Hogyan mondjam el itthon, hogy nem akarok Jehova tanúja lenni?
Nem is tudom melyik kategóriába írjam.
Anyum, a nevelőapám és a húgom rendszeresen járnak az összejövetelekre. Anyum régen is járt, a nevelőapám meg csak nemrég tért erre a hitre. A húgom is Jehova tanújának lesz megkeresztelve...
Nem szeretnék ebből vitát otthon, de én nem hiszek Istenben. Eddig csak az ő kedvükért mentem a gyűlésekre de mikor valaki előadást tartott nagyon nehezen álltam meg, hogy ne mosolyodjak el, mert szerintem butaságokat beszélnek.
Nem értek egyet sok dologgal amit állítanak. Legfőképpen azzal, hogy "Egy keresztény aki nem viselkedik példamutatóan, még mindig jobb mint egy új olyan aki példamutató de nem hisz Istenben"
Ezt a kijelentést személyes sértésnek vettem kb. És rosszul esett. Nem hiszem, hogy egy ilyen vallást tudnék követni, és teljes válszélességgel kiállni a tanításai mellett.
A kérdésem pedig az, hogy hogyan mondjam el ezt itthon, hogy ne én legyek megint a fekete bárány? Tudtok valmit tanácsolni?
16/l
Szervusz
Úgy, ahogyan az én lányom tette anno: leültetett, és kedvesen, miután biztosított a szeretetéről elmondta azt, hogy nem tud hinni abban, amit tanul a gyülekezzetben, és ezért úgy döntött, nem jön többé.
Ennek már 16 éve. Azóta is nagy nagy szeretettel veszem körül, és nem romlott meg a kapcsolatunk.
Ha Isten szabad akaratot adott nekünk embereknek, mi azt nem vehetjük el el az ilyen korú gyermekünktől.
A célod az legyen, hogy maaradjon meg a békés, szeretetteljes csaaládi kapcsolat. Biztosan hallottad a gyülekezetben, hogy Isten népe békeszerető, és békeszerző...ez érvényes a családunkra is. Hiszen tudod, senki sem mehet az Atyához, csak akit vonz....
" hogyan mondjam el ezt itthon, hogy ne én legyek megint a fekete bárány?" - miért voltál fekete bárány?
10.Hsz!
Sosem voltam Jehova Tanú,de...
Te nem érted az"uralkodás"fogalmát,és kevered az agresszióval!
Aki uralkodik,az befolyásolja,meghatározza mások életét,és életkörülményeit.A főnök uralja a munkahelyet,a sofőr-jó esetbem-uralja járművét, a családfő uralja családját,és a normális ember uralja önmagát.
Nem lehet fenntartani semmilyen közösséget-legyen az család,vagy város-uralom nélkül.Természetesen, uralkodni lehett szeretettel,mely tiszteletben tartja az ember szabadságát,s lehet erőszakkal,ami sátáni módszer.
12.Hsz!
Ha egy szülő nem tudja milyen szükséglete van gyermekének,az nem szülő.
Az a szülő,aki szeretettel uralkodik,sosem gyakorol erőszakot,hisz az ördögi módszer.
A szülőnek-tapasztalatai miatt-rálátásának kell lennie,mi jó a családjának,s azt bölcsen tudja képviselni.Ha valami rossz utat választ gyermeke,arra figyelmeztetnie kell őt,de nem erőltetni.A szeretettel uralkodás megengedi a rossz utat,de a következményekből segít kilábalni.
Kedves Kérdező.
Szerintem, csak húzd meg magad, és mondd azt , hogy nincs kedved gyülibe menni. Nálam ez bevált, ugyanis én is vallásos környezetben élek. Méghozzá nazarénus, az egyik legkeményebb fajta. Bár én hiszek Istenben és keresem is őt, hogy találkozzak vele, csak ott a bibi a családomnál , hogy én természetfeletti Istennek tartom és várom , hogy megjelenjen és nagy dolgokat tegyen. Ők ezt nem tudják . … még. 🙂
Írtak sokan privátot is, szóval gondoltam írok ide a fejleményekről.
Elmondtam tegnap anyumnak, hogy nem akarok menni gyülekezetre. Megkérdezte miért, annyit mondtam, hogy nem érzem ott jól magam. Azt mondta akkor ne menjek.
Ő ma a munkája miatt nem volt itthon és a nevelőapám kérdezte, hogy miért változtam meg és miért nem akarok menni. Elmondtam dióhéjban a dolgokat és azt is, hogy eddig is ezt gondoltam, csak nem mondtam el.
Azt mondta 18 éves koromig az ő felelőssége, hogy mi van velem, mert még csak fiatalkorú vagyok és a hite arra kötelezi, hogy a gyerekeit a "helyes úton járassa". Azt mondta ha betöltöm a 18at azt csinálok amit akarok, tőle lehetek ateista is vagy zsidó.
Elmondtam, hogy örülök, hogy meg tudtunk egyezni (ez alapján nem kell megkeresztelkedjek de továbbra is járnom kell a gyülekezetre 18 éves koromig)
De azt is elmondtam, hogy nem értem, 18 éves korom után nem fogja bánni ha "bűnös és hitetlen" leszek? Akkor már nem leszek a gyereke?
Nem tudott rá normális választ adni.
Mindenesetre örülök, hogy így alakult
Nem is volt olyan nehéz mint gondoltam.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!