Szerintetek létezik Isten?

@76:
"Hogy a bánatos tökbe igazoljam a nem létező voltát annak, ami nincs?"
Mutass neki egy üres oldalt. Ott láthatja, hogy nincs ott a Newton idézet, következésképpen nincs :D
Hasonló módszer ez, mint amit a Tiszta Diliben olvastam valamikor '93-'93 tájékán, arról, hogyan kell tesztelni egy elemet, hogy lemerült-e. Dobd bele egy kád vízbe, és ha lemerül, lemerült.

@Mojjo
Te tudod, de ha elolvasod a cikket, amit linkelek neked, akkor elmegy a kedved tőle!
Mert ha a saját szemének nem hisz, akkor arra nem tudok mit mondani! Hadd higgye akkor, max hülyén hal meg...

A kreacionizmus hülyeség abban az értelemban, hogy ők tagadják az evolúciót, én nem is mondtam soha, hogy az evolúció kamu, ne nevezz Kreacionistának, de attól függetlenül Isten szerintem létezik, ő hozta létre a világegyetemet a maga valójában az evolúció és a természet általunk ismert törvényei csak eszköz volt a kezében....
Amit én tartok valószínűnek az a TEISTA EVOLÚCIÓ ELMÉLETE!De olvasgattam a deizmusról, az is baromság, miért teremtene meg az Isten egy univerzumot ha nem foglalkozik vele!
Az idézetkről meg annyit, hogy fellelhetők a nyeten nem kell puffogni rajta, csak szét kell nézni, leírtatok 2 oldalnyi puffogást, de zéró cáfolat!

Na meg ez is:
As quoted in Isaac Newton: Inventor, Scientist, and Teacher (1975) by John Hudson Tiner. "Atheism is so senseless" is a statement Newton made indeed in "A short Schem of the true Religion", but no source for the rest of this statement has been located prior to 1975. Part of this statement might originate as a summation of observations by Colin Maclaurin in his An Account of Sir Isaac Newton's Philosophical Discoveries (1750), Book III, Ch. 5

Látszik, hogy fáradok.
Szóval, a Newtonnak tulajdonított idézetre 2 egy sz egyben góglitalálat: Egy csodás áltudományos oldal és ez a kérdés, ahol itt éppen csipkelődünk. Gógli fordítás után meg meglett az eredete, és minél jobban nézem, annál inkább hamis a baba.
Aki nem tudna nagolul, vagy lusta lenne kattintgatni:
AZ IDÉZET HAMISÍTVÁNY, Newton ebből csak annyit írt: "Az ateizmus [OLYAN] értelmetlen", a mondat többi részét egy Newton-életrajzíró szerkesztette hozzá. Róla ezt írják:
"David Brewster, for those who don’t really know him (please look him also up on Wikipedia for a rather mild biography) was a Scottish scientist but also an ordained minister if the Church of Scotland. His real topic was optics (there’s the link with Newton), but his most important book was a biography of Newton. Later in life he wrote the book quoted above using ’all possible sources’ (cfr intro). In other words he invented a lot.
The man was a real bigot who also wrote two books to contradict Darwin’s Evolution Theory. It is clear that such a man could not put on paper that his hero was a deist at most and not a ’true believer’."
FORRÁS:
Szóval, röviden: [link]

@PencroftTivald(#86)
Áhhh!
1.
Megcáfoltad azt az állításomat, hogy nem lehet bebizonyítani a nem létező dolog nem létezését... brühühü
2.
Viszont visszaigazoltad a sejtésem, hogy a kérdéses Newton idézet tényleg hamisítás és ferdítés eredménye, ahogy azt rendre megszokhattuk már a kreacionista és mindenféle 'teremtéstudós' oldalaktól...
Elképesztő! egy két éve vagyok itt, és rengeteg ilyen idézetgyártó kreacionista oldalt láttam már, és nem létezett... nem hazudok!... nem létezett egy se, amelyikben ne súlyos csúsztatások, hazugságok, rágalmazások lettek volna.
Egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy azok akik ezeket az oldalakat legyártják, nem félnek az Istenük haragjától? Tényleg hisznek ezek Istenben? Mert ez az egész kreacionizmus nekem inkább csak politikai kampánynak tűnik...
Mellesleg köszi az áldozatos keresési melót Pencroft! :)
Tényleg szundi most már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!