Hisztek Isten létezésében?
Hagyjuk ezt szerintem. Én ebben hiszek, Te abban. Te ezt tartod baromságnak, én azt. Tök mindegy.
A húsvétot csak azért kérdem, mert ha ennyire nem hisztek Istenben, akkor nincs mit ünnepelni a húsvéton.
A magam részéről sem ebben, sem abban nem hiszek. Ha valami ismert tényekkel alátámasztható, akkor elfogadom, ha ellentmond nekik, akkor nem.
Húsvétot pedig vallásos töltet nélkül is lehet ünnepelni.
Persze hogy megünneplem, mert a nyuszik olyankor csokitojásokat tojnak, és én szeretem a csokit!
Egyébként az egész kérdésről annyit, hogy most sem sikerült a hitedet sikerrel terjeszteni (jóllehet az volt a célod nyilván), ellenben ismét bizonyítottad a hangos és meglehetősen butácskán érvelő fanatikus létezésének helyességét.
Az özönvíz sztorihoz pedig csak 3 megjegyzés
1, ha a nefilimek létére alapozod az özönvíz szükségességét, akkor csupán arról feledkezel el, hogy Isten akár meg is akadályozhatta volna a létrejöttüket, és akkor nincs mit korrigálni.
2, az állatok vízbe fullasztására még nem ad magyarázatot, hiszen BÁRMILYEN más módszerrel megtehette volna Isten, hogy eltűnjenek a nefilimek.
3, Ciki, de nem volt özönvíz, tehát hiába próbálsz nyakatekert és teljesen tudománytalan magyarázatokat kitalálni a fizikai szükségességére.
ÉS, hogy az eredeti kérdésedre is adjak választ:
Nem hiszek isten létezésében, mert nem látom a szükségességét ahhoz, hogy a világ létezzen.
Nem hiszek Isten létezésében, mert a Biblia istene egy narcisztikus megalomán pszihopata tömeggyilkos lenne, ami eléggé ellentmondás a hívők által lefestett Istennel. Ez az ellentmondás pedig épp elég, hogy elvessem Isten létezését.
1.A Húsvétról annyit, hogy húsvétkor Jézus feltámadását ünnepeljük. Bármi, ami másról szól az nem húsvét.
2. Nem akartam terjeszteni a hitemet, nem vagyok hittérítő. Csupán kíváncsi voltam, érveltem, ellenérveltem. Ez még legális, ha jól tudom.
3. Az özönvíz témában nem vagyok hajlandó egy percnyi vitára sem.
4. Miért emberileg gondolsz Istenre? ISTEN NEM EMBER! Te, a kis leszűkült elméddel nem bírod felfogni őt. Az ember nem tudja felfogni Isten létét. Nincs szükség hozzá a világ működéséhez? Ő teremtette! Ha Krisztus nem halt volna meg érted, nem lenne lehetőséged kegyelmet kapni, ami azt jelenti, hogy a test halálal után a lélek kárhoztra kerül, ha nem kap kegyelmet. Miért kell a kegyelem? Azért, mert a bűn zsoldja a halál. De Jézus magára vállalta mindenki helyett. Helyetted is! Helyettem is! Mindenki helyett! Meghalt azért, hogy nekünk ne kelljen. Érted már? Ezt ünnepeljük ma.
"A Húsvétról annyit, hogy húsvétkor Jézus feltámadását ünnepeljük. Bármi, ami másról szól az nem húsvét."
Már akinek. Másoknak egész mást jelen a húsvét.
"Miért emberileg gondolsz Istenre? ISTEN NEM EMBER! Te, a kis leszűkült elméddel nem bírod felfogni őt. Az ember nem tudja felfogni Isten létét"
Mondjuk gyakorlatilag pont ez a gondolatmenet is cáfolat isten létére. Hisz ha szerette volna hogy az ember megértse, mit miért tett, akkor olyanra teremtette volna, hogy megértse, és kész.
"Nincs szükség hozzá a világ működéséhez? Ő teremtette! Ha Krisztus nem halt volna meg érted, nem lenne lehetőséged kegyelmet kapni, ami azt jelenti, hogy a test halálal után a lélek kárhoztra kerül, ha nem kap kegyelmet. Miért kell a kegyelem? Azért, mert a bűn zsoldja a halál"
Legalábbis te ezeket hiszed. De semmi nem bizonyítha hogy ezek tényleg így vannak.
"Te, a kis leszűkült elméddel nem bírod felfogni őt. Az ember nem tudja felfogni Isten létét."
Akkor te miről beszélsz????
Mert úgy látom éppen arról, amit - mint mondod - nem tudsz felfogni...
Esetleg te nem vagy ember?
---
" Ha Krisztus nem halt volna meg érted, nem lenne lehetőséged kegyelmet kapni, ... De Jézus magára vállalta mindenki helyett."
