Az miért baj, hogy én nem hiszek Isten létezésèben és feleslegesnek tartom a vallásra költött rengeteg pénzt?
ezt egy idióta találta ki, ezt a repülős baromságot.
Mindenre gondolnék, csak Istenre nem.
Voltam már a halál torkában, onnan tudom.
Miért baj az, amit kérdezel?
Szerintem azért, mert téged (és engem) nem kérdeznek meg, mire költsék azt a 'rengeteg pénzt'
Én szeretnék még stadionokat, sportlétesítményeket, mert még mindig nagyon le vagyunk maradva.
"Egyet azért ne felejts el, van egy bölcs mondás :"Ritka, mint ateista ember a zuhanó repülőgépen."
Bizony, legyél ateista és nem zuhan le a géped!!! :-)
Tényleg bölcs mondás!
Megjegyzem, ha lenne Isten, szerintem vigyázhatna jobban a híveire, és nem hagyná lezuhanni őket.
Ha meg hagyja, minek imádni???
#7 "Igazad van, bontsuk le a Szent István bazilikát és a Mátyás-templomot!"
Ne szalmabábozz! Senki nem akarja lerombolni a műemlékeket. A kérdés arra vonatkozott, hogy ma miért nem épül több olcsóbb kivitelezésű, modern templomépület? Ha véletlenül mégis ilyen épül, a hívők őrjöngenek, hogy ez istenkáromlás, meg minden... Így továbbra is olyan templomok épülnek, mint 1500-ban. Egy rakás kő, magas torony, nyirkos, dohos, nedves, hideg, kényelmetlen lócákkal, és vastagon aranyozott oltárokkal. Miközben a hívők egyre ritkábban fordulnak ott elő. Egy frankó konferenciaterembe sokkal szívesebben járnának. Amit be lehet normálisan hangosítani, és nem gerjed összevissza a xar akusztika miatt. Az orgonaélményt is vissza lehet adni 1 db hangosított budget szintetizátorral.
Szerintem a zuhanógépes anekdota sem azt mondja, hogy hívő lesz az ember, hanem azt, hogy a halálközeli pillanatban még az ateista ember is igyekszik kapaszkodni valamiben, reménykedni valami többen.
#27 Abban a pár percben, amíg földet nem ér a gép, sok minden megfordulhat az ember fejében. Még az is lehet, hogy a halál torkában elveszíti a józan eszét félelmében, és irracionális gondolatok fordulnak meg benne. Akár (urambocsá) még imádkozhat is.
Mindettől függetlenül ebből nem következik, hogy isten VAN. A Nagy Dzsudzsuhoz is lehet imádkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!