Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények mi alapján...

Keresztények mi alapján állítják hogy az Ószövetségi törvények már nem érvényesek?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi vers pont azt bizonyítja hogy továbbra is érvényben vannak a törvények:

(Máté 5,17-19).“Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat. Mert bizony mondom nektek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg az egész be nem teljesedik. Tehát ha valaki a legkisebb parancsolatok közül akár csak egyet is eltöröl, és úgy tanítja az embereket, az a legkisebb lesz a mennyek országában; ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, nagy lesz az a mennyek országában”

Itt konkrétan rá is kérdeznek amire Jézus azt feleli, be kell tartani a parancsolatokat ha a túlvilágon jót akarsz magadnak és elkezdi sorolni ezeket.

Máté 19:17 Ő így válaszolt neki.... Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat."

Én azt tapasztaltam hogy keresztények között vannak akik szerint minden ószövetségi törvény érvénytelen, mások szerint a Tízparancsolat még érvényes, a többi nem. Én viszont nem látom erre a bizonyítékot az Újszövetségben. Általában az a magyarázat hogy a szeretet törvénye él csak. Az igaz hogy Jézus mondta az Újszövetségben hogy szeresd Istent és szeresd a felebarátaidat, de ez semmiképen sem érvényteleníti az Ószövetségi törvényeket. Meg ez nem is új törvény hiszen bizonyára az Ószövetségi próféták is elmondták hogy szeresd Istent és szeress másokat.

Tehát kérdésem hogy melyik Újszövetségi vers érvényteleníti az Ószövetségi törvényeket?

2019. dec. 19. 10:51
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/116 anonim ***** válasza:
91%

Aki itt egy bizonyos értelmi szintet nem üt meg, az egyedül te vagy.

Viszont tudtommal ahhoz a kérdéshez szólok hozzá, amelyikhez kedvem tartja.

Tehát nem idézed magad egyik hivatkozott verset sem? Valószínűleg azért, mert a Bibliában nincs olyan vers, a korán vers pedig nem mondja, hogy nem lehet fájdalmat vagy sérülést okozni.

Egyébként itt vannak:

A házasságtörő asszony.

Jézus kiment az Olajfák hegyére, majd kora reggel újra megjelent a templomban. A nép köré sereglett, s ő leült és tanította őket. Az írástudók és a farizeusok egy házasságtörésen ért asszonyt vittek eléje. Odaállították középre, és így szóltak hozzá: „Mester, ezt az asszonyt röviddel ezelőtt házasságtörésen érték. Mózes azt parancsolta a törvényben, hogy az ilyet meg kell kövezni. Hát te mit mondasz?” Ezt azért kérdezték, hogy próbára tegyék, s vádolhassák. Jézus lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földön. De tovább faggatták, azért fölegyenesedett, és azt mondta nekik: „Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!” Aztán újra lehajolt, s tovább írt a földön, ők meg ennek hallatára eloldalogtak, egyikük a másik után, kezdve a véneken, s csak Jézus maradt ott a középütt álló asszonnyal. Jézus fölegyenesedett és megszólította: „Asszony, hova lettek? Senki sem ítélt el?” „Senki, Uram” – felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: „Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!”

Sehol sincs benne, hogy a kövezés a sátántól lenne. Amit te idéztél, az legalább két oldallal később kerül szóba és semmi köze a házasságtörő asszonyhoz, vagy a paráznák megkövezéséhez. Szerintem itt nem nekem van súlyos szellemi fogyatékosságom.

A koránból vett idézet:

"A parázna férfit és parázna nőt korbácsoljátok meg mindegyiket száz ütéssel. Ne kerítsen titeket hatalmába a szánalom irántuk abban, mit Allah (elrendelt) a vallásban, ha hiszitek Allahot és a Végítélet Napját. Hadd legyen a hívők egy csoportja tanúja bűnhődésüknek"

Sehol nem állítja azt, amit te hazudtál bele, sőt ellenkezőleg, azt írja, hogy ne kerítse a büntetőket hatalmába a szánalom. Gondolom ezért nem akartad idézni, mert akkor lelepleződik manipulatív kis hazugságod.

