Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan mondjam el itthon,...

Hogyan mondjam el itthon, hogy nem akarok Jehova tanúja lenni?

Figyelt kérdés

Nem is tudom melyik kategóriába írjam.

Anyum, a nevelőapám és a húgom rendszeresen járnak az összejövetelekre. Anyum régen is járt, a nevelőapám meg csak nemrég tért erre a hitre. A húgom is Jehova tanújának lesz megkeresztelve...

Nem szeretnék ebből vitát otthon, de én nem hiszek Istenben. Eddig csak az ő kedvükért mentem a gyűlésekre de mikor valaki előadást tartott nagyon nehezen álltam meg, hogy ne mosolyodjak el, mert szerintem butaságokat beszélnek.

Nem értek egyet sok dologgal amit állítanak. Legfőképpen azzal, hogy "Egy keresztény aki nem viselkedik példamutatóan, még mindig jobb mint egy új olyan aki példamutató de nem hisz Istenben"

Ezt a kijelentést személyes sértésnek vettem kb. És rosszul esett. Nem hiszem, hogy egy ilyen vallást tudnék követni, és teljes válszélességgel kiállni a tanításai mellett.

A kérdésem pedig az, hogy hogyan mondjam el ezt itthon, hogy ne én legyek megint a fekete bárány? Tudtok valmit tanácsolni?

16/l

2016. okt. 17. 22:04
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
35%
Keresztel a kezedben... esetleg meg is fordíthatod közben, hátha úgy hatásosabb(?)... bár nem tudom, jó kis keresztkérdés... :S
2016. okt. 17. 22:23
 2/50 anonim ***** válasza:
88%

Szerelmem, házasodjunk össze, látatlanba ekkora bizalmat szavazok neked a gondolkodásodért :D

Egyébként akárhogy mondod el, nyilván te leszel a családból az az 1 ember, aki nem űzi ezt a vallást. Mivel teljesen tisztában vagy a saját hiteddel, így befolyásolni se tudnak, arra meg nem kötelezhetnek, hogy térj meg csak azért, mert családtag vagy.

Mondhatnám azt, hogy ülj le velük, és szépen beszéljétek meg, de tudom, hogy (ne haragudj a kifejezésért) az 'ilyenekkel' nem lehet értelmesen beszélni.

Szóval én a helyedben azt csinálnám, hogy elmondanám, hogy nem akarok ebben az egészben részt venni, és megkéred őket, hogy ne erőltessék rád. Nem kérsz a magyarázkodásaikból, te így döntöttél, és szeretnél, ha mint a 'lányuk', tiszteletben tartanák a döntésedet.

2016. okt. 17. 22:23
 3/50 anonim ***** válasza:
80%
Hát, a jehovisták nehéz esetek. Kollektív gondolkodású szektaként viselkednek, elképesztően aggresszív térítők, és bár elvileg csak a kilépett tanúkat szigetelik el családtagjaiktól, barátaiktól, lehet, hogy veled is megcsinálnák. Sajnállak... :( De ha nem akarod a gyülekezetükre pocsékolni az idődet, valahogy túl kell esned a dolgon. Én a "nem veszek tudomást róla" stratégiáját választanám. Egyszerűen megmondanám, hogy ez engem nem érdekel, nem mennék bele hosszas magyarázgatásba, nem reagálnék se szóban, se tettekben az elkerülhetetlenül jövő térítési kísérletekre.
2016. okt. 17. 22:26
 4/50 anonim ***** válasza:
100%
2016. okt. 17. 22:34
 5/50 anonim ***** válasza:
78%
Nem sokára te leszel a sátán a szemükben.
2016. okt. 17. 22:37
 6/50 anonim ***** válasza:
52%

Az a baj, hogy a Jehova tanúi legdurvább esetben ki fognak közösíteni, ha nem állsz be közéjük, magyarul ez azt jelenti, hogy a vének arra kötelezhetik a családodat, hogy szakítsanak meg veled minden kapcsolatot (erről egy filmet is láttam, szörnyű volt látni, ahogy a családok szétesnek).