Nem emlékszem, hogy kértem volna rá. A Valhallába mennék inkább, vagy a hurikhoz...
Egyébként meg honnan szeded azt a marhaságot, hogy a megbocsájtáshoz engesztelő (ember) áldozat kell, és nem elég az önzetlen szeretet?
A nefilimes cikkhez lenne néhány hozzáfűzni valóm:
1, Patrik Heron nevű ír történész nem létezik. :-)
2, "mikor az Isten fiai bementek az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szültek nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak.”"
".. az özönvíz előtt idegen angyalok lepték el a földet, akik szexuális kapcsolatba léptek azokkal a nőkkel, akiket megkívántak."
Érdekes a természetfeletti lények genetikája.
idegen (???) angyalok
Tehát híres-neves emberek voltak! Nem bukottak és nem gonoszok és elfajzottak.
"az Isten által teremtett angyalok egy része – körülbelül az egyharmaduk – a Sátán (Lucifer) bukásával együtt kiszorult a mennyből,, és az univerzum egy alacsonyabb szintjére lett száműzve. Ádám és Éva teremtése után több száz évvel fedezték fel maguknak az emberi fajt,"
Szóval nem csak Lucifer volt elégedetlen??? És Luciferrel nem is kommunikáltak a kiűzés után?
Nem tudtak az emberről?
Hmmmm... Érdekes.
"A genetikai keveredés eredményei hatalmasok, gigászok lettek, akik gyorsan híressé váltak. A bibliai kánonban nem szereplő, ám az egyházatyák által is elismert forrásnak tartott és gyakran idézett Énok könyve szerint eredetileg „őrzőkként” lettek kiküldve a Földre, ám hamarosan vágyra gerjedtek a földi nők szépsége láttán. "
Akkor most küldve lettek vagy odataláltak???
Bármelyik is lenne igaz, mindenképpen Isten tudtával és engedélyével történt a vér keveredés.
"A keveredés negatív következményekkel járt. A föld megtelt gonoszsággal, és az emberek „szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz” lett."
És Isten ezt szépen végignézi, nem avatkozik be időben?!
"Az elszabadult földi pokol – az emberek, állatok féktelen genetikai összekeveredése – ellenére a nefilimek
Noé korára olyan elválaszthatatlanul összekeveredtek az emberekkel, hogy Isten csak radikális beavatkozás – az özönvíz – révén tudta tőlük megszabadítani a Földet. "
És Isten ezt szépen végignézi, nem avatkozik be időben????!!!!
A cikkhez mellékelt videóról pedig csak ennyit:
A történelemmel kicsit is tisztában levő ember tudja, hogy az ókori művészeti ábrázolások az emberek méretét a betöltött pozícióval arányosan ábrázolták, ezért voltak a fáraók és királyok több ember magasak a képeken és domborműveken.
Az óriás csontvázak hol lettek bemutatva, melyik múzeumban állították ki őket, hol van róluk egyetlen tudományos publikáció?
Szerény véleményem szerint egyszerű csalások a fotók!
Hát nem tudom te mit ünnepelsz húsvétkor, de oké :D
Nem tudom hányszor írtam már le, de ahányszor csak feldobjátok, megteszem: ISTEN NEM EMBER. Nem emberi logikán alapszik az Isten léte, sem az ő cselekedetei. Isten "szürnaturális", természetfölötti. Teljes egészében egyetlen emberi lény sem képes megérteni az ő hatalmának mélységeit, hiszen mi anyagiak (is) vagyunk. Ahhoz, hogy belelássunk Isten mélységeibe, ahhoz az kellene, hogy az anyagi létünk megszűnjön, mivel természetes lény nem tud természetfölöttit megérteni.
"...semmi sem bizonyítja, hogy ezek tényleg így vannak"
Jézus keresztrefeszítése történelmi tény. Rengeteg írásos emlék maradt meg Jézus csodatételeiről, beszámolók arról, miként munkálkodott Jézus a földön.
Egyetlen emberi lény sem képes Isten létét teljességében felfogni, mivel Isten természetfölötti.
"Nem emlékszem, hogy kértem volna rá."
Nos, nem vagy köteles elfogadni. Ha úgy döntesz, hogy nem akarsz részesülni a kegyelemből, akkor nem fogsz, ennyire egyszerű. A kegyelem csak akkor érvényes rád, ha hiszel is Krisztus engesztelő áldozatában. Nem kötelező program.
Utolsó kérdésedre válaszolva: "A bűn zsoldja a halál." Ez egy alapelv. Mindig is így volt. Isten maga az élet. Ha az élet ellen vétesz, a jutalom halál. Ezt vállalta Jézus magára. Helyetted is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!