Keresztények mi alapján állítják hogy az Ószövetségi törvények már nem érvényesek?
Az alábbi Újszövetségi vers pont azt bizonyítja hogy továbbra is érvényben vannak a törvények:
(Máté 5,17-19).“Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat. Mert bizony mondom nektek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg az egész be nem teljesedik. Tehát ha valaki a legkisebb parancsolatok közül akár csak egyet is eltöröl, és úgy tanítja az embereket, az a legkisebb lesz a mennyek országában; ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, nagy lesz az a mennyek országában”
Itt konkrétan rá is kérdeznek amire Jézus azt feleli, be kell tartani a parancsolatokat ha a túlvilágon jót akarsz magadnak és elkezdi sorolni ezeket.
Máté 19:17 Ő így válaszolt neki.... Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat."
Én azt tapasztaltam hogy keresztények között vannak akik szerint minden ószövetségi törvény érvénytelen, mások szerint a Tízparancsolat még érvényes, a többi nem. Én viszont nem látom erre a bizonyítékot az Újszövetségben. Általában az a magyarázat hogy a szeretet törvénye él csak. Az igaz hogy Jézus mondta az Újszövetségben hogy szeresd Istent és szeresd a felebarátaidat, de ez semmiképen sem érvényteleníti az Ószövetségi törvényeket. Meg ez nem is új törvény hiszen bizonyára az Ószövetségi próféták is elmondták hogy szeresd Istent és szeress másokat.
Tehát kérdésem hogy melyik Újszövetségi vers érvényteleníti az Ószövetségi törvényeket?
Tegnap 22:08
Csak egy lényegi különbség van az összes vallás és a kereszténység között. A kereszténység szerint az ember nem képes megváltani magát, megváltóra van szüksége. A többi vallás szerint az ember képes megváltani magát cselekedetek által, ergo istenek vagyunk.
"A többi vallás szerint az ember képes megváltani magát cselekedetek által, ergo istenek vagyunk."
A végét nem értem. Kik istenek és miért?
Folytatás a #88-ról.
@ "Hát ez érdekes mert a világon a legtöbb helyen a keresztény vallást erőszakkal terjesztették. Például a te őseid nem a szentlélek által tértek meg, hanem a magyar királyok erőszakos hadserege révén."
Igaz, a középkorban, s főleg az elején az emberek többségének nem volt különösebben erős vallási meggyőződése, azt a vallást vették fel, amit az aktuális politikai hatalom éppen megkívánt, lelkiismereti gond nélkül váltogatták a vallásukat. Ha muszáj templomba menni, akkor megyünk, ha nem muszáj akkor nem megyünk. Persze a keresztény hadseregek, alig-alig vették fel a versenyt a kezdettől fogva agresszíven támadó muszlim hódítókkal és rablóbandákkal. Lásd török-magyar konfliktust.
A muszáj keresztények, persze nem voltak valami nagy szentek, de idővel ahogy egyre jobban megismerték a vallást, azért sokan megszerették és ragaszkodtak hozzá még a muszlim hódoltság idején is. Persze voltak akik átálltak muszlimnak, ugye azok kevesebb adót fizettek.
@ "Csakhogy ez nem Jézus szava hanem a hamisítók meséje."
Lehetséges. De az is lehetséges, hogy Mohamed talált ki egy jó mesét. Ha már lehet választani, én az utóbbit választom, sajnos már túl fanatikus vagyok, nem hat rám józan logika, pedig érvelésed egyszerűen lenyűgöző.
@ "És most itt van a szentlélek vagy nincs? Csak mert ezt senki nem látta."
Érted, amit a magyarázok? Isten mindenhol ott van, de a jelenléte nem tapasztalható meg mindenhol egyformán. A Szentlélek eljövetele-kiáradása, azt jelenti, hogy Isten jelenléte-ereje tapasztalhatóvá válik. Ha nem tapasztalod Isten erejét, akkor nyilván nem áradt ki a Szentlélek. Ez elég egyszerű, nem?
@ "A versben pedig szó nincs erről. Fizikailag érti hogy nem jön el amig itt van Jézus. Különben is a szentlélek miért ne jönne el mikor Jézus a földön van?"
