Hogyan mondjam el itthon, hogy nem akarok Jehova tanúja lenni?
Nem is tudom melyik kategóriába írjam.
Anyum, a nevelőapám és a húgom rendszeresen járnak az összejövetelekre. Anyum régen is járt, a nevelőapám meg csak nemrég tért erre a hitre. A húgom is Jehova tanújának lesz megkeresztelve...
Nem szeretnék ebből vitát otthon, de én nem hiszek Istenben. Eddig csak az ő kedvükért mentem a gyűlésekre de mikor valaki előadást tartott nagyon nehezen álltam meg, hogy ne mosolyodjak el, mert szerintem butaságokat beszélnek.
Nem értek egyet sok dologgal amit állítanak. Legfőképpen azzal, hogy "Egy keresztény aki nem viselkedik példamutatóan, még mindig jobb mint egy új olyan aki példamutató de nem hisz Istenben"
Ezt a kijelentést személyes sértésnek vettem kb. És rosszul esett. Nem hiszem, hogy egy ilyen vallást tudnék követni, és teljes válszélességgel kiállni a tanításai mellett.
A kérdésem pedig az, hogy hogyan mondjam el ezt itthon, hogy ne én legyek megint a fekete bárány? Tudtok valmit tanácsolni?
16/l
28#."hogy milyen nehéz leszakadni a közösségről"
Nagyon is könnyű.Ha valaki bünt követ el és két Tanú tanúsítja,és beismeri,továbbá nemtanusit megbánást az kiközösítésel jár.Ha megbánást tanúsít,megkapja a kellő tanácsot és maradhat a gyülekezetben.
Ha bün nélkül kiakar lépni a gyülekezetből kérést tesz le,hogy nem akar Jt lenni,és egy pér napon belül el is fogadják.
Ilyen egyszerű,nehezebb megkeresztelkedni mint eltávolzni.
Keresd a bővebb választ a jw.org. Oldalon
"Egy keresztény aki nem viselkedik példamutatóan, még mindig jobb mint egy új olyan aki példamutató de nem hisz Istenben"
de igazad van, nem bigottak xd
Ja meg tetszik a helyesírásod. "harakszik" xd
Meg mit tudsz az én vallásomról? Én nem mesékben hiszek, nem az Istenben, nem a Sátánban, hanem magamban. Én abban hiszek, h mindenki a maga ura és mindenkinek magának kell megfelelnie és nem egy természetfeletti entitásnak.
Mondd meg nekik hogyha lenne isten hinnel benne.
Illetve hogy te azert nem kerulsz a mennyorszagba mert nem hiszel benne, ok meg azert nem mert nincs
35#.Ha nem hiszel Istenben,ezzel nem vagy egyedül.Szived joga.
Vannak akik hitből élnek és van az ellenkezője.A felebaráti szeretet nem tesz különbséget.Egyformán fogadlak el azzal aki kereszténynek valja magát.Jézus sem tett külömséget mert tudta mindanyian bűnösök vagyunk.
Ne vitatkozzatok fölöslegesen kedves válaszolók. És azt a tanút sem kell leszólni aki normális választ adott, csak mert nem írt helyesen. Én is romániai vagyok egyébként, szóval meg tudom érteni.
Köszönöm a válaszokat :) azokat amik gyűlölködők voltak úgysem fogom megfogadni, mert van egy saját mércém az ilyen dolgokban.
Egyébként nem tudom mi történt itthon. Mióta elmondtam nem mentünk gyülekezetre. Persze magam részéről nem bánom, de nem akarom, hogy feladjanak miattam valamit ami nekik örömöt okoz. De lehet amiatt volt, mett sok a dolguk. Nem tudom.
"Egyébként nem tudom mi történt itthon. Mióta elmondtam nem mentünk gyülekezetre."
Miért mentetek volna? Te nem vagy jehovista. Majd elmennek ők maguk, ha akarnak. Ha meg nem, akkor egyértelműen nekik se olyan fontos az egész. (Lehet persze, hogy majd érzelmi zsarolással fognak próbálkozni, ha szóba jön a téma, pl. "miattad nem mehetünk el többé!" és hasonlók. Ezt fel kell ismerni és vissza kell utasítani.)
35#.Kedves Kérdező,modd el nékik,attól amiért te most igy döntöttél,nyugodtan menjetek programra.
Ezt azért mondom,hogy majd neérezd rosszul magad,hogy miattad nem mannek gyülekezetre.Nem szeretném,hogy lelkiismereti furdalást érezz.
Amugy dícséretes,hogy közlékeny vagy a családoddal.Éppen ezért mondmeg nékik,te nem haragszol ha ők mennek.
Örülök,hogy minden jó irányba van.
Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!