Bár szerintem ezen az oldalon már senki se vesz téged komolyan, olyan szánalmas a fanatizmusod.

2020. jan. 30. 12:21
 112/116 A kérdező kommentje:

Ez az én kérdésem, én döntöm el kivel beszélgetek. Az általam idézet részek ide tartoznak, csak te azokat már nem veszed figyelembe. Jézus azt mondja a tömegnek a parázna nő elengedése után hogy János 8:15 Ti emberi mérték szerint ítéltek. Vagyis ítélkezésről van szó. Mindegy kiírom a kérdést külön.

"Sehol nem állítja azt, amit te hazudtál bele, sőt ellenkezőleg, azt írja, hogy ne kerítse a büntetőket hatalmába a szánalom. Gondolom ezért nem akartad idézni, mert akkor lelepleződik manipulatív kis hazugságod."

A fordítás nem pontos. Nézd meg az eredeti arab szöveget, abban ott lesz az általam írott szó. Az meg hogy azt irja ne legyen bennetek szánalom nem jelenti azt hogy sérülést kell okozni. Ez csak a te beteg fantáziád szüleménye. Továbbá távol-keleti országokban ma is érvényben van ez a büntetés. Fent vannak a neten ilyen videók. Ezekből is látszik hogy úgy hajtják végre hogy ne okozzon sérülést.

Egyébként meg totál értelmetlen az érvelésed. Kifogásolod az iszlám szerinti botozást, de azt mondod a paráznák halálra kövezése teljesen rendben van és Isten parancsa. Ebből is látszik hogy szellemileg visszamaradott vagy. Szóval ne írogass többet légyszíves.

2020. jan. 30. 12:40
 113/116 A kérdező kommentje:

"Igaz, a középkorban, s főleg az elején az emberek többségének nem volt különösebben erős vallási meggyőződése, azt a vallást vették fel, amit az aktuális politikai hatalom éppen megkívánt, lelkiismereti gond nélkül váltogatták a vallásukat."

Szánalmas hogy megpróbálsz hazudozni. Szerintem már elég régóta beszélgetünk, ahhoz hogy tudd, az ilyen gagyi hazugságokkal nálam csak szánalmat váltasz ki. Honnan tudod hogy a honfoglaló magyaroknak nem volt erős vallási meggyőződése? Amúgy volt mert lázadás tört ki az erőszakos keresztény hitérités miatt. És nem ők váltogatták a vallásukat hanem rá voltak kényszeritve "akié a föld, azé a vallás" alapon, ugyanis a földesúr döntött arról hogy a területén élők milyen vallást követhettek.

"Persze a keresztény hadseregek, alig-alig vették fel a versenyt a kezdettől fogva agresszíven támadó muszlim hódítókkal és rablóbandákkal."

Ez egy szintén aljas hazugság amit keresztények terjesztenek. Az igaz hogy egyes muszlim államok, mint például az oszmán-török állam, hódítottak de nem erőszakolták rá az iszlámot senkire. Ellenben a keresztények erőszakkal térítettek.

"Lásd török-magyar konfliktust."

Török-magyar konfliktust a magyarok kezdték. Le akarták igázni a törököket ami nem sikerült.

"és ragaszkodtak hozzá még a muszlim hódoltság idején is."

A muszlim hódoltság területén vallásszabadság volt. Ezért terjedt el Magyarországon a protestáns irányzat, de csak addig amig a katolikus habsburg hittestvéreid át nem vették az országot. Onnantól üldözték a protestánsokat.

"Persze voltak akik átálltak muszlimnak, ugye azok kevesebb adót fizettek."