Nehéz helyzetben vagy, ilyen fiatalon a helyedben más programokat szerveznék főleg szombatokon (akkor szoktak téríteni), vagy amikor nem tudsz szervezni programot (mert minden héten nem lehet), akkor felnőtt módon elmondod nekik, hogy téged más érdekel, szeretnéd a feladatodat csinálni (pl. suli házifeladat, készülsz a vizsgára). Ha rendes családod van, tutira meg fognak érteni.

2016. okt. 17. 23:27
 7/50 anonim ***** válasza:
49%

Fogas kérdés!

A megoldást,az "uralom"deffiníciója adhatja:

Az "uralom",más emberek élete,életkörülményei gyökeres befolyásolása.

Szüleid uralkodni akarnak rajtad,és ez helyénvaló szándék,de...

Az uralkodásnak két elhatárolható formája létezik:

1.Az Isten szerinti,amit megismerhetünk Jézusban.(Sosem gyakorolt erőszakot,vagy fondorlatot,másokra gyakorolt uralmában.Még árulóját,gyilkosait sem büntette,sőt imádkozott értük.A kufárokat sem szórta megy villámokkal,csak irodáikat rendezte át Atyja házában,viszont letérdelt tanítványai előtt,s mint a legalávalóbb rabszolga,megmosta szennyes lábaikat.

2.Az ördög szerinti uralkodás,az erőszak uralkodása.

Kényszerítéssel,félelemkeltéssel,fortéllyal,zsarolással.

Megkérdezheted szüleidet,hogy ők Isten(Jehova)szerint akarnak uralkodni rajtad,befolyásolva vallásosságodat,vagy az ördög szerinti módszerrel.Ha Jehova szerint,akkor szeretettel,a szabadakaratod teljes tiszteletbentartásával bizonyíthatják ezt.

Ha uralkodni akarnak rajtad,akkor SZERESSENEK BE ,a Jehova Tanúi közé!

2016. okt. 18. 00:05
 8/50 anonim ***** válasza:
70%

Ha szereted a családodat, segítened kell rajtuk.

Ezek a jehovák tévtanokat terjesztenek. Egy agymosó szekta. Én nem vagyok vallásos, de azt merem állítani, hogy aki beáll jehovázni az távol kerül Istentől.

A szüleid biztos jó emberek, mert aki keresi Isten nem lehet rossz ember.

De a szektát ez nem érdekli. Jó módszereik vannak, hogy behálózzanak bárkit.

Meg kell értetned a szüleiddel, hogy rossz úton járnak és ez nem az amit keresnek.

2016. okt. 18. 00:23
 9/50 anonim ***** válasza:
48%

10.Hsz!

Minden normális szülő uralni akarja gyermeke sorsát,hogy az boldog felnőtté válhasson.(Néha a gyermekek uralják szüleiket,s azok úgy pattognak,ahogy az gőgicsél.)

Ha az uralkodás helyénvaló,a gyermek életét,és életkörülményeit úgy befolyásolják,hogy az boldog,és szabad felnőtt lehessen.

Ez,a szeretettel,és a szabadakarat figyelembevételével történő uralkodás.

Talán jobb,ha a gyermek határozza meg szülei életét,és életkörülményeit?

2016. okt. 18. 01:37
 10/50 anonim ***** válasza:
79%
Tipikus ez a jehovista hozzáállás - nem tudják elképzelni, hogy egy szülő-gyerek kapcsolat ne az uralkodáson alapuljon. Ha nem a szülő uralja a gyereket, akkor fordítva kell lennie - meg tudják ideologizálni azt is, hogy hogyan lehet uralni valakinek a sorsát, miközben tiszteletben tartja egyben a szabad akaratát is. Elképzelhetetlen, hogy a szülő és a gyerek egymással együttműködve, de nem egymást uralva éljen - hiszen akkor túlságosan önálló gondolkodású lenne a gyerek, és hogy lesz akkor jehovista? Pfff...
2016. okt. 18. 02:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!