Keresztények mi alapján állítják hogy az Ószövetségi törvények már nem érvényesek?
Az alábbi Újszövetségi vers pont azt bizonyítja hogy továbbra is érvényben vannak a törvények:
(Máté 5,17-19).“Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat. Mert bizony mondom nektek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg az egész be nem teljesedik. Tehát ha valaki a legkisebb parancsolatok közül akár csak egyet is eltöröl, és úgy tanítja az embereket, az a legkisebb lesz a mennyek országában; ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, nagy lesz az a mennyek országában”
Itt konkrétan rá is kérdeznek amire Jézus azt feleli, be kell tartani a parancsolatokat ha a túlvilágon jót akarsz magadnak és elkezdi sorolni ezeket.
Máté 19:17 Ő így válaszolt neki.... Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat."
Én azt tapasztaltam hogy keresztények között vannak akik szerint minden ószövetségi törvény érvénytelen, mások szerint a Tízparancsolat még érvényes, a többi nem. Én viszont nem látom erre a bizonyítékot az Újszövetségben. Általában az a magyarázat hogy a szeretet törvénye él csak. Az igaz hogy Jézus mondta az Újszövetségben hogy szeresd Istent és szeresd a felebarátaidat, de ez semmiképen sem érvényteleníti az Ószövetségi törvényeket. Meg ez nem is új törvény hiszen bizonyára az Ószövetségi próféták is elmondták hogy szeresd Istent és szeress másokat.
Tehát kérdésem hogy melyik Újszövetségi vers érvényteleníti az Ószövetségi törvényeket?
Te mikor jelented ki hogy elvégezted a munkát? Mikor féltávnál jársz? Hát értelmes ember a végén jelenti ki mikor elvégezte a munkát.
"Dehogynem, mivel többek között azon is dolgozott hogy legyenek akik elterjesztik a megváltás üzenetét a halála után."
Semmi ilyesmin nem dolgozott. Sőt, azt mondta Jézus, ő csak a zsidókhoz érkezett és a tanítványainak is azt mondta csak zsidókhoz menjenek.
Máté 15:24 Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.
Máté 10:5 Ezt a tizenkettőt küldte ki Jézus, és ezt a rendelkezést adta nekik: "Pogányokhoz vezető útra ne térjetek le, samaritánusok városába ne menjetek be
Máté 10:6 inkább menjetek Izráel házának elveszett juhaihoz.
"Hát értelmes ember a végén jelenti ki mikor elvégezte a munkát"
Jézus is akkor jelentette ki. Nem ő feszítette keresztre saját magát.
"Sőt, azt mondta Jézus, ő csak a zsidókhoz érkezett és a tanítványainak is azt mondta csak zsidókhoz menjenek."
Tökéletesen példáztad amit az előző kommentem utolsó bekezdésében írtam.
Egyébként mit is mondott Jézus mennybemenetele előtt?
"És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!"
"Jézus is akkor jelentette ki. Nem ő feszítette keresztre saját magát."
Csakhogy a keresztény változat szerint sok minden hátravolt még. Keresztre feszítetek, meghalt, feltámadt, felkereste a tanítványait, beszélt velük, utasításokat adott nekik majd a mennybe ment. Tehát a főbb dolgok még hátra voltak. Csak a mennybemenetele előtt mondhatta volna hogy elvégeztem a munkát mert az a vége.
"Tökéletesen példáztad amit az előző kommentem utolsó bekezdésében írtam.2
Ne kerüld a válaszadást. Miért mondta Jézus hogy ő csak a zsidókhoz jött? Miért mondta a tanítványainak hogy csak a zsidókhoz menjenek.
"Egyébként mit is mondott Jézus mennybemenetele előtt?
Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,"
Ez a vers ellentmond az általam hozott verseknek, amiben azt mondja csak a zsidókhoz menjenek. Tudod miért? Mert az általad hozott vers bizonyitottan egy később betoldott hamisítás. Itt tárgyaljuk:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Szóval Jézus nem mondta hogy tegyetek tanítványokká minden népeket. Sosem történt meg, ahogy a kersztrefeszités sem és a feltámadás sem.