Jézus egy tapasztalható eljövetelről beszél, ahogy máskor is tette, s pünkösdkor ez meg is történik. Nem lehet másképp érteni a Bibliát, ehhez szerintem jókora fanatizmus és ostobaság kell, de te tudod, te vagy a józan ész. A Szentlélek újszerű kiáradása a megváltás következménye és gyümölcse. Ezért kell Jézusnak elmennie-meghalnia.
@ "Mivel én teremtmény vagyok, megszülettem. Isten viszont nem született, hanem mindig is létezett. Csak a pogány vallások hamis istenei születnek."
A Biblia szerint Jézus mindenesetre született és Isten, ő az "egyszülött Isten", ahogy János apostol nevezi. A muszlimok szerint tehát a keresztények pogányok. Rendben, tudomásul vettük.
@ "Isten viszont nem tanul, hanem tud mindent. Nem kapta a tudást hanem mindig is rendelkezett a tudással. Csak a pogány vallások hamis istenei tanulnak. "
Mi egy időtlen születésben hiszünk. Az idő teremtett valóság, ahol idő van ott változás van. Isten nem változik. Az Atya azért szülte a Fiút, mert vágyott szeretni valakit, ha Isten örök, akkor a vágya is örök, s akkor a Fia is örök, mert Istenben nincs változás.
@ "Ez azt jelenti hogy te két pogány mintájú, csökkentett képességű istenségben is hiszel."
Nem, hanem egy időtlenül szerető Istenben hiszünk, akit időtlenül szül, aki időtlenül ad, akit időtlenül tanít. S mivel mindent odaad, ezért nincs két Isten, csak két személy, aki ugyanazt az egyetlen isteni lényeget birtokolja a Szentlélekkel egységben.
@ "Ezt mindenkinek nehéz felfogni, pontosabban lehetettlen mert ez egy ellentmondás. Olyan nincs hogy valaki született de mindig is létezett. Olyan nincs hogy valaki tanulás útján jut a tudás birtokába de azt mondod mindig is tudta."
Ha nem tudod, hát nem tudod, de mi azért hiszünk benne, ha megengeded. Az Isten Fia az Atyától született, de nem egy adott időpillanatban, hanem időtlenül. A forrás szüli a patakot, de az örök forrás örök patakot szül, ha a forrás örök, akkor a patak is örök.
@ "Ráadásul Jézus a földön nem is rendelkezett ezzel a tudással. Azt sem tudta van-e gyümölcs az előtte lévő fán."
Az Isten Fia emberré lett, letette mindenhatóságát, s letette mindentudását is. Csecsemőként még beszélni se tudott.
@ "Itt három különböző tulajdonságú istenről van szó, akik között alá fölé rendeltségi viszony is van, pont mint a pogány vallásokban."
Nem, hanem három különböző személyről van szó, akik között valóban alá és fölérendeltségi, pontosabban apa-fiú viszony van, de ugyanazt az egyetlen isteni lényeget birtokolják. Ha az én emberi testemet két személy is birtokolhatná, akkor nem volna két ember, csak egy kétszemélyű egyetlen ember.
@ "Jézus kimondta magáról hogy Isten. Nem mondta. Logikusabb hogy Jézus is próféta mint a többi Ószövetségi küldött?"
Azt elfogadod, amit Jézus kijelent magáról a Bibliában? Mert ha igen, akkor abból bizony logikailag sehogy nem jön ki, hogy ő csak egy próféta. Valóban nem nevezi magát Istennek, csak Isten Fiának, de szavaiból teljesen logikusan következik, hogy ő Istennel egylényegű, de nem egyszemélyű, amit a tanítványai a Szentlélek megvilágosítása által tételesen is kijelentenek. Ő az Egyszülött Isten. Aki ezt nem látja be, aki szerint a Biblia egy egyszerű prófétáról beszél az fanatikus és ostoba.
@ "Nem egy két ember a kérdés hanem a nagyátlag. És igen, az emberiség fejlődik. Mohamed próféta idején élt emberek összeségében értelmesebbek voltak mint a Jézus idején élők. És a Jézus idején élt emberek is értelmesebbek voltak mint mondjuk Mózes idején élt emberek."
Azt én is elfogadom, hogy az emberiség fejlődött, ezért is nem hatályos ránk nézve a mózesi törvények jelentős része. Jézussal azonban eljött a kinyilatkoztatás teljessége, Mohamed pedig csak egy hamisító a sok között.
