Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az miért baj, hogy én nem...

Az miért baj, hogy én nem hiszek Isten létezésèben és feleslegesnek tartom a vallásra költött rengeteg pénzt?

Figyelt kérdés
Semmi kézzel fogható bizonyíték nincsen Isten létezésére. A templomokra egyházi szemèlyek fizetésére meg rengeteg pènz megy el feleslegesen. Megfelelnènek olcsóbb templomok is.

#tudomány #Isten #valláskritika #pénz #milliomos egyházi személyek #bizonyítèk hiánya
2019. dec. 9. 12:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/118 anonim ***** válasza:
21%

ezt egy idióta találta ki, ezt a repülős baromságot.

Mindenre gondolnék, csak Istenre nem.

Voltam már a halál torkában, onnan tudom.

Miért baj az, amit kérdezel?

Szerintem azért, mert téged (és engem) nem kérdeznek meg, mire költsék azt a 'rengeteg pénzt'

Én szeretnék még stadionokat, sportlétesítményeket, mert még mindig nagyon le vagyunk maradva.

2019. dec. 10. 15:07
 22/118 Anahystor ***** válasza:
79%

"Egyet azért ne felejts el, van egy bölcs mondás :"Ritka, mint ateista ember a zuhanó repülőgépen."

Bizony, legyél ateista és nem zuhan le a géped!!! :-)

Tényleg bölcs mondás!

Megjegyzem, ha lenne Isten, szerintem vigyázhatna jobban a híveire, és nem hagyná lezuhanni őket.

Ha meg hagyja, minek imádni???

2019. dec. 10. 18:38
 23/118 A kérdező kommentje:
Mondjuk Veszprémbe tényleg jó lenne egy nagyobb 8-10 ezres csarnok. Megérdemelnè a csapat, mert már évek óta a világelitben van. Nem jó dolog az, hogy nevesincs nb2-es focicsapatoknak építenek, ahol alig járnak ki a meccsekre az emberek. Egy ilyen népszerű, sikeres klub meg nem kap. De nagyon eltértünk a tárgytól. Itt a vallásról, Istenről, templomokról, egyházról volt szó.
2019. dec. 10. 21:15
 24/118 anonim ***** válasza:
Nem baj, mi okunk lenne benne hinni? A pénzpocsékolással is egyetértek.
2019. dec. 10. 22:27
 25/118 anonim ***** válasza:
58%

#7 "Igazad van, bontsuk le a Szent István bazilikát és a Mátyás-templomot!"

Ne szalmabábozz! Senki nem akarja lerombolni a műemlékeket. A kérdés arra vonatkozott, hogy ma miért nem épül több olcsóbb kivitelezésű, modern templomépület? Ha véletlenül mégis ilyen épül, a hívők őrjöngenek, hogy ez istenkáromlás, meg minden... Így továbbra is olyan templomok épülnek, mint 1500-ban. Egy rakás kő, magas torony, nyirkos, dohos, nedves, hideg, kényelmetlen lócákkal, és vastagon aranyozott oltárokkal. Miközben a hívők egyre ritkábban fordulnak ott elő. Egy frankó konferenciaterembe sokkal szívesebben járnának. Amit be lehet normálisan hangosítani, és nem gerjed összevissza a xar akusztika miatt. Az orgonaélményt is vissza lehet adni 1 db hangosított budget szintetizátorral.

2019. dec. 10. 22:33
 26/118 anonim ***** válasza:
78%
A zuhanó gépes "bölcsesség" már csak azért is egy szemenszedett hazugság, mivel az USÁ-ban konkrétan van olyan szervezet, amit a lövészárkot megjárt ateisták működtetnek, ezzel is cáfolva a repülős/lövészárkos ökörséget.
2019. dec. 10. 22:41
 27/118 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a zuhanógépes anekdota sem azt mondja, hogy hívő lesz az ember, hanem azt, hogy a halálközeli pillanatban még az ateista ember is igyekszik kapaszkodni valamiben, reménykedni valami többen.

2019. dec. 10. 22:49
 28/118 anonim ***** válasza:
30%
Mióta elterjedtek a fekete dobozok, azóta ezt a repülős butaságot már csak a leghülyébb hívők erőltetik.
2019. dec. 10. 22:50
 29/118 anonim ***** válasza:
70%

#27 Abban a pár percben, amíg földet nem ér a gép, sok minden megfordulhat az ember fejében. Még az is lehet, hogy a halál torkában elveszíti a józan eszét félelmében, és irracionális gondolatok fordulnak meg benne. Akár (urambocsá) még imádkozhat is.

Mindettől függetlenül ebből nem következik, hogy isten VAN. A Nagy Dzsudzsuhoz is lehet imádkozni.

2019. dec. 11. 01:34
 30/118 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy sokan ki is térnek a zuhanó gépen, vagy pedig meginog a hitük.
2019. dec. 11. 08:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!