Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hisztek Isten létezésében?

Hisztek Isten létezésében?

Figyelt kérdés
Akik nem hisznek, azok megmagyaráznák hogy miért?
2020. ápr. 11. 01:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/477 anonim ***** válasza:
67%
Nem, mert semmi nem utal rá, hogy létezne.
2020. ápr. 11. 04:33
 2/477 anonim ***** válasza:
30%
Mivel Isten létezése tudományosan nem cáfolható és nem is bizonyítható, ezért 50%, hogy létezik.
2020. ápr. 11. 06:08
 3/477 anonim ***** válasza:
79%

#2, próbáltad már tudományosan bizonyitani vagy cáfolni a hétszűnyű kapanyányimonyók létezését? Szerintem egyiket sem lehet, de szerintem ettől még nem lesz 50% a létezésének valószinűsége.

Kérdező, te hiszel Odin létében? Megmagyaráznád kérlek, hogy miért?

2020. ápr. 11. 08:02
 4/477 anonim ***** válasza:
91%
Nem, nincs rá okom.
2020. ápr. 11. 08:18
 5/477 anonim ***** válasza:
89%
Nem, mert azon dolgoknak, amiket tett, annak ma semmi nyoma, látszata. Ha akkor tett cselekedeteket, akkor ma miért nem? (Nem kérek privátot).
2020. ápr. 11. 08:33
 6/477 anonim ***** válasza:
94%

Nem, mert emberként akarok jó lenni, és nem azért mert egy ideológia azt mondja.

Hihetek én bármely istenben abból még nem következik a létezése, csupán az általam kialakított képet követném, ha hinnék, valahogy ezt teszik a keresztények is. Összemossák innen onnan a dolgokat..

2020. ápr. 11. 09:59
 7/477 anonim ***** válasza:
20%
Nem zárom ki teljesen. Viszont egy másik kérdésnél már leírtam,hogy nem elég csupán a létéről meggyőződni. Kb 50% esély van rá,hogy egy ateista megtérne,ha bebizonyítanák neki Isten létezését. Attól még rengeteg kérdés nyitva maradnak,sokan ugyanúgy igazságtalannak vagy épp kegyetlennek gondolnák. Tehát Isten létének a bizonyítása olyan sok problémát nem oldana meg.
2020. ápr. 11. 11:09
 8/477 anonim ***** válasza:
72%
Nekem sem kifejezetten a létét kellene bizonyítani,hanem inkább azt,hogy tényleg egy tökéletes és szerető Isten-e. Mert nem úgy tűnik.
2020. ápr. 11. 11:18
 9/477 anonim ***** válasza:
74%

# 2

Ugyan ez igaz Odinra vagy bármelyik eddig kitalált istenre...

2020. ápr. 11. 11:24
 10/477 A kérdező kommentje:

Érdekes...

Így az eddigi válaszokból az jött le nekem - üssetek agyon, ha nem így van -, hogy az ember nem igazán van/lenne kibékülve azzal, hogy van egy tőle felsőbbrendű lény is. Annyira a világ közepének gondoljuk magunkat, hogy már azt hisszük bármit meg tudunk tenni. Aztán jön az életünkbe egy olyan helyzet, amiben ember már nem tud segíteni. Na akkor érzi meg azt az ember, hogy igenis van számára zsákutca, ahonnan saját önerejéből nem képes kijutni. Az emberek önzőek, úgy érzik nincs szükségük Istenre, mert egyedül is meg tudjuk oldani a problémáinkat, nem kell ahhoz Isten. Ráadásul Istent úgy állítják be, mint aki egy kegyetlen és ítélkező Isten, aki hagyja megtörténni a rosszat. Holott ez nem így van. Az embernek az kezdetektől fogva szabad akarata van. Tud választani jó és rossz közül. Nem Isten engedi, hogy rossz dolgok történjenek, hanem az ember használja rossz dolgokra a szabad akaratát. Nem kellene ennyire önzően és énközpontúan élnünk. Látjuk az eredményét én úgy gondolom.

2020. ápr. 11. 11:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!