Tipikus keresztény hazugság. Valóban volt olyan adó amit keresztények fizettek de nekik meg nem kellett azt az adót fizetni amit muszlimok fizettek. Egyébként csak dolgozó fiatal férfiaktól szedték be jövedelmük alapján. Nők, idősek, szegények mentesültek.

Ha már ennyit összehazudtál, szeretném elmondani hogy részben az ilyen keresztények által terjesztett hazugságok miatt mélyültem el a keresztény vallásban amit aztán ilyen oldalakon osztok meg.

"Lehetséges. De az is lehetséges, hogy Mohamed talált ki egy jó mesét. Ha már lehet választani, én az utóbbit választom, sajnos már túl fanatikus vagyok, nem hat rám józan logika, pedig érvelésed egyszerűen lenyűgöző."

Mi ez az ironizálás? Te magad mondtad hogy nem logikus észérvek alapján lettél keresztény hanem hangokat hallottál. Ezzel saját magadat gúnyolod ki.

"Érted, amit a magyarázok? Isten mindenhol ott van, de a jelenléte nem tapasztalható meg mindenhol egyformán. A Szentlélek eljövetele-kiáradása, azt jelenti, hogy Isten jelenléte-ereje tapasztalhatóvá válik."

Akkor mutatnál valamilyen bizonyítékot erre? Mert ugye Jézus emberként megjelent, feljegyezték stb. De ki látta a szentlelket?

"Ha nem tapasztalod Isten erejét, akkor nyilván nem áradt ki a Szentlélek. Ez elég egyszerű, nem?"

Rád úgy áradt ki hogy hangokat halottal? Ha nem haragszol ez nem bizonyíték.

"A Szentlélek újszerű kiáradása a megváltás következménye és gyümölcse. Ezért kell Jézusnak elmennie-meghalnia."

Tehát az egyik csökkentett képeségü istenségnek meg kell öletnie magát amit senki nem ért miért, aztán a másik csökkentett képeségü istenségnek el kell jönnie hogy megszállja az embereket hogy egyáltalán felfogják miért kellett meghalnia. Jól értem?

"A Biblia szerint Jézus mindenesetre született és Isten, ő az "egyszülött Isten", ahogy János apostol nevezi. A muszlimok szerint tehát a keresztények pogányok. Rendben, tudomásul vettük."

Nem. Muszlimok szerint az eredeti keresztények muszlimok. A mai keresztények viszont egy pogány hamisításokkal teli vallást követnek.

"Mi egy időtlen születésben hiszünk. Az idő teremtett valóság, ahol idő van ott változás van. Isten nem változik. Az Atya azért szülte a Fiút, mert vágyott szeretni valakit, ha Isten örök, akkor a vágya is örök, s akkor a Fia is örök, mert Istenben nincs változás."

Isten nem szül, hanem teremet. Az élőlények szülnek. Ezzel te Istent a teremtmények szintjére húzod le. Ha pedig született, akkor nem lehet Isten.

"Nem, hanem egy időtlenül szerető Istenben hiszünk, akit időtlenül szül, aki időtlenül ad, akit időtlenül tanít. S mivel mindent odaad, ezért nincs két Isten, csak két személy, aki ugyanazt az egyetlen isteni lényeget birtokolja a Szentlélekkel egységben."

Ezerszer megbeszéltük. Ez egy logikai buktákkal teli pogány hamisítás.

"Ha nem tudod, hát nem tudod, de mi azért hiszünk benne, ha megengeded."

Abban hiszel amiben akarsz. Egy ilyen ellenmondásban is hihetsz ami egy pogány hamisítás, persze a következményei téged terhelnek a túlvilágon.

"Az Isten Fia emberré lett, letette mindenhatóságát, s letette mindentudását is. Csecsemőként még beszélni se tudott."

Mint a pogány vallások hamis istenségei.

