Isten (ha létezik) miért teremtett ilyen evolucionista ösztönöket?
Szóval ha belép egy kellemes külsejű férfi/nő valahova, az ellenkező nem tagjai egyből ránéznek, és műszerekkel kimutathatóan tetszik nekik az épp belépett személy. Ne egyből a nemi vágyra gondoljatok, hanem egyszerű tetszésre. Miért irányulnak az emberek a szép, erős, egészséges, stb partnerekre?
Nos, ha Isten teremtette az embert és előírta neki a megfelelő viselkedést, akkor kellett volna egy olyan felismerő ösztönt "telepítenie" az emberbe, ami felismeri, hogy az ellenkező nem tagja mennyire hívő, mennyire ismeri pl a Bibliát, mennyire bűntelen, stb?
Miért nem kelendő egy nyeszlett, nulla nemi jellegekkel bíró, ronda ÁMDE a legkitűnőbb vallási tulajdonságokkal és képességekkel rendelkező személy a másik nemnél?
Isten azt mondta, hogy szaporodjatok xD Legalábbis a Biblia elején olvasható.
És ez egy természetes dolog, hogy vonzódsz az ellenkezőnemhez. Ebben nincs is semmi rossz.
Ámde miért akarunk szaporodni és életben maradni? Mi ebből a hasznom? Nem várok hasznot, csak furcsa, hogy egy élettelen robotként pont erre törekszem csak és semmi másra.
Isten azt mondta, hogy a bűnöst is szeresd.
A sex és a szeretet két különböző dolog. A sexhez nagyon sok esetben a külső is számít. Legtöbbször....
"Ha" Isten létezik, pont te mondod meg neki, hogyan kellett volna...
Mert, a gyereked egy vézna, randa, beteg legyen, vagy egészséges, jól táplált, szép fiú/lány?
-Ez nem, csak vallás, ez a természetes.
-Amúgy ránézésre lehet látni általában.(25% hibaarány)
Hát nekem a szép az, ami nekem tetszik és nem az, amit a média hangoztat xD
Csufi nőt nem is nagyon szoktam látni.
Mert a párválasztás,fizikai vonzódás a szexualitásról,szaporodásról szól legnagyobb részt,nem a vallási tulajdonságokról.le lehet primitívezni ezt a nézőpontot,de szerintem nem nagyon lehet cáfolni.És ez is Istentől van,ha tetszik,ha nem.
"Nos, ha Isten teremtette az embert és előírta neki a megfelelő viselkedést, akkor kellett volna egy olyan felismerő ösztönt "telepítenie" az emberbe, ami felismeri, hogy az ellenkező nem tagja mennyire hívő, mennyire ismeri pl a Bibliát, mennyire bűntelen, stb?"
Én nem egészen így látom,hogy Isten előírta volna a megfelelő viselkedést.pl.még Jézus is szálka volt sokak szemében,részeges és falánk embernek tartották egyesek,továbbá Isten tagadó,Isten káromló bűnösnek,nem vett figyelembe bizonyos Isteni törvényeket(zsidó vallás szerintieket)és mérgében szétverte a templomi árusok portékáját,és azzal is megvádolták,hogy bűnösökkel vacsorázik együtt,akkor mi az,hogy megfelelő viselkedés?
A kérdésedről egy idézet jutott eszembe, amit nemrég olvastam valahol a neten: "If God exist, why did he make me an atheist?" :D
[Hívő vagyok.]
Szia nem olvastam végig a válaszokat, bocs ha ismétlek. Isten célja az volt hogy szaporodjunk és sokasodjunk. Hát erre kiválóan megfelel az ellenkező nem iránti érdeklődés nem gondolod?
Az a gond, hogy azt hiszed, a hívők képe a világról valami gyökeresen más mint egy tudósé. Pedig nem. Mi is tudjuk, a teremtett világ milyen törvények alapján működik. Isten a szabályokat azért állította fel mert ezeknek társadalomformáló erejük volt egyfelől, másfelől metafizikai szimbólumok. És igen, sokszor a természet ellen mennek, de hát az embert ez teszi emberré: az önkontroll. (meg a felegyenesedve járás és az evőeszköz használata :-)
Mivel Isten válogatás nélkül minden embert szeret, mivel Jézus MINDENKIÉRT meghalt, értelmetlen az utolsó előtti bekezdésed. Senki nem bűntelen, az emberiség történelmének nagyobb része alatt a bibliát nem is ismerték, milyen szenzort akarsz?
Ja még valami, a történelem folyamának minimum 90%ában a nőket sok ruha fedte, és intézett házasságok voltak, az eddig élt emberiség többsége a házasságig nem is láthatta a párját.
Tehát értelmetlenség egy, a teremtéskor belénk helyezett szenzort követelni egy kb XX.századi jelenségre.
Egyébként meg egy ilyen szenzor híján hol maradna az egyéni fejlődés és felelősség lehetősége?
Hogy mi kelendő a másik nemnél az más tészta. tudtad, hogy Woody Allent rengeteg nő találja szexisnek? (nos,ő nem rendelkezik kiemelkedő vallási erényekkel, de képzeld el, ha még azokkal is rendelkezne...:-)
Az ösztönök az ember materiális létezésének velejárói. Ezekben az ösztönökben nem kell feltétlenül isteni szükségszerűséget látni, rá kell jönni, hogy mi az a dolog, ami az ösztönt létrehozza és motiválja, a válasz az anyagi világban. Az isteni vonatkozás abban van, hogy Isten előírásai szerint az ösztöneinket befolyásolni tudjuk, a kiélésüknek vannak helyes és helytelen keretei, eszerint kiélhetjük őket helyesen, helytelenül, vagy akár meg is tagadhatjuk őket némi akaraterővel.
Emberi szempontból a párválasztás tisztán anyagi minőségű dolog, az új élet keletkezésénél a lelket Isten teremti közvetlenül, tehát az embereknek ezzel az oldalával nincs dolguk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!