Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hisztek Isten létezésében?

Hisztek Isten létezésében?

Figyelt kérdés
Akik nem hisznek, azok megmagyaráznák hogy miért?
2020. ápr. 11. 01:15
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/477 anonim ***** válasza:
77%

"Továbbra is az a véleményem, hogy az abiogenezis nem tud teljesen érvényben helytállni. Az élettelenből is csak akkor tud élő keletkezni, ha az élő, a létező, a működő (pl.víz) jelen van."

A viz élő? Na ne csináld már :D Netán ezt is a tudomány állitotta?

"Azok a kísérletek, amelyek az abiogenezist próbálták bebizonyítani, nem nélkülözték azokat a kémiai feltételeket, amelyek a biológiai értelemben vett élethez nélkülözhetetlenek. Ha nem teremtették volna meg azt a légösszetételt, ha nem használtak volna vizet stb., akkor nem tudott volna az élettelenből élő keletkezni. Erre az élettelen önmgában képtelen."

Nem mondod? :D Persze hogy nem nélkülözték, hiszen pont az volt a céljuk, hogy kideritsék, adott kémiai feltételek mellett létrejöhet-e az élet magától. Még jó hogy haszálták az adott kémiai feltételeket, ezt nem is értem, mi a problémád vele.

Nyilván, ha feltételezzük hogy x-ből és y-ból z hatására Q jön létre, és ezt szeretnénk kisérletileg is igazolni, akkor nyilván bele fogjuk rakni a kisérletbe x-et és y-t és megteremtjük z feltételt hozzá, különben mégis mi a túróról szólna a kisérlet? :D

2020. ápr. 14. 19:52
 182/477 A kérdező kommentje:

"MINDEZEK". Ez egy többes szamú mutatónévmás, tehát nem csak az abiogenezissel kapcsolatos kísérletekre értem, hanem az "aminosav, fehérjék" sztorira, illetve az említett kísérletekre.

2020. ápr. 14. 19:54
 183/477 anonim ***** válasza:
70%

"Az abiogenezist is megcáfolták már kísérletekkel. "

Kik, hol, mikor? Sorban teszed egymás után az ellenőrizetlen, üres kijelentéseket, ennek igy semmi értelme sincsen, igy nem lehet beszélgetni, értelmes vitát folytatni. Vagy mutasd meg kérlek, ki mikor és hogyan cáfolta az abiogenezist, mert én meg erre azt mondom, hogy ez egyszerűen hazugság. Nem tudom hol olvastad, de soha senki semmivel sem cáfolta, hogy abiogenezissel keletkezhet élet.

Annyiban igazad van, hogy a tudomány nem bizonyitotta még, hogy abiogenezissel keletkezhet élet. De a bizonyiték hiánya nem ekvivalens a cáfolattal.

"A tudománynak nincs hivatalos álláspontja arról, hogy az abiogenezisnek vagy a biogenezisnek van igaza."

Igen, és? Nem tudja, pont ezért kutatja.

2020. ápr. 14. 19:58
 184/477 A kérdező kommentje:

#181, #183

Louis Pasteur is megcáfolta ezt. Nézzük Millerék munkáját vs. a tudomány álláspontját:

Tudomány: Az élethez a fehérjék mellett nélkülözhetetlen a DNS és az RNS. Az RNS nukleidokból tevődik össze. A nukleotid foszforsavból és ribózból vagy dezoxiribózból áll, emellett egy egy ún. bázisból.

Miller: Millerék kísérletében a fehérjékhez szükséges 20 fajta aminosavból összesen négy jött létre (2%). A kísérlet során a szén 10-15%-a alakult át szerves vegyületté. Sem RNS, sem DNS nem keletkezett. Az élő szervezetben csak balra forgató aminosavak vannak jelen, Miller kísérletében azonban 50-50%-ban voltak jelen jobbra forgató és balra forgató aminosavak.

Dr. Ray Bohlin:

“Ezeknél a kísérleteknél általában azzal biztosítják be magukat, hogy tisztított reagenseket, izolált energiaforrásokat, túlzott energiaszinteket használnak, és olyan eljárásokat, amelyek a valóságtól távol álló módon irányítják a reakciót a kívánt végtermék elérése felé. A létrejött anyagokat pedig pontosan azoktól a romboló hatású energiaforrásoktól védelmezik, amelyek azokat tulajdonképpen először létrehozták ( [link]

2020. ápr. 14. 20:51
 185/477 anonim ***** válasza:
75%

"Louis Pasteur is megcáfolta ezt."

Akkor megint leirom, biztos csak átsiklottál felette: a bizonyiték hiánya nem ekvivalens a cáfolattal.

2020. ápr. 14. 20:57
 186/477 A kérdező kommentje:
Spallanzani 1768-ban csinált egy kísérletet, amit Pasteur megismételt: húslevest forralt fel, és olyan edénybe tette, amelynek meghajlította U-alalkban a nyakát. Így a levegő még bejuthatott, viszont a mikrobák a görbületekben fennakadtak. Az edényben egy mikrobát (sejtes élőlényt) sem találtak. Tehát a szerves anyagok a levegő hatására nemhogy bonyolultabb rendszerekbe szerveződjenek, hanem bomlanak.
2020. ápr. 14. 21:32
 187/477 anonim ***** válasza:
83%

Hagyjátok, látszik hogy fanatikus! A neki nem tetsző ellenérvekről tudomást sem vesz, a saját hülyeségeit pedig akkor is hajtogarja ha minden egyes szavát simán megcáfolunk.