@ "Annak viszont semmi értelme hogy Jézus azt mondja most nem értenétek meg, majd ugyanezek az emberek kis idő múlva hirtelen megértik. Ha csak a szentlélek nem duplázta meg minden egyes ember IQ-ját :)"
Itt elsősorban nem IQ-ról van szó, hanem a szív keménységéről, amit a Szentlélek meglágyít. Én már sok keményszívű embert láttam megváltozni, mert Isten Lelke megváltoztatta. Van egy ismerősöm, aki ateista katonatiszt volt, elvette a kiskatonáktól a Bibliát, s kigúnyolta őket, hogy ilyen mesekönyvet olvasnak. Ma buzgó keresztény. Nem lett több az IQ-ja, de valami megváltozott benne.
@ "És e terv szerint engem mikor látogat meg? Mert neki is feltenném ezeket a kérdéseket amiket itt beszélünk már 1-2 éve."
Isten tudja, hogy kit mikor hív el. Az őszinte istenkeresők jutalma nem marad el.
@ "Sokat elmond hogy a józan ész nincs a felsorolásodban. Amiket itt felsoroltál, származhat a Sátántól is. És kérdés hogy minden ember megkapja szerinted, mondjuk látomás vagy álom formájában? Mert én még nem kaptam."
Elvileg származhat, ahogy a józannak gondolt eszed is tévútra vihet. Nem minden ember kapja meg a hit kegyelmét, de aki megkapja attól többet is kérnek számon.
Folytatás a #93-ról
@ "Ott van a Tóra és a Biblia például. Sok tanítás megegyzik."
Ez nem bizonyíték, hanem egy semmi. Mutass egy iratot, amit nem hamisítottak meg.
@ "A Bibliát pedig meghamisították, ez tény. A Korán viszont változatlan. Ez is tény."
Miért is tény? A Korán valóban nincs hamisítva, mert az maga a hamisítás.
@ "Jól van megkeresem neked azt a kérdést és bemásolom ide."
Nem érted ugye a feladatot? Olyan iratot mutass, amit nem hamisítottak meg.
@ "A hamisítás nyilván úgy működik ha eltüntetik az eredetit."
Nem, nem úgy működik, hanem valaki kitalálja, hogy ő tudja jobban. A régit nem tudja eltüntetni, csak ha tökéletesen kiirtja az igaz hívőket, akik az eredeti kinyilatkoztatást őrzik.
@ "Nyilván azt hogy a Bibliát meghamisították. Ha minden irányzat más Bibliát használ, akkor egyrészt világos hogy nem tudni melyik az eredeti. Továbbá bizonyítja hogy minden irányzat saját kedve szerint válogatta össze a Biblia könyveit."
Szerintem nagy butaságokat hordasz itt össze, de te tudod. A 124 ezer próféta írása mind egyforma volt betűről betűre? Ha nem, akkor az mind hamisítás, mert nem egyforma? Valóban minden vallás maga állapítja meg a szent könyveit, beleértve a muszlimot is, akkor ez azt bizonyítja, hogy minden vallás minden könyve hamis? Nem igazán tudom követni a vaslogikádat.
A bibliai kánon egy válogatás, az egyház illetve elődje a zsidó közösség válogatása. Azok kerülnek bele, amely a közösség ítélete szerint biztosan sugalmazottak. Ez nem jelenti, hogy más sugalmazott irat nem létezhet, csak azt, hogy ezek biztosan azok. A kánon nem volt mindig fix és lezárt, hanem folyamatosan bővült, és folyamatos vita volt arról, hogy egy-egy könyv mennyire sugalmazott. A muszlimoknak azért nincs kánon vitája, mert valójában csak egyetlen prófétájuk van, az állítólagos 124 ezer prófétájuk pedig nyomtalanul eltűnt, ami persze nevetséges olcsó kis mese.
@ "Te nem érted hogy ennek semmi köze a szeretethez. Azzal hogy megtiltod a válást, szerinted tökéletesen szereted a felebarátopd?" :)
Igen, szerintem akik elválnak, nem tökéletesen szeretik egymást.
@ "Ez azt jelenti hogy a Ószövetségi törvények érvényben vannak."
Tényleg nem bántásból mondom, de súlyosan nem érted amit magyarázok. A szeretet parancsa általános parancs, amit ki kell bontani. Az ószövetségi törvények jelentős része azért nincs érvényben mert ez a kibontás a körülményektől függően változhat. Ami régen úgy volt jó, az most nem feltétlenül ugyanolyan jó.