"Csakhogy a keresztény változat szerint sok minden hátravolt még"
Ami már nem rajta múlott, ő előkészített mindent.
"Ne kerüld a válaszadást. Miért mondta Jézus hogy ő csak a zsidókhoz jött? "
Esetleg olvasd el egészében az evangéliumokat, ha az igazság érdekel. Ha pedig nem, akkor minek is vagy itt?
"Mert az általad hozott vers bizonyitottan egy később betoldott hamisítás. Itt tárgyaljuk"
Igen, láttam hogy a másik kérdés alatt is belebuktál a provokációba, mert semmivel sem tudtad bizonyítani hogy bármi is hamisítva lett. De hogy jön ez ide?
"Ami már nem rajta múlott, ő előkészített mindent."
Miről beszélsz? Egy rakás esemény még hátravolt ha a keresztény változatot nézzük. Meg mi az hogy előkészített? Meg mi az hogy nem rajta múlott?
"Esetleg olvasd el egészében az evangéliumokat, ha az igazság érdekel. Ha pedig nem, akkor minek is vagy itt?"
Te vagy az a fanatikus keresztény aki a kényes kérdéseknél mellébeszél. Szóval ne menekülj hanem válaszolj. Miért mondta Jézus hogy ő csak a zsidókhoz jött? Miért mondta a tanítványainak hogy csak a zsidókhoz menjenek.
"Igen, láttam hogy a másik kérdés alatt is belebuktál a provokációba, mert semmivel sem tudtad bizonyítani hogy bármi is hamisítva lett. De hogy jön ez ide?"
Én buktam bele? Sokan megerősítették hogy a Bibliába betoldott vagyis hamisított részek vannak. Az utolsó válaszoló is aki egy cikket is linkelt. Olvasd el. Csak te és a másik fanatikus keresztény hozzászoló tagadja a nyilvánvalót.
"De hogy jön ez ide?"
Úgy jön ide hogy az egy ellentmondás. Ha van egy vers ami azt írja Jézus csak a zsidókhoz küldte a tanítványait egy másik vers meg azt írja Jézus minden emberhez küldte a tanítványait ott gond van mert ez a két vers ellentmond egymásnak. Mi erre a magyarázat? Az általad idézett vers ami szerint Jézus minden emberhez elküldte a tanítványokat egy olyan részben szerepel amit később toldottak a Bibliába, magyarul hamisítás.
Szóval ezzel a fanatikus hozzáállással magadnak ártasz. Illetve másoknak is mert megtévesztheted őket azzal hogy hamisított szövegre állítod hogy az Isten szava.
"Miről beszélsz? "
Lásd:
"Esetleg olvasd el egészében az evangéliumokat, ha az igazság érdekel. Ha pedig nem, akkor minek is vagy itt?"
"Én buktam bele? Sokan megerősítették hogy a Bibliába betoldott vagyis hamisított részek vannak"
Igen. Pont ez volt az első dolog amibe belebuktál, hogy össze vissza cserélgeted a fogalmakat, csak hogy önigazolást találj, nem is törődve vele hogy a betoldás vagy hamisítás szavak a valóságban mit jelentenek.
Ha nem tudsz válaszolni minek vagy itt? Minden kérdésnél ezt teszed. Ha nem tudsz értelmesen válaszolni/mellébeszélsz, nincs értelme a vitának. Egy értelmes vita úgy működik hogy érvelsz, és kérdéseket teszel fel a másik fél pedig ezekre reagál és fordítva. Ha nem tudsz válaszolni vagy nem akarsz, inkább maradj távol.
"Igen. Pont ez volt az első dolog amibe belebuktál, hogy össze vissza cserélgeted a fogalmakat, csak hogy önigazolást találj, nem is törődve vele hogy a betoldás vagy hamisítás szavak a valóságban mit jelentenek."
Nem én buktam bele hanem te. Bemásoltam azt a bibliai verset ami szerint hamisítás ha hozzáteszel vagy elveszel a Bibliából. Te ezt letagadtad:
jel22,18-19 "Én bizonyságot teszek mindenkinek, aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja: Ha valaki hozzátesz ezekhez, arra az Isten azokat a csapásokat bocsátja, amelyek meg vannak írva ebben a könyvben; ha pedig valaki elvesz e prófétai könyv igéiből, attól az Isten elveszi osztályrészét az élet fájából, a szent városból és mindabból, ami meg van írva ebben a könyvben."
