Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten és ti keresztények...

Isten és ti keresztények miért gyűlölitek a melegeket ? A keresztény Isten egyértelműen homofób a Biblia írása szerint. Konkrétan Isten megfenyegette őket, hogy a tüzes Pokolba dobja őket. És a keresztényeknek is mélyen elítélőek,ennyit a szeretetről

Figyelt kérdés
Nem mondanám, hogy nagyon vallásos vagyok, nem is vagyok teljesen ateista, picit talán hiszek benne, hogy van egy felsőbb entitás, aki hatalmasabb nálunk. A bibliai tanításokkal alapvetően egyetértek, sőt mindegyikkel, de 1 dologban viszont mélységesen nem, és ez eltávolított picit Istentől. Az, hogy ha 2 ember szereti egymást, és hűségesek egymáshoz, legyenek akár azonos neműek, Isten miért veti meg és utálja, gyűlöli őket ?

2020. jún. 14. 02:06
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/179 anonim ***** válasza:
28%

"Isten és ti keresztények miért gyűlölitek a melegeket ?"

Nagyon sunyi az állitás! Ugy van beállitva mintha Isten függne a melegektöl.

Nos nem Isten függ a melegektöl hanem a melegek Istentöl. Te gyülölöd azokat akik nem akarják elfogadni a nézeteidet és Istent aki szeret és kinyilatkoztatta hogy az olyan tett vagy álláspont a kárhozatra visz.

"A keresztény Isten egyértelműen homofób"

Az Isten beszédét egyértelmüen semmibe veszed és magad meg a nézeteidet álitod fölébe vagyis isten fölé helyezed magad.

"a Biblia írása szerint."

Meg normális józan ész szerint is

"Konkrétan Isten megfenyegette őket, hogy a tüzes Pokolba dobja őket."

A Biblia sehol sem tanitja hogy Isten dobálja az embereket a pokolba.

Mindenkinek a saját cselekedete viszi oda az egyént. Isten megmondta hogy mi a helyes és mi nem.

"És a keresztényeknek is mélyen elítélőek,"

A melegséget ítélik el nem az egyént. Én követem Istent ha gyülöli a melegséget akkor én is. A melegeknek meg még mindig ott van megtérés és bünbocsánat.

"ennyit a szeretetről"

Mi heterók keresztények vagy ateisták is szeretünk más embert a saját nemünkböl ez az igazi szeretet ami feltétlenségen akapszik. Amit ti csináltok az fajtalankodás.

A gyilkosok is szeretik a saját anyukat vagy testvérüket vagy a tolvajok. Az érved a szeretetre az nem érv a melegség elfogadására. De amugy nagyon átlátszó vagy megjelensz hetente és a meleg nézeteidet akarod itt ráeröltetni emberekre hogy fogadják el a melegséget. Fizet neked ezért valaki?

2020. jún. 14. 21:24
 62/179 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok Jehova Tanúja, de miért kell így nekimenned annak a valakinek, aki segíteni próbál? És ha szektás? És ha Jehova Tanúja? Attól még nem lehet valakinek tisztességes szándéka?

Nem kötelező elfogadni a segítségnyújtást, senki nem fog téged bántani azért, mert nem élsz ezzel, mert világnézetileg/vallásilag te mást gondolsz. De ha mindenkiben azt keresed, hogy hol akarhat neked rosszat, akkor valójában teljesen mindegy, mennyire elfogadó valaki, vagy sem, mert neked az áldozatiságod fontosabb, mint az, hogy megpróbálj valakit tolerálni. És így pedig aligha fog tudni neked bárki is segíteni vagy befogadni, mert az önsajnálatod fontosabb lesz neked, minthogy kikerülj belőle.

Én nem azt mondom, hogy fogadd el Jehova Tanúit, mert hát azt itt is tudják, hogy én azért eléggé máshonnan jövök :) Ezt azért mondom, mert azt veszem észre, hogy nem figyelsz magadra. Annyira meg vagy győződve a gondolataid hiteléről, hogy nem tudunk semmiről sem meggyőzni. Szerintem sokkal jobban bántod önmagad, mint itt eddig bárki téged.

2020. jún. 14. 21:27
 63/179 anonim ***** válasza:
88%

"Jw.org, mi ?????? Szektás... Ne egy ilyen adjon már nekem vallási tanácsokat, meg prédikáljon nekem, aki kiforgatja a Bibliát és a keresztények többsége is megveti őket...."

Kb hasonlóan forgatod ki a Bibliát mint ők. Tehát nem sok választ téged el tőllük simán mehetnél közzibük

64/179 A kérdező kommentje:
Te pedig szektás vagy, jw.org honlapot adtál meg onnan tudom, az pedig a Jehova Tanúja honlap. Ti még a keresztények között is számkivetettek vagytok
 65/179 A kérdező kommentje:
Ez az 53-as kommentelőnek szól.
2020. jún. 14. 21:29
 66/179 anonim ***** válasza:
100%

"Lebuktál"

Már ne haragudj, de nem titkoltam soha, hogy Tanú vagyok. Másrészt, nem észt osztok, hanem Isten szavában lefektetett alapelvekkel érvelek, a szentirás alapján.

Jehova Tanúi pedig csak a világ szerint szekta. A Biblia alapján mást jelent a szekta kifejezés.

"2 ember szeretetét Isten ne büntesse halállal. Isten a szeretet istene, szeretet és szeretet között ne tegyen különbséget, ha az a 2 fél beleegyezésével történik.

Ebben pedig nem a szeretetről van szó, hanem az Isten által felállitott természet sezrinti törvényekről. Szeretni természetes folyamat alapján kell, nem természet ellenesen.

Egyébként pedig azt teszel az életeddel, amit akarsz. Élj úgy ahogy neked tetszik.

2020. jún. 14. 21:29
 67/179 A kérdező kommentje:
66-os, egy SZEKTÁS ne prédikáljon nekem, ti még a keresztények között is számkivetettek vagytok
2020. jún. 14. 21:31
 68/179 A kérdező kommentje:

Most olvastam interneten, hogy a Jehováknál a várátömlesztés bűn, hogy a csecsemőkeresztelő helytelen, állami vagy vallási ünnepeken résztvenni helytelen.

És egy ilyen ember osztja az észt nekem, meg tör pálcát felettem ??!??!

2020. jún. 14. 21:35
 69/179 anonim ***** válasza:
30%

"66-os, egy SZEKTÁS ne prédikáljon nekem, ti még a keresztények között is számkivetettek vagytok"

Azt sem tudod már mit beszélsz. Az igazi kereszténynél ilyesmi ahogy leirod? Képtelenség. Egyáltalán nem számkivetettek. Ugyan olyan embetek mint bárki más. Ne viccelj már mert nevetséges vagy.

2020. jún. 14. 21:36
 70/179 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos fogalmad sincs arról, mit jelent a "keresztény" kifejezés.

Jehova Tanúi mint keresztények, Jézust fogadják el megváltó királyuknak, és ennek a tanitásnak megfelelően igyekszenek élni.

Egyáltalán nem mondtam, hogy legyél Jehova Tanúja. Ez nem kötelező, Isten nem kötelez senkit semmire. Elmondja a kéréseit, és szándékait, Te pedig eldöntheted, élsz-e ezekkel vagy sem.

ahogy irtam, nem fogok hazudni, amit Isten leiratott, és elmondott, az a lényeg.

Egyébként pedig ahogy olvasom itt az irásodat, mindenféle érvet elvetsz, függetlenül, hogy milyen "kereszténynek" nevezi magát.

2020. jún. 14. 21:38
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!