Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek létezik Isten?

Szerintetek létezik Isten?

Figyelt kérdés
Ha nem, akkor miért gondolod úgy, hogy nem ha igen akkor pedig annak az okára lennék kíváncsi! (Sokat segítenétek a válaszokkal, egy esszéhez kellene)

2017. jan. 14. 09:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/140 anonim ***** válasza:
95%

Kedves Anonymus! Nem hinném, hogy a világunk élettelen része csak pusztulna, lásd pl:

[link]

Ezek teljesen maguktól jöttek létre.

Vagy itt vannak ezek a sókockák a Holt-tengerből: [link]

Szóval ilyen romlás felé tartó törvényszerűségek nincsenek, a Világ épül is, nem csak romlik. S ezekkel egyáltalában nem megy szembe az élet.

"Nehezebb hinnem abban, hogy a kert közepére kirakok egy marék agyagot és az időjárás viszont tagságai révén egyszer csak belecsap a villám és lesz belőle egy mókus." - mivel ezt nem is várhatjuk el. Mi legalábbis nem, míg ti ezt a villámot Istennek nevezitek.

2017. jan. 14. 22:16
 12/140 anonim ***** válasza:
92%
Mivel nagybetűvel írtad, így gondolom a keresztény istenre gondolsz, amire a válaszom nem. Más istenekben/istennőkben/Démonokban hiszek, viszont elismerem, hogy csak a képzeletem szüleményei. :) Ezek a lények mások életének megváltoztatására nem képesek, nincs különösebb dolguk ezzel a világgal, és nem fogják megszüntetni az éhezést, háborút vagy egyéb hibának tekintett dolgokat... csupán a kreativitásom fejlesztése miatt találom ki őket, és az emberi természetemet kihasználva olyan érzést keltek magamban, mintha léteznének, és segítenének. Gondolom ez a helyzet minden vallással. :)
2017. jan. 15. 00:03
 13/140 anonim ***** válasza:
55%

Igen,hiszek.

Azt nem tudlm megmagyarazni,hogy eleinte miert hittem benne ,azonban miutan megtertem bebizonyította a létet szamomra,hogy megerositse a hitemet:), de minden keresztenynek bizonysagot tesz magarol :)

2017. jan. 15. 14:37
 14/140 Tom Benko ***** válasza:
94%
Nem tudom. Senki semmilyen hiteles és egyértelmű bizonyítékot nem tudott hozni a létezésére, ezért a létezés kérdése nem vizsgálható. Ugyanakkor A világunkban eddig csak racionális, istent nem tartalmazó magyarázatot találtunk, amikor találtunk, úgyhogy semmilyen isten létezésének feltételezése nem szükséges. Ugyanakkor az istenség, mint attribútum magába zárja, hogy felette áll az ismert természetnek, transzcendens, éppen ezért bizonyítékot nem is szerezhetünk a létéről, és a transzcendencia miatt a mi világunkkal kölcsönhatni sem tud. Innentől pedig akár létezhet is akármilyen isten, csak éppen a feltételezése semmitmondó. Mi több, nem is megválaszolható.
2017. jan. 16. 00:39
 15/140 anonim ***** válasza:
Tom Benko válaszod érthetem úgy, hogy agnosztikus vagy?
2017. jan. 16. 16:19
 16/140 Cerevisiae ***** válasza:
100%

#10: "Az oka pedig roppant egyszerű. A világon léteznek nem élő és léteznek élő dolgok. Az élettelenek mindig a romlás, szétesés, porladás felé tartanak, míg végül eltűnnek és többnyire az élő részeivé válnak. Az élő viszont látszólag szembe megy ezen alapvető törvényszerűséggel"

Ha belenézel a csillagászati távcsőbe, mindenhol láthatod, hogy keletkeznek új csillagok, és a csillagok keletkezésének, fejlődésének egyes állomásainak látszólagos állóképeit. Sőt! Hihetetlenül szabályos pontossággal működő naprendszerek is kialakulnak folyamatosan, különböző szabályos törvényszerűségekkel működő bolygók, holdak... stb... amelyek alakjai is teljesen szabályosak. Maguk a galaxisok is szabályosak, és ahogy egyre mélyebbre tekintünk az univerzum idejébe, a galaxisok szabályos formavilága egyáltalán nem olyan gazdag, mint "manapság".

Rengeteg szabályos természetes élettelen "építmény" újul meg újra és újra a Földön. Ilyenek akár a kristályok (ezek soka nő, és fejlődik is kellő környezetben), de a hópelyhek is... úgy hogy bőven lehetne sorolni még. Pl. csodálatosan szabályos és szépséges cseppkövekkel tarkított barlangok a Föld kezdetén nem voltak, vagyis ezek is fejlődtek, ugyanúgy, mint az élőlények.

#10: "A világon léteznek nem élő és léteznek élő dolgok."

Nem igazán lehetne definiálni a kettő között a különbséget, és eddig nem is sikerült senkinek, mint ahogy neked se ezzel a példával. Az élő anyag valójában összetevőkként nézve halott anyag. Azt is lehetne mondani, hogy a nem élő anyag egyre magasabb szintű szerveződése elérheti azt a fokot, amikor mi azt már szubjektívan élőnek neveznénk.

2017. jan. 16. 18:29
 17/140 How Arrow ***** válasza:
100%

Kérdező

Bármilyen válasz ékezik "igen" vagy "nem"

Mindkető a tapasztalat érzékéböl származik.

Igen létezik.

2017. jan. 16. 20:15
 18/140 Tom Benko ***** válasza:
100%
@Steve1: Igen, agnosztikus vagyok.
2017. jan. 17. 08:49
 19/140 anonim ***** válasza:
Tom Benko én is, csak azért kérdeztem, mert az enyémhez hasonló gondolkodást fedeztem fel a mondataidban!
2017. jan. 17. 19:54
 20/140 anonim ***** válasza:
49%

"Szerintetek létezik Isten?"

Persze. Az univerzum matematikailag leírható, DNS-ben lévő szellemi (intelligenciától származó) információ, természettudományokból következtethető, Biblia egyedisége, Jézus lelkének működése az életemben úgy, ahogy a Biblia Újszövetségében megiratott, Bibliában található szellemi beszédek "pszichológiai" pontossága, Jézus természeti törvények feletti csodái, feltámadása stb...

2017. jan. 19. 14:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!