Az ilyenekre mondják hogy a galambbal sakkozás tipikus esete. Te hiába vagy profi, ha a galamb csak annyit tud hogy feldöntögeti a bábukat, odatojik a tábla közepére aztán büszkén azt képzeli, hogy ő nyert...

2020. ápr. 14. 21:40
 188/477 anonim ***** válasza:
100%

"Spallanzani 1768-ban csinált egy kísérletet, amit Pasteur megismételt: húslevest forralt fel, és olyan edénybe tette, amelynek meghajlította U-alalkban a nyakát. Így a levegő még bejuthatott, viszont a mikrobák a görbületekben fennakadtak. Az edényben egy mikrobát (sejtes élőlényt) sem találtak."

Nem ismerem a történet részleteit, nem tudok hozzászólni a témához, de fogadjuk el, hogy igy volt.

"Tehát a szerves anyagok a levegő hatására nemhogy bonyolultabb rendszerekbe szerveződjenek, hanem bomlanak."

És mi köze az oxigénben gazdag levegőn történő rothadásnak az önszerveződés folyamatához? Két teljesen külön, egymástól független dolgok. Amikor az élet keletkezett, szerinted hol voltak még szerves anyagot rothasztó gombák meg baktériumok? Szerves anyag se volt még, hiszen élet sem volt még, épp csak akkor kezdett kialakulni.

Mellesleg megsúgom, az Ősföld légkörében eleve nagyon kevés szabad oxigén volt jelen, az élet első csirái oxigénhiányos környezetben alakulhattak ki, már csak ezért sem releváns az egész sztori a kérdés szempontjából.

2020. ápr. 14. 22:12
 189/477 A kérdező kommentje:

Oké. Mindegy, hogy mi rothad meg mi nem rothad, de az abiogenezis továbbra sem hiteles. Továbbra sincs arra bizonyíték, hogy élettelenből keletkezett élő. A Miller-kísérlet sem.

2020. ápr. 14. 23:11
 190/477 A kérdező kommentje:

Na akkor kezdjük az elején.

Szóval megkérdeztem, hogy hisznek-e Isten létezésében, és aki nem, az miért nem. Erre érkeztek válaszok, amikre én reagáltam. A reakcióimra érkeztek további reakciók. Vitatkozunk, érvelünk, ellenérvelünk. Én úgy gondolom, hogy ha van valami, amit érdemes vitatni, az ez. Szerintem nem feleslegesen vitatkozunk, hiszen ez egy olyan kérdés, ami emberemlékezet óta birizgálja az embert. Az viszont már nem az én számlámra írandó, hogyha a válaszadónak csupán a cáfolat a cél. Mindegy, mit mondok, a lényeg az, hogy cáfolni tudjátok :D Ha azt írnám, hogy a tej fehér, arra is találnátok "cáfolatot" :D. A cáfolatotok pedig csupán annyi, hogy nem hisztek. Pl. ma már az is mindegy volt, hogy milyen Isten áll az ok-okozati összefüggések csúcsán, csak ne az legyen, akiről én beszélek. Dobálozhatunk itt napestig az abiogenezissel és még sok mindennel. Ez az egész abiogenezis semmi másról nem szól, csak arról, hogy az élő szervezetben jelenlevő anyagok igencsak kis részét nagy kínnal-fáradozással sikerült kifacsarni, és máris azzal jönni, hogy életet állítottunk elő, holott a keletkezett anyagok messze kevesek ahhoz, hogy élet álljon elő. Másrészről istenérv rengeteg van, ki ilyen, ki olyan szempontból érvel a léte mellett. Vannak hihető és kevésbé hihető érvek. De a létezése ellen mi szól? Még kevésbé hihető érv sem szól mellette, nemhogy hihető. Természetesen egy természetfölötti lény nemlétére nem lehet bizonyítékot mutatni, de akkor mire ez a nagy ellenkezés? Sok-sok érvet felhoztam Isten mellett. De akik nem hisznek, milyen érvet hoznak fel amellett, hogy nem létezik? Én csupán érveltem, indokoltam. Nektek egyetlen érvetek sem volt amellett, hogy nem létezik. A vitánk annyiból áll, hogy én érvelek, Ti pedig nagy szenvedélyesen próbáljátok megcáfolni az érveimet; a vita során azonban egyetlen potenciális érvet sem olvastam az álláspontotok mellett. Semmivel sem tudjátok alátámsztani, hogy nem létezik, vagy azt, hogy nem Isten az 1. eredő például. A létezése mögött azonban sok-sok érv sorakozik fel. Egy olyan elmélet mellett álltok ki nagy mellszélességgel, ami mellett még érvelni sem lehet sehogy. És még én vagyok a fanatikus :D Elgondolkodtató azért.

2020. ápr. 14. 23:15
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!