nem lehet egy homo pár egyenlő egy heteróval, miért nem lehetnek azonos jogaik?"
Nem látom okát miért ne leletnének azonos jogaik.
"5: Kinek ártanak ? Ha ketten titokban tartják, nem hivalkodnak, nem okoznak kárt másnak, ugyan miért baj"
Így nem is baj.
"6: A pár hűséges lenne élete végéig, nem csalnák a másikat."
Tökéletes. Mondjuk ezt sem meleg sem pedig heteró párokból se nézném ki a manapság.
"7: Ha 1000 párból 1 pár meleg, nem fog társadalmi kataklizmát, összeomlást okozni, fog születni épp elég gyerek."
Egyet értek. Éppenséggel az alacsony születési rátaért nem a melegek hanem a heteró párok a felelősek mert csak egy gyereket vállalnak, vagy egyáltalán nem is vállalnak gyereket.
"8: A melegek nem szaporodnak, oké. De vannak egyedülálló szinglik, akik nem akarnak gyereket, vagy meddő párok, akkor őket is rekesszük ki ?"
Senkit sem kell kirekeszteni.
"9: A melegség nem fertőző, heteróból nem lesz meleg"
Tudjuk.
"10: Meleg párnál sem csak szex van, hanem lelki dolgok is, ugyanúgy mint a heteróknál."
Tudjuk.
"11: Valaki nemi irányultságát nem lehet megváltoztatni, ez kódolt, úgy hogy a szemszínét sem"
Nagyon rossz véleménnyel lehetsz rólunk keresztényekről ha nem is feltételezed, hogy ezt magunktól is tudjuk.
"12: Keresztények attól boldogabbak lesztek hogy gyűlölködtök ? Ne ítélj hogy ne ítéltess"
Ahogy már mondtam, egy igazi keresztény nem gyűlölködik, csak a képmutató pozőrök.
"13: Miért nem foglalkozik mindenki a saját szexualitásával ?"
Jó kérdés.
"14: Isten miért leskelődik a hálószobánkban ? A szex az sztem magánügy"
Ha a szex magánügy miért vonulnak fel a melegek? Egyébként szerintem is magánügy.
"15: Nem összekeverendő a pedofíliával, homoszexualitásnál szabad akarat van mindkét fél részéről."
Ez egyébként világos, de én már láttam pride felvonuláson olyan táblát hogy a kor csak egy szám, szóval részben ők is hibásak amiért az emberek műveletlenebb része össze mossa ezeket a dolgokat.
"16: Amúgyis el van nyomva ez a csoport, ne rúgjunk beléjük még egyet"
Nem kell senkibe bele rúgni, sem diszkriminálni a szexuális orientáltsága miatt. Felőlem aztán lehet engedélyezni a melegházasságot.
De Nyugat-Európa több országában legalizálták már a meleg házasságot, egyenlő jogaik vannak, társadalmilag elfogadott dolog ha valaki meleg, elszigetelt esetektől eltekintve nem éri őket diszkrimináció, ennek ellenére továbbra is azt mondják, hogy el vannak nyomva. Komolyan mi kell még?
"17: Ha valakinek csak a melegség a bűne, de jár templomba, segít a szegényeknek, imádkozik és jó életet él, akkor is a Pokolra jut ?"
Hát azt én nagyon nem hiszem.
"18: Isten azt akarja hogy boldogok legyünk, de 2 meleg csak így lehet boldog. Isten miért ne akarná hogy boldogok legyünk ?"
Én személy szerint nem hiszem, hogy a Mindenható Isten ilyesmikkel foglalkozik.
"19: Keresztények, ti örülnétek ha a melegek a Pokolra jutnának ?"
Nem kívánom senkinek, hogy a Pokolra jusson, Isten valóban mindig megbocsájtó és irgalmas.
A homoszexualitás egy viszonylag modern kategorizálás. A bibliai időkben és a középkorban ha azt mondod hogy homoszexuális, nem értették volna magát a koncepciót sem.
A homoszexuális aktus egy tett, ez alapján kategorizálni ugyanúgy nem látták volna értelmét, mintha azt mondod, hogy krumplievők vagy maszturbálók. A szodómiát pedig mindenkire lehetett mondani, aki megfeneklik a bűnben, az iszákosra ugyanúgy. A homoszexuális aktus pedig azért számít bűnnek, amiért a házasságon kívüli szex is, és nem azért, mert a homoszexuálisnak valami elemi romlottsága volna.
15-ös nagyon köszönöm, kár hogy nem minden kereszténynek ilyen a gondolkodása.
16-os, és ha 2 meleg házasságot köt és ugfy szexelnek az is bűn ?
Én azt mondom, hogy a vonzalmat nagyon szerintem pl nem nagyon lehet befolyásolni, ez olyan, hogy egy vega pl sosem fog húst enni.
Lehet van, aki mondjuk legbelül érzi, hogy meleg és nem meri felvállalni mert fél a társadalom elutasításról és hogy kirekesztik őt az Egyházból.
Most fojtsa el magát szerencsétlen egész életre? Homoszexualitás létezett mióta világ a világ, már az ókori görögöknél is.
És tételezzük fel, egy meleg párnál örök hűség lenne és nem kefélnének félre.
De a legfelháboritobb számomra, amikor a pedofíliával akarják összemosni, mint pl az országgyűlés elnöke. Meg amikor az M3-on ment pár éve egy melegek elleni uszító propaganda.
Jézus elmondta, hogy mi a valódi boldogság kulcsa. Ezt a Máté 5. fejezetének első verseiben olvashatjuk.
Akik Jézus tanitványaivá válnak, azok nem a helytelenséget cselekvőt gyűlölik, hanem azt a helytelenséget, amit tesz. Sajnálattal olvasom, hogy Isten törvényeit, két ember boldogságára apellálva, semmivé változtatják, illetve kijelentik, hogy Isten is igy gondolkodik.
Isten szeretné ha boldogok lennénk, de a boldoság forrásának nem nevez olyan alapot meg, ami ellenkezik a felállitott törvényeivel.
Isten hajlandó megbocsátani minden faja helytelenséget, de annak feltételei vannak. Ellenben nevetséges lenne, hogy hoz egy olyan trövényt, amit nem is vesz komolyan. Akkor akár nem is kellett volna ezeket a törvényeket megfogalmazni, leiratni, hogy mihez tartsuk magunkat.
Sajnos az emberek saját magukat csapják be. Isten nem fogadja el a közeledését, akik erkölcsileg nem tiszták. Ilyen imádatot, utálatosnak tartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!