Hisztek Isten létezésében?
Isten ma is cselekszik. Ő tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.
A cselekedeteinek van nyoma. :) Te magad is az vagy! :) Nézz csak szét a természetben, milyen szép világot teremtett. Csodálatos nyoma van az ő cselekedeteinek.
Nem kívánok senkit sem manipulálni. Az én jellememtől ez távol áll.
Szerintem igenis negatívum az, ha valaki csak az anyagi világban él, és azt hiszi, amit lát és tapasztal. Az ember egyre inkább veszít a lelkiségéből. Egyre kevésbé vagyunk lelkiek, és ezzel párhuzamosan egyre inkább vagyunk világiak. Egyre kevésbé számítanak olyan dolgok, hogy:tisztelet, becsület, szeretet, testvériesség, alázat, és még sorolhatnám. Viszont egyre inkább számít a pénz, a vagyon, a testiesség, és minden ami látható. Kívül minden szép, csak belül van üresség. Tudod, olyan ez mint a sír: kívül egy sírkő, szép, illatos virágok, gyertyák, belül pedig sötét, kukacok, bomló test.
#3 Ne haragudj!
"Odin a háború, győzelem, az akasztófák, a téboly, az uralkodás, halál, bölcsesség, költészet, szónoklat, varázslat és a rúnák istene."
Nem tudom, te hogy vagy vele, de én ilyesmiben nem szívesen hiszek.
# 13/
Nem haragszom, de miért is lenne zagyvaság amit írtam?
Miért is teszel fel kérdéseket ha a válasz nem érdekel? Kommentedből arra lehet követketetni, hogy talán el se olvastad válaszomat, vagy csak nagyon felületesen. Szóval sem említettem, hogy Isten nem lenne szellem és azt sem, hogy az ember véges elméje feltudna dolgozni egy végtelen valamit. Valójában egy helyesebb belátás céljából csak azt közöltem, hogy talán egy újkori, a valóságot jobban megközelítő elképzelést is alkothatnánk Istenről.
Pontosan ezért írtam ezt. :)
Nem mi döntjük el, hogy Isten milyen legyen.
"Nem mi döntjük el, hogy Isten milyen legyen"
Ehhez képest te mégis el akarod dönteni. Lásd, egyből nem kéne neked isten ha Odin lenne az!
Jó humorod van.
Nem én akarom eldönteni hogy milyen legyen Isten. Vannak ilyen emberek,de most nem mennék bele.
"Nem kéne, ha Odin lenne az." Szerintem te sem érted, hogy miről beszélsz.
Mellesleg, ezt irod a #21-ben:
"Isten ma is cselekszik. Ő tegnap, ma és mindörökké ugyanaz."
Ha cselekszik, akkor változik is, ha viszont változik, akkor nem lehet mindörökké ugyanaz. Ha ugyanaz lenne mindörökké és soha nem változna, az amúgy is ellentmondana a Bibliának, hiszen abban párszor azért megváltoztatja a véleményét, megbánja még saját tettét is, meg hasonlók.
Pont fordítva. :)
Azért hiszek Istenben, mert ő valóságos. Odinban elsősorban azért nem hiszek, mert nem valóságos (persze ez az én gondolatom), másodsorban pedig elég negatív imázsa van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!