"Nem, hanem három különböző személyről van szó, akik között valóban alá és fölérendeltségi, pontosabban apa-fiú viszony van, de ugyanazt az egyetlen isteni lényeget birtokolják. Ha az én emberi testemet két személy is birtokolhatná, akkor nem volna két ember, csak egy kétszemélyű egyetlen ember."

Három különböző tulajdonságú istenről van szó. Nyilván nem lehet ugyanaz az isten. Isten pedig nem lehet testbe zárni, így nem ér semmit a példád.

"Azt elfogadod, amit Jézus kijelent magáról a Bibliában? Mert ha igen, akkor abból bizony logikailag sehogy nem jön ki, hogy ő csak egy próféta."

Az sem jön ki belőle logikailag hogy Isten.

"Ő az Egyszülött Isten. Aki ezt nem látja be, aki szerint a Biblia egy egyszerű prófétáról beszél az fanatikus és ostoba."

Vannak olyan utalások amikből a te változatod következik, de sok vers meg kizárja hogy Jézus Isten. Ennek oka hogy a Bibliát össze vissza hamisították. Aki ezt nem látja be, aki szerint a Biblia Jézus istenségéről beszél az fanatikus és ostoba."

"Azt én is elfogadom, hogy az emberiség fejlődött, ezért is nem hatályos ránk nézve a mózesi törvények jelentős része. Jézussal azonban eljött a kinyilatkoztatás

teljessége,"

Az emberiség fejlődése nem érvényteleníti Isten törvényeit. Ezt csak te képzeled. A törvény életben van csak át kell ültetni a kornak megfelelően. Jézussal nem jött el a kinyilatkoztatás teljessége, ezt ő maga mondja.

"Mohamed pedig csak egy hamisító a sok között."

Mivel csak hazugságokat pufogtatsz az iszlámról, ez a kijelentésed csak egy vágyvezérelt tartalom nélküli semmi.

"Itt elsősorban nem IQ-ról van szó, hanem a szív keménységéről, amit a Szentlélek meglágyít. Én már sok keményszívű embert láttam megváltozni, mert Isten Lelke megváltoztatta. Van egy ismerősöm, aki ateista katonatiszt volt, elvette a kiskatonáktól a Bibliát, s kigúnyolta őket, hogy ilyen mesekönyvet olvasnak. Ma buzgó keresztény. Nem lett több az IQ-ja, de valami megváltozott benne."

Nagyon sok ember meg ateista maradt. Az ő szivüket miért nem lágyította meg? És miért nem Jézus lágyította meg a sziveket? Ehhez a munkához miért kellett két istenség? Vagy miért nem a szentlélek tette Jézus érkezése előtt. Ne haragudj de ez így totál értelmetlen. Mintha egy 7 éves gyereke fejéből pattant volna ki. Eljön az egyik istenség, akit senki nem követ mert az emberek kemény szívűek, senki nem érti mit mond, aztán jön a másik istenség akit senki nem lát, és hirtelen megértik mit mondott Jézus de csak az apostolok. Egy próféta is meg tudta volna ezt tenni, vagy akár sokkal többet is mint a te két csökkentett képeségü istenséged.

"Isten tudja, hogy kit mikor hív el. Az őszinte istenkeresők jutalma nem marad el."

Ez az egyházad beetető szövege ami nem érdekel. Egyáltalán van kézzel fogható bizonyíték a szentszellem eljövetelére?

"Elvileg származhat, ahogy a józannak gondolt eszed is tévútra vihet. Nem minden ember kapja meg a hit kegyelmét, de aki megkapja attól többet is kérnek számon."

Áruld már el hogy a józan ész hogy vihet tévútra? Te hangokat hallottál a fejedben, ezért lettél keresztény, én viszont azért vagyok muszlim mert az iszlám vallás logikus, érthető, nincs benne ellentmondás, kapcsolódik a valósághoz, választ ad a kérdésekre. Akkor melyikünk jár tévúton?