Tehát nem csak hogy belebuktál de még a saját Bibliádat is letagadtad.
"ha pedig valaki elvesz e prófétai könyv igéiből"
Próbáld már meg értelmezni, ha idézted.
"Ha nem tudsz válaszolni minek vagy itt?"
Én hiába tudok válaszolni ha te még az alapokkal sem vagy tisztában, így direkt félremagyarázol mindent.
Ahogy mondtam, olvasd végig az evangéliumokat, addig eleve kudarcra van ítélve minden próbálkozásod, hisz azt sem érted, miről van szó.
"Bemásoltam azt a bibliai verset ami szerint hamisítás ha hozzáteszel vagy elveszel a Bibliából. "
Igen, ebbe buktál bele, hisz a hamisítás szó valami eredeti jelentésének megváltoztatását jelenti, ilyet pedig egy példával sem tudtál igazolni.
Hogy te önkényesen meghamisítod a hamisítás szó jelentését, az csak a te hülyeséged.
Kedves Kérdező:
"Máté 15:24 Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz."
Ez igy van, hiszen elsősorban, a valamikori választottainak adott Jehova utólsó lehetőséget, hogy térjenek vissza hozzá. Eredetileg az Ábrahám leszármazottaiból szándékozott kiválasztani azokat, akik majd áldássá lesznek a minden nemzetben élőknek.
(1Mózes 22:18) 18 És a te magod által nyer áldást a föld minden nemzete, mert hallgattál a szavamra.
S tanitani fogják Isten útjaira a népeket.
Azonban Ők számtalanszor megszegték Isten parancsolatait, felrugták a velük való szövetséget, az újszövetség követét megölték, amire Jehova elvetette őket Jézus halálakor. Jézus 3, és fél éves szolgálata alatt, nagyon kevesen reagáltak Isten meghivására, amit egy szemléltetésben Jézus el is mondott.
Jézus ezért sirt amikor megmondta, hogy elveszik tőlük, mint nemzettől ezt a kiváltságot, és más népnek adja, olyanoknak akik megtartják az Istennel való szövetséget, és azt amit kér megteszik.
(Máté 21:43) 43 Ezért azt mondom nektek, hogy az Isten királyságát elveszik tőletek, és olyan nemzetnek adják, amely a királysághoz méltó gyümölcsöket terem.
(Lukács 13:34, 35) 34 Jeruzsálem, Jeruzsálem! Megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat, akiket hozzád küldtek! Milyen gyakran akartam egybegyűjteni a gyermekeidet, ahogyan a tyúk a szárnya alá gyűjti a csibéit! De ti nem akartátok. 35 Isten ezért elhagyja a házatokat.. . .
Azt tudod, hogy az utolsó király, Sedékiás halálával, Jehova nem választott Földi képviseletet, amikor Babilonban fogságba lettek vitetve. Jézus eljevötelelével kaptak egy lehetőséget, amit nem fogadtak el, szivesen. Nem ismerték fel meglátogatásuk idejét, igy Isten szándéka, melyben a 144000- belőlük választja ki, meghiusult.
Ezért Úgy döntött, hogy a nemzetekhez fordul, és kiegészitésként belőlük választ Jézusnak társkirályokat, és papokat az égi királyságban.
Ennélfogva már nem a származás számit, hanem az, hogy megfelelő "gyümölcsöket teremjenek" vagy is elvégezzék Isten munkáját azok akiket kiválaszt. Ezért Jézus halála után, azokkal akikkel újszövetséget Kötött, feloldotta azt, hogy kizárólag a valamikori néphez menjenek kizárólag. Először a prozeliták, a Szamáriaik, és végül a más Nemzetből valókhoz küldettek.
Ez nem jelenti azt, hogy egy Izraelita származású egyénileg nem csatlakozhat Isten népéhez. Mindössze a kizárólagosság, hogy csak Izraelita lehet, az szünt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!