Az miért baj, hogy én nem hiszek Isten létezésèben és feleslegesnek tartom a vallásra költött rengeteg pénzt?
A vallásos emberek szerint azért, mert téged megtévesztett a Sátán, és el fogsz kárhozni. Amolyan isteni küldetésnek tekintik, hogy felnyissák a szemed.
Na, ezek a majmok így "gondolkodnak".
"Az miért baj, hogy én nem hiszek Isten létezésèben és feleslegesnek tartom a vallásra költött rengeteg pénzt?"
Nem baj, te dolgod
"A templomokra egyházi szemèlyek fizetésére meg rengeteg pènz megy el feleslegesen. Megfelelnènek olcsóbb templomok is."
Ez meg nem a te dolgod. Ez a gyülekezet és az egyház dolga
"Semmi kézzel fogható bizonyíték nincsen Isten létezésére"
Rengeteg bizonyíték van Isten létezésére
"Én nem akarom senkire ráerőltetni a vélemènyemet. Nagyon távol áll tőlem. Azt viszont nehezen viselem, ha mások rám akarják erőltetni."
Értem. Gondolom most sem vallási, hanem ateista topikban vagyunk, és mi hívők erőltetjük a dolgot:)
Ma az ateisták erőltetik a nézetüket a hívőkre, nem fordítva
Igazad van, bontsuk le a Szent István bazilikát és a Mátyás-templomot! Halkan jegyzem meg, valószínűleg többe kerülne, mint a fenntartása, ráadásul műemlékvédelem alatt áll, tehát ezt eleve módosítani kell. A műemléképületek restaurálása, akár templom, akár nem, egyrészt balesetmegelőzési szempontok miatt kell, másrészt kulturális dolog. Akár van Isten szerinted, akár nincs.
A templomok és egyéb egyházi épületek közüzemi számláit meg fizeti az egyházközség: gondolom az elmúlt időben nem sok egyházközségi hozzájárulást fizettél, így nem a te pénzedből.
"Rengeteg bizonyíték van Isten létezésére"
Semmiféle bizonyíték nincs Isten létezésére. Mindössze istenérvek vannak, de azok nem bizonyítanak semmit. A hivatalos tudomány ma sem veszi tényként Isten létezését, ezért amikor felallít egy modellt, figyelmen kívül hagyja, nem foglalkozik vele
Csak a kreacionisták veszik tényként Istent, de ők Oxfordban prédikálnak róla, hanem az adventista gyülekezetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!