Evolúcionista hívők, ti hogyan egyeztetitek össze Isten tökéletes teremtését ezzel?
Azzal, hogy az ember előtt is voltak emberszerű lények, akik gyilkoltak, bűnöket követtek el, illetve a világban eleve jelen volt a szenvedés, a halál, a katasztrófák.
Nem kötözködni akarok, de tényleg nagyon kíváncsi vagyok
Kivételesen igazam van??? :D
Máskor azért nincs igazam, mert nem hazudtolom meg a Biblia állításait?
Ezt írtad: Mondhatni, ebben a világban, amelyben élünk, evolúció nélkül hosszú távon nem is maradhatna fent élet.
A tudomány hogyan definiálja az életet? Nem tudja definiálni? Akkor miről is van szó?
"Kivételesen igazam van???"
Hát azok után amennyi sületlenséget összehordtál korábban...
"Máskor azért nincs igazam, mert nem hazudtolom meg a Biblia állításait? "
Dehogynem, éppen azt teszed, amikor teljesen egyéni értelmezést próbálsz a Biblia állításaiba beleerőltetni.
"Ezt írtad: Mondhatni, ebben a világban, amelyben élünk, evolúció nélkül hosszú távon nem is maradhatna fent élet.
A tudomány hogyan definiálja az életet? Nem tudja definiálni? Akkor miről is van szó?"
Életkritériumokkal. Mint például hogy egy élőlény a környezetétől jól elkülöníthető egységet alkot, képes a környezetének legalább néhány aspektusát érzékelni és azok változásaira válaszreakciót adni, mert törekszik a belső homeosztázisának fenntartására, környezetével anyagcserét folytat.
"egyéni értelmezést próbálsz a Biblia állításaiba beleerőltetni."
Például?
"Életkritériumokkal. Mint például hogy egy élőlény a környezetétől jól elkülöníthető egységet alkot, képes a környezetének legalább néhány aspektusát érzékelni és azok változásaira válaszreakciót adni, mert törekszik a belső homeosztázisának fenntartására, környezetével anyagcserét folytat."
Nem ér, hogy odaírtad az "élőlény" szót!
Ez a csúcs, ezek a tények, ez a valóság, és cáfolhatatlan ?
Mozogni vagy szaporodni nem kell neki? A sejt is élőlény? És ha a gazdája elpusztul?
Az élőlénynek evolúcióra képesnek kell lennie? Hány és milyen kontextusban lehet életről beszélni? Hogy néz ki az élet "molekulája"?
Feltétlen követelménye az anyagi létezés?
"Például?"
Például amikor azt állítottad, hogy a Sátán képes felülírni Isten alkotásait. Holott soha semmilyen formában még csak nem is utal ilyesmire a Biblia, csak neked ugye bele kellett magyaráznod, mert enélkül tarthatatlan volt amiket korábban állítottál.
"Nem ér, hogy odaírtad az "élőlény" szót!
Ez a csúcs, ezek a tények, ez a valóság, és cáfolhatatlan ?
Mozogni vagy szaporodni nem kell neki? A sejt is élőlény? És ha a gazdája elpusztul?
Az élőlénynek evolúcióra képesnek kell lennie? Hány és milyen kontextusban lehet életről beszélni? Hogy néz ki az élet "molekulája"?
Feltétlen követelménye az anyagi létezés?"
Hát igen, ilyesmikre gondoltam sületlenségek alatt.
De akkor kezdjük. Igen, ezek tények, mert ezek közös tulajdonságai minden élőlénynek. Aktív mozgás és szaporodás nem feltétlen szükséges az élethez. Talán ha valamit nem láttál szaporodni, akkor te nem tudnád megmondani, hogy az élőlény vagy sem? :D
Igen, vannak egysejtű élőlények is, milliós nagyságrendben egy gramm homokban is.
Ha egy többsejtű élőlény elpusztul, akkor rövid időn belül az összes sejtje is, igen.
Ahhoz, hogy élőnek nyilvánítsunk valamit, nem kell evolúcióra képesnek lennie, de hosszú távon csak akkor maradhat élő, ha épp ugyanolyan dinamikus változásokra képes, mint a környezete (persze ez a változás csak populációszinten értelmezhető, egyedek szintjén nem).