@ "A jeruzsálemi zsinat nincs felhatalmazva arra hogy eltörölje Isten parancsait."
Isten azt hatalmaz fel, akit akar. Az apostolok rangja nagyobb, mint a prófétáké, a Bibliában mindenesetre ez van, mi ezt hisszük, amit te mondasz az meg egy semmi, egy önkényes hülyeség.
@ "Látom nem sikerült felfognod amit írtam. A törvény célja hogy ne hagyj magad után piszkot. Ez ma is érvényben van. Az angol wc tölti be az ásó szerepét, de adott esetben szó szerit értendő ha például kint vagy a szabadban és rádjön olyan helyen ahol nincs wc. Az hogy van angol wc még nem érvényteleníti a törvényt csak át kell ültetni az adott kornak megfelelően. Hihetetlen hogy nem vagy képes ezt felfogni."
Én nagyon is értem, amit írsz, s ezzel nagyjából egyet is értek. Viszont te nem érted, hogy a kis ásó nem angol WC. Isten törvénye kis ásót parancsolt, mert akkor és ott ez volt a praktikus. De máskor és máshol, nem ez a megoldás, vagyis ezt a parancsot nem kell szó szerint megtartani, hanem csak szelleme szerint. Nem érted ugye, hogy ha nem kis ásót használsz, akkor nem teljesíted ezt a törvényt betűje szerint?
@ "Megtaláltam azt a kérdést. Megnéztem muszlim vallástudósok mit írnak a témában és én is kigyűjtöttem néhány hasonlóságot."
Feleslegesen fáradtál, mert nekem nem a muszlim tudósok okoskodása kell, hanem bizonyíték, hogy létezett a 124 ezer próféta. Van meghamisítatlan irat vagy nincs? A válasz: nincs.
"Ennek a kritériumnak természetesen az apostolok is megfeleltek."
Az apostolok olyan emberek mint bárki. Az egyházad emelte őket a próféták fölé.
"Az apostolok magasabban vannak, mint próféták, s joguk volt megállapítani az ószövetségi törvények hatályát. Ez a Biblia állítása, ez a keresztények hite."
Mikor és hol mondta Jézus hogy az apostolok felülírhatják Jézus tanítását vagy az Ószövetségi törvényeket?
"Lehetséges, de ezt nem lehet megállapítani sem bizonyítani. Mi hiszünk abban, hogy ez nem hamisítás."
De meg lehet állapítani. Az Újszövetség írói nem az apostolok. Legtöbb esetben ismeretlen vagy bizonytalan a szerző.
"Lehetséges, de ezt nem te döntöd el, hanem majd Jézus."
A saját Bibliádat sem ismered.
Mózes 5. könyve 18:18 És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.
Nem Jézus fog felelősségre vonni hanem Isten.
"Én mindenesetre azt gondolom és abban hiszek, hogy aki egy 600 évvel későbbi keletkezésű irat alapján követi Jézust az inkább követ egy hamisítást."
Ez jó vicc. Te egy Jézus után 500 évvel későbbi keletkezésű Bibliát követsz :) aminek az írói ismeretlenek és keresztények is vitatják melyik könyvek hitelesek. Ezzel szemben a Korán keletkezési körülményei ismertek és bizonyítottan változatlan.
"Én egy olyan Jézust követek, akinek a tanítása fennmarad a világ végezetéig."
Melyik Bibliára gondolsz? Mert gondolom tudod hogy sok változat van. A Koránban szereplő Jézus az egyetlen ami bizonyítottan változatlanul fennmaradt.
"Ebben teljesen igazad van. Azzal, hogy többet tudok, hogy több adatott nekem a prófétáknál az csak nagyobb felelősség, s ez még nem jelenti, hogy emberileg is nagyobb vagyok náluk. Abban azonban hiszek, hogy ha Krisztust komolyan veszem, akkor jóval nagyobb kegyelemben lehet részem, mint a prófétáknak, s ez által emberileg is jobb lehetek náluk."
Korábban nem ezt írtad. Te kijelentetted hogy nagyobb vagy a prófétáknál. Akkor most hogy van ez?
"Persze nem vagyok tökéletes, azonban a próféták sem voltak azok."
