Vagy létezik Isten, vagy létezik perpetuum mobile. Jó a logikám?
"Vagy létezik Isten, vagy létezik perpetuum mobile."
És ha egyik sem? :D
Szerintem először a zárt rendszer fogalmával kellene tisztába jönnöd, mert valami nem kerek, amit írtál. Például mi az a hőhalál? Az energiamegmaradásra gondolsz? Me ugye mit nevezünk "semmi"-nek?
"vajon mi hozhatott létre ilyen állapotot az univerzumban?"
ŐSROBBANÁSNAK hívják azt a dolgot... :-D
"Hogy történik egyáltalán bármi is a semmin kívül?"
Na ez már így nem annyira természettudományos kérdés, inkább filozófiai. :-D
szerintem nagyon is érdekes a kérdés. úgy-e a perpetuum mobile az örökös, vagyis el nem fogyó energia áramlását jelenti számodra, és ezt Istennel azonosítod.
Az, hogy nem létezik a perpetuum mobile , itt a Földön v, még pontosabban az anyag világában igaznak bizonyul jelenleg. Zárt rendszerben valóban igaz, de a jelenkori kutatások nyitogatják már a kaput az Univerzumból áramló, u.n. kozmikus energiaféleségek felé.
Az én (még tovább fejleszthető) fogalmaim szerint Isten az Eredendő Tudat, és az Eredendő energia. Lehet, hogy majd kiderül, hogy ugyanaz a kettő, hiszen az már kiderült, hogy az anyag és az energia ugyanaz. Lehet, hogy a Tudat is Energia, meglátjuk merre vezet a fejődés iránya, és a Fény is energia, azt tudjuk. Akárhogy is, az Eredendő Minden Egy, ez az Isten. És a Tudat, és a Fény Tőle árad, és örökké tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!