Nincs olyan hogy élet molekulája. Pontosan ugyanazok az anyagok építik fel az élő szervezetet is, mint az élettelen környezet. A különbség az életfeltételek teljesülése, vagy sem.
Mivel Isten az egyetlen, aki felette áll minden térnek, időnek, anyagnak, igen, nyilvánvalóan ha Rajta kívül valaminek nincs anyaga, az gyakorlatilag nem létezik.
"Például amikor azt állítottad, hogy a Sátán képes felülírni Isten alkotásait. Holott soha semmilyen formában még csak nem is utal ilyesmire a Biblia, csak neked ugye bele kellett magyaráznod, mert enélkül tarthatatlan volt amiket korábban állítottál."
Igazad van, így nincs leírva, viszont azt, hogy soha semmilyen formában nem utal rá az Írás, nem venném készpénznek, ugyanis miatta jött be a világba a bűn, a halál és a pusztulás (bocs, hogy nem teszem mindegyiket külön idézőjelek közé) :
Az ellenség pedig, a ki a konkolyt vetette, az ördög.(isten vetette a búzát, az ördög szintén vetett: a gyomot)
És monda néki az ördög: Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsőségét; mert nékem adatott, és annak adom, a kinek akarom;
Hát ezt, az Ábrahám leányát, kit a Sátán megkötözött ímé tizennyolcz esztendeje, nem kellett-é feloldani e kötélből szombatnapon?
Ha pedig a Sátán a Sátánt űzi ki, önmagával hasonlott meg; mimódon állhat meg tehát az ő országa?
Betegeket gyógyítsatok, poklosokat tisztítsatok, halottakat támasszatok!
Átadjuk az ilyent a Sátánnak a testnek veszedelmére…
A kinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival…
Mivel tehát a gyermekek testből és vérből valók, ő is hasonlatosképen részese lett azoknak, hogy a halál által megsemmisítse azt, a kinek hatalma van a halálon, tudniillik az ördögöt
Vagy a Róma 8.
Mert a teremtett világ hiábavalóság alá vettetett, nem önként, hanem azért, a ki az alá vetette.
Mert tudjuk, hogy az egész teremtett világ egyetemben fohászkodik és nyög mind idáig.
stb., stb.
Nem azért írtam, mert enélkül tarthatatlan lett volna, amiket korábban írtam, ilyenre nem is gondoltam.
Az élettel kapcsolatban:
Nem fontos teljesen hülyének nézned azért, hogy fényezd magadat. Természetesen mindezeket tudom.
Az élet definiciója, amivel az evolúció "dolgozik", magában foglalja a keletkezését is. Ez elengedhetetlenül szükséges lenne a tudományos vizsgálatához.
Ha megkérdezhetem mégegyszer: Feltétlen követelménye e az életnek az anyagi létezés? Igen/Nem.
Vagy ez attól függ milyen életről beszélünk ? Többféle is van? Mi a különbség közöttük, mint élet és élet között?
Ha mindezeket tudod, akkor hogy állíthatsz olyan hülyeséget, hogy az élet definíciójának része az élet keletkezése is?
Semmi köze az élet keletkezésének se az evolúcióhoz, se ahhoz hogy megállapítható legyen, mi élő és mi nem.
Ezzel az anyagi létezéssel meg nem is értem,mire vagy kíváncsi. Az egész világunkban mindent anyag épít fel. Mégis mit szeretnél megtudni?
"Semmi köze az élet keletkezésének se az evolúcióhoz, se ahhoz hogy megállapítható legyen, mi élő és mi nem."
Igen, tudom, folyton ezt szajkózzák a "szakemberek".
Végül is mindegy, annyira nem fontos.
Azt nem értem, miért ezt az életet vizsgálják a valódi helyett. Az apostolok tanulatlanok voltak, mégis mindent tudtak, amit tudni kell(ene nekünk is) az Életről.
A valódi emberi értékek szinte teljesen elvesznek ebben a világban. Amire igazán szükség van, azt nem tudjuk tudományosan megtalálni.
Hogy mondhatod éppen te ezt? Ez nem biblikus kérdés!! Élet halál kérdés!
Ja...hogy nem mindenki van ezzel így, aki hívő. Ez esetben fennáll a kérdés, hogy kinek vagy miben hisz? Joga van abban hinni, amiben akar, csak akkor azt a hitet közvetíti mások felé is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!