2020. febr. 3. 14:10
 114/116 anonim ***** válasza:

"nem vagy azon az értelmi és kulturális szinten hogy értelmes vitát folytassunk"

Ez az értelmi és kulturális szinted:

"Szánalmas hogy megpróbálsz hazudozni"

"nálam csak szánalmat váltasz ki"

"Ez egy szintén aljas hazugság"

"Ha már ennyit összehazudtál"

"Mivel csak hazugságokat pufogtatsz"

Valóban hiányzik a színvonal :D

2020. febr. 3. 15:34
 115/116 szp72 ***** válasza:
90%

@ "Ne haragudj de ez így totál értelmetlen. Mintha egy 7 éves gyereke fejéből pattant volna ki. Eljön az egyik istenség, akit senki nem követ mert az emberek kemény szívűek, senki nem érti mit mond, aztán jön a másik istenség akit senki nem lát, aztán jön a másik istenség akit senki nem lát, és hirtelen megértik mit mondott Jézus de csak az apostolok."

Mi nem istenségekről beszélünk, hanem isteni személyekről, akik ugyanazt az egyetlen isteni lényeget, ugyanazt az istenséget birtokolják. Ha szándékosan elferdíted mások állításait, azt hazugságnak mondják.

Jézus és a Szentlélek eljövetele két teljesen más minőségű eljövetel. Jézus emberként, emberi alakban, istenségét letéve és elrejtve jött el. Jézus elutasítása önmagában tulajdonképpen csak egy ember elutasítása, amely megérthető és megbocsájtható. A Szentlélek eljövetele azonban Isten erejének és jelenlétének az élményszerű megtapasztalását jelenti. Aki megtapasztalja Isten erejét és jelenlétét és mégsem hisz, az annyira megátalkodott, hogy bűne nem bocsájtható meg.

"Azért azt mondom nektek: minden bűn és káromlás bocsánatot nyer, de a Lélek ellen való káromlás nem nyer bocsánatot. Aki az Emberfia ellen szól, bocsánatot nyer, de aki a Szentlélek ellen szól, nem nyer bocsánatot sem ezen a világon, sem a jövendőben." (Mt 12,31-32)

Jézus földi élete során sok csodát tett, ami igazolta, hogy amit mond az igaz. Az emberek azonban annyira meredeknek és elfogadhatatlannak találták Jézus tanítását, hogy inkább hitték azt, hogy Jézus csodái az ördögtől származnak. Jézus kereszthalála pedig még a leghűségesebb apostolokat is elbizonytalanította. Lehetséges, hogy Isten ennyire nem áll ki a Fia mellett? Nem lehet, hogy akkor Jézus mégis csak a saját káromkodása miatt végezte így?

Jézus feltámadása illetve ennek megtapasztalása azonban megint új helyzetet eredményezett. Ezek szerint akkor mégiscsak Isten Fia kell legyen, különben nem támadott volna fel. Érteni azonban még továbbra se értettek sok mindent, s főleg kellő erejük nem volt rá, hogy aszerint is éljenek. A Szentlélek eljövetele, ami valójában egy hatalmas istenélmény és további vezetése tette világossá, hogy mit akart valójában Jézus, s képessé váltak arra is, hogy úgy éljenek.

A Szentlélek nem csak az apostolokra jött el, hiszen már az első pünkösdkor is jóval többen voltak, továbbá a Szentlélek újból és újból kiárad a Jézusban hívőkre. Szentlélek most is kiárad kisebb-nagyobb mértékben, a hívő hitétől és állhatatosságától függően.