A Bibliában szereplő próféták tényleg nem voltak azok. Sőt, ma a leginkább körözött bűnözök között lennének. A Biblia részeges, gyilkos, cselszövő, parázna, saját lányait teherbe ejtő prófétákról ír. Ezzel szemben a Korán erkölcsös, példamutató emberekként írja le ugyanezeket a prófétákat.
"Hogy mennyire jó sáfárkodtam Isten rám bízott talentumaival, az számon lesz tőlem kérve, s akinek többet adtak, attól többet is kérnek számon."
Akkor miért jelented ki hogy te nagyobb vagy a prófétáknál is? Átmeneti tudatzavar? Látom előfordul hogy éjszaka is írsz. Talán nem írnál ilyen marhaságokat ha alvással töltenéd az éjszakát. Nem az én dolgom, csak egy jótanács.
"Az én lelkiismeretem azonban nem vádol, mert nem tartom be az ószövetségi törvények nem rám vonatkozó részét. Hidd el én tiszta szívvel használom az angol WC-t a kis ásó helyett, s tiszta szívvel eszem a disznóhúst, hisz nem látok és nem tudok semmi olyat, amivel ezzel magamnak vagy felebarátomnak ártanék."
Mindketten tudjuk hogy ez nem igaz. Azért nem tartod be ezeket a törvényeket mert az egyházad azt mondja nem kell betartanod. Ha nem így teszel, megkérdőjelezed az egyházad szavahihetőségét és ha ebben tévednek akkor más kérdésben is tévedhetnek. Ezért minden marhaságot amit az egyházad mondott vagy tett te véded mindenáron. Csak mellékesen mondom hogy megint kiborult a bili. Az egyházad vezetője megint hozta a formáját:
https://www.youtube.com/watch?v=3WySwhj2SwE
Hogy is mondjátok. Ő Isten földi helytartója? Valahogy nekem nem a szeretet jut róla az eszembe ha meglátom.
"Az hogy te mit mondasz, hogy szerinted nekem mi a kötelességem, az engem nem különösebben érdekel."
Már tisztáztuk. A te vallásod szerint a Biblia nekem is szól. Így ugyanannyi jogom van a Bibliát értelmezni mint neked. Persze megértem hogy nem tetszik amit mondok, de hát ez az igazság. Én veled ellentétben meg is indoklom amit állítok és mindig igyekszem Bibliai és Korán versekkel alátámasztani.
"Hol vagy te Jézushoz és apostolokhoz képest?"
Jézus próféta volt. Nyilván a nyomába sem érek. A hozzád hasonló fanatikus keresztényektől meg szoktam kérdezni hogy mit tennének ha Jézus tényleg visszajöne a földre és azt mondaná legyenek muszlimok mert ez az egyetlen igaz vallás? Te mint tennél? Persze általában azt válaszolják hogy ha Jézus mondja akkor hisznek neki és muszlimok lennének. A helyzet az hogy nem valószínű hogy ezt tennék és szerintem te sem. Inkább bemesélnéd magadnak hogy csak a Sátán az Jézus képeben és meg akar téveszteni. Igaz?
"Vagy Mohamed hol van Jézushoz képest?"
Egy szinten. Mindketten próféták.
"Mondjuk más keresztény területen nem terjedtek el a náci eszmék,"
Mivel a náci eszme a fehér faj felsőbbrendűségér hirdeti, fehérek lakta keresztény országokban terjedte el, de ott mindenütt. Minden Európai keresztény országban és az USA-ban is van kisebb nagyobb náci tábor.
"az iszlamista terrorizmus, azonban sok iszlám országban talál hívőkre. Ez viszont szerintem sem véletlen."
Az iszlamista terrorizmust a Nyugat hozta létre. Az 1990-es évekig nem is létezett olyan hogy iszlamista terrorizmus. Az ISIS-hez hasonló terrorcsoportokat az USA vezetésével hozták létre, szóval ez is keresztény találmány.
"Itt nem igazán IQ-ról van szó. Például vegyük a válás tilalmát. Agyilag egyáltalán nem nehéz megérteni, hogy ez mit jelent, a probléma az, hogy ki képes ezt betartani, ki képes ezt elfogadni, ki képes e szerint élni."
Az IQ-ról van szó mert olyan 80-as IQ nál már mindenki felfogja hogy a válást tiltani butaság.
"A Szentlélek pedig nem csak az apostolokat alakította át, hanem minden őszinte Jézus hívőt."
