Hisztek Isten létezésében?
Nem igazán látom az összefüggést a cselekedet és a változás között, kifejtenéd kerlek?
Ami a valtozas fogalmat illeti nem arra gondolok, hogy pl. megvaltoztatja a velemenyet, hanem arra, hogy lényében nem változik. Továbbra is feltétel nélkül szereti az embert, és életet akar neki adni. Továbbra is csodákat cselekszik, és mindenható. Ő nem hazugtolja meg magát.
"Odinban elsősorban azért nem hiszek, mert nem valóságos"
No látod, nekem pontosan ugyanannyira tűnik valóságosnak Isten léte, mint számodra Odin léte, ezért nem hiszek a létében. De persze ez csak az én gondolatom :)
"másodsorban pedig elég negatív imázsa van." (Odinnak)
Hát nézd, számomra annál nehéz negativabb imázst kialakitania magáról valakinek, minthogy kipusztitja a bolygó teljes élővilágát, csak mert neki nem tetszik az, amit saját maga kreált. Annak ellenére, hogy az elmondások szerint a végtelenségig tiszteli az életet és az élőnek az élethez való jogát.
Biztos, hogy Odinnak is voltak aljas húzásai, de ilyet pl. azért nehéz lenne überelnie.
"...nehéz negativabb imázst kialakitania magáról valakinek, minthogy kipusztitja a bolygó teljes élővilágát, csak mert neki nem tetszik az, amit saját maga kreált"
Saját maga? Saját maga az embert alkotta meg, aki egyre negatívabb irányba fordult. Ha a noéi özönvízre gondolsz, ott olyan indoka volt az ember elpusztítására, amibe - a válaszok alapján - nem mennék bele, mert teljesen fölösleges lenne. Nem pusztult ki az élővilág, minden állatból volt a bárkában. :)
"Továbbra is feltétel nélkül szereti az embert, és életet akar neki adni."
Én nem értek az isteni gondolkodásmódhoz, de emberként én semmiképpen sem venném el az életét sokmillió embernek (és főleg nem sokmilliárd egyéb élőlénynek), ha életet akarok nekik adni. Főleg akkor nem, ha korlátlan hatalommal is rendelkezem mellé. Még én is ki tudnék találni sokkal humánusabb, az élettel sokkal összeegyeztethetőbb megoldást egy özönviznél, pedig csak egy halandó ember vagyok.
Te tényleg valóságosnak tartasz egy ennyire ellentmondásos istenképet?
"Saját maga az embert alkotta meg, aki egyre negatívabb irányba fordult."
Isten a világot alkotta meg a fáma szerint, benne az emberrel. Megteremtette valamilyennek, élő, lélegző, érző embereket és más élőlényeket pakolt ebbe a világba. Majd mikor nem tetszett neki a dolgok folyománya, akkor fulladásos halálra itélte az élő és érző emberek és élőlények millióit, milliárdjait. Oké, hogy 1-1 párt megmentett belőlük, de ettől még a többi milliárdnyit szenvtelenül legyilkolta, kipusztitotta. Ez szerintem minden volt, csak nem jóságos, igazságos és életet tisztelő eljárás.
No én az ilyen lehetetlen dolgok miatt nem tartom valóságosnak azt az istenképet, amit a Biblia mutat be.
#34, #35
Ha figyelmesen elolvassátok az özönvíz törtenetét, akkor érthetőve válik, hogy az özönvízre a nefilimek miatt volt szükség. Nem tudom, mond-e ez a fogalom valamit - egy biztos, szkeptikusoknak nem ajánlott. :D
Ez azért korántsem tesz igazságossá egy tömegmészárlást...
Kedves kérdező, én nem a sátán szolgája vagyok, nem megtörni akarom a hitedet, nem támadom azt, ne érts félre kérlek. Csupán kérdezted, hogy miért nem hiszek Isten létezésében.
Ugye Isten a fáma szerint a Bibliát hagyta ránk, amelyből megismerhetjük őt, ez a fő elsődleges forrás, kb. 99%-ban erre támaszkodik az összes, magát kereszténynek valló egyház, gyülekezet. Nos, azért nem tudok hinni Isten létezésében, mert - mint ahogyan te is irtad Odinról - nem tartom elég valóságosnak. Ahogy olvasom a Biblia sorait, folyamatosan a fentebb leirt kérdéseim merülnek fel a témával kapcsolatban. Akárhogy is akarnám, képtelen lennék egy konzisztens egésszé összerakni magamban azt a képet, amit a Biblia mutat Istenről. Nekem túl kusza, egymásnak ellentmondó sorok halmaza csak az egész könyv, bár kétségkivül nagyon fülbemászóan van megfogalmazva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!