"Azt mondom azért nektek: kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert mindenki, aki kér, kap, aki keres, talál és aki zörget, annak ajtót nyitnak. Közületek melyik apa ad a fiának követ, amikor az kenyeret kér? Vagy ha halat, akkor hal helyett tán kígyót ad neki? Vagy ha tojást kér, akkor talán skorpiót ad neki? Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle." (Lk 11,9-13)

Aki élvezettel imádkozik Isten szeretetét, békéjét és örömét tapasztalva, az a Szentlélek kiáradásának csalhatatlan és összetéveszthetetlen élményét éli át. Akinek volt ilyen élménye az újból vágyik egy ilyenre, az Isten érintésére. Persze vannak száraz időszakok is, amikor ebből nem sok tapasztalható.

@ "Egyáltalán van kézzel fogható bizonyíték a szentszellem eljövetelére?"

Akinek volt ilyen élménye, annak nem kell bizonyíték. Akinek nem volt az persze nem sokat láthat, legfeljebb azoknak az embereknek a megváltozását, akiknek volt.

@ "Áruld már el hogy a józan ész hogy vihet tévútra?"

Mindenki okosnak hiszi magát, látod még te is, pedig szerény megítélésem szerint, ebből neked elég kevés adatott. Persze nem zárható ki, hogy tényleg lángelme vagy, s csak én nem vagyok képes ezt felfogni. Sok lángelmét tartottak már őrültnek.

@ "Te hangokat hallottál a fejedben, ezért lettél keresztény, én viszont azért vagyok muszlim mert az iszlám vallás logikus, érthető, nincs benne ellentmondás, kapcsolódik a valósághoz, választ ad a kérdésekre. Akkor melyikünk jár tévúton?"

Nekem súlyos depresszióm volt, amiből meggyógyultam. Számomra a keresztény hit életet adó hit, halálból megmentő hit. S ez nekem többet ér, mint a te állítólagos józan eszed, amit egyébként én nem igazán tapasztaltam.

A többi felmerült kérdésben már nem kívánok vitatkozni.

2020. febr. 3. 19:25
 116/116 A kérdező kommentje:

"Ez nem bizonyíték, hanem egy semmi. Mutass egy iratot, amit nem hamisítottak meg."

Vicces hogy te kéred ezt rajtam számon. Mikor kértem hogy mutass egy eredeti Újszövetséget, az volt a válaszod hogy Jézus idején ami csak 2 ezer éve volt, nem rendelkeztek tartós anyaggal amire irhattak. Most meg azt kéred mutassak iratot Jézus előtt 10 ezer, 50 ezer vagy 100 ezer évvel előttről :)

"Miért is tény? A Korán valóban nincs hamisítva, mert az maga a hamisítás."

A Korán nem lehet hamitás mert bizonyítottan 1400 éve változatlan. Ezt el tudod mondani a Bibliáról. Ja hogy nem.

"Nem, nem úgy működik, hanem valaki kitalálja, hogy ő tudja jobban. A régit nem tudja eltüntetni, csak ha tökéletesen kiirtja az igaz hívőket, akik az eredeti kinyilatkoztatást őrzik."

A katolikus egyházad pontosan ezt is tette. Üldözte a többi keresztény irányzatot, az irataikat pedig megsemmisitette. Ez történelmi tény.

"Szerintem nagy butaságokat hordasz itt össze, de te tudod. A 124 ezer próféta írása mind egyforma volt betűről betűre? Ha nem, akkor az mind hamisítás, mert nem egyforma? Valóban minden vallás maga állapítja meg a szent könyveit, beleértve a muszlimot is, akkor ez azt bizonyítja, hogy minden vallás minden könyve hamis? Nem igazán tudom követni a vaslogikádat."

Te miről beszélsz? A 124 ezer próféta más időben más helyen élő népekhez érkezett más-más prófétákkal. Nyilván vannak benne kisebb eltérések, de nem az alapüzenetben. A Biblia esetében viszont ugyanarról szólnak a történetek mégis mindegyik forrás másképp meséli el azt ugyanazt a történetet. Csak egy példa. Jézus megfeszitését és feltámadását a 4 evangélium 4 eltérő történetben meséli el.Az iszlám vallás szent könyvét nem emberek határozták meg hanem Isten. A keresztény vallásra igaz hogy emberek válogatták össze.