Hát de Jézust csak az apostolok követték :)
"Nem kívánom most a hitgyülisek hitélményeit minősíteni. A Szentlélek sokféleképpen eljöhet, lehet az egy csendes magán ima, vagy egy eufórikus tömegesemény."
Miért nem? A véleményedre vagyok kíváncsi. Ez a hitgyülis szertartás szerinted a szentlélek eljövetele?
"Olvashatunk arról, hogy egyeseket betölt a Szentlélek, de nem volt általános."
Ha egyeseket betöltött korábban is akkor nem lehet a versben szereplő kérdéses személy a szentlélek, mert ő csak akkor jön el ha Jézus elment.
"Jézus tanításának éppen az a lényege, hogy a Jézusba vetett hit által árad ki a Szentlélek."
Ilyet nem mond a vers. Csak azt hogy Jézus után jön el. Meg ha a Jézusba vetett hit által árad ki, akkor ezek szerint csak keresztényeknél működik? Mondjuk muszlimok is hisznek Jézusban de még egy muszlimmal sem találkoztam aki megtapasztalta volna hogy megszállja a szentlélek.
"Nem hallottam fizikai hangokat, ez egészen biztos, de az igaz, hogy úgy éreztem Jézus szól hozzám."
Szóval még csak nem is mondta hogy Jézus és hogy legyél keresztény? Ez méginkább arra utal hogy csak egy vágyvezérelt hallucináció volt.
"Mondjuk határozottan ügyes húzás volt ez a Sátán részéről, hogy így terelt hamis kereszténység felé."
Mondjuk elég valószínű hogy akkor lép akcióba mikor a leggyengébbek vagyunk. Te esetedben nem kell nagyon megerőltetnie magát. Foggal körömmel véded a leglogikátlanabb keresztény tanításokat és elutasítod a sokkal logikusabb iszlám tanításokat.
"Bár Allah is megtehette volna ugyanezt, s akkor az egyetlen igaz meg nem hamisított vallás tagja lehetnék. Allah nem tette, a Sátán megtette, sajnos."
Ne haragudj de neked az a mérvadó hogy mit mond egy hang a fejedben? És ha azt mondta volna legyél muszlim akkor most muszlim lennél? Ugyanmár. Akkor azt mondtad volna a Sátán akar megtéveszteni. De persze ha a hang azt mondja legyél keresztény akkor biztos hogy Jézus volt igaz?
Ebbe a kérdésbe tegnap futottam bele és a következőt tapasztaltam. Gondoltam megosztom veled mert ez is bizonyítja hogy a Bibliát meghamisították.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Ez az Újszövetségi rész arról szól, hogy Jézus leállítja a zsidókat akik halálra akartak kövezni egy parázna nőt. Pedig az Ószövetség szerint helyesen jártak el a zsidók, mert le van írva hogy a paráznákat halálra kell kövezni, mégis Jézus azt mondta nekik "ti a Sátánt követitek". Vagyis Jézus szerint a halálra kövezés a Sátán parancsa, pedig benne van az Ószövetségben.
János 8:38 Én azt mondom, amit az én Atyámnál láttam, és ti is azt teszitek, amit a ti atyátoktól hallottatok."
Magyarul a zsidók csak az őseiktől hallották hogy halálra kell kövezni a paráznát, ezért akarják megölni a nőt, de ez nem Isten törvénye.
János 8:44 Ti atyátoktól, az ördögtől származtok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni.
Tehát a Sátán kívánsága az hogy kövezzék halára a paráznákat, nem Isten parancsa. Ha jogos lett volna akkor Jézus engedi hogy halálra kövezzék, de megemlíti hogy ők is bűnösök.
A Korán nem ostorcsapást ír, hanem botozást és hozzáteszi hogy csak a bőrt érje, szóval nem a fizikai sérülés okozása a cél.
Az meg érdekes hogy kifogásolod a Korán szerinti botozást de nem zavar hogy a Bibliád szerint halálra kellett kövezni a paráznákat.
Nem. Miért származna a Sátántól? Jézus szerint a paráznák halálra kövezése származik a Sátántól. Tehát az a helyzet hogy a te jelenlegi Bibliádban Sátántól származó parancsok is vannak. Ezt Jézus mondja.
Jézus nem mondta hogy mi a büntetése a paráznáknak. A Korán szerint botozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!