"A kánon nem volt mindig fix és lezárt, hanem folyamatosan bővült, és folyamatos vita volt arról, hogy egy-egy könyv mennyire sugalmazott."

Pont ez az. Nem lehet vita róla. Vita azért lehet mert egyesek meghamisították.

"A muszlimoknak azért nincs kánon vitája, mert valójában csak egyetlen prófétájuk van, az állítólagos 124 ezer prófétájuk pedig nyomtalanul eltűnt, ami persze nevetséges olcsó kis mese."

A muszlimoknak azért nincs kánon vitája mert vigyáztak a Koránra és nem hagyták hogy azt meghamisítsák. A Bibliai próféták az iszlám vallás szerint is azok és benne vannak a Koránban. Szóval keresztényeknek sem azért van vitájuk mert sok a próféta hanem mert a keresztények össze vissza hamisították a Bibliát.

"Igen, szerintem akik elválnak, nem tökéletesen szeretik egymást."

Ha két ember el akar várni, az aztán baromi nagy szeretet hogy nem engeded. Ezzel egy életre tönkre teszed őket. Ha elválnak, kezdhetnek új életet de ezt a te vallásod nem engedi a "szeretet" nevében.

"Az ószövetségi törvények jelentős része azért nincs érvényben mert ez a kibontás a körülményektől függően változhat. Ami régen úgy volt jó, az most nem feltétlenül ugyanolyan jó."

Szóval korábban az Ószövetség idején szerinted jó volt a válás engedése de most nem? Egy értelmes ember sem fogja azt mondani neked hogy a válás tiltása jó azoknál akik válni akarnak. Ehhez nagy fanatizmus kell részedről. És ha végig mennénk minden törvényen hasonló lenne a helyzet. Lásd ásós törvény.

"Isten azt hatalmaz fel, akit akar. Az apostolok rangja nagyobb, mint a prófétáké, a Bibliában mindenesetre ez van, mi ezt hisszük, amit te mondasz az meg egy semmi, egy önkényes hülyeség."

Én csak logikusan gondolkodom a tények alapján. Neked is ezt kellene tenned.

"Nem érted ugye, hogy ha nem kis ásót használsz, akkor nem teljesíted ezt a törvényt betűje szerint?"

És ha mondjuk az Ószövetség idején az illető nem ásóval ásott gödröt hanem más eszközzel, vagy mondjuk kézzel akkor szerinted megszegte a törvényt? Ebből is látszik hogy nevetséges az érvelésed.

"Feleslegesen fáradtál, mert nekem nem a muszlim tudósok okoskodása kell, hanem bizonyíték, hogy létezett a 124 ezer próféta. Van meghamisítatlan irat vagy nincs? A válasz: nincs."

Amit hoztam pont hogy bizonyítja a 124 ezer prófétát közvetetten, közvetlenül pedig bizonyítja hogy az a négy vallás eredetileg az iszlám lehetett, csak ez téged nem érdekel mert téged nem az igazság érdekel. Már több éve beszélgetünk, ennyi idő alatt százszor elolvashattad volna a Koránt de nem tetted. Csak azt ismételgeted hogy hamisítás de fogalmad sincs mit ír. Azért nem olvasod el mert nem akarsz szembesülni az igazsággal. Mint mikor tudod hogy beteg vagy de nem mész el az orvoshoz. Félsz hogy szembesülnél azzal hogy amiben egész idáig hittél, az nem igaz. Meg egyébként is vicc kategória az érvelésed. Szerinted melyik az igazságosabb? Az hogy Isten minden néphez küldött prófétákat vagy az hogy Isten nem foglalkozott az emberiség 99%-ával csak a kis zsidó néphez küldözgette a prófétákat? Na melyik?

2020. febr. 4